Προσχωρήστε στην ομάδα
Προσχωρήστε στην ομάδα ανταλλαγών καρτών του Steam για να διαβάζετε ανακοινώσεις ενημερώσεων, να ρίχνετε μια ματιά στο φόρουμ ανταλλαγών και να μοιράζεστε τις απόψεις σας για το πως μπορούμε να βελτιώσουμε τις νέες υπηρεσίες.
Κάρτες Ανταλλαγής Steam
Συχνές ερωτήσεις
Τι είναι οι Κάρτες Ανταλλαγής Steam;
Οι κάρτες ανταλλαγών Steam είναι συλλεκτικές κάρτες που αποκτάτε παίζοντας παιχνίδια στο Steam. Συλλέξτε ένα πακέτο από κάρτες για να κερδίσετε αντικείμενα που θα σας βοηθήσουν να προσαρμόσετε το προφίλ σας.
Πώς μπορώ να αποκτήσω κάρτες ανταλλαγών;
Μπορείτε να λάβετε κάρτες απλά παίζοντας ένα από τα συμμετέχοντα παιχνίδια. Καθώς παίζετε, θα λαμβάνετε περιστασιακά κάρτες ανταλλαγών οι οποίες θα τοποθετούνται στα Steam αντικείμενά σας.
Υπάρχει όριο στον αριθμό καρτών ανταλλαγών που μπορώ να βρω;
Τα περισσότερα παιχνίδια θα σας δώσουν έναν αριθμό καρτών ίσο με το μισό αριθμό των συνολικών καρτών του παιχνιδιού. Για παράδειγμα, το Half-Life 2 έχει 8 κάρτες στο σύνολο, μπορείτε να λάβετε 4 κάρτες παίζοντάς το. Θα πρέπει να συλλέξετε τις άλλες μισές από μέλη της κοινότητας. Δοκιμάστε τις συζητήσεις ομάδων, την αγορά κοινότητας, την ανταλλαγή με φίλους, και τις συζητήσεις ανταλλαγών. Μπορείτε να ελέγξετε πόσες κάρτες απομένουν στη σελίδα εμβλημάτων σας.
Τι γίνεται με τα δωρεάν παιχνίδια όπως το Team Fortress 2 και το Dota 2;
Από τα δωρεάν παιχνίδια κερδίζετε κάρτες με βάση τις αγορές σας εντός-παιχνιδιού. Για κάθε $9 USD που έχετε ξοδέψει (περίπου) από την αρχή της δοκιμαστικής έκδοσης των καρτών ανταλλαγών Steam, θα κερδίσετε μία κάρτα. Θα λάβετε αυτή την κάρτα σε κάποιο σημείο καθώς παίζετε. Αν έχετε πραγματοποιήσει αγορές εντός-παιχνιδιού στο Dota 2 ή το Team Fortress 2 πριν την Beta καρτών Steam ή αν κατείχατε το Team Fortress 2 πριν την ενημέρωση «Free to Play», θα έχετε επίσης διαθέσιμες 4 ή 5 επιπλέον κάρτες.
Πώς μπορώ να αποκτήσω ένα πακέτο ενίσχυσης;
Μόλις λάβετε όλες τις κάρτες σας, αποκτάτε το δικαίωμα για ένα πακέτο ενίσχυσης, το οποίο είναι ένα σύνολο 3 καρτών συναλλαγών που μπορεί να περιλαμβάνουν βασικές αλλά και σπάνιες κάρτες. Τα πακέτα ενίσχυσης χορηγούνται τυχαία σε αρμόδιους χρήστες καθώς περισσότερα εμβλήματα δημιουργούνται από τα μέλη της κοινότητας. Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να συνδεθείτε στο Steam κάθε εβδομάδα για να διατηρηθεί η αρμοδιότητα.

Όταν είστε αρμόδιος, το επίπεδο σας Steam αυξάνει τον ρυθμό παραλαβής πακέτου ενίσχυσης:
  • Επίπεδο 10: +20% αύξηση στον ρυθμό παραλαβής
  • Επίπεδο 20: +40% αύξηση στον ρυθμό παραλαβής
  • Επίπεδο 30: +60% αύξηση στον ρυθμό παραλαβής
  • Επίπεδο 40: +80% αύξηση στον ρυθμό παραλαβής
  • Επίπεδο 50: +100% αύξηση στον ρυθμό παραλαβής (δηλαδή ο διπλάσιος ρυθμός)
  • Κτλ.
Πώς θα ξέρω αν μπορώ να κερδίσω κάρτες και πακέτα ενίσχυσης;
Από τη σελίδα εμβλημάτων σας, το παράθυρο «Πώς μπορώ να βρω νέες κάρτες;» σας δείχνει πόσες κάρτες έχετε κερδίσει, πώς να αποκτήσετε περισσότερες και αν είστε εκλέξιμος για να λάβετε ένα πακέτο ενίσχυσης.
Πώς θα ξέρω με ποιους φίλους μπορώ να ανταλλάξω;
Από τη σελίδα Εμβλημάτων σας, η καρτέλα «Εμβλήματα σε Εξέλιξη» δείχνει ποιες κάρτες ανταλλαγών Steam έχετε ήδη, πόσες ακόμα μπορείτε να πάρετε παίζοντας το παιχνίδι και πόσες ακόμα χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε μια συλλογή. Πατώντας σε ένα έμβλημα σε εξέλιξη θα εμφανιστεί μια λίστα από όλους τους φίλους σας που έχουν τις κάρτες που χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε τη συλλογή και υπάρχει σύνδεσμος για την αποστολή μηνύματος για την εκκίνηση ανταλλαγής. Για παράδειγμα, οι Cyl και Tappet κατέχουν και οι δύο τα TF2 και Portal 2. Ο Tappet μπορεί να δει ότι ο Cyl έχει τις Portal 2 κάρτες που χρειάζεται για να ολοκληρώσει το Portal 2 έμβλημά του. Ο Tappet ξεκινάει μια ανταλλαγή με τον Cyl και του δίνει κάρτες TF2 ως αντάλλαγμα για τις κάρτες Portal 2 του Cyl. Ο Tappet μπορεί τώρα να ολοκληρώσει το Portal 2 έμβλημά του.
Ποια παιχνίδια συμμετέχουν στη δοκιμαστική έκδοση καρτών ανταλλαγών;
Υπάρχει μια πλήρης λίστα των συμμετεχόντων παιχνιδιών που είναι διαθέσιμα στο Κατάστημα Steam. Θα προσθέτουμε περισσότερα παιχνίδια καθώς τα ετοιμάζουμε.
Τι είναι τα εμβλήματα;
Τα εμβλήματα είναι εικονίδια στο προφίλ σας (και συνδεδεμένα με το λογαριασμό σας) που αντιπροσωπεύουν τα πακέτα καρτών που συλλέξατε ή τη συμμετοχή σας σε ένα γεγονός.
Πώς κατασκευάζω ένα έμβλημα;
Από τη σελίδα προφίλ σας, πατήστε στο σύνδεσμο «Εμβλήματα» στην κορυφή της δεξιάς στήλης ή επιλέξτε «Εμβλήματα» από την αναδυόμενη λίστα του ονόματός σας στο μενού Steam. Από τη σελίδα εμβλημάτων σας, η καρτέλα «Εμβλήματα σε εξέλιξη» θα εμφανίζει ποια εμβλήματα είναι έτοιμα να κατασκευαστούν. Επιλέξτε ένα έμβλημα έτοιμο για κατασκευή για να δείτε τις λεπτομέρειές του και πατήστε το μπλε κουμπί «Κατασκευή εμβλήματος».
Πώς μπορώ να δω ποιες κάρτες έχω ή ποιες κάρτες δεν έχω;
Από τη σελίδα των εμβλημάτων, κάτω από την καρτέλα «Σε εξέλιξη» επιλέξτε ένα έμβλημα για να δείτε το πακέτο καρτών, συμπεριλαμβανομένων των καρτών που κατέχετε και των καρτών που υπολείπονται.
Τι αποκτώ όταν κατασκευάζω ένα έμβλημα με τις κάρτες;
Πέρα από το έμβλημα παιχνιδιού, θα αποκτήσετε:
  • μία τυχαία φατσούλα του παιχνιδιού για χρήση σε συνομιλίες ή συζητήσεις
  • ένα τυχαίο φόντο προφίλ του παιχνιδιού για το προφίλ της κοινότητας Steam
  • πιθανότητα να αποκτήσετε ένα εκπτωτικό κουπόνι για ένα διαφορετικό παιχνίδι ή DLC
  • 100 πόντους εμπειρίας, που μπορεί να αυξήσουν το επίπεδο Steam σας
Αν το επίπεδο Steam σας αυξηθεί, θα αυξηθεί κατά πέντε το μέγιστο όριο φίλων και ίσως ξεκλειδώσετε τη δυνατότητα να προσαρμόζετε το προφίλ σας με προθήκες.
Μπορώ να αναβαθμίσω το έμβλημα παιχνιδιού μου;
Αν αποκτήσετε ένα άλλο ολοκληρωμένο πακέτο καρτών για το ίδιο παιχνίδι μπορείτε να αναβαθμίσετε το έμβλημα παιχνιδιού σας. Μπορείτε να κατασκευάσετε ένα έμβλημα για το ίδιο παιχνίδι το πολύ πέντε φορές. Κάθε φορά που αναβαθμίζετε το έμβλημά σας αποκτάτε επιπλέον 100 πόντους εμπειρίας, καθώς και αναβαθμίζετε την εικόνα και τον τίτλο του εμβλήματός σας.
Τι είναι το επίπεδο Steam;
Το επίπεδο Steam είναι μια περίληψη των εμβλημάτων σας και αντιπροσωπεύει τη συλλογή καρτών σας και τη συμμετοχή σας σε γεγονότα Steam. Κάθε έμβλημα αυξάνει τους πόντους εμπειρίας σας και για κάθε 100 πόντους ανεβαίνετε ένα επίπεδο Steam (τουλάχιστον στην αρχή).
Πώς προβάλλω ένα έμβλημα στο προφίλ μου;
Μπορείτε να επιλέξετε ένα έμβλημα από τη σελίδα εμβλημάτων σας. Το έμβλημα που θα επιλέξετε θα εμφανίζεται στο πάνω μέρος του προφίλ σας και στο μίνι προφίλ που βλέπετε όταν τοποθετείτε τον κέρσορα πάνω στο άβατάρ σας.
Μπορώ να αγοράσω και να πουλήσω κάρτες στην Αγορά Κοινότητας;
Ναι, μπορείτε να ανταλλάξετε τις κάρτες με άλλους χρήστες και να τις αγοράσετε ή να τις πουλήσετε στην Αγορά Κοινότητας.
Έχω ένα παιχνίδι στο Steam, πώς μπορεί να συμμετάσχει το παιχνίδι μου;
Οδηγίες και εργαλεία για τις κάρτες μπορούν να βρεθούν στην καρτέλα Κοινότητα του διαχειριστή εφαρμογής σας στο Steamworks.
Πώς μπορώ να συνεισφέρω νέα φόντα προφίλ και φατσούλες;
Αρχικά εργαζόμαστε με παραγωγούς παιχνιδιών για να συνεισφέρουν, αλλά αργότερα θα αναζητούμε και στο εργαστήρι για αντικείμενα κοινότητας.
Πότε θα προσθέσετε περισσότερα παιχνίδια και εμβλήματα;
Η προσθήκη νέων παιχνιδιών θα είναι αργή στην αρχή καθώς επιλύουμε προβλήματα με το σύστημα και το περιεχόμενο. Αφού κατορθώσουμε να δουλεύουν όλα ομαλά ελπίζουμε να προσθέσουμε πολλά περισσότερα παιχνίδια.
Τι κάνω αν είμαι δυσαρεστημένος από μια ανταλλαγή που πραγματοποίησα;
Όλες οι ανταλλαγές είναι οριστικές. Σιγουρευτείτε ότι θέλετε πραγματικά να ανταλλάξετε πριν επιβεβαιώσετε την ανταλλαγή.
Πόσα εμβλήματα χρειάζομαι για να αυξήσω το επίπεδο Steam μου;
Όταν ξεκινάτε, κάθε έμβλημα που δημιουργείτε αυξάνει το επίπεδό σας. Τα περισσότερα εμβλήματα δίνουν 100 πόντους και χρειάζεστε 100 πόντους για το επόμενο επίπεδο. Ωστόσο οι πόντοι που χρειάζονται για το επόμενο επίπεδο αυξάνουν κάθε 10 επίπεδα, που σημαίνει πως μετά το επίπεδο Steam 10 θα χρειαστείτε 200 πόντους ανά επίπεδο, μετά το επίπεδο 20 θα χρειαστείτε 300 πόντους ανά επίπεδο και ούτω καθεξής.
Ποιο είναι το νόημα του επιπέδου Steam;
Το επίπεδο Steam είναι ένας γρήγορος τρόπος για να δουν οι χρήστες πόσο πολύ κάποιος επένδυσε στο λογαριασμό Steam. Προς το παρόν έχουμε λίγους διαφορετικούς τρόπους για την απόκτηση εμβλημάτων, αλλά ελπίζουμε να συμπεριλάβουμε όλους τους διαφορετικούς τρόπους που συνεισφέρουν οι χρήστες.
Ποια είναι τα άμεσα οφέλη από το επίπεδο Steam;
Αποκτάτε περισσότερες επιλογές για να προσαρμόσετε το προφίλ σας και αυξάνετε το μέγιστο αριθμό φίλων που μπορείτε να έχετε.
Υπάρχουν τρόποι να αποκτήσω εμβλήματα χωρίς να παίξω παιχνίδια;
Το πιο εύκολο έμβλημα που μπορείτε να αποκτήσετε είναι το έμβλημα κοινότητας Steam, ολοκληρώνοντας μερικές απλές ενέργειες στο Steam. Το έμβλημα Χρόνων Υπηρεσίας (που απονέμεται στην επέτειο της δημιουργίας του λογαριασμού σας) θα σας δώσει αυτόματα περισσότερους πόντους όσο πιο παλιός είναι ο λογαριασμός σας. Ειδικά γεγονότα στο Steam συχνά περιέχουν εμβλήματα. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τους τρόπους για να λαμβάνετε εμβλήματα.
Τι είναι μια προθήκη;
Είναι τρόπος να προσαρμόσετε το προφίλ σας με τα πράγματα που βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα στο Steam. Υπάρχουν πολλές προθήκες για να επιλέξετε, συμπεριλαμβανομένων των αγαπημένων παιχνιδιών, καλύτερων επιτευγμάτων, φωτογραφιών, εικονικών αντικειμένων και άλλων.
Πώς προσθέτω μια προθήκη στο προφίλ μου;
Μόλις φτάσετε στο επίπεδο Steam 10 μπορείτε να επιλέξετε και να προσαρμόσετε μια προθήκη από τη σελίδα επεξεργασίας του προφίλ σας. Σε κάθε 10 επίπεδα Steam αποκτάτε μια νέα προθήκη, δηλαδή δύο προθήκες στο επίπεδο 20, τρεις στο επίπεδο 30 κτλ.
Τι είναι οι φατσούλες Steam;
Η φατσούλα είναι μια μικρή εικόνα, με θέμα από συγκεκριμένο παιχνίδι, που αποκτάται δημιουργώντας ένα έμβλημα παιχνιδιού. Μπορείτε να την εισάγετε σε συνομιλίες Steam, συζητήσεις, σχόλια και άλλα. Μπορείτε να δείτε τη φατσούλα στα αντικείμενα Steam σας και μπορείτε να την ανταλλάξετε με άλλους χρήστες ή να την καταχωρήσετε για πώληση στην αγορά κοινότητας Steam.
Τι είναι τα φόντα προφίλ;
Το φόντο προφίλ είναι μια μεγάλη εικόνα, με θέμα από συγκεκριμένο παιχνίδι, που αποκτάτε δημιουργώντας ένα έμβλημα παιχνιδιού. Μπορείτε να το επιλέξετε για να εμφανίζεται ως φόντο στο προφίλ Steam σας. Μπορείτε να δείτε το φόντο προφίλ στα αντικείμενα Steam σας και μπορείτε να το ανταλλάξετε με άλλους χρήστες ή να το καταχωρήσετε για πώληση στην αγορά κοινότητας Steam.
Τι είναι οι σπάνιες κάρτες Steam;
Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα όταν λαμβάνετε μια κάρτα Steam παίζοντας ένα παιχνίδι, να έχει ένα ειδικό σπάνιο περίγραμμα. Θα χρειαστεί να συλλέξετε ένα πακέτο τέτοιων σπάνιων καρτών ώστε να κατασκευάσετε ένα σπάνιο έμβλημα. Δεν υπάρχει κάποιο επιπλέον όφελος από την κατοχή σπάνιων καρτών ή σπάνιων εμβλημάτων σπάνιες πέρα από τη σπανιότητά τους.
Υπάρχει κάποιο παιχνίδι που μπορώ να παίξω με τις κάρτες;
Οι κάρτες ανταλλαγών Steam είναι για συλλογή και ανταλλαγή. Δεν υπάρχει κάποιο παιχνίδι. Είναι καλή ιδέα και κάτι που θα θέλαμε να κοιτάξουμε στο μέλλον ή ίσως να αφήσουν τους χρήστες να φτιάξουν παιχνίδια με τις κάρτες που έχουν.
Κερδίζω κάρτες ανταλλαγών ολοκληρώνοντας επιτεύγματα σε παιχνίδια;
Η απόκτηση καρτών ανταλλαγών είναι προς το παρόν συνάρτηση της ώρας παιχνιδιού και ανεξάρτητη από τα επιτεύγματα. Σίγουρα θα εξετάσουμε την προσθήκη περισσότερων κανόνων σχετικά με την απόκτηση καρτών στο μέλλον, αλλά υπάρχουν μερικά προβλήματα με τα επιτεύγματα εντός-παιχνιδιού που δεν μας επιτρέπουν να τα χρησιμοποιήσουμε αυτή τη στιγμή. Πολλά παιχνίδια έχουν επιτεύγματα τα οποία χρειάζονται επαναληπτικές διαδικασίες ή είναι βαρετά στην επίτευξή τους και θέλουμε να κάνουμε την απόκτηση καρτών διασκεδαστική για όλους τους χρήστες σε παιχνίδια. Επίσης, δε θέλουμε να ωθήσουμε τους παίκτες σε κλεψιές ή προγράμματα ξεκλειδώματος επιτευγμάτων για να αποκτήσουν κάρτες, διότι αυτό θα υποτιμήσει τα επιτεύγματα και δεν είναι διασκεδαστικό. Τα επιτεύγματα έχουν ακόμη αξία, και έχοντας την προθήκη επιτευγμάτων στο προφίλ κοινότητας σας είναι ένας τέλειος τρόπος να επιδεικνύετε αυτά τα σπάνια επιτεύγματα.