Gå med i gruppen
Gå med i Steams samlarkortsgrupp för att läsa uppdateringsmeddelanden, kolla bytesforumen och för att ge oss respons på hur vi kan förbättra de nya funktionerna.
Steam-samlarkort
Vanliga frågor
Vad är Steam-samlarkort?
Steam-samlarkort är samlingsbara kort som du får genom att spela spel på Steam. Samla ett set med kort för att få föremål som hjälper dig anpassa din profil och visa upp ditt spelande.
Hur kan jag få samlarkort?
Du kan få samlarkort genom att spela ett av de medverkande spelen. När du spelar får du ibland samlarkort, som läggs i ditt Steam-förråd.
Finns det en begränsning på hur många samlarkort som kan släppas?
De flesta spelen släpper antalet kort som är lika med ungefär hälften av det totala antalet kort i spelets uppsättning. Till exempel, Half-Life 2 har 8 kort i sin uppsättning, du kan då få 4 kort genom att spela spelet. Den andra hälften av uppsättningen måste du samla på dig från andra gemenskapsmedlemmar. Prova på gruppdiskussionerna om betan, gemenskapsmarknaden, byta med vänner, och bytesdiskussioner. Du kan kolla hur många kort du har kvar att få på din märkessida.
Vad gäller för gratisspel som Team Fortress 2 eller Dota 2?
Gratisspel släpper spelkort baserat på dina köp i spel. För (ca) varje 9 USD du spenderar sedan starten av Steam-samlarkortbetan, får du ett kortsläpp. Detta kort kommer att släppas någon gång under tiden du spelar. Om du har har gjort köp i spelet i Dota 2 eller Team Fortress 2 före Steam-samlarkortbetan eller om du hade Team Fortress 2 före spela-gratisuppdateringen, får du ytterligare 4 eller 5 extra kortsläpp.
Hur kan jag få ett booster-paket?
När du har hittat alla kort blir du berättigad ett booster-paket, som är ett set med 3 samlarkort som kan innehålla både normala kort och foliekort. Booster-paket ges slumpmässigt till behöriga användare när fler märken tillverkas av gemenskapens medlemmar. Logga in på Steam varje vecka för att behålla din behörighet.

När du är behörig, kommer din Steam-nivå att öka chansen för att hitta booster-paket:
  • Nivå 10: +20 % större chans
  • Nivå 20: +40 % större chans
  • Nivå 30: +60 % större chans
  • Nivå 40: +80 % större chans
  • Nivå 50: +100 % större chans (chansen har alltså fördubblats)
  • O.s.v.
Hur vet jag om jag kan hitta kort och booster-paket?
På din märkessida visar fönstret "Hur hittar jag kort?" hur många kort du har hittat, hur du kan få mer, och om du för tillfället är behörig för att kunna hitta booster-paket.
Hur vet jag vilka vänner jag kan byta med?
På din märkessida visar fliken för pågående märken vilka Steam-samlarkort du redan har, hur många fler du kan få genom att spela spelet och hur många fler du behöver för att slutföra en uppsättning. Genom att klicka på ett pågående märke visas en lista över alla dina vänner som har de korten du behöver för att slutföra en uppsättning och det finns också en länk så du skicka dem ett meddelande om att starta ett byte. Till exempel: Olle och Lisa har båda TF2 och Portal 2. Lisa kan se att Olle har Portal 2-kort hon behöver för att slutföra sitt Portal 2-märke. Lisa gör ett byte med Olle och ger honom TF2-kort i utbyte mot hans Portal 2-kort. Lisa kan nu slutföra sitt Portal 2-märke.
I vilka spel kan jag hitta samlarkort?
Det finns en komplett lista över deltagande spel tillgängliga i Steams butik. Vi kommer lägga till fler spel när de blir färdiga.
Vad är ett märke?
Ett märke är en ikon på din profil (som är bundet till ditt konto) som representerar de samlarkortset du har samlat eller ditt deltagande i ett evenemang.
Hur tillverkar jag ett märke?
På din profilsida klickar du på Märken-länken nära toppen av högerspalten eller välj Märken från ditt namn i drop down-listan på Steam-menyn. Från Märken-sidan, kommer fliken för pågående märken att visa vilka märken som är redo att bli tillverkade. Välj ett märke som är redo att tillverkas för att visa detaljer och klicka på den blå Tillverka ett märke-knappen.
Hur kan jag se vilka kort jag har, eller kort som jag inte har?
På din märkessida, under fliken för pågående märken väljer du ett märke för att se setet med kort, samt korten du äger och återstående kort.
Vad får jag när jag tillverkar ett märke av mina samlarkort?
Förutom spelmärket självt, så får du:
  • en slumpvald uttryckssymbol som skapats för spelet som du kan använda i chattar eller diskussioner
  • en slumpvald profilbakgrund som skapats för det här spelet som kan använda på din gemenskapsprofil på Steam
  • en chans att få en rabattkupong för ett annat spel eller nedladdningsbart innehåll
  • 100 XP, vilket kan öka din Steam-nivå
Om din Steam-nivå ökar så ökar storleksgränsen för din vänlista med fem, och du låser potentiellt upp möjligheten upp att anpassa din profil med montrar.
Kan jag uppgradera mitt spelmärke?
Om du samlar ännu ett komplett set av kort kan du uppgradera spelmärket igen. Detta kan göras fem gånger som mest. För varje gång du uppgraderar märket så får du 100 XP, även märkets bild och namn uppgraderas.
Vad är min Steam-nivå?
Din Steam-nivå är ett sammandrag av dina märken och visar upp din kortsamling samt medverkan i Steam-evenemang. Varje märke ökar din XP och för varje 100 XP ökar din Steam-nivå (till en början).
Hur visar jag upp ett märke?
Du kan välja ett avklarat märke från din Märkessida. Ditt uppvisade märke kommer att visas högst upp på din profil och i miniprofilen du ser när du håller musen över din avatar.
Kan jag köpa och sälja samlarkort på gemenskapsmarknaden?
Ja, samlarkort kan bytas med andra användare, samt köpas och säljas på gemenskapsmarknaden.
Jag har ett spel på Steam, hur kan mitt spel medverka?
Instruktioner och verktyg för samlarkort kan hittas under gemenskapsfliken i din programadministratör i Steamworks.
Hur kan jag bidra med nya profilbakgrunder och uttryckssymboler?
Vi kommer först att jobba ihop med spelutvecklarna för att de ska bidra, men efter spelet släppts så kommer vi kolla upp möjligheten för att få upp en Workshop för gemenskapens föremål.
När kommer ni att lägga till mer spel och mer märken?
Att lägga till flera spel kommer att gå sakta i början medan vi löser problem med systemet och innehållet. Vi hoppas på att lägga till många fler spel efter att allting fungerar smidigt.
Vad gör jag om jag inte är nöjd med ett byte jag gjort?
Alla byten är slutgiltiga; var säker på att du verkligen vill göra ett byte innan du godkänner.
Hur många märken behöver jag för att öka min Steam-nivå?
I början kommer varje märke du skapar öka din nivå. De flesta märken ger 100 XP och det tar 100 XP att nå nästa nivå. Mängden XP som behövs ökas för var tionde nivå; vilket betyder att efter Steam-nivå 10 kommer du behöva 200 XP per nivå, efter nivå 20 kommer du behöva 300 XP per nivå, osv.
Vad är poängen med min Steam-nivå?
Steam-nivån är ett snabbt sätt för användare att se hur mycket någon har investerat i sitt Steam-konto. Vi har än så länge bara ett fåtal sätt att få märken, men vi hoppas på att kunna expandera dessa och inkludera alla de olika sätt som användare kan bidra på.
Vad är de direkta förmånerna av min Steam-nivå?
Du får större valmöjligheter att anpassa din profil, och det maximala antalet vänner du kan ha på din vänlista ökar.
Finns det sätt att få märken på förutom att spela spel?
Steams gemenskapsmärke, som man får när man genomför vissa grundläggande uppgifter på Steam, är det enklaste sättet att få ett märke på. År i tjänst-märket (tilldelas på årsdagen av ditt kontos skapande) kommer automatiskt att ge dig mer XP ju äldre ditt konto är. Speciella event på Steam har också ofta märken. Vi hoppas kunna skapa flera sätt för dig att få märken på.
Vad är en monter?
Det är ett sätt att anpassa din profil med de saker du finner mest intressanta på Steam. Det finns massor av montrar att välja mellan, bland annat dina favoritspel, bästa prestationer, skärmbilder, virtuella föremål och mer.
Hur lägger jag till en monter på min profil?
När du har uppnått Steam-nivå 10 kan du välja och skräddarsy en monter från sidan för profilredigering. Var tionde Steam-nivå tilldelas du möjlighet att skapa ytterligare en monter, dvs. två montrar vid nivå 20, tre montrar vid nivå 30, osv.
Vad är en Steam-uttryckssymbol?
En uttryckssymbol är en liten bild, tematiserad för ett visst spel, som du får när du skapar ett märke. Du kan lägga in dem i Steam-chatten, foruminlägg, kommentarstrådar, etc. Du kan se din uttryckssymbol i ditt Steam-förråd, och du kan byta den med andra användare, eller sälja den i Steams gemenskapsmarknad.
Vad är en profilbakgrund?
En bakgrund är en större bild med ett motiv från ett specifikt spel, som du får genom att tillverka ett märke. Du kan välja en bakgrund som kommer att visas på din profil i gemenskapen. Bakgrunden hittar du i ditt förråd, och du kan byta den med andra spelare, alternativt sälja den på Steams gemenskapsmarknad.
Vad är foliesamlarkort?
När du når nivå 10 finns det en liten chans att samlarkortet du får från att spela ett spel har en speciell folieram. Du behöver samla ett set av foliekort för att tillverka ett foliemärke. Det finns inga andra fördelar med foliekort än att de är sällsynta.
Finns det ett spel att spela med korten?
Steams samlarkort finns bara för att samla och byta; det finns ingen annan poäng med dem. Det är ändå en bra idé och något vi ska kolla om vi kan lägga till senare, eller kanske låta användare bygga spel med hjälp av korten de har.
Får jag samlarkort för att klara av prestationer i spel?
Samlarkort är för närvarande bara knutet till speltid i ett spel, oberoende av vilka framsteg du får. Vi kommer definitivt undersöka möjligheten att lägga till fler regler för hur korten släpps i framtiden, men det finns några begränsningar med framsteg i spel som hindrade oss från att använda dem just nu. Många spel har prestationer som är mindre roliga att nå och vi vill att det ska vara ett nöje att få spelkort för användare i spel. Vi vill inte heller driva användare till att fuska eller att låsa upp prestationer i spel för att få kort, eftersom det drar ner värdet av prestationerna och dessutom inte är så kul. Prestationer är fortfarande värdefulla och med prestationsmontern i din gemenskapsprofil är det ett utmärkt sätt att visa upp de sällsynta prestationerna.