STEAM-GROEP
Steamworks Development SteamworksDev
STEAM-GROEP
Steamworks Development SteamworksDev
606
IN SPEL
7,135
ONLINE
Opgericht
11 oktober 2012
OVER Steamworks Development

Official Group for Steamworks Development Support

NOTE: This group is restricted and visible only to accounts with Steamworks access. Announcements however are public.

This community of Steamworks developers is intended for sharing information regarding Steam and Steamworks development.

Please use the Discussions to ask Steam and Steamworks related questions. You'll also find FAQs and responses to other common questions in there.

And we'll post announcements for relevant updates and changes involving Steamworks SDK.

Steamworks Site
Steam Stats
POPULAIRE DISCUSSIES
RECENTE AANKONDIGINGEN
Wijzigingen in de vier grote Steam-seizoensuitverkopen + data aankomende seizoensuitverkopen
  • Herfstuitverkoop: 22 - 29 november
  • Winteruitverkoop: 22 december - 5 januari
  • Voorjaarsuitverkoop: 16 - 23 maart
Wanneer de periode voor registratie en het invoeren van kortingen voor deze evenementen van start gaat, zullen we dit openbaar aankondigen. Meer informatie over aankomende evenementen zal ook beschikbaar worden gesteld in de documentatie over aankomende evenementen, zodra deze informatie beschikbaar is.

Veelgestelde vragen

Vraag: Hoe ziet de voorjaarsuitverkoop er uit? Hoe wordt het evenement gepromoot?

De voorjaarsuitverkoop is hetzelfde als de andere seizoensuitverkopen (herfst, zomer, winter); het ondersteuningsniveau van Steam is vergelijkbaar met die uitverkopen. Onthoud dat tijdens deze uitverkoopevenementen de hele voorpagina van de Steam-winkel een andere indeling krijgt die gericht is op uitgelichte kortingsacties. Het is zoals altijd mogelijk om je spel tijdens deze seizoensuitverkopen te lanceren, maar de zichtbaarheid van nieuwe uitgaven is significant minder gedurende de uitverkoop.

Vraag: Maar waarom nemen we afscheid van de uitverkoop voor Chinees Nieuwjaar? Betekent dit dat spellen niet meer worden afgeprijsd tijdens Chinees Nieuwjaar?

In 2016 organiseerde Steam voor het eerst een uitverkoop voor Chinees Nieuwjaar om de toestroom van spelontwikkelaars en klanten uit gebieden als Hongkong, Taiwan, China en Zuid-Korea te vieren. Uitgevers en spelers wereldwijd waren enthousiast over deze nieuwe grote Steam-uitverkoop. In de loop der jaren ontvingen we echter feedback dat de uitverkoop voor Chinees Nieuwjaar te snel volgde op de uitverkoopperiode voor de feestdagen in december. Wij denken dat veel uitgevers er nog steeds voor zullen kiezen om rond Chinees Nieuwjaar korting te geven op spellen door zelf een korting in te voeren. Maar we vermoeden dat klanten er meer bij gebaat zijn als er iets meer tijd zit tussen de grote Steam-seizoensuitverkopen.

Het Steam Scream Festival voor Halloween komt eraan
Registratiegegevens
Lees de documentatie over het Steam Scream Festival voor de volgende informatie: criteria om in aanmerking te komen voor deelname en het registratieproces voor dit evenement, zowel voor spellen als voor spelevenementen.

Er zijn twee manieren om deel te nemen:

Griezelige spellen
Griezelige spellen die in aanmerking komen krijgen via e-mail een uitnodiging om te registreren en deel te nemen aan het evenement. Als je geen uitnodiging hebt ontvangen en je vindt dat je spel voldoet aan de criteria van de documentatie, controleer dan je lijst van spellen die in aanmerking komen. Staat je spel er niet tussen, maar ben je van mening dat aan bovenstaande criteria wordt voldaan? Neem dan hier contact met ons op.

Griezelige spelevenementen
Ieder spel met een griezelig spelevenement kan deelnemen aan het Steam Scream Festival. Bij het creëren van het evenement of de aankondiging moet er dan in het systeem voor Steam-evenementen worden geselecteerd dat het om een evenement voor Halloween gaat. Er volgt dan een controle om te bepalen of het spelevenement voldoet aan de criteria voor halloween-evenementen en kan deelnemen aan het Steam Scream Festival. Meer informatie over het maken van een evenement voor Halloween vind je in de documentatie Type evenement: Halloween.

Op de pagina voor het Steam Scream Festival wordt een aparte sectie ingedeeld om spellen met griezelige spelevenementen uit te lichten.

Belangrijke opmerking over kortingen
Korting is niet vereist om mee te doen aan het Steam Scream Festival, maar afgeprijsde spellen zullen wel speciaal worden uitgelicht op de evenementpagina.

Op alle kortingen die op of na 28 maart ingaan, is de standaard wachttijd van 28 dagen tussen kortingen van toepassing. Vanaf 28 maart wordt alleen een uitzondering op deze regel gemaakt voor de vier grote seizoensgebonden uitverkopen op Steam. Voor meer informatie over de nieuwe kortingsregels ga je naar de documentatie over de gewijzigde regels voor korting.

ALLES WEERGEVEN (33,941)
GROEPSLEDEN
Groepsspeler van de week:
Beheerders
Moderators
606
IN SPEL
7,135
ONLINE
3,983 IN CHAT
Meechatten
Opgericht
11 oktober 2012