STEAM IS WAAR JE MOET ZIJN.

Steam is de BESTE PLAATS TER WERELD voor klanten om spellen te spelen en voor ontwikkelaars om community's uit te bouwen. De voordelen voor ontwikkelaars zijn nooit groter geweest en de Steam Dev Days gaan over HET AANBOREN VAN DEZE MOGELIJKHEID. De zakelijke beslissingen, de technische obstakels en de toekomst - met inbegrip van VIRTUAL REALITY.

Steam heeft het voor spellenmakers mogelijk gemaakt innovatief, klantgericht en winstgevend te zijn en wij denken dat openheid en samenwerking stuwend zijn voor dat succes. Wij geloven dat ontwikkelaars evenveel van elkaar kunnen leren als dat ze kunnen leren van Valve en dat iedere ontwikkelaar die meedoet aan de conferentie een grote meerwaarde biedt. Neem deel aan het gesprek. Doe mee.


Welkom

Bekijken op Steam

Greg Coomer van Valve

Welkomstwoord voor Steam Dev Days 2016.

Steam Business-update

Bekijken op Steam

DJ Powers van Valve

Geeft in grote lijnen een overzicht van het Steam-platform en de manieren waarop het in de afgelopen jaren is gegroeid en verbeterd.

De filosofie van VR

Bekijken op Steam

Joe Ludwig van Valve

De waarde van open platformen en het verleden, het nu en de toekomst van VR.

De toekomst van VR en spellen

Bekijken op Steam

Tim Sweeney van Epic Games

Toonaangevende richtingen in VR zijn digitale mensen, sociale interactie, door gebruikers gemaakte inhoud, fotorealistische graphics en het afbreken van grenzen om genres - en hoe deze trends bijdragen aan een nieuw medium dat lijkt op de Metaverse uit sciencefiction.

Steam 101 - Aan de slag met marketingfuncties en -tools

Bekijken op Steam

Tom Giardino van Valve

Dit praatje is bestemd voor nieuwe partners die hun eerste of tweede spel op Steam uitbrengen. Niets is belangrijker dan een geweldig spel maken, maar Tom zal de simpele bijzonderheden van Steamworks behandelen en eenvoudig, bruikbaar advies geven om je spel de meeste kans op succes te geven. Dit praatje is tevens ontworpen om je te helpen de juiste vragen te stellen om slimme beslissingen voor marketing en zaken te maken.

Steam Controller

Bekijken op Steam

Jeff Bellinghausen van Valve, Lars Doucet van Level Up Labs

De Steam Controller heeft een lange weg afgelegd sinds we hem voor het eerst aankondigden op de Steam Dev Days 2014. Jeff Bellinghausen van Valve geeft een update over enkele van de nieuwste verbeteringen, hulpprogramma's en functies voor de Steam Controller. Lars Doucet van Level Up Labs biedt een grondige toelichting. Lars zal vertellen hoe je je spellen met de Steam Controller-API kunt integreren en hoe je over het algemeen over invoer moet denken, met een sterke focus op het 'actie'-paradigma dat de Steam Controller gebruikt. Inclusief praktische voorbeelden van het spel van Level Up Labs, Defender's Quest.

Steam 201 - Advies van succesvolle ontwikkelaars

Bekijken op Steam

Nathaniel Blue van Valve

Dit panel is samengesteld om wat inlichtingen over gevorderde zakelijke praktijken te geven. Het geeft informatie over de dingen die je vooral wel en niet moet doen wanneer je een spel op Steam uitbrengt, gebaseerd op de succesverhalen, mislukkingen en feedback van ervaren ontwikkelaars.

Steam-inventarisdienst

Bekijken op Steam

Jon Pile van Valve

De Steam-inventarisdienst is een set functies waarmee een spel blijvende spelersinventarissen kan inschakelen zonder speciale servers te hoeven gebruiken om gebruikers of voorwerpen te beheren. Jon zal een overzicht geven van implementaties, de specifieke problemen uitleggen die de inventarisdienst voor ontwikkelaars oplost en demonstreren hoe partners het systeem al gebruiken om hun klanten te bedienen.

SteamVR-hardware

Bekijken op Steam

Ben Jackson van Valve

Of je nu een VR-golfclub maakt of een indoor quadcopter, volgen in 3D is het hart van je product. SteamVR Tracking, intern bij Valve ontwikkeld, is een hardware-/softwareoplossing die je apparaten in real-time laat weten waar ze in een kamer zijn. Valve maakt SteamVR Tracking nu volledig beschikbaar voor andere bedrijven, zonder licentiekosten. Leer de ins en outs van dit proces. Dit praatje is gericht op hardware, maar spelontwikkelaars zijn ook welkom.

UGC en Workshop in ARK: Survival Evolved

Bekijken op Steam

Jeremy Stieglitz van Studio Wildcard

Hoe het gebruik van door spelers gemaakte inhoud via de Steam Workshop heeft geholpen een proactieve community voor ARK: Survival Evolved te creëren, en de stappen die we hebben genomen om dat te laten gebeuren!

Spellen maken met Unity voor SteamOS/Linux

Bekijken op Steam

Na'Tosha Bard van Unity Technologies

Tijdens deze presentatie zullen we een gedetailleerd overzicht geven van de huidige staat van het maken van Unity-spellen voor Linux en SteamOS. Behandelde onderwerpen: een overzicht van het proces (met de nadruk op mensen die nog niet voor Linux hebben ontwikkeld); discussie van wat nieuw is, wat verandert en hoe deze veranderingen invloed hebben op ontwikkelaars; een bespreking van veelvoorkomende valkuilen en kanttekeningen en wat je ermee moet doen; hoe de experimentele Linux-editor voor Unity iteratietijden voor testen kan verminderen. Daarnaast zullen we het hebben over een aantal huidige gebieden waar Linux als gamingplatform kan verbeteren en hoe de voortgang de laatste jaren is geweest.

Inhoud van video's op Steam

Bekijken op Steam

Sean Jenkin van Valve

De afgelopen jaren is Steam uitgebreid om software, soundtracks en nu ook video's te bevatten. Of het nu lange of korte speelfilms, documentaires, tutorials, tv- of episodische inhoud is, Steam kan jouw video-inhoud aanbieden. Deze presentatie behandelt hoe video's op het Steam van vandaag werken en hoe ze kunnen worden gebruikt om je met je klanten te verbinden. Krijg meer informatie over de verscheidene inhouds- en zakenmodellen die beschikbaar zijn, over het publicatieproces en over manieren om met andere inhoud op Steam te bundelen en te integreren. Luister naar een aantal succesverhalen en krijg informatie over aankomende platformfuncties, waaronder ondersteuning voor 360/VR-video's en updates over video-ontdekking in de Steam-winkel.

Spellen als dienst

Bekijken op Steam

Robin Meijer en Joost van Dongen van Ronimo Games

Tijdens dit panel zullen we discussiëren hoe je succesvol een spel op Steam kunt uitbrengen met het zakenmodel spellen-als-dienst. We kijken terug op onze eigen ervaringen en spreken over onderwerpen zoals hoe vaak je een spel moet bijwerken, hoe je met verscheidene Steam-systemen bèta's uitbrengt, het communiceren met je spelers, het bijwerken van de reclame voor je titel, spelbalans, het verdienen van geld via extra inhoud, het ontwikkelen van patches en hoe je spellen-als-service een onderdeel van je uitgavestrategie kunt maken. Ons spel Awesomenauts (een tweedimensionale 3-tegen-3-MOBA) is 4 jaar geleden op Steam uitgekomen en doet het nog steeds goed, waardoor we genoeg geld hebben om door te gaan en verder te bouwen op de honderden patches die we al hebben uitgebracht. We hebben heel veel experimenten uitgevoerd met het framework 'spellen-als-dienst' en zullen de sappige details van wat wel en niet werkte met iedereen delen.

Hosten van spelservers

Bekijken op Steam

Spencer Rose van Bankroll Studios, Steffen Heigel van Valve, Richard Lawrence van Daybreak en Karl Bergström van Stunlock Studios
Gemodereerd door Kassidy Gerber van Valve

Het ondersteunen van dedicated servers is een belangrijk onderdeel geworden om een betrouwbare en veilige omgeving voor online spellen te bieden. We hebben een groep panelleden verzameld met een hoop ervaringen in zowel het ontwikkelen, maken en draaien van de benodigde software en infrastructuur. Verwacht een discussie over zaken als waar je moet beginnen, wat veelvoorkomende problemen zijn waar je tegenaan kunt lopen en hoe je uitdagingen die je zult tegenkomen voor blijft.

Ontwikkelen in Unity voor VR

Bekijken op Steam

Corey Johnson van Unity Technologies

Corey zal bespreken hoe je een VR-project in Unity kunt starten en hij zal tips geven over het ontwerp en de optimalisering van de ervaring.

De ontwikkeling van The Lab

Bekijken op Steam

Kris Katz, Jeep Barnett, David Sawyer, Tejeev Kohli, Don Holden, Paul Thuriot en Matt Charlesworth van Valve

Valve heeft haar eerste VR-spel in 2016 uitgebracht, een gratis set minigames en ervaringen met de naam The Lab. In dit panel zullen Valve-ontwikkelaars en spelontwikkelaars het ontwikkelen, testen en uitbrengen van The Lab bespreken.

De psychologie van spellen

Bekijken op Steam

Mike Ambinder van Valve

Deze presentatie geeft een overzicht van de verscheidene psychologische fenomenen en hun algemene toepasbaarheid op belangrijke vragen voor spelontwerpers in de industrie. Er wordt in het bijzonder gepraat over de ontelbare manieren waarop visuele aandacht kan worden gemanipuleerd, over de arbitraire natuur van voorkeur van de consument, de impact van verschillende cognitieve vooroordelen op spelerskeuze, modellen van leer- en vaardigheidsverwerving, mislukkingen van intuïtie, sociale invloeden (en vermindering van de schadelijkheid van de community) en verdere onderwerpen die interessant zijn. De presentatie is bedoeld om spelontwerpers kennis te laten maken met het brede scala aan relevante kennis die wordt gegenereerd door experimentele psychologie en passende beginselen van experimenteel ontwerp die zouden moeten helpen bij toekomstige verkenningen en kennisverwerving in dit gebied.

Vulkan-graphics

Bekijken op Steam

Alen Ladavac van Croteam, Dan Ginsburg van Valve, Jeff Bolz van NVIDIA, Rolando Caloca Olivares van Epic en Mikko Strandborg van Unity Technologies
Gemodeerd door John McDonald van Valve

Dit panel over Vulkan brengt grafische experts uit de hele industrie samen om het heden en de toekomst van Vulkan te bespreken, de nieuwe generatie graphics en compute-API. Vulkan geeft zeer efficiënte, platformoverschrijdende toegang tot moderne GPU's die worden gebruikt in een breed scala aan apparaten, van pc's en consoles tot mobiele telefoons en ingebedde platformen.

Vroegtijdige toegang

Bekijken op Steam

Arthur Bruno van Crate Entertainment, Russ Clarke van Payload Studios, Will Turnbull van Klei Entertainment en Tyler Sigman van Red Hook Studios
Gemodereerd door Alden Kroll van Valve

Toen Valve in 2013 voor het eerst begon met vroegtijdige toegang was ons doel ontwikkelaars en klanten een nieuw framework te bieden om met feedback van klanten een spel te ontwerpen. In de jaren daarop hebben we vele succesvolle spellen in en uit vroegtijdige toegang zien treden. Maar er zijn een aantal risico's en uitdagingen verbonden aan het verkopen en ontwikkelen van een spel op deze manier, en onze panelleden zullen over de goede en slechte punten van vroegtijdige toegang praten.

Anti-cheat voor multiplayerspellen

Bekijken op Steam

Simon Allaeys en Aarni Rautava van Easy Anti-Cheat

Vals spelen is een groot probleem in hedendaagse online multiplayergameplay. Deze presentatie, die wordt ondersteund door tientallen jaren aan ervaring, onderzoekt de impact van vals spelen en stelt zowel technische strategieën als strategieën die op de community zijn gebaseerd voor om het de baas te blijven.

Grootse VR met simpele graphics leveren

Bekijken op Steam

Nat Brown van Valve

Kwalitatief goede VR-ervaringen met eenvoudige graphics afleveren.

Gezonde relaties met uitgevers

Bekijken op Steam

Nigel Lowrie van Devolver, James Schall van Sega, Chris Kramer van Digitalmindsoft en videospellenadvocaat Tom Buscaglia
Gemodereerd door Connor Malone van Valve

Hoe kies je of je wel of niet met een uitgever werkt? Hoe weet je of een uitgever goed bij je past? Wat zijn de afwegingen en voordelen van het werken met een uitgever, en hoe ziet een gezonde relatie tussen een ontwikkelaar en uitgever er uit? Waar moet je voor uitkijken wanneer je een uitgavecontract krijgt? Ons panel zal advies en suggesties over deze en nog meer vragen geven, met professionele meningen uit de wereld van ontwikkelaars, uitgevers en wetgeving.

De kunst van communicatie: de creatieve relatie ontcijferen

Bekijken op Steam

Andrea Wicklund van Valve

Of je studio nu een eigen 'art team' heeft of externe mensen aanneemt, het kan ongelooflijk lastig zijn voor programmeurs, spelontwerpers en artiesten om effectief en efficiënt te communiceren. Communicatiestoringen kunnen leiden tot vertragingen, extra uitgaven en producten met een lagere kwaliteit. Andrea zal vaak voorkomende valkuilen bespreken, succesverhalen uitlichten en haar eigen ervaringen van Valve en verder delen. Deze presentatie geeft ontwikkelaars de gereedschappen en het advies dat ze nodig hebben voor een betere communicatie en betere resultaten.

UE4-ontwikkeling en een VR-spel met UE4 uitbrengen

Bekijken op Steam

Wes Bunn van Epic, Steve Bowler en Jeremy Chapman van CloudGate

Deze presentatie is verdeeld in twee delen, die begint met een overzicht over Unreal Engine 4 van Wes Bunn van Epic en overgaat in een uiteenzetting hoe je VR-spellen in UE4 succesvol naar Steam kunt brengen. Deel 1: Operationeel worden met Unreal - In dit praatje beschrijven we hoe je aan de slag kunt gaan met Unreal Engine 4 voor spelontwikkeling. We praten over de verschillende editors die in Unreal beschikbaar zijn, de projectsjablonen die je kunt gebruiken om te beginnen met het maken van spellen, waar je leermaterialen en -middelen kunt vinden en andere tips en trucs voor mensen die de engine nog niet hebben gebruikt. Deel 2: Steve Bowler en Jeremy Chapman van CloudGate Studio gebruiken de blauwdrukken van Unreal Engine 4 en de Unreal Marketplace om hun markt te vergroten. Ze zullen je laten zien hoe ze in een korte tijdsperiode meerdere hoogwaardige VR-titels voor Steam hebben kunnen maken en publiceren met een klein team.

VR-ontwikkelaarspanel

Bekijken op Steam

Brandon Laatsch van Stress Level Zero, Sarah Northway van Northway Games, Dylan Fitterer van Audiosurf, Dirk Van Welden van I-Illusions
Gemodereerd door Chet Faliszek van Valve

Dit panel heeft de focus op belangrijke lessen die je leert tijdens het maken en uitgeven van succesvolle virtual-reality-projecten. De VR-ruimte is nog steeds erg nieuw, maar veel ontwikkelaars hebben al blije klanten weten te bereiken en ondertussen winst gemaakt. Krijg te horen wat sommige van die ontwikkelaars denken over de mogelijkheden en uitdagingen van de VR-markt.


Steam Dev Days 2014 Logo

De sessie-opnamen van de Steam Dev Days in 2014 zijn beschikbaar op de Dev Days 2014-site en in een YouTube-afspeellijst.