STEAM CSOPORT
Steamworks Development SteamworksDev
STEAM CSOPORT
Steamworks Development SteamworksDev
450
JÁTÉKBAN
7,805
ONLINE
Alapítva:
2012. október 11.
A(Z) Steamworks Development CSOPORTRÓL

Official Group for Steamworks Development Support

NOTE: This group is restricted and visible only to accounts with Steamworks access. Announcements however are public.

This community of Steamworks developers is intended for sharing information regarding Steam and Steamworks development.

Please use the Discussions to ask Steam and Steamworks related questions. You'll also find FAQs and responses to other common questions in there.

And we'll post announcements for relevant updates and changes involving Steamworks SDK.

Steamworks Site
Steam Stats
NÉPSZERŰ TÉMÁK
KÖZELMÚLTBELI BEJELENTÉSEK
Mostantól beállítható a megjelenési kedvezmény hossza
Mi az a megjelenési kedvezmény?
A megjelenési kedvezmény egy opcionális, korlátozott idejű bevezető promóció, ami a játékod Steamen való megjelenésének pillanatában kezdődik. Ezt a Steamworksben az alkalmazás kezdőoldalán lehet beállítani, közvetlenül az alatt, ahol a tervezett megjelenési dátumodat állítod be.

A megjelenési kedvezmények teljesen opcionálisak, és azt tapasztaljuk, hogy a fejlesztők eltérő szemlélettel rendelkeznek arról, hogy adjanak-e megjelenési kedvezményt vagy sem.

A Steamen való leárazásról itt olvashatsz többet.

A megjelenési kedvezmény beütemezése és a szezonális vásárok
Azt is frissítjük, ahogy a Steam a négy szezonális vásár időpontjához közeli megjelenéseket kezeli. Ha egy szezonális vásárhoz közel jelenik meg a játékod, és szeretnéd, hogy a megjelenési kedvezmény kiterjedjen a vásárra is, akkor választhatod a maximális 14 napos megjelenési kedvezmény időtartamot. A megjelenési kedvezményt a 14 napon túl nem tudjuk meghosszabbítani, így attól függően, mikor adtad ki a játékod, lehetséges, hogy annak megjelenési kedvezménye a szezonális vásár véget érte előtt befejeződik.

Általánosságban a játékod megjelenésétől vagy a megjelenési kedvezmény véget értétől számított 30 napon belül nem tarthatsz leárazást.

Ha a játékod legalább 30 nappal a szezonális vásár kezdete előtt jelent meg, és NEM VOLT megjelenési kedvezménye, akkor nyugodtan csatlakozhatsz a szezonális vásárhoz, és meg tudsz adni kedvezményt.

Ha a játékod 30 nappal a szezonális vásár kezdete előtt jelent meg, és VOLT megjelenési kedvezménye, akkor annak a leárazásnak a várakozási ideje megakadályozza, hogy csatlakozz a szezonális vásárhoz az elején. Dönthetsz úgy, hogy a megjelenési kedvezmény várakozási idejének letelte után (30 nappal a megjelenési kedvezményed végdátuma után) a vásárra megadott kedvezményeddel csatlakozol a már folyamatban levő vásárhoz. Mindig lesznek jövőbeni lehetőségek, amikor leárazhatod a játékod, így ne érezz egy szezonális vásári eseményt kényszerítő erőnek kiadási dátumod megváltoztatására.

Kötelező tartalombesorolások Németországban
Mi a Steam beépített besoroló rendszere?
A Steamnek van egy beépített kérdőíve, amelyet minden újonnan kiadott játéknak ki kell töltenie a kiadási folyamat részeként. Ez a kérdőív egy sor kérdést tesz fel a játékodban szereplő tartalomról, és válaszaidat használva segít a játékosoknak megérteni a játékod tartalmát. Ha 2020 januárja előtt adtál ki játékot a Steamen, lehet, hogy nem töltötted ki ezeket az információkat.

Mire szolgál ez a kérdőív?
Két rendeltetése van:

Az első, hogy a fejlesztők jelezzék a játékukban levő érzékeny témájú tartalmakat, hogy a vásárlók szabályozhassák, milyen fajta tartalmat szeretnének látni böngészés közben a Steam Áruházban, és milyet nem. A játékfejlesztők által választott kategóriák engedélyezhető/letiltható lehetőségekként jelennek meg a játékosoknak az áruházi beállításaikban. (A saját Steam fiókod testreszabási beállításait meg tudod nézni.)

A második, hogy több információt nyújtson a Steamnek besorolásrendszerek felállításához és tartalomleírók megjelenítéséhez a Steam Áruházban a brazíliai és németországi vásárlók számára. Ezek a besorolások és leírók az ezen országok szabályozó ügynökségeivel és iparági önszabályozó testületeivel partnerségben megállapított kritériumokon alapulnak.

Hogyan találom meg azokat a játékaimat, amelyeknél hiányzik ez a besorolás?
Készítettünk egy praktikus oldalt itt, hogy segítsünk megtalálni azokat a játékaidat a Steamen, amelyekhez még nem lett létrehozva a szükséges besorolás:

https://partner.steamgames.com/healthcheck/missingrequiredratings

Hol találom a kérdőívet?
Az „Alkalmazás-metaadatok szerkesztése” engedéllyel rendelkező felhasználók az új kérdőívet az adott termék kezdőoldalán, a „Tartalomfelmérés” menüpontban találják. Vagy használhatod ezt a hivatkozást is azon játékaid listájának megnézéséhez, amelyekhez hiányzik a Németországban való megjelenéshez szükséges besorolás: https://partner.steamgames.com/healthcheck/missingrequiredratings. Azon az oldalon rá tudsz kattintani az egyes játékokra, hogy közvetlenül az adott játék önbesoroló kérdőívéhez lépj.

Segítség kell? Kérdéseid vannak?
Ha bármilyen kérdésed van, kérjük, lépj velünk kapcsolatba itt.

CSOPORTTAGOK
A csoport „Hét játékosa”:
Adminisztrátorok:
Moderátorok
450
JÁTÉKBAN
7,805
ONLINE
5,101 CSEVEG
Csevegés
Alapítva:
2012. október 11.