Liity ryhmään
Liity Steam-keräilykortit-ryhmään lukeaksesi päivitystiedotteita, selataksesi vaihtokauppapalstoja ja antaaksesi palautetta, miten voimme parantaa näitä uusia ominaisuuksia.
Steam-keräilykortit
Usein kysytyt kysymykset
Mitä ovat Steam-keräilykortit?
Steam-keräilykortit ovat kerättäviä kortteja, joita saat pelaamalla pelejä Steamissä. Kerää kokoelma kortteja saadaksesi luomuksia, jotka auttavat sinua muokkaamaan profiiliasi ja näyttämään muille pelitaitosi.
Miten hankin keräilykortteja?
Saat keräilykortteja pelaamalla jotakin osallistuvista peleistä. Pelatessasi saat silloin tällöin keräilykortteja, jotka talletetaan Steam-tavaraluetteloosi.
Onko jokin raja sille, kuinka monta keräilykorttia voin löytää?
Useimmista peleistä saat noin puolet kaikista pelin korteista pelaamalla peliä. Esimerkiksi Half-Life 2:n korttikokoelmassa on 8 korttia, joista 4 saat pelaamalla peliä. Toinen puolisko korteista on kerättävä muilta yhteisön jäseniltä. Kokeile vaikkapa beta-ryhmän keskustelua, yhteisön kauppapaikkaa tai kavereidesi kanssa vaihtamista. Näet jäljellä olevien korttiesi määrän merkkisivultasi.
Entä ilmaispelit kuten Team Fortress 2 tai Dota 2?
Ilmaispelien korttien pudotukset perustuvat pelinsisäisiin ostoksiin. Jokaista käyttämääsi noin $9 Yhdysvaltain dollaria kohti Steamin keräilykorttibetan alusta eteenpäin saat yhden kortin. Tämä kortti ilmestyy tavaraluetteloosi jossain vaiheessa pelatessasi. Jos olet tehnyt pelinsisäisiä ostoksia peleissä Dota 2 tai Team Fortress 2 ennen keräilykorttibetan julkaisua, tai jos omistit pelin Team Fortress 2 ennen kuin siitä tuli ilmaispeli, saat 4 tai 5 ylimääräistä korttia pelissä.
Miten saan lisäkorttipaketin?
Saatuasi kaikki pelistä löydettävät kortit, voit saada lisäkorttipaketin. Se on 3 keräilykortin setti, jonka mukana voi olla perus- sekä kiiltokortteja. Lisäkorttipaketit annetaan sattumanvaraisesti soveltuville käyttäjille sitä mukaa, kun yhteisö luo lisää merkkejä. Kirjaudu sisään Steamiiin viikoittain pysyäksesi mukana.

Kun olet saavuttanut soveltuvuuden, mahdollisuutesi saada paketti kasvaa Steam-tasosi mukaan:
  • Taso 10: +20 % suurempi saantitiheys
  • Taso 20: +40 % suurempi saantitiheys
  • Taso 30: +60 % suurempi saantitiheys
  • Taso 40: +80 % suurempi saantitiheys
  • Taso 50: +100 % suurempi saantitiheys (toisin sanoen saat niitä kaksi kertaa useammin)
  • Jne.
Mistä tiedän voinko saada pelissä kortteja tai ansaita lisäkorttipaketteja?
Siirry Merkit-sivullesi. Klikkaa Miten ansaitsen korttilöytöjä? ja eteesi avautuu ruutu, joka näyttää ansaitsemasi korttilöydöt, miten saat niitä lisää, ja voitko saada lisäkorttipaketin.
Mistä tiedän, keiden kanssa voin vaihtaa?
Kun siirryt Merkit-sivullesi, välilehti "Työn alla" näyttää ne Steam-keräilykortit, jotka sinulla jo on, kuinka monta saat pelaamalla peliä ja kuinka monta tarvitset settiin. Kun klikkaat työn alla olevaa merkkiä näet listan kavereista, joilla on ne kortit jotka vielä tarvitset settiisi. Mukana on myös linkki, jota klikkaamalla voit lähettää heille viestin vaihdon aloittamiseksi. Esimerkki: jos Cyl ja Tappet omistavat pelit TF2 ja Portal 2, Tappet näkee profiilissaan, että Cylilla on häneltä vielä puuttuvat Portal 2 -kortit. Tappet aloittaa vaihdon Cylin kanssa ja antaa hänelle TF2-kortteja Cylin Portal 2 -kortteja vastaan. Näin Tappet pystyy yhdistämään kortit Portal 2 -merkiksi saatuaan puuttuvat kortit.
Mistä peleistä saa keräilykortteja?
Steamin kauppasivuilta voit tarkastella osaaottavien pelien listaa. Lisäämme pelejä sitä mukaa kun saamme niiden kortit valmiiksi.
Mitä 'merkki' tarkoittaa?
Merkki on profiilissasi näkyvä ja siihen kiinnitetty kuvake, joka esittää keräilykorttisettejäsi tai osanottoasi johonkin tapahtumaan.
Miten luon merkin?
Siirry profiilisivullesi ja klikkaa oikean laidan "Merkit"-kohtaa tai valitse "Merkit" pelinsisäisen nimesi pudotusvalikosta Steam-valikosta. Merkit-sivulta valitse "Työn alla", mikä näyttää merkit jotka voit luoda. Valitse luomiseen valmis merkki tarkastellaksesi sen yksityiskohtia ja klikkaa sinistä "Luo merkki" -painiketta.
Mistä näen, mitä kortteja jo omistan ja mitä minulla ei vielä ole?
Siirry Merkit-sivullesi ja klikkaa "Työn alla" valitaksesi merkin, jonka korttisettiä tahdot tarkastella. Näkymässä ovat esillä mm. jo omistamasi kortit sekä puuttuvat kortit.
Mitä saan luodessani merkin keräilykorteistani?
Pelimerkin lisäksi saat:
  • satunnaisesti valitun peliin liittyvän hymiön, jota voit käyttää chatissa tai keskusteluissa
  • satunnaisesti valitun peliin liittyvän profiilitaustakuvan, jota voit käyttää Steam-profiilissasi
  • mahdollisuuden saada alennuskuponki toiseen peliin tai lisämateriaaliin
  • 100 kokemuspistettä, mikä voi nostaa Steam-tasoasi.
Nostamalla Steam-tasoa saat kaverilistalle viisi lisäpaikkaa ja ehkä mahdollisuuden esitellä merkkejä ja luomuksiasi profiilissasi.
Voinko päivittää pelimerkkiäni?
Jos keräät toisen täydellisen keräilykorttisetin samasta pelistä, voit päivittää pelimerkkiäsi. Voit luoda merkin saman pelin korttisetistä enintään viisi kertaa. Jokaisella päivityskerralla saat 100 pistettä lisää ja merkin kuva sekä nimi vaihtuvat.
Mikä on Steam-tasoni?
Steam-tasosi on yhteenveto merkeistäsi ja se esittelee keräilykorttikokoelmasi sekä osallistumisesi Steamin tapahtumiin. Jokainen merkki antaa sinulle kokemuspisteitä ja sata ansaittua pistettä nostaa Steam-tasoasi yhdellä (ainakin aluksi).
Kuinka voin esitellä merkkiä?
Voit valita minkä tahansa suoritetun merkin Merkit-sivultasi. Esittelyssä oleva merkki näkyy profiilisi ylälaidassa sekä miniprofiilissasi, kun liikutat hiiren osoitinta käyttäjäkuvasi yllä.
Voiko keräilykortteja ostaa ja myydä yhteisön kauppapaikalla?
Kyllä, keräilykortteja voi vaihtaa muiden käyttäjien kesken. Niitä voi myös ostaa ja myydä yhteisön kauppapaikalla.
Pelini on Steamissä. Kuinka saan sen mukaan ohjelmaan?
Keräilykorttien ohjeet ja työkalut löydät Community-välilehdestä Steamworksin sovellushallinnasta.
Kuinka voin tarjota luomiani profiilitaustoja ja hymiöitä?
Aloitamme ensin pelien kehittäjien luomalla sisällöllä, mutta järjestelmän julkaisun jälkeen katsomme, voidaanko siihen lisätä Workshop, jonka kautta ottaisimme käyttöön yhteisön luomuksia.
Milloin lisäätte uusia pelejä ja merkkejä?
Uusia pelejä lisätään alussa hitaasti selvittäessämme järjestelmään tai sisältöön liittyviä mahdollisia ongelmia. Heti kun kaikki sujuu ongelmitta teemme parhaamme uusien pelien lisäämiseksi.
En ole tyytyväinen vaihtoni lopputulokseen. Mitä voin tehdä?
Kaikki vaihdot ovat peruuttamattomia: varmistathan, että tahdot varmasti suorittaa vaihdon ennen kuin hyväksyt sen.
Kuinka monta merkkiä tarvitsen Steam-tason nostamiseen?
Aloittaessasi jokainen luotu merkki korottaa tasoasi. Useimmat merkit antavat 100 XP:tä (kokemuspistettä) ja seuraavan tason saavuttamiseen tarvitaan 100 XP:tä. Seuraavan tason saavuttamiseen tarvittava määrä kasvaa joka 10. taso: saavutettuasi esimerkiksi 10. tason tarvitset 200 XP:tä per taso, kun taas 20. tason jälkeen tarvitset 300, jne.
Onko Steam-tasollani mitään tarkoitusta?
Steam-tason kautta näet nopeasti sen, kuinka paljon käyttäjä on laittanut aikaa Steam-tiliään kohti. Tällä hetkellä tarjolla on vain muutama tapa saada merkkejä, mutta jatkossa toivomme lisäävämme merkkejä esittämään sitä, miten eri tavoin käyttäjät ottavat osaa Steamiin.
Mitä etuja minulle koituu Steam-tasostani?
Saat lisää tapoja muokata profiiliasi sekä kaverilistasi paikkojen määrä kasvaa, jotta voit lisätä kavereita.
Voiko merkkejä saada muuten kuin pelaamalla pelejä?
Steamin yhteisömerkin saa suorittamalla tiettyjä perustehtäviä Steamissä ja on näin helpoiten saavutettava merkki. Palvelusvuodet-merkki, jonka saa tilin luomisen vuosipäivänä antaa sinulle automaattisesti sitä enemmän kokemuspisteitä mitä vanhempi tilisi on. Steamin erityistapahtumien kautta saa myös merkkejä ja toivomme pystyvämme lisäämään merkkienansaitsemistapoja.
Mikä on esittely?
Voit muokata profiiliasi ja esitellä omasta mielestäsi kiinnostavimpia asioita Steamissä. Valittavia vaihtoehtoja riittää: lempipelisi, parhaat saavutukset, kuvakaappaukset tai virtuaaliesineet.
Kuinka lisään esittelyn profiiliini?
Kun pääset Steam-tasolle 10, voit valita esittelyn profiilin muokkaussivulta. Joka kymmenes Steam-taso antaa sinulle ylimääräisen esittelypaikan, ts. sinulla on kaksi esittelyä tasolla 20, kolme tasolla 30, jne.
Mikä on Steam-hymiö?
Hymiö on pieni, peliteemainen kuva, jonka saa luomalla pelimerkin. Sitä voi käyttää esimerkiksi Steam-chatissa, keskustelupalstojen viesteissä ja kommenteissa. Hymiö näkyy Steam-tavaraluettelossasi ja sen voi vaihtaa muiden käyttäjien kesken tai laittaa myyntiin Steam-yhteisön kauppapaikalle.
Mikä on profiilin taustakuva?
Profiilin taustakuva on suurikokoinen, jonkin tietyn pelin teemaan liittyvä kuva. Sen saa luomalla Pelimerkin. Voit valita sen näkymään Steam-yhteisöprofiilisi taustalla. Profiilitausta näkyy Steam-tavaraluettelossasi ja voit vaihtaa sen muiden käyttäjien kesken tai myydä sen Steam-yhteisön kauppapaikalla.
Mitä kiiltokortit ovat?
Kun pääset Steam-tasolle 10, on pieni mahdollisuus, että pelaamalla löytämäsi keräilykorttilla on erityinen kiiltoreuna. Keräämällä täyden sarjan kiiltokortteja saat kiiltomerkin. Kiiltokorteista tai -merkeistä ei ole suoranaista hyötyä, paitsi niiden harvinaisuus.
Onko olemassa jokin peli, jota voi pelata näillä korteilla?
Steamin keräilykortit ovat keräilyyn ja vaihtamiseen tarkoitettuja, eikä niihin liity peliä. Tämä on kuitenkin hyvä idea ja haluaisimme lisätä tällaisen ominaisuuden jatkossa, tai löytää tavan, jolla käyttäjät voivat itse luoda pelejä käyttämällä ansaitsemiaan kortteja.
Saako keräilykortteja pelin saavutusten tavoittamisesta?
Tällä hetkellä keräilykortit liittyvät vain peliin käytettyyn peliaikaan riippumatta saavutuksista. Jatkossa aiomme lisätä uusia keinoja korttien ilmestymiselle, mutta tällä hetkellä pelien sisäisissä saavutuksissa on muutamia pulmia, minkä takia emme voi ottaa saavutuksia korteissa huomioon. Joillakin peleillä on saavutuksia, joita saa vain käyttämällä paljon aikaa tai joiden saavuttaminen ei ole hauskaa, kun taas me tahdomme varmistaa, että keräilykorttien ansaitseminen on kaikille hauskaa. Emme myöskään tahdo aiheuttaa käyttäjille tunnetta, että heidän tulisi käyttää huijaus- tai saavutuksia avaavia ohjelmia korttien saamiseksi. Se vain alentaisi saavutusten arvoa eikä ole myöskään kovin hauskaa. Saavutukset ovat edelleenkin arvokkaita, ja saavutuskaapin esittely yhteisöprofiilissasi on hyvä tapa esitellä harvinaisia saavutuksiasi.