Lid worden van de groep
Sluit je aan bij de Steam Trading Cards-Groep om over de nieuwste updates te lezen, het trading-forum te bekijken en om ons feedback te geven over hoe wij de nieuwste features kunnen verbeteren.
Steam-ruilkaarten
Veelgestelde vragen
Wat zijn Steam-ruilkaarten?
Steam-ruilkaarten zijn verzamelbare kaarten die je krijgt door het spelen van spellen op Steam. Verzamel een set kaarten om voorwerpen te verdienen waarmee je je profiel kunt aanpassen en je gameplay kunt laten zien.
Hoe kan ik ruilkaarten krijgen?
Je kunt ruilkaarten krijgen door simpelweg een van de deelnemende spellen te spelen. Tijdens het spelen krijg je af en toe een ruilkaart die in je Steam-inventaris wordt geplaatst.
Is er een limiet aan de hoeveelheid ruilkaarten die je kunt krijgen?
Bij de meeste spellen vind je het aantal kaarten dat ongeveer gelijk is aan de helft van de kaarten in de gehele set van dat spel. Bijvoorbeeld: Half-Life 2 heeft een set van 8 kaarten, en daarvan krijg je er 4 door het te spelen. De andere helft van de set kun je alleen krijgen door deze te ruilen met andere leden van de community. Probeer de bètagroep-discussies, Community-markt, onderhandel met vrienden en via ruildiscussies. Je kunt kijken hoeveel kaarten je nog kunt vinden door te kijken op je badgespagina.
Hoe zit het met gratis te spelen spellen zoals Team Fortress 2 of Dota 2?
Gratis te spelen spellen geven je ruilkaarten gebaseerd op je aankoopgeschiedenis in dat spel. Voor elke €7,- (ongeveer), vanaf het begin van de Steam Trading Card Beta, krijg je een kaart. Deze kaart krijg je willekeurig tijdens het spelen. Als je aankopen hebt gedaan in Dota 2 of Team Fortress 2 voordat de Steam Trading Card Beta uitkwam, of als je Team Fortress 2 hebt aangeschaft voor de 'Free to Play'-update, krijg je 4 of 5 kaarten voor deze spellen.
Hoe kan ik een booster pack krijgen?
Zodra je alle kaarten hebt verdiend, kom je in aanmerking voor een booster pack dat uit 3 ruilkaarten bestaat en kunnen zowel standaard als glimmende kaarten zijn. Booster packs worden willekeurig aan deelnemende gebruikers uitgedeeld wanneer er meer badges worden ontworpen door de community. Zorg ervoor dat je elke week inlogt op Steam om je deelname te behouden.

Zodra je in aanmerking komt bepaalt je Steam-level hoeveel kans je maakt op het ontvangen van een booster pack:
  • Level 10: +20% extra kans
  • Level 20: +40% extra kans
  • Level 30: +60% extra kans
  • Level 40: +80% extra kans
  • Level 50: +100% extra kans (d.w.z. de kans is verdubbeld)
  • enz.
Hoe weet ik of ik kaarten en booster packs kan ontvangen?
Op je badgepagina kun je bij het venster "Hoe verdien ik kaarten?" zien hoeveel kaarten je hebt verdiend, hoe je er meer kunt verdienen en of je momenteel verkiesbaar bent om een Booster Pack te verdienen.
Hoe weet ik met welke vrienden ik kan ruilen?
Op je badgepagina toont de "actieve badges"-tab je welke Steam-ruilkaarten je al hebt, hoeveel je er nog kan krijgen door het spel te spelen, en hoeveel je er nog nodig hebt om een set compleet te maken. Als je op een actieve badge klikt zul je een lijst te zien krijgen met alle vrienden die de kaarten hebben die je nodig hebt om de set compleet te maken, met een link om ze een ruilbericht te sturen. Bijvoorbeeld, Cyl en Tappet bezitten allebei TF2 en Portal 2. Tappet kan zien dat Cyl de Portal 2-kaarten heeft die hij nodig heeft om zijn Portal 2-badge af te maken. Tappet begint een ruil met Cyl en geeft hem TF2-kaarten in ruil voor de Portal 2-kaarten van Cyl. Tappet kan nu zijn Portal 2-badge afmaken.
Welke spellen geven je ruilkaarten?
Er is een volledige lijst van deelnemende spellen beschikbaar in de Steam-winkel. We voegen meer spellen toe zodra die klaar zijn.
Wat is een badge?
Een badge is een icoon op je profiel (en gebonden aan je account) dat de ruilkaartensets die je hebt verzameld of je deelname aan een event weergeeft.
Hoe maak ik een badge?
Klik vanuit je profielpagina op de link "Badges" bovenaan de rechterkolom of selecteer "Badges" in het uitbreidingsmenu onder je naam in het Steam-menu. Via je badgepagina laat de tab "actieve badges" je zien welke badges gemaakt kunnen worden. Selecteer een badge om de details ervan te bekijken, en klik op de blauwe knop "Badge maken".
Hoe kan ik zien welke kaarten ik wel of niet heb?
Selecteer op het tabblad "actieve badges" op je badgepagina een badge om de kaartenset weer te geven, waaronder kaarten die je hebt en kaarten die je nog moet krijgen.
Wat krijg ik als ik een badge maak met mijn ruilkaarten?
Bovenop de gamebadge zelf, ontvang je:
  • een willekeurige emoticon die voor het spel gemaakt is, die je in chats of discussies kunt gebruiken
  • een willekeurige profielachtergrond die voor het spel gemaakt is, die je op je Steam Community-profiel kunt laten zien
  • een kans om een kortingscoupon voor een ander spel of DLC te ontvangen
  • 100 XP, waardoor je Steam-level misschien omhoog gaat
Als je Steam-level stijgt, gaat de limiet op je vriendenlijst met vijf omhoog, en ontgrendel je mogelijk de mogelijkheid om je profiel aan te passen met showcases.
Kan ik mijn gamebadge upgraden?
Als je nog een complete set ruilkaarten verzamelt kun je die gamebadge upgraden. Je kunt maximaal vijf keer per spel een badge upgraden. Elke keer dat je een gamebadge upgradet ontvang je een extra 100 XP en worden de afbeelding en titel van de badge vernieuwd.
Wat is mijn Steam-level?
Steam-level is een opsomming van je badges en toont je ruilkaartencollectie en deelname aan Steam-events. Elke badge die je verdient verhoogt je XP, en van elke 100 XP krijg je een hoger Steam-level (bij het begin, tenminste).
Hoe kan ik een badge uitlichten?
Je kunt een voltooide badge kiezen vanaf de Badges-pagina. Je uitgelichte badge zal bovenaan je profiel en in het miniprofiel worden getoond, dat je ziet wanneer je over je avatar heen beweegt.
Kan ik ruilkaarten kopen en verkopen op de Community-markt?
Ja, ruilkaarten kunnen met andere gebruikers worden geruild en op de Community-markt worden gekocht of verkocht.
Ik heb een spel op Steam, hoe kan mijn spel deelnemen?
Instructies en hulpmiddelen om kaarten te ruilen kunnen gevonden worden in de Community-tab van je App Admin in Steamworks.
Hoe kan ik nieuwe profielachtergronden en emoticons bijdragen?
We zullen eerst met spelontwikkelaars samenwerken om ze te laten bijdragen, maar na de release zullen we kijken of we een Workshop voor community-items kunnen toevoegen.
Wanneer zullen jullie meer spellen en meer badges toevoegen?
Het toevoegen van nieuwe spellen zal aan het begin langzaam zijn terwijl we mogelijke problemen met het systeem of de inhoud wegwerken. Nadat we alles gladjes aan de praat hebben gekregen, hopen we nog veel meer spellen toe te voegen.
Wat moet ik doen als ik ontevreden ben over de ruil die ik heb gedaan?
Alle ruilen zijn definitief; weet dus zeker dat je de ruil echt wilt maken voordat je bevestigt.
Hoeveel badges heb ik nodig om mijn Steam-level te verhogen?
Wanneer je begint zal elke badge die je ontwerpt je level verhogen. De meeste badges geven je 100 XP, en er is 100 XP nodig om naar het volgende level te stijgen. Het aantal dat je nodig hebt om te stijgen gaat elke 10 levels omhoog, wat betekent dat je na Steam-level 10 200 XP per level nodig hebt, na level 20 300 XP per level nodig hebt, enz.
Wat is het nut van mijn Steam-level?
Het Steam-level is een snelle manier om gebruikers te laten zien hoeveel tijd iemand in zijn Steam-account heeft gestoken. We hebben momenteel maar een paar verschillende manieren om badges te krijgen, maar we hopen dat we dat kunnen uitbreiden om alle manieren waarop gebruikers bijdragen te kunnen meerekenen.
Wat zijn de directe voordelen van mijn Steam-level?
Je ontvangt meer opties om je profiel aan te passen en het maximale aantal vrienden dat je in je vriendenlijst kunt hebben wordt verhoogd.
Zijn er manieren om badges te ontvangen buiten het spelen van spellen?
De Steam Community-badge, die je verdient door het uitvoeren van wat basistaken op Steam, is de makkelijkste manier om een badge te krijgen. De jaren van dienst-badge (uitgereikt op de verjaardag van je account) zal je automatisch meer XP geven naarmate je account ouder wordt. Speciale evenementen op Steam hebben ook vaak badges. We hopen de manieren waarop je badges kunt krijgen te kunnen uitbreiden.
Wat is een showcase?
Het is een manier om je profiel aan te passen met de dingen die jij het meest interessant vindt op Steam. Er zijn veel showcases om uit te kiezen, waaronder die voor je favoriete spellen, beste prestaties, screenshots, virtuele voorwerpen en meer.
Hoe voeg ik een showcase aan mijn profiel toe?
Zodra je Steam-level 10 bereikt, kun je een showcase kiezen en aanpassen via de profielbewerkingspagina. Elke 10 Steam-levels geven je een extra showcase, bijv. twee showcases op level 20, drie showcases op level 30, enz.
Wat is een Steam-emoticon?
Een emoticon is een klein plaatje met een thema voor een bepaalde game, die je krijgt bij het ontwerpen van een gamebadge. De emoticon kun je gebruiken in Steam-chats, berichten in discussiegroepen, commentaar, enz. Je kunt de emoticon zien in je Steam-inventaris en je kunt het ruilen met andere gebruikers of verkopen op de Steam Community-markt.
Wat is een profielachtergrond?
Een profielachtergrond is een grote afbeelding die overeenkomt met het thema van een bepaald spel, en die je ontvangt wanneer je een spelbadge ontwerpt. Je kunt de afbeelding selecteren om op de achtergrond van je Steam Community-profiel weer te geven. Je kunt de profielachtergrond in je Steam-inventaris zien en je kunt hem ruilen met andere gebruikers of hem op de Steam Community-markt te koop aanbieden.
Wat zijn folieruilkaarten?
Wanneer je Steam-level 10 bereikt, is er een kleine kans dat wanneer je een ruilkaart ontvangt, door het spelen van een spel, deze een speciale folierand heeft. Je zult een hele set foliekaarten moeten verzamelen om deze in een speciale foliebadge te ontwerpen. Er is geen voordeel te behalen uit foliekaarten of foliebadges behalve de zeldzaamheid.
Kan ik een spel met deze kaarten spelen?
Steam-ruilkaarten zijn om te verzamelen en te ruilen: je kunt er geen spel mee spelen. Het is wel een geweldig idee en iets wat we misschien in de toekomst kunnen toevoegen, of misschien kunnen we een manier bedenken om gebruikers hun eigen spellen te laten maken met de kaarten die ze hebben.
Krijg ik ruilkaarten voor het voltooien van prestaties in een spel?
Het krijgen van ruilkaarten is momenteel enkel gebonden aan de speeltijd in een spel, onafhankelijk van welke prestaties je hebt gekregen. We zijn van plan om nieuwe mogelijkheden toe te voegen om kaarten te krijgen, maar er zijn een paar problemen met in-game prestaties waardoor we ze nu nog niet kunnen gebruiken. Veel spellen hebben prestaties die veel werk kosten of niet leuk zijn om te behalen, en we willen het krijgen van spelkaarten zo leuk mogelijk maken voor alle gebruikers. We willen gebruikers ook niet dwingen om vals te spelen of tools te gebruiken om prestaties te ontgrendelen om zo kaarten te krijgen, dit maakt de prestaties namelijk minder waard en je beleeft er ook geen plezier aan. Prestaties zijn nog steeds waardevol, en door de prestaties zichtbaar te maken in je profiel kun je makkelijk met die zeldzame prestaties pronken.