Csatlakozz a csoporthoz
Csatlakozz a Steam Trading Cards Group csoporthoz, hogy frissítési bejelentéseket olvashass, nézd meg a csere-fórumot, és adj visszajelzést arról, hogyan tudjuk jobbá tenni az új funkciókat.
Steam Játékkártyák
Gyakran ismételt kérdések
Mik azok a Steam Játékkártyák?
A Steam Játékkártyák olyan gyűjthető kártyák, melyeket Steames játékokat játszva szerezhetsz. Egy kártyaszett összegyűjtésével olyan tárgyakra tehetsz szert, melyekkel egyedivé teheted profilod és bemutathatod, mivel játszol.
Hogyan szerezhetek kártyákat?
Játékkártyákat egyszerűen a résztvevő játékok valamelyikét játszva szerezhetsz. Játék közben időnként kártyákat fogsz kapni, melyek a Steam Raktáradba kerülnek.
Korlátozva van, hány kártya kapható?
A legtöbb játék nagyjából a játék kártyaszettjének felével egyező mennyiségű kártyát ad. Például a Half-Life 2 szettben 8 kártya van, így azzal játszva 4 kártyát kaphatsz. A szett másik felét a közösség tagjaival cserélve kell összegyűjtened. Próbálkozz a béta csoport témáiban, a közösségi piacon, cserélj a barátaiddal és a csere-témákban. A kitűzők oldaladon megnézheted, hány kártya kell még.
Mi a helyzet az olyan ingyenesen játszható játékokkal, mint a Team Fortress 2 vagy Dota 2?
Az ingyenesen játszható játékok a játékon belüli vásárlásaid függvényében adnak kártyákat. A Steam Játékkártyák béta kezdete óta elköltött minden (körülbelül) 9$ után egy kártyát kapsz, valamikor játék közben. Ha a Steam Játékkártya Béta időszak előtt vásároltál a játékban a Dota 2-ben vagy a Team Fortress 2-ben, vagy az ingyenesen játszható időszak előtt megvetted a TF2-t, további 4-5 kártyád lesz.
Hogyan kaphatok bónuszcsomagot?
Miután minden megkapható kártyát megkaptál, jogosulttá válsz egy bónuszcsomagra, ami olyan 3 kártyából álló csomag, mely normál és fóliás kártyákat is tartalmazhat. A bónuszcsomagokat a jogosult felhasználók véletlenszerűen kapják, ahogy a közösség tagjai újabb kitűzőket készítenek. Ne feledj hetente belépni a Steambe, hogy jogosult maradj.

Miután jogosulttá váltál, Steam-szinted növeli bónuszcsomag-szerzési gyakoriságod:
  • 10. szint: +20% gyakoriság
  • 20. szint: +40% gyakoriság
  • 30. szint: +60% gyakoriság
  • 40. szint: +80% gyakoriság
  • 50. szint: +100% gyakoriság (vagyis dupla akkora)
  • Stb.
Honnan tudhatom, kaphatok-e kártyákat és bónuszcsomagokat?
A kitűzők oldaladról megnyitott „Hogyan kaphatok kártyákat játékokból?” ablak megmutatja, hány kártyát kaptál már, hogyan szerezhetsz még, és hogy jelenleg jogosult vagy-e bónuszcsomagra.
Honnan tudhatom, mely barátaimmal tudok cserélni?
A Kitűzők oldaladon a „Folyamatban levő kitűzők” fül mutatja, mely Steames Játékkártyák vannak már meg neked, mennyit szerezhetsz még a játékot játszva, és menny kell a teljes szetthez. Egy folyamatban levő kitűzőre kattintva láthatod azon barátaid listáját, akiknek megvannak a szetted befejezéséhez szükséges kártyák, és van egy hivatkozás, mellyel cserekérelmet küldhetsz nekik. Például, Cylnek és Tappetnek is megvan a TF2 és a Portal 2. Tappet láthatja, hogy Cylnek megvannak azok a Portal 2 kártyák, melyekre neki szüksége van Portal 2 kitűzője befejezéséhez. Tappet cserét kezdeményez Cyllel, és odaadja TF2 kártyáit Cyl Portal 2 kártyáiért cserébe. Így Tappet most már be tudja fejezni Portal 2 kitűzőjét.
Mely játékok adnak kártyákat?
A résztvevő játékok teljes listája elérhető a Steam Áruházban. További játékokat adunk hozzá, ahogy azok elkészülnek.
Mi az a kitűző?
A kitűző olyan ikon a profilodon (és így a fiókodhoz kötődik), mely összegyűjtött kártyaszettjeidet és eseményeken való részvételedet jelzi.
Hogyan tudok kitűzőt készíteni?
A profiloldaladon kattints a jobb oldali hasáb teteje közelében levő „Kitűzők” hivatkozásra, vagy válaszd a „Kitűzők” menüpontot a Steames látható neved alatt lenyíló listából. A Kitűzők oldalon a „Folyamatban levő kitűzők” fül mutatja, mely kitűzők készíthetők el. Részletei megnézéséhez válassz egy elkészítésre kész kitűzőt, majd kattints a kék „Kitűző készítése” gombra.
Hol láthatom, milyen kártyáim vannak, illetve melyek nincsenek meg?
A Kitűzők oldaladon a „Folyamatban levő kitűzők” fülön válassz egy kitűzőt a hozzá tartozó kártyaszett megnézéséhez, ahol látszanak a meglevő és a hátralevő kártyák.
Mit kapok, amikor kitűzőt készítek játékkártyáimból?
Magán a játékkitűzőn kívül kapsz még:
  • egy véletlenszerű, a játékhoz készült hangulatjelet, melyet csevegéskor és a témákban használhatsz,
  • egy véletlenszerű, a játékhoz készült háttérképet, melyet Steam Közösségi profilodon használhatsz,
  • esélyt engedmény-kupon szerzésére egy másik játékhoz vagy DLC-hez,
  • 100 TP-t, mely növelheti Steam-szintedet.
Mikor Steam-szinted növekszik, barátlistád korlátja öt személlyel nő, és esetenként lehetőséget kapsz profilod vitrinekkel történő egyedibbé tételére.
Tudom fejleszteni a játékkitűzőmet?
Ha összegyűjtesz egy újabb teljes szett kártyát ugyanahhoz a játékhoz, fejlesztheted azt a játékkitűzőt. Ugyanahhoz a játékhoz legfeljebb öt szettet használhatsz fel. Valahányszor fejleszted a játékkitűzőt, kapsz 100 TP-t, valamint fejlődik a kitűző képe és megnevezése.
Mi a Steam-szintem?
A Steam-szinted kitűzőid összesítése, és bemutatja játékkártya-gyűjteményed és Steames eseményeken való részvételed. Minden elnyert kitűző növeli TP-mennyiséged, és minden 100 TP egy újabb Steam-szintet ad (legalábbis kezdetben).
Hogyan tudok kiemelni egy kitűzőt?
A Kitűzők oldalad bármelyik elkészült kitűzőjét kiválaszthatod. A kiemelt kitűződ megjelenik profiloldalad tetején, és a miniprofilodban, mikor az avatárod fölé mozgatod az egeret.
Tudok játékkártyákat venni és eladni a Közösségi Piacon?
Igen, a játékkártyák elcserélhetők más játékosokkal, és vásárolhatók illetve eladhatók a Közösségi Piacon.
Van egy játékom a Steamen, hogyan vehet részt?
A játékkártyákkal kapcsolatos útmutatás és eszközök a Steamworks App Admin részében, a Community fülön találhatók.
Hogyan küldhetek be új profilháttereket és hangulatjeleket?
Először játékfejlesztőkkel fogunk együttműködni ezek készítésekor, de a megjelenés után megvizsgáljuk majd Műhely-kategória hozzáadását közösségi elemek számára.
Mikor kerülnek be további játékok és kitűzők?
Új játékok hozzáadása eleinte lassan fog menni, míg megoldjuk a rendszerrel vagy tartalommal kapcsolatos problémákat. Reméljük, miután már minden simán működik, sokkal több játékot adhatunk majd hozzá.
Mit tegyek, ha elégedetlen vagyok egy végrehajtott cserével?
Minden csere végleges; megerősítés előtt győződj meg róla, hogy tényleg akarod ezt a cserét.
Hány kitűzőre van szükségem Steam-szintem növeléséhez?
Kezdetben minden készített kitűző növelni fogja szinted. A kitűzők legtöbbje 100 TP-t ad, és egy új szint eléréséhez 100 TP kell. A szintlépéshez szükséges mennyiség 10 szintenként nő, vagyis a 10. Steam-szint után 200 TP kell szintenként, a 20. után 300 TP és így tovább.
Mi értelme a Steam-szintemnek?
A Steam-szinttel a felhasználók gyorsan láthatják, mennyit fektetett valaki Steam fiókjába. Jelenleg csak néhány módon lehet kitűzőket szerezni, de reméljük, hamarosan bevonhatjuk az összes különböző módot, melyeken a felhasználók hozzájárulhatnak.
Milyen közvetlen előnye van Steam-szintemnek?
Több lehetőséget kapsz profilod egyedivé tételére, és nő a barátlistádra felvehető barátok száma.
Játékon kívül máshogyan is lehet kitűzőket szerezni?
Kitűző szerzésének legkönnyebb módja a Steam Közösségi Kitűző, mely néhány alapvető Steam feladat végrehajtásával nyerhető el. A Szolgálati Idő kitűző (melyet fiókod létrehozásnak évfordulóján kapsz) automatikusan annál több TP-t ad, minél régebbi a fiókod. A Steames különleges eseményekhez is gyakran van kitűző. Remélhetőleg tovább tudjuk bővíteni a kitűzők szerzésének módjait.
Mi az a vitrin?
Azzal teheted egyedivé profilodat, a Steamen általad legérdekesebbnek tartott dolgok felhasználásával. Sok vitrin közül lehet választani, mint kedvenc játékaid, legjobb teljesítményeid, képernyőmentéseid, virtuális tárgyaid, és egyebek.
Hogyan tudok vitrint adni a profilomhoz?
Miután elérted a 10. Steam-szintet, a profilszerkesztő oldalon választhatsz és állíthatsz be egy vitrint. Minden 10 Steam-szinttel új vitrint érdemelsz ki, pl. 20. szinten két vitrint, 30. szinten hármat és így tovább.
Mi az a Steam hangulatjel?
A hangulatjel egy kis kép, egy adott játékhoz tartozó témával, amit játékkitűző készítésével szerzel. Beillesztheted Steames csevegésbe, téma-hozzászólásokba, megjegyzésekbe stb. A hangulatjelet láthatod Steam Raktáradban, elcserélheted más felhasználókkal, vagy áruba bocsáthatod a Steam Közösségi Piacon.
Mi az a profilháttér?
A profilháttér egy nagy kép, egy adott játékhoz tartozó témával, amit játékkitűző készítésével szerzel. Kiválaszthatod, hogy az jelenjen meg Steam Közösségi profilod háttereként. A profilhátteret láthatod Steam Raktáradban, elcserélheted más felhasználókkal, vagy áruba bocsáthatod a Steam Közösségi Piacon.
Mik azok a fóliás játékkártyák?
Van egy kis esélye annak, hogy amikor játékkártyát kapsz egy játékkal játszva, annak speciális fóliás kerete lesz. Egy fóliás kártyaszettet összegyűjtve abból fóliás kitűzőt készíthetsz. A fóliás kártyák és kitűzők ritkaságukon kívül más előnnyel nem rendelkeznek.
Lehet a kártyákkal valamilyen módon játszani?
A Steam Játékkártyák lényege azok gyűjtése és cseréje, játszani nem lehet velük. Ugyanakkor nem rossz ötlet; olyasvalami, aminek jövőbeni hozzáadását szeretnénk megvizsgálni, vagy esetleg arra találni módot, hogy a játékosok maguk alakíthassanak ki játékokat a kártyáik használatával.
Játékbeli teljesítmények eléréséért kapok játékkártyákat?
A játékkártyák szerzése jelenleg csak a játékban töltött játékidőhöz kötődik, a megszerzett teljesítményektől függetlenül. Mindenképp meg fogjuk vizsgálni további kártyaszerzési szabályok jövőbeni hozzáadását, de a játékbeli teljesítményekkel van néhány probléma, melyek megakadályoztak minket abban, hogy most rögtön használjuk őket. Sok játékban vannak olyan teljesítmények, melyekért „darálni” kell, vagy nem szórakoztató az elérésük, és mi azt akarjuk, hogy a játékkártyák megszerzése a játékokban mindenki számára szórakoztató legyen. Abba sem akarjuk belehajszolni a játékosokat, hogy csaljanak vagy teljesítmény-feloldókat használjanak a játékokban kártyák szerzéséhez, mert az csökkenti a teljesítmények értékét és ugyancsak nem szórakoztató. A teljesítmények továbbra is értékesek, és közösségi profilod teljesítmény-vitrinje nagyszerű mód a ritka teljesítmények bemutatására.