STEAM ESTE LOCUL UNDE TREBUIE SĂ TE AFLI.

Steam este CEL MAI BUN LOC DIN LUME unde clienții să se joace și dezvoltatorii să formeze comunități. Posibilele avantaje pentru dezvoltatori nu a fost niciodată mai mari, iar Steam Dev Days este despre NAVIGAREA ACELEI OPORTUNITĂȚI. Deciziile de afaceri, problemele tehnice și viitorul - inclusiv REALITATEA VIRTUALĂ.

Steam a permis creatorilor de jocuri să fie inovativi, orientați către clienți și profitabili, iar noi credem că deschiderea și colaborarea sunt factorii principali ai acestui succes. Credem că dezvoltatorii au la fel de mult de învățat unul de la altul, cât și de la Valve, iar fiecare dezvoltator care se alătură conferinței va face ca aceasta să fie cu atât mai valoroasă. Alătură-te conversației. Să ne conectăm.


Bine ai venit

Vezi pe Steam

Greg Coomer de la Valve

Formulă introductivă pentru Steam Dev Days 2016.

Actualizare despre afacerile Steam

Vezi pe Steam

DJ Powers de la Valve

Oferă o vedere de ansamblu asupra platformei Steam și asupra modurilor în care a crescut și s-a îmbunătățit în ultimii ani.

Filozofia VR

Vezi pe Steam

Joe Ludwig de la Valve

Valoarea platformelor deschise și trecutul, prezentul și viitorul VR-ului.

Viitorul jocurilor VR și pe PC

Vezi pe Steam

Tim Sweeney de la Epic Games

Direcții de ultimă oră în VR, inclusiv oameni digitali, interacțiuni sociale, conținut generat de utilizatori, grafici fotorealiste și spargerea barierelor dintre genuri - și cum aceste tendințe contribuie spre crearea unui mediu nou asemănător Metaverse-ului științifico-fantastic.

Steam 101 - Introducere în caracteristici și instrumente de marketing

Vezi pe Steam

Tom Giardino de la Valve

Această prelegere este țintită către partenerii noi care livrează primul sau al doilea joc pe Steam. Nimic nu este mai important decât crearea unui joc măreț, dar Tom va aborda bazele Steamworks și va furniza sfaturi simple, practice, pentru a-ți oferi jocului cele mai bune șanse la succes. Această prelegere este, de asemenea, concepută să te ajute să pui întrebările potrivite pentru a lua decizii înțelepte de marketing și de afaceri.

Steam Controller

Vezi pe Steam

Jeff Bellinghausen de la Valve, Lars Doucet de la Level Up Labs

Steam Controller a evoluat mult de la prima sa prezentare la Steam Dev Days 2014. Jeff Bellinghausen de la Valve va oferi informații actualizate despre cele mai noi îmbunătățiri, unelte și caracteristici ale Steam Controllerului. Lars Doucet de la Level Up Labs va oferi un ghid detaliat pentru îndrumarea dezvoltatorilor în procesul de integrare și demonstrarea metodelor de a obține ce e mai bun din controller.

Steam 201 - Sfaturi utile de la dezvoltatori de succes

Vezi pe Steam

Nathaniel Blue de la Valve

Această prelegere are ca scop oferirea de îndrumare suplimentara în mediul de afaceri. Va evidenția ce trebuie făcut și trebuie evitat la lansarea unui joc pe Steam, cu informații adunate din succesurile, eșecurile și opiniile dezvoltatorilor experimentați.

Serviciul de inventar Steam

Vezi pe Steam

Jon Pile de la Valve

Serviciul de inventar Steam este un set de caracteristici care permite unui joc să ofere jucătorilor inventarii persistente, fără a fi necesară rularea unor servere speciale care să administreze utilizatori sau obiecte. Jon va oferi o vedere de ansamblu cu privire la implementare, va explica problemele specifice rezolvate pentru dezvoltatori de către serviciul de inventar și va demostra cum partenerii folosesc deja sistemul pentru a-și deservi clienții.

Hardware SteamVR

Vezi pe Steam

Ben Jackson de la Valve

Fie că ești implicat în crearea unui teren de golf sau a unui quad-copter, urmărirea 3D este inima produsului tău. Dezvoltat intern de Valve, urmărirea SteamVR este o soluție hardware/software, care permite dispozitivelor să știe, în timp real, unde se află, în cadrul unei încăperi. Valve face acum urmărirea SteamVR complet disponibilă și altor companii, fără costuri de licență. Această prelegere este axată pe hardware, dar devoltatorii de jocuri sunt bineveniți.

CGU și Atelier în Ark: Survival Evolved

Vezi pe Steam

Jeremy Stieglitz de la Studio Wildcard

Cum a reușit angrenarea de conținut creat de utilizatori (CGU) prin Atelierul Steam să ajute la dezvoltarea unei comunității pro-active de lungă durată în ARK: Survival Evolved și pașii tehnici & de design pe care i-am făcut pentru a ajunge aici!

Crearea de jocuri Unity pentru SteamOS/Linux

Vezi pe Steam

Na'Tosha Bard de la Unity Technologies

Na'Tosha va oferi o vedere de ansamblu asupra procesului, îndrumări, capcane comune, atenționări și va descrie editorul Linux experimental pentru Unity.

Conținut video pe Steam

Vezi pe Steam

Sean Jenkin de la Valve

În ultimii ani, Steam s-a extins pentru a include software, coloane sonore și, acum, totul legat de video. Fie că este vorba de lung metraje, scurt metraje, documentarii, tutoriale, conținut TV sau episodic, Steam poate livra conținutul tău lumii întregi. Această prelegere va aborda cum funcționează astăzi videourile pe Steam și cum acest aspect poate fi folosit pentru a te conecta cu clienții. Află despre modelele disponibile variate de afaceri, procesul de distribuire și moduri de împachetare și integrare cu alt conținut pe Steam (inclusiv ce a funcționat și ce nu până acum). O diagramă a caracteristicilor va fi prezentată (vă rog să ne oferiți feedback!) și idei despre cum se combină videourile cu ce e mai bun pe Steam vor fi demonstrate și discutate.

Jocurile ca serviciu

Vezi pe Steam

Robin Meijer și Joost van Dongen de la Ronimo Games

În timpul acestor discuții vom dezbate cum să conduci cu succes un joc urmând modelul de afaceri "jocul ca serviciu" pe Steam. Reflectând asupra experiențelor noastre, vom aborda subiecte precum frecvența de oferire a patch-urilor pentru un joc, cum să efectuezi Beta-uri folosind diverse sisteme Steam, comunicarea cu populația de jucători, actualizări de marketing ale titlului tău, balansări în cadrului jocului, monetizare prin conținut suplimentar, dezvoltarea de patch-uri și includerea "jocului ca serviciu" în strategia ta de lansare. Jocul nostru Awesomenauts (un 3v3 MOBA de tip side-scrolling) a fost lansat pe Steam acum 4 ani și se ține încă tare, furnizează suficienți bani pentru a ne continua munca și a dezvolta jocul mai departe prin sutele de patch-uri lansate deja. Am efectuat o grămadă de experimente cu modelul de "joc ca serviciu" și vom împărtăși detalii picante despre ce a funcționat și ce nu.

Găzduirea de servere de joc

Vezi pe Steam

Spencer Rose de la Bankroll Studios, Steffen Heigel de la Valve, Richard Lawrence de la Daybreak, Karl Bergström de la Stunlock Studios
Moderat de Kassidy Gerber de la Valve

Suportul pentru servere dedicate a devenit o componentă cheie a furnizării unui mediu fiabil și sigur pentru jucătorii online. Am adunat o echipă cu experiență vastă, atât în dezvoltare, cât și creare și administrarea software-ului și infrastrucurii necesare. Așteaptă-te la discuții despre unde să începi, probleme comune de care te vei lovi și cum să faci față diverselor provocări.

Dezvoltare Unity pentru VR

Vezi pe Steam

Corey Johnson de la Unity Technologies

Corey va discuta despre începerea unui proiect VR în Unity și va oferi sfaturi referitoare la designul și optimizarea experienței.

Dezvoltarea lui "The Lab"

Vezi pe Steam

Kris Katz, Jeep Barnett, David Sawyer, Tejeev Kohli, Don Holden, Paul Thuriot și Matt Charlesworth de la Valve

Valve a lansat primul său joc VR în 2016, un set de mini-jocuri și experiențe denumite "The Lab". În acest grup, dezvoltatorii Valve și designeri de jocuri vor discuta despre dezvoltarea, testarea și livrarea lui "The Lab".

Psihologia jocurilor

Vezi pe Steam

Mike Ambinder de la Valve

Această prezentare oferă o vedere de ansamblu asupra diferitelor fenomene psihologice și aplicabilitatea lor generală în cadrul întrebărilor legate de interes pentru designeri de jocuri în această industrie. Spre exemplu, se vor discuta multiplele metode de manipulare a atenției vizuale, natura arbitrară a preferințelor consuamtorilor, impactul biasurilor cognitive în alegerile făcute de consumatori, modele de învățare/achiziție de abilități, eșecul de a intui, discuții despre influențele sociale (și reducerea toxicității comunității) și multe alte subiecte de interes. Prezentarea intenționează să introducă designerii de jocuri în imensitatea de cunoștințe generate de psihologia experimentală, precum și principiile adecvate de design experimental, care ar trebui să faciliteze explorări viitoare și achiziții de cunoștințe în acest domeniu.

Grafică Vulkan

Vezi pe Steam

Alen Ladavac de la Croteam, Dan Ginsburg de la Valve, Jeff Bolz de la NVIDIA, Rolando Caloca Olivares de la Epic
Moderat de John McDonald de la Valve

Această echipă pentru Vulkan adună împreună experți în grafică din întreaga industrie pentru a discuta prezentul și viitorul Vulkan, noua generație de grafică și compute API. Vulkan oferă acces foarte eficient, între platforme, pentru GPU-urile noi, folosite într-o gamă alrgă de dispozitive, de la PC-uri și console, la telefoane mobile și platforme integrate.

Acces Timpuriu

Vezi pe Steam

Arthur Bruno de la Crate Entertainment, Russ Clarke de la Payload Studios, Will Turnbull de la Klei Entertainment, Tynan Sylvester de la Ludeon Studios și Tyler Sigman de la Red Hook Studios
Moderat de Alden Kroll de la Valve

Când Valve a lansat Accesul Timpuriu în 2013, am sperat să oferim creatorilor și clienților un nou sistem pentru crearea unui joc în timp ce se observă reacții ale clienților. În anii următori, am văzut zeci de jocuri care care au avut succes în timpul intrării și ieșirii din sistemul Acces Timpuriu. Dar există riscuri și provocări asociate cu vânzarea și crearea unui joc foloind această metodă, iar prezentatorii noștri vor adresea avantajele și dezavantajele Accesului Timpuriu.

Anti-Trișare pentru jocuri multiplayer

Vezi pe Steam

Simon Allaeys și Aarni Rautava de la Easy Anti-Cheat

Trișarea face ravagii în lumea online multiplayer din ziua de azi. Bazându-se pe decade de experiență în domeniu, prelegerea examinează impactul trișării și sugerează atât strategii tehnice, cât și la nivel de comunitate, pentru a menține controlul.

Livrarea de VR excelent cu grafică simplă

Vezi pe Steam

Nat Brown de la Valve

Livrarea de experiențe VR de calitate cu grafică simplă.

Relații sănătoase cu distribuitorul

Vezi pe Steam

Nigel Lowrie de la Devolver, James Schall de la Sega, Chris Kramer de la Digitalmindsoft și avocatul specializat pe jocuri video Tom Buscaglia
Moderat de Connor Malone de la Valve

Cum ar trebui să alegi între a colabora sau nu cu un distribuitor? Cum știi dacă un distribuitor este potrivit pentru tine? Care sunt avantajele și dezavantajele colaborării cu un distribuitor și cum arată o relație sănătoasă între dezvoltator și distribuitor? Care sunt lucrurile la care trebuie să fii atent într-un contract cu distribuitorul? Obține sfaturi și sugestii la aceste întrebări și altele de la echipa noastră, cu perspective experte de la departamentul de dezvoltare, distribuire și legal.

Arta comunicării: decodarea relației de creativitate

Vezi pe Steam

Andrea Wicklund de la Valve

Fie că studioul tău are o echipă de artă proprie sau contractanți externi, poate fi extrem de dificil pentru programatori, designeri de jocuri și artiști să comunice efectiv și eficient. Eșuări în comunicare pot duce la întârzieri, costuri și produse de calitate mai proastă. Andrea va discuta despre capcane comune, va evidenția povești de succes și împărtăși experiențele proprii cu Vlave și nu numai. Această prelegere va oferi dezvoltatorilor uneltele și sfaturile necesare pentru o mai bună comunicare și rezultate mai bune.

Livrarea unui joc VR cu Unreal Engine 4

Vezi pe Steam

Wes Bunn de la Epic, Steve Bowler și Jeremy Chapman de la CloudGate

Folosind Unreal Engine 4 Blueprints și Unreal Marketplace ca și catalizatori, Steve Bowler și Jeremy Chapman de la CloudGate Studio fac echipă cu Wes Bunn de la Epic pentru a arăta cum au reușit să creeze și să distribuie titluri multiple Steam VR, cu o echipă mică într-o perioadă scurtă de timp.

Grup al dezvoltatorilor VR

Vezi pe Steam

Brandon Laatsch de la Stress Level Zero, Sarah Northway de la Northway Games, Dylan Fitterer de la Audiosurf și Dirk Van Welden de la I-Illusions
Moderat de Chet Faliszek de la Valve

Acest grup se va axa pe lecțiile învățate la construirea și livrearea proiectelor de succes cu realitate virtuală. Spațiul VR este încă foarte nou, dar mulți dezvoltatori au deja contact cu numeroși clienți mulțumiți și fac profit în acest proces. Ascultă-i pe câțiva dintre acești dezvoltatori vorbind despre oportunitățile și provocările pieței VR.


Steam Dev Days 2014 Logo

Înregistrările sesiunilor Steam Dev Days din 2014 sunt disponibile pe siteul Dev Days 2014 și într-o listă de redare YouTube.