Alătură-te grupului
Alătură-te Grupului Steam Trading Cards pentru a afla ultimele noutăţi, a verifica forumul pentru schimburi și a ne trimite părerea ta despre cum am putea îmbunătății noile facilități.
Cartonașe de schimb Steam
Întrebări frecvente
Ce sunt cartonașele de schimb Steam?
Cartonașele de schimb Steam sunt cartonașe care pot fi colectate și pe care le primești jucându-te pe Steam. Colectează un set de cartonașe pentru a obține obiecte care te ajută să îți personalizezi profilul și să scoți în evidență ce ai jucat.
Cum pot primi cartonașe de schimb?
Poți obține cartonașe prin jucarea jocurilor participante. În timp ce te joci, vei primi ocazional cartonașe de schimb care vor fi amplasate în Inventarul Steam.
Există vreo limită legată de numărul de cartonașe de schimb care pot fi găsite?
Majoritatea jocurilor vor oferi un număr egal cu jumătatea din totalul de cartonașe disponibile pentru acel joc. De exemplu, Half-Life 2 are 8 cartonașe în set, poți obține 4 cartonașe prin jucarea lui. Va trebui să faci rost de cealaltă jumătate a setului de la ceilalți membri ai comunității. Încearcă grupul beta de discuții, piața comunitară, schimbul dintre prieteni și topicurile dedicate schimburilor. Poți vedea câte cartonașe mai poți găsi la pagina de insigne.
Cum rămâne cu jocurile gratuite precum Team Fortress 2 sau Dota 2?
Jocurile gratuite îți oferă cartonașe de schimb în funcție de investiția pe care o faci într-un joc sau altul. Pentru fiecare 9$ (aproximativ) cheltuiți de la începutul programului beta al cartonașelor de schimb Steam, vei obține un cartonaș de schimb. Îl vei primi în timp ce joci. Dacă ai cumpărat jocuri precum Dota 2 sau Team Fortress 2, care sunt prioritare în programului beta al cartonașelor de schimb Steam, sau dacă ai avut acces la Team Fortress 2 înainte ca el să devină joc gratuit, vei primi în timpul jocului alte 4 sau 5 cartonașe disponibile.
Cum pot obține un pachet cu cartonașe?
Odată ce primești toate cartonașele, devii eligibil pentru un pachet cu cartonașe ce conține un set de 3 cartonașe de schimb, care pot include atât cartonașe de bază, cât și înfoliate. Pachetele cu cartonașe sunt oferite aleator utilizatorilor eligibili pe măsură ce mai multe insigne sunt fabricate de membrii comunității. Asigură-te că te autentifici pe Steam în fiecare săptămână pentru a menține eligibilitatea.

Odată eligibil, nivelul tău Steam își va crește rata de a primi un pachet cu cartonașe:
  • Nivel 10: +20% șanse să-ți cadă un pachet cu cartonașe
  • Nivel 20: +40% șanse să-ți cadă un pachet cu cartonașe
  • Nivel 30: +60% șanse să-ți cadă un pachet cu cartonașe
  • Nivel 40: +80% șanse să-ți cadă un pachet cu cartonașe
  • Nivel 50: +100% șanse să-ți cadă un pachet cu cartonașe (spre exemplu, rata s-a dublat)
  • Etc.
Cum știu dacă pot primi cartonașe sau pachete cu cartonașe?
De pe pagina de insigne, fereastra „Cum primesc cartonașe?” îți arată câte cartonașe de schimb ți-au căzut până acum, cum să faci rost de mai multe și dacă ești eligibil să primești un pachet cu cartonașe.
Cum ştiu cu ce prieteni pot să fac schimb?
Pe pagina cu insigne, fila "Insigne în curs" îți arată care sunt cartonașele de schimb Steam pe care le deții deja, câte mai poți obține jucând jocul respectiv și de câte mai ai nevoie pentru a completa un set. O apăsare pe insigna în curs de fabricare îţi va arăta o listă a tuturor prietenilor care au cartonașele care ţie îţi lipsesc pentru completarea setului. Pe pagina respectivă, în dreptul fiecărui cartonaș de care ai nevoie, există un buton care-ţi permite să trimiţi o ofertă de schimb către un prieten care are cartonașul tău lipsă. De exemplu, Gheorghe și Ion dețin amândoi jocurile TF2 și Portal 2. Gheorghe poate vedea că Ion are restul de cartonașe din Portal 2 de care are nevoie. Gheorghe inițiază un schimb cu Ion căruia îi oferă cartonașele din TF2 pentru cele din Portal 2. Gheorghe poate acum să-și fabrice insigna de Portal 2.
Ce jocuri oferă cartonașe de schimb?
O listă completă a jocurilor participante este disponibilă în Magazinul Steam. Vom adăuga mai multe jocuri pe măsură ce le finalizăm.
Ce este o insignă?
O insignă este un iconiță pe profilul tău (și legată contului tău) care reprezintă seturile de cartonașe de schimb colectate de tine și participările tale într-un eveniment.
Cum fabric o insignă?
De pe pagina profilului apasă pe linkul "Insigne" din partea de sus a coloanei din dreapta sau selectează "Insigne" din meniul cu numele din Steam, aliasul. De pe pagina cu insigne, fila "Insigne în curs" va indica insignele care sunt gata de fabricat. Selectează o insignă gata de fabricat pentru a-i vedea detaliile și apasă pe butonul albastru "Fabrică o insignă".
Cum pot vedea ce cartonașe am sau ce cartonașe nu am?
De pe pagina cu insigne, sub fila cu "Insigne în curs" selectează o insignă pentru a vedea setul de cartonașe, inclusiv cartonașele pe care le deții deja și cartonașele rămase.
Ce primesc când creez o insignă din cartonașele mele de schimb?
Pe lângă obținerea insignei jocului în sine, vei mai primi și:
  • un emoticon aleatoriu creat pentru acest joc care poate fi folosit în chat sau în discuții;
  • o imagine pentru fundal aleatorie creată pentru acest joc, pe care o poți folosi pe pagina ta de profil din cadrul comunității Steam
  • o șansă de a primi un cupon de reducere pentru un alt joc sau DLC
  • 100XP, care îți poate mări nivelul Steam
Dacă nivelul tău Steam crește, limita listei de prieteni va crește, de asemenea, cu cinci, având și posibilitatea deblocării abilității de a personaliza propriul profil cu afișiere.
Pot să îmi îmbunătăţesc insigna mea de joc?
Dacă strângi un alt set complet de cartonașe de schimb pentru același joc poți să îți îmbunătățești insigna acelui joc. Poți să construiești un set pentru același joc de cel mult cinci ori. De fiecare dată când îți îmbunătățești insigna jocului vei primi 100XP extra, de asemenea îmbunătățirea aspectului și titlului insignei.
Care este Nivelul meu Steam?
Nivelul tău Steam este un sumar al insignelor tale și îți evidențiază colecția de cartonașe de schimb și participarea în evenimente Steam. Fiecare insignă obținută îți crește XP-ul și fiecare 100 XP îți adaugă un nivel Steam (cel puțin la început).
Cum prezint o insignă?
Poți selecta orice insignă completată din pagina ta cu insigne. Insigna ta prezentată va apărea în partea superioară a profilului tău și în miniprofilul pe care îl vezi când treci cu mouse-ul deasupra avatarului tău.
Pot să cumpăr și să vând cartonașe de schimb pe piața comunitară?
Da, cartonașele de schimb pot fi schimbate cu alți utilizatori și cumpărate sau vândute pe piața comunitară.
Am un joc pe Steam, cum poate jocul meu să participe?
Instrucțiunile și uneltele pentru cartonașe de schimb se pot găsi sub secțiunea 'Comunitate' din 'App Admin' a Steamworks.
Cum pot contribui cu noi fundale pentru profil și emoticonuri?
Vom lucra la început cu dezvoltatorii jocurilor să poată contribui, dar după lansare vom căuta să adăugăm un Atelier pentru obiecte ale comunității.
Când veţi adăuga mai multe jocuri şi insigne?
Adăugarea de noi jocuri va fi înceată la început în timp ce ne ocupăm de orice neregulă cu sistemul sau conținutul. După ce vom avea tot funcționând cum trebuie sperăm să adăugam multe alte jocuri.
Ce fac dacă sunt nemulţumit de un schimb care l-am făcut?
Toate schimburile sunt definitive; asigură-te că chiar vrei să faci un schimb înainte să confirmi.
De câte insigne am nevoie ca să îmi cresc Nivelul Steam?
La început, fiecare insignă pe care o creezi îți va mări nivelul. Cele mai multe insigne acordă 100 XP, tot atât fiind și experiența necesară trecerii la următorul nivel. Valoarea experienței necesare trecerii la nivelul următor crește la fiecare 10 niveluri, însemnând că după nivelul 10 vei avea nevoie de 200 XP pe nivel, după nivelul 20 300 XP pe nivel, etc.
Care este scopul Nivelului meu Steam?
Nivelul Steam este o cale rapidă pentru utilizatori să vadă cât de mult a investit cineva în contul lui de Steam. Avem doar câteva modalități de a obține insigne acum, dar sperăm să ne extindem până ce includem toate modalitățile diferite cu care utilizatorii au contribuit.
Care sunt beneficiile directe ale Nivelului meu Steam?
Primeşti mai multe opţiuni să îţi personalizezi profilul, şi îţi creşte numărul maxim de prieteni pe care îi poţi avea în lista ta de prieteni.
Sunt alte căi de a obţine insigne în afară de a juca jocuri?
Insigna Comunității Steam, câștigată efectuând sarcini de bază pe Steam, este cea mai ușoară modalitate de a obține o insignă. Insigna pentru Ani de Apartenență (obținută la aniversarea creării propriului cont) îți va acorda experiență în mod automat în funcție de vechimea contului. Evenimente speciale în Steam oferă de asemenea în mod frecvent medalii. Sperăm să continuăm să extindem modurile de obținere a medaliilor.
Ce este un afișier?
Este o metodă de a-ți personaliza profilul cu lucruri considerate de tine ca fiind cele mai interesante pe Steam. Sunt o mulțime de afișiere din care poți să alegi, incluzând jocurile tale preferate, cele mai importante realizări, capturi de ecran, obiecte virtuale și altele.
Cum adaug un afișier pe profilul meu?
Odată ce ajungi la nivelul 10 pe Steam poți selecta și personaliza un afișier din pagina de editare a profilului. La fiecare 10 niveluri Steam primești acces la încă o prezentare; de ex., două afișiere la nivelul 20, trei afișiere la nivelul 30 etc.
Ce este un Emoticon Steam?
Un emoticon este o imagine de dimensiuni mici, creat tematic pentru un anumit joc, pe care îl primești fabricând o insignă a jocului. Îl poți insera în chaturi, postări în discuțiile comunitare, comentarii, etc. Poți vedea emoticonul în inventarul Steam și poți să-l dai la schimb altor utilizatori sau să-l pui la vânzare pe Piața comunitară Steam.
Ce este un fundal pentru profil?
Un fundal pentru profil este o imagine largă, cu tema unui joc particular, pe care îl poți primi din construirea unei insigne de joc. Poți să o selectezi să apară ca fundal pe profilul tău de Steam. Poți să vezi fundalul de profil în inventarul tău Steam și îl poți da la schimb cu alți utilizatori, sau să îl pui la vânzare pe piața comunitară Steam.
Ce sunt cartonașele de schimb înfoliate?
Jucând un joc și primind cartonașe pentru acesta ai o șansă mică de a primi una specială în folie. Vei fi nevoit să colectezi un set complet de cartonașe în folie pentru a crea o insignă în folie. Nu există beneficii suplimentare din deținerea de cartonașe sau crearea de insigne în folii în afară de raritatea acestora.
Există un joc pe care îl pot juca cu cartonașele?
Cartonașele de schimb Steam sunt pentru colecție și schimburi. Nu există un joc cu ele. Este totuși o idee grozavă pe care vom căuta să o dezvoltăm în viitor sau poate vom lăsa utilizatorii să-și creeze propriile jocuri folosind cartonașele pe care le au.
Primesc cartonașe de schimb pentru completarea realizărilor în joc?
Găsirea cartonașelor de schimb depinde acum doar de timpul petrecut în joc, indiferent de realizările pe care le obții. Ne vom mai uita cu siguranță peste regulile prin care se găsesc cartonașele, dar mai sunt câteva probleme cu realizările din joc care ne-au oprit de la utilizarea lor. Multe jocuri au realizări pentru care trebuie să aloci multe ore sau care nu sunt distractive, iar noi vrem ca găsirea cartonașelor să fie distractivă pentru toți. De asemenea, nu vrem să forțăm utilizatorii să trișeze sau să folosească deblocatoare de realizări în jocuri pentru a-și obține cartonașele, pentru că această metodă reduce valoarea realizărilor și nu este distractivă nici ea. Realizările încă sunt valoroase, iar având afișierul cu realizări pe pagina ta de profil este o metodă bună de a te lăuda cu acele realizări rare.