ΤΟ STEAM ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ.

Το Steam είναι το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ για πελάτες που παίζουν παιχνίδια και για δημιουργούς που χτίζουν κοινότητες. Οι δυνατότητες υπέρ των δημιουργών είναι περισσότερες από ποτέ και οι ημέρες Steam Dev ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ. Οι επιχειρηματικές αποφάσεις, τα τεχνικά εμπόδια, και το μέλλον - περιλαμβάνοντας την ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Το Steam επιτρέπει στους δημιουργούς παιχνιδιών να είναι εφευρετικοί, εστιασμένοι στον πελάτη και κερδοφόροι και πιστεύουμε ότι η ειλικρίνεια και η συνεργασία οδηγούν αυτή την επιτυχία. Πιστεύουμε ότι οι δημιουργοί έχουν να μάθουν πράγματα τόσο μεταξύ τους όσο και από την Valve και ότι κάθε δημιουργός που παρευρίσκεται στη συνδιάσκεψη την κάνει πιο πολύτιμη. Συνδεθείτε στη συζήτηση. Ας διασυνδεθούμε.


ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ

Παρακολουθήστε στο Steam

Greg Coomer από την Valve

Ομιλία καλωσορίσματος για το Steam Dev Days 2016.

Ενημέρωση Steam Business

Παρακολουθήστε στο Steam

DJ Powers από την Valve

Παρέχει μια ευρεία περίληψη της πλατφόρμας Steam και τους τρόπους με τους οποίους μεγάλωσε και βελτιώθηκε τα τελευταία χρόνια.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ VR

Παρακολουθήστε στο Steam

Joe Ludwig από την Valve

Η αξία των ανοικτών πλατφορμών και το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του VR.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ VR ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ

Παρακολουθήστε στο Steam

Tim Sweeney από την Epic Games

Ηγετικές κατευθύνσεις στο VR συμπεριλαμβάνοντας ψηφιακούς ανθρώπους, κοινωνική αλληλεπίδραση, περιεχόμενο δημιουργημένο από χρήστες, φωτορεαλιστικά γραφικά και ρήξη των εμποδίων μεταξύ ειδών παιχνιδιών - και πώς αυτές οι τάσεις συμβάλλουν στη δημιουργία ενός νέου μέσου παρόμοιου με το Metaverse από την επιστημονική φαντασία.

STEAM 101 - ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ

Παρακολουθήστε στο Steam

Tom Giardino από την Valve

Αυτή η ομιλία απευθύνεται σε νεότερους συνεργάτες οι οποίοι κυκλοφορούν το πρώτο ή το δεύτερο παιχνίδι τους στο Steam. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από τη δημιουργία ενός σπουδαίου παιχνιδιού, αλλά ο Tom θα καλύψει απλά στοιχεία του Steamworks και θα παρέχει απλές, εφικτές συμβουλές για τη βελτίωση του παιχνιδιού σας και του μάρκετινγκ. Αυτή η ομιλία επίσης στοχεύει να σας βοηθήσει να κάνετε τις κατάλληλες ερωτήσεις για να λάβετε έξυπνες επιχειρηματικές και διαφημιστικές αποφάσεις.

Χειριστήριο Steam

Παρακολουθήστε στο Steam

Jeff Bellinghausen από την Valve, Lars Doucet από την LevelUp Labs

Το Χειριστήριο Steam έχει αλλάξει πολύ από όταν το ανακοινώσαμε για πρώτη φορά στις Hμέρες Steam Dev το 2014. Ο Jeff Bellinghausen της Valve θα παρέχει μια ενημέρωση για κάποιες από τις νεότερες βελτιώσεις, εργαλεία και λειτουργίες του Χειριστηρίου Steam. Ο Lars Doucet από την Level Up Labs θα παρέχει μια λεπτομερή καθοδήγηση. Ο Lars θα συζητήσει για το πως να ενσωματώσετε στα παιχνίδια σας το API του Χειριστηρίου Steam και επίσης πώς να σκέφτεστε γενικά για την είσοδο χειρισμών, με ιδιαίτερη έμφαση στα παραδείγματα «δράσης» που χρησιμοποιεί το Χειριστήριο Steam. Περιλαμβάνει πρακτικά παραδείγματα από το παιχνίδι της Level Up Labs, το Defender's Quest.

STEAM 201 - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΗΧΟΥ ΑΠΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ

Παρακολουθήστε στο Steam

Nathaniel Blue από την Valve

Αυτή η ομιλία είναι σχεδιασμένη για να παρέχει πιο προχωρημένη επιχειρηματική καθοδήγηση. Θα τονίσει τι να κάνετε και τι να μην κάνετε κατά την κυκλοφορία ενός παιχνιδιού στο Steam, με πληροφορίες από τις επιτυχίες, τις αποτυχίες και τα σχόλια έμπειρων δημιουργών.

Υπηρεσία αντικειμένων Steam

Παρακολουθήστε στο Steam

Jon Pile από την Valve

Η υπηρεσία λίστας αντικειμένων Steam είναι ένα σύνολο χαρακτηριστικών που επιτρέπουν σε ένα παιχνίδι να διατηρεί λίστες αντικειμένων παικτών χωρίς να χρειάζονται ειδικοί διακομιστές για τη διαχείριση χρηστών ή αντικειμένων. Ο Jon θα παρέχει μια περίληψη της ενσωμάτωσης, θα εξηγήσει τα ακριβή προβλήματα που επιλύει η υπηρεσία αντικειμένων για τους δημιουργούς και θα δείξει πώς συνεργάτες ήδη χρησιμοποιούν το σύστημα για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους.

ΥΛΙΣΜΙΚΟ STEAMVR

Παρακολουθήστε στο Steam

Ben Jackson από την Valve

Είτε φτιάχνετε ένα VR μπαστούνι του γκολφ ή ένα τετρακόπτερο εσωτερικών χώρων, η τρισδιάστατη ανίχνευση είναι η καρδιά του προϊόντος σας. Αναπτυγμένη από την Valve, η Ανίχνευση SteamVR είναι μια λύση υλισμικού/λογισμικού που επιτρέπει στις συσκευές σας να γνωρίζουν σε πραγματικό χρόνο πού βρίσκονται, εντός ενός δωματίου. Η Valve κάνει τώρα πλήρως διαθέσιμη την Ανίχνευση SteamVR σε άλλες εταιρείες, χωρίς κόστος άδειας. Μάθετε τα πάντα για αυτή τη διαδικασία. Αυτή η ομιλία έχει στόχο το υλισμικό, αλλά οι δημιουργοί παιχνιδιών είναι ευπρόσδεκτοι.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ARK: SURVIVAL EVOLVED

Παρακολουθήστε στο Steam

Jeremy Stieglitz από την Studio Wildcard

Πώς η χρήση περιεχομένου χρηστών μέσω του Εργαστηρίου Steam βοήθησε να δημιουργηθεί μια ενεργή κοινότητα για το ARK: Survival Evolved, και τα τεχνικά και σχεδιαστικά βήματα που κάναμε για να το υλοποιήσουμε!

Κατασκευή παιχνιδιών Unity για SteamOS/Linux

Παρακολουθήστε στο Steam

Na'Tosha Bard από την Unity Technologies

Σε αυτή την ομιλία, θα παρουσιαστεί μια λεπτομερής περίληψη της τρέχουσας κατάστασης δημιουργίας παιχνιδιών Unity για Linux και SteamOS. Τα θέματα περιλαμβάνουν: - μια περίληψη της διαδικασίας (με ιδιαίτερη έμφαση σε άτομα που είναι νέα στη δημιουργία για Linux) - συζήτηση για το τι είναι νέο, τι άλλαξε και πως αυτές οι αλλαγές επηρεάζουν τους δημιουργούς - μια επίδειξη κοινών παγίδων και λαθών και πως να τα αντιμετωπίσετε - πως ο πειραματικός επεξεργαστής Unity για Linux μπορεί να μειώσει το χρόνο επαναλήψεων σε δοκιμές. Επίσης θα συζητήσουμε μερικές περιοχές όπου το Linux μπορεί να βελτιωθεί τώρα ως πλατφόρμα παιχνιδιών, καθώς και για την πρόοδο τα τελευταία χρόνια.

Περιεχόμενο βίντεο στο Steam

Παρακολουθήστε στο Steam

Sean Jenkin από την Valve

Τα τελευταία χρόνια το Steam επεκτείνεται για να συμπεριλάβει λογισμικό, soundtrack και τώρα βίντεο όλων των ειδών. Είτε είναι ταινίες, ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, βίντεο εκμάθησης, περιεχόμενο σε επεισόδια ή τηλεοπτικό περιεχόμενο, το Steam μπορεί να διανείμει το περιεχόμενό σας στον κόσμο. Αυτή η ομιλία θα καλύψει το πώς λειτουργεί σήμερα το βίντεο στο Steam και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να έρθετε σε επαφή με τους πελάτες σας. Μάθετε για τα διάφορα διαθέσιμα επιχειρηματικά μοντέλα, τη διαδικασία δημοσίευσης και τρόπους για πώληση σε πακέτο ή ενσωμάτωση με άλλο περιεχόμενο στο Steam. Ακούστε μερικές ιστορίες επιτυχίας μέχρι τώρα και μάθετε για επερχόμενες λειτουργίες της πλατφόρμας όπως υποστήριξη βίντεο 360/VR και ενημερώσεις στην ανακάλυψη βίντεο στο κατάστημα Steam.

Τα παιχνίδια ως υπηρεσία

Παρακολουθήστε στο Steam

Robin Meijer και Joost van Dongen από την Ronimo Games

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας θα συζητήσουμε πώς να συντηρείτε επιτυχώς ένα παιχνίδι με το επιχειρηματικό μοντέλο «Παιχνίδι-ως-υπηρεσία» στο Steam. Με βάση τις δικές μας εμπειρίες, θα καλύψουμε θέματα όπως πόσο συχνά να ενημερώνετε ένα παιχνίδι, πώς να δημιουργείτε δοκιμαστικές εκδόσεις χρησιμοποιώντας διάφορα συστήματα του Steam, επικοινωνία με τους παίκτες, μάρκετινγκ των ενημερώσεων για τον τίτλο σας, ισοζύγιο εντός παιχνιδιού, κερδοφορία μέσω επιπλέον περιεχομένου, δημιουργία ενημερώσεων και πώς να κάνετε τα παιχνίδια-ως-υπηρεσίες μέρος της στρατηγικής κυκλοφορίας σας. Το παιχνίδι μας, Awesomenauts (ένα 3v3 side-scrolling MOBA), κυκλοφόρησε στο Steam περισσότερο από 4 χρόνια πριν και ακόμα τα πηγαίνει καλά, ενώ μας παρέχει με αρκετά χρήματα ώστε να συνεχίσουμε και να δημιουργούμε τις εκατοντάδες ενημερώσεις που έχουμε ήδη κυκλοφορήσει. Έχουμε κάνει χιλιάδες πειράματα εντός του πλαισίου «Παιχνίδια ως υπηρεσία» και θα μοιραστούμε τις πικάντικες λεπτομέρειες στο τι δούλεψε και τι όχι.

Φιλοξενία διακομιστών παιχνιδιών

Παρακολουθήστε στο Steam

Spencer Rose από την Bankroll Studios, Steffen Heigel από την Valve, Richard Lawrence από την Daybreak, Karl Bergström από την Stunlock Studios
Συντονιστής: Kassidy Gerber από την Valve

Η υποστήριξη αποκλειστικών διακομιστών έχει γίνει βασικό στοιχείο στην παροχή ενός αξιόπιστου και ασφαλούς περιβάλλοντος για διαδικτυακά παιχνίδια. Συγκεντρώσαμε μια ομάδα ομιλητών με πολλές εμπειρίες στην ανάπτυξη, κατασκευή και διαχείριση των απαραίτητων λογισμικών και υποδομών. Η συζήτηση θα περιλαμβάνει από πού να αρχίσετε, συνηθισμένα προβλήματα που θα αντιμετωπίσετε και πώς να ξεπεράσετε τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσετε.

Ανάπτυξη σε Unity για VR

Παρακολουθήστε στο Steam

Corey Johnson από την Unity Technologies

Ο Corey θα συζητήσει για το πώς να ξεκινήσετε ένα VR πρότζεκτ σε Unity και θα παρέχει συμβουλές για το σχεδιασμό και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας.

Αναπτύσσοντας το «The Lab»

Παρακολουθήστε στο Steam

Kris Katz, Jeep Barnett, David Sawyer, Tejeev Kohli, Don Holden, Paul Thuriot και Matt Charlesworth από την Valve

Η Valve έθεσε σε κυκλοφορία το πρώτο της παιχνίδι VR το 2016, μια ελεύθερη συλλογή παιχνιδιών που ονομάστηκε The Lab. Σε αυτόν τον τομέα, οι δημιουργοί της Valve και οι σχεδιαστές παιχνιδιών θα συζητήσουν σχετικά με την ανάπτυξη, την δοκιμασία και την αποστολή του παιχνιδιού The Lab.

Η ψυχολογία των παιχνιδιών

Παρακολουθήστε στο Steam

Mike Ambinder από την Valve

Αυτή η παρουσίαση παρέχει μια περίληψη των διαφόρων ψυχολογικών φαινομένων και της εφαρμογής τους σε ενδιαφέρουσες ερωτήσεις για τους δημιουργούς παιχνιδιών της βιομηχανίας. Συγκεκριμένα, υπάρχουν συζητήσεις για τους εκατοντάδες τρόπους που μπορεί να χειριστεί η οπτική προσοχή, η αυθαίρετη φύση των καταναλωτικών προτιμήσεων, το αντίκτυπο διαφόρων αντιληπτών προκαταλήψεων στην επιλογή των παικτών, μοντέλα εκμάθησης/απόκτησης ικανοτήτων, αποτυχίες της διαίσθησης, συζήτηση κοινωνικών επιρροών (και μειώσεις τοξικότητας της κοινότητας) και διάφορα άλλα θέματα. Η παρουσίαση αποσκοπεί στην εισαγωγή των δημιουργών σε μια ευρεία γκάμα σχετικής γνώσης που αποκτήθηκε από πειραματική ψυχολογία όπως επίσης και στης κατάλληλες αρχές πειραματικού σχεδιασμού που θα δώσουν έναυσμα σε μελλοντικές εξερευνήσεις και απόκτηση γνώσεων στον τομέα.

Γραφικά Vulkan

Παρακολουθήστε στο Steam

Alen Ladavac από την Croteam, Dan Ginsburg από την Valve, Jeff Bolz από την NVIDIA, Rolando Caloca Olivares από την Epic και Mikko Strandborg από την Unity Technologies
Συντονιστής: John McDonald από την Valve

Αυτό το πάνελ στο Vulkan συγκεντρώνει ειδικούς στα γραφικά από όλη τη βιομηχανία για να συζητήσουν το παρόν και το μέλλον του Vulkan, το API νέας γενιάς για γραφικά και υπολογισμούς. Το Vulkan παρέχει υψηλή αποδοτικότητα, πρόσβαση ανεξαρτήτως της πλατφόρμας σε σύγχρονες GPU που χρησιμοποιούνται σε μια ευρεία ποικιλία συσκευών από υπολογιστές και κονσόλες έως κινητά τηλέφωνα και ενσωματωμένες πλατφόρμες.

Πρόωρη Πρόσβαση

Παρακολουθήστε στο Steam

Arthur Bruno από την Crate Entertainment, Russ Clarke από την Payload Studios, Will Turnbull από την Klei Entertainment, Tynan Sylvester από την Ludeon Studios και Tyler Sigman από την Red Hook Studios
Συντονιστής: Alden Kroll από την Valve

Όταν η Valve κυκλοφόρησε την Πρόωρη Πρόσβαση για πρώτη φορά το 2013, είχαμε την ελπίδα ότι δίναμε στους δημιουργούς και στους πελάτες ένα νέο σκελετό για το σχεδιασμό παιχνιδιών παράλληλα με τα σχόλια των πελατών. Έκτοτε, είδαμε δεκάδες πετυχημένα παιχνίδια να μπαίνουν και να βγαίνουν από την Πρόωρη Πρόσβαση. Αλλά υπάρχουν αρκετά ρίσκα και προκλήσεις σχετικά με την πώληση και τη δημιουργία παιχνιδιών με αυτόν τον τρόπο, και οι ομιλητές μας θα παρουσιάσουν τα θετικά και τα αρνητικά της Πρόωρης Πρόσβασης.

Anti-Cheat για παιχνίδια πολλαπλών παικτών

Παρακολουθήστε στο Steam

Simon Allaeys και Aarni Rautava από την Easy Anti-Cheat

Το κλέψιμο έχει γίνει ανεξέλεγκτο στο σημερινό διαδικτυακό παιχνίδι. Βάσει δεκαετιών εμπειρίας, η ομιλία εξετάζει το αντίκτυπο του κλεψίματος και προτείνει τόσο τεχνικές όσο και κοινοτικές στρατηγικές για την παραμονή σε έλεγχο.

Επίτευξη εξαιρετικού VR με απλά γραφικά

Παρακολουθήστε στο Steam

Nat Brown από την Valve

Παροχή ποιοτικού περιεχομένου VR με απλά γραφικά.

Υγιείς σχέσεις εκδοτών

Παρακολουθήστε στο Steam

Nigel Lowrie από την Devolver, James Schall από την Sega, Chris Kramer από την Digitalmindsoft και ο δικηγόρος βιντεοπαιχνιδιών Tom Buscaglia
Συντονιστής: Connor Malone από την Valve

Πώς να επιλέξετε αν θα συνεργαστείτε με έναν εκδότη ή όχι; Πώς ξέρετε ότι ένας εκδότης είναι ο κατάλληλος για εσάς; Ποια είναι τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα της συνεργασίας με έναν εκδότη και πώς είναι μια σωστή σχέση δημιουργού και εκδότη; Τι να προσέχετε σε ένα εκδοτικό συμβόλαιο; Πάρτε συμβουλές και προτάσεις σχετικά με τις ερωτήσεις και περισσότερα στο πάνελ μας, με τις απόψεις ειδικών πάνω στη δημιουργία, την έκδοση και τα νομικά.

Η τέχνη της επικοινωνίας: Αποκωδικοποίηση της δημιουργικής σχέσης

Παρακολουθήστε στο Steam

Andrea Wicklund από την Valve

Είτε το στούντιό σας έχει τη δική του καλλιτεχνική ομάδα είτε εξωτερικούς συνεργάτες, μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο για τους προγραμματιστές, τους σχεδιαστές παιχνιδιού και τους καλλιτέχνες να έχουν αποτελεσματική και αποδοτική επικοινωνία. Τα προβλήματα στην επικοινωνία μπορεί να οδηγήσουν σε καθυστερήσεις, δαπάνες και προϊόντα χαμηλής ποιότητας. Η Andrea θα συζητήσει συνηθισμένες παγίδες, θα επισημάνει ιστορίες επιτυχίας και θα μοιραστεί τις δικές τις εμπειρίες από την Valve και αλλού. Αυτή η ομιλία θα δώσει στους δημιουργούς τα εργαλεία και τις συμβουλές που χρειάζονται για καλύτερη επικοινωνία και καλύτερα αποτελέσματα.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ UE4 ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΕΝΟΣ UE4 VR ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Παρακολουθήστε στο Steam

Wes Bunn από την Epic, Steve Bowler και Jeremy Chapman από την CloudGate

Αυτή είναι μια ομιλία με δύο μέρη, που ξεκινάει με μια περίληψη της Unreal Engine 4 από τον Bunn από την Epic και μεταβαίνει σε μια ανάλυση του πως μετέφεραν επιτυχώς παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας με UE4 στο Steam. Μέρος πρώτο: Εκκίνηση και δημιουργία με Unreal - Σε αυτή την ομιλία, περιγράφουμε πως να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε την Unreal Engine 4 για δημιουργία παιχνιδιών. Μιλάμε για τα διαφορετικά προγράμματα editor που είναι διαθέσιμα εντός της Unreal, τα πρότυπα έργα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεκινήσετε τη δημιουργία παιχνιδιού, που μπορείτε να βρείτε υλικό και πληροφορίες εκμάθησης και άλλες συμβουλές και κόλπα για όσους είναι νέους στο Unreal. Μέρος δεύτερο: Χρησιμοποιώντας τα Unreal Engine 4 Blueprints και το Unreal Marketplace ως καταλύτες, ο Steve Bowler και ο Jeremy Chapman από το CloudGate Studio δείχνουν πως μπόρεσαν να δημιουργήσουν και να εκδώσουν πολλούς τίτλους εικονικής πραγματικότητας στο Steam με μια μικρή ομάδα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

ΠΑΝΕΛ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ VR

Παρακολουθήστε στο Steam

Brandon Laatsch από την Stress Level Zero, Sarah Northway από την Northway Games, Dylan Fitterer από την Audiosurf και Dirk Van Welden από την I-Illusions
Συντονιστής: Chet Faliszek από την Valve

Αυτό το πάνελ θα εστιάσει σε γνώσεις που αποκτήθηκαν κατά τη δημιουργία και την αποστολή πετυχημένων προϊόντων εικονικής πραγματικότητας. Ο χώρος του VR είναι ακόμα πολύ νέος, αλλά πολλοί δημιουργοί ήδη έχουν πολλούς ικανοποιημένους πελάτες και βγάζουν ένα κέρδος παράλληλα. Μάθετε από κάποιους από αυτούς τους δημιουργούς για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της αγοράς του VR.


Steam Dev Days 2014 Logo

Τα βίντεο από τις ομιλίες του Steam Dev Days το 2014 είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Dev Days 2014 και σε μια λίστα αναπαραγωγής στο YouTube.