STEAMISSÄ KANNATTAA OLLA.

Steam on MAAILMAN PARAS PAIKKA pelejä pelaaville asiakkaille sekä pelien kehittäjille yhteisöjen rakentajina. Kehittäjillä ei ole koskaan aiemmin ollut näin paljon etuja ja Steam Dev Days keskittyy JUURI NÄIDEN MAHDOLLISUUKSIEN TUTKAILUUN. Ei ole väliä, onko kyseessä kaupalliset päätökset, teknisten haasteiden kohtaaminen tai tulevaisuus, joka sisältää VIRTUAALITODELLISUUDEN.

Steam antaa pelien tekijöille mahdollisuuden olla innovatiivisia, asiakkaisiin keskittyviä sekä tuottoisia ja mielestämme avoimuus ja yhteistyö vievät eteenpäin kohti näiden mahdollisuuksien toteutumista. Kehittäjillä on mielestämme yhtä paljon opittavaa toisiltaan kuin Valvelta, ja jokainen konferenssiin osallistuva kehittäjä tekee kokemuksesta siksi aina vain rikkaamman. Ota osaa keskusteluun. Pidetään yhteyttä.


Tervetuloa

Katso Steamissä

Greg Coomer, Valve

Tervetuliaispuhe vuoden 2016 Steam Dev Daysiin.

Steamin liiketoiminnan muutoksia

Katso Steamissä

DJ Powers, Valve

Antaa suurpiirteisen kuvan Steamistä ja sen viime vuosien kasvusuunnista ja kehityksestä.

VR:n filosofia

Katso Steamissä

Joe Ludwig, Valve

Avointen alustojen merkitys ja virtuaalitodellisuuden menneisyys, nykypäivä ja tulevaisuus.

VR:n ja pelien tulevaisuus

Katso Steamissä

Tim Sweeney, Epic Games

VR:n uudet kehityssuunnat sisältävät digitaalisia ihmisiä, sosiaalista kanssakäymistä, käyttäjien luomaa sisältöä, todentuntuista grafiikkaa ja lajityyppien välisten rajojen rikkomista. Kuule, kuinka nämä uudet asiat rakentavat uutta mediaa, joka muistuttaa tieteiskirjallisuuden metauniversumia.

Steam 101 - Markkinointiominaisuuksien ja työkalujen käyttöönotto

Katso Steamissä

Tom Giardino, Valve

Tämä esitys on tarkoitettu uudemmille yhteistyökumppaneille, jotka ovat julkaisemassa ensimmäistä tai toista peliään Steamin kautta. Hyvän pelin luominen on toki tärkeintä, mutta Tom käy läpi Steamworksin perusteet ja antaa selkeitä sekä helposti seurattavia ohjeita siihen, kuinka pelisi löisi mahdollisesti läpi. Esityksen on myös tarkoitus auttaa sinua esittämään oikeita kysymyksiä, jotta tekisit markkinoinnin ja bisneksen kannalta järkeviä päätöksiä.

Steam Controller

Katso Steamissä

Jeff Bellinghausen, Valve; Lars Doucet, Level Up Labs

Steam Controller on päässyt pitkälle Steam Dev Days 2014 -tapahtuman yhteydessä tehdyn kehitysilmoituksen jälkeen. Valven Jeff Bellinghausen antaa tilannepäivityksen Steam Controllerin uusista parannuksista, työkaluista ja ominaisuuksista. Level Up Labsin Lars Doucet pitää syväluotaavan esityksen. Lars kertoo kuinka peli voidaan sulauttaa Steam Controllerin rajapintojen kanssa, ja kuinka ajatella syötteitä yleisellä tasolla. Painopisteenä on Steam Controllerin käyttämä toimintamalli. Käytännön esimerkkejä Level Up Labsin Defender's Questistä.

Steam 201 - Hyviä neuvoja menestyneiltä kehittäjiltä

Katso Steamissä

Nathaniel Blue, Valve

Tämä esitys on suunniteltu tarjoamaan hieman edistyneempää kaupallista ohjausta. Se käsittelee Steam-julkaisun suositeltavat käytännöt ja vältettävät virheet, jotka ovat koostettu konkarikehittäjien menestystarinoista, epäonnistumisista sekä heidän suorasta palautteestaan.

Steamin tavaraluettelopalvelu

Katso Steamissä

Jon Pile, Valve

Steamin tavaraluettopalvelut ovat sarja ominaisuuksia, joiden avulla peli voi säilyttää pelaajan esineitä ilman pelaajien tai esineiden hallinnointiin tarvittavan palvelimen perustamista. Jon esittelee palvelun käyttöönottoa, kertoo mitä kehittäjien ongelmia tavaraluettelon palvelut ratkaisevat, ja näyttää, kuinka kehittäjät jo hyödyntävät palveluita palvellakseen asiakkaitaan.

SteamVR-laitteisto

Katso Steamissä

Ben Jackson, Valve

Rakensitpa VR-golfkerhoa tai sisätiloissa lennätettävää nelikopteria, on 3D-seuranta tuotteesi keskipisteessä. Valvella kehitetty SteamVR-seuranta on laitteisto- ja ohjelmistoratkaisu, joka tietää koko ajan, missä esineet ovat huoneen sisällä. Nyt Valve julkaisee lisenssimaksuttoman SteamVR-seurannan saataville myös muille yrityksille. Kuule tämän prosessin kaikki yksityiskohdat. Tämä esitys keskittyy laitteistoihin, mutta pelinkehittäjätkin ovat tervetulleita seuraamaan.

UGC ja Workshop ARK: Survival Evolvedissa

Katso Steamissä

Jeremy Stieglitz, Studio Wildcard

Kuinka Steam Workshopin kautta saatu käyttäjien luoma sisältö (UCG) on auttanut tukemaan ARK: Survive Evolvedin yhteisön proaktiivisuutta sekä siihen vaaditut tekniset ja suunnitelmalliset vaiheet!

Unity-pelien kehittäminen SteamOS:lle/Linuxille

Katso Steamissä

Na'Tosha Bard, Unity Technologies

Tässä esityksessä käymme yleisesti läpi Unity-pelien kehityksen nykytilaa Linux- ja SteamOS-käyttöjärjestelmille. Aiheisiin sisältyy: prosessin yleiskatsaus (suunnattu erityisesti uusille Linux-kehittäjille); mitä uutta, mikä on muuttumassa, ja miten tämä vaikuttaa kehittäjiin; yleisten ongelmien läpikäynti ja kuinka niiden kanssa tulisi toimia; kuinka kokeellinen Unityn muokkaustyökalu Linuxille voi lyhentää versiomuutosten testaukseen käytettyä aikaa. Keskustelemme myös, mitä Linuxin osa-alueita voisi parantaa pelialustana toimimiseksi ja mitä edystystä on tapahtunut viime vuosien aikana.

Videosisältö Steamissä

Katso Steamissä

Sean Jenkin, Valve

Viime vuosina Steam on laajentanut valikoimaansa myös ohjelmistoihin, ääniraitoihin ja nyt myös kaikenlaisiin videoihin. Steam voi jakaa sisältöäsi maailmalle, olipa kyseessä sitten koko illan elokuva, lyhytelokuva, dokumentti, opetusvideo, TV-ohjelma tai sarja. Tämä esitelmä kertoo, kuinka videot toimivat Steamissä ja kuinka niitä voidaan käyttää löytämään yhteys asiakkaisiin. Saat tietoa useista eri sisältö- ja liiketoimintamalleista, julkaisuprosessista ja sisällön integroinnista ja niputtamisesta muiden Steam-tuotteiden kanssa. Kuulet tähän astisista menestystarinoista ja uusista ominaisuuksista, kuten 360/VR-videotuesta ja videoiden löytämisestä Steamistä.

Pelit palveluna

Katso Steamissä

Robin Meijer ja Joost van Dongen, Ronimo Games

Tässä esityksessä keskustelemme siitä, kuinka Pelit palveluna -liiketoimintamallia voi käyttää Steamissä. Puhumme omien kokemustemme kautta mm. siitä, kuinka usein peliä kannattaa päivittää, miten beta-versiot toimivat erinäisissä Steam-järjestelmissä, viestinnästä pelaajien kanssa, pelin markkinointipäivityksistä, pelinsisäisestä tasapainosta, maksullisesta lisäsisällöstä, korjaustiedostojen kehittämisestä sekä Pelit palveluna -mallin käytöstä osana julkaisustrategiaa. Pelimme, Awesomenauts (sivulta kuvattu 3v3 MOBA), julkaistiin Steamissä yli 4 vuotta sitten ja on edelleen suosittu, mikä on mahdollistanut pelin kehittämisen vielä satojen päivitysten jälkeen. Olemme tehneet lukuisia kokeita siitä, miten pelit toimivat palveluna. Jaamme nyt mehukkaita yksityiskohtia siitä, mikä toimi ja mikä ei.

Pelipalvelimien isännöinti

Katso Steamissä

Spencer Rose, Bankroll Studios; Steffen Heigel, Valve; Richard Lawrence, Daybreak; Karl Bergström, Stunlock Studios
Paneelia vetää Valven Kassidy Gerber

Palvelintuki on tullut olennaiseksi osaksi luotettavaa ja turvallista verkkopeliympäristöä. Olemme koonneet ryhmän panelisteja, joilla on laajalti kokemusta tarvittavien ohjelmistojen ja infrastruktuurin kehittämisessä, rakentamisessa ja hyödyntämisessä. Kuulet kuinka pääset alkuun, mitä yleisiä ongelmia tulet kohtaamaan ja kuinka pysyt tulevaisuuden ongelmien edellä.

VR:n kehittäminen Unityllä

Katso Steamissä

Corey Johnson, Unity Technologies

Corey kertoo kuinka aloittaa VR-projekti Unityllä sekä antaa vinkkejä kokemuksen suunnitteluun ja optimointiin.

"The Lab"-virtuaalikokemuksen kehittäminen

Katso Steamissä

Kris Katz, Jeep Barnett, Emily Ridgway, David Sawyer, Tejeev Kohli, Don Holden, Paul Thuriot, ja Matt Charlesworth, Valve

Valve julkaisi ensimmäisen VR-pelinsä vuonna 2016, joka on ilmainen minipelien ja kokemusten setti nimeltä The Lab. Tässä paneelissa Valven kehittäjät ja pelisuunnittelijat keskustelevat The Labin kehittämisestä, testaamisesta ja julkaisemisesta.

Pelien psykologia

Katso Steamissä

Mike Ambinder, Valve

Tämä esitys keskittyy erilaisten psykologisten ilmiöiden yleiskatsaukseen sekä siihen, kuinka aiheesta kiinnostuneet pelien kehittäjät voivat yleisesti soveltaa niitä pelialalla. Erityisesti keskustelemme erilaisista tavoista, joilla visuaalista huomiota voi tavoitella, kuluttajien valintojen arvaamattomuudesta, erilaisten kognitiivisten ennakkoasenteiden vaikutuksesta pelaajien valintoihin, oppimisen/taitojen kehittämisen malleista ja intuition epäonnistumisista. Keskustelemme myös sosiaalisesta vaikutusvallasta (sekä yhteisön myrkyllisten käytöstapojen vähentämisestä) sekä muista kiinnostavista aiheista. Esityksen tavoitteena on esitellä kokeellisen psykologian tuottamaa aiheeseen soveltuvaa tietoa pelien kehittäjille sekä kokeellisen suunnittelun asiaankuuluvia periaatteita, jotka toivottavasti kannustavat tutustumaan aiheeseen lisää jatkossa.

Vulkan-grafiikka

Katso Steamissä

Alen Ladavac, Croteam; Dan Ginsburg, Valve; Jeff Bolz, NVIDIA; Rolando Caloca Olivares, Epic; Mikko Strandborg; Unity Technologies
Paneelia vetää Valven John McDonald

Tämä paneelikeskustelu Vulkanista kokoaa grafiikka-asiantuntijoita teollisuuden joka laidalta keskustelemaan Vulkanin nykytilasta ja tulevaisuudesta, uuden sukupolven grafiikasta ja laskentarajapinnoista. Vulkan tarjoaa tehokkaan ja moni-alustaisen tavan käyttää nykyaikaisia näytönohjaimia useilla eri laitteilla aina tietokoneista ja konsoleista matkapuhelimiin ja sulautettuihin järjestelmiin.

Early Access

Katso Steamissä

Arthur Bruno, Crate Entertainment; Russ Clarke, Payload Studios; Will Turnbull, Klei Entertainment; Tynan Sylvester, Ludeon Studios; Tyler Sigman, Red Hook Studios
Paneelia vetää Alden Kroll, Valve

Kun Valve käynnistä Early Accessin vuonna 2013, toivoimme antavamme sekä kehittäjille että asiakkaille uudet raamit pelin kehittämiselle yhteistyössä asiakaspalautteen kanssa. Sen jälkeisinä vuosina olemme nähneet tusinoittain menestyksekkäitä pelejä tulevan Early Accessiin ja lähtevän sieltä. Tällaiseen pelikehitykseen ja pelien myyntimalliin liittyy kuitenkin sekä riskejä että haasteita - paneelimme jäsenet keskustelevat Early Accessin ylä- sekä alamäistä.

Moninpelien huijauksenesto

Katso Steamissä

Simon Allaeys ja Aarni Rautava, Easy Anti-Cheat

Nykyisissä verkkomoninpeleissä huijaamista esiintyy valtavasti. Vuosikymmenien kokemukseen pohjautuen esitys käy läpi huijaamisen vaikutuksia sekä ehdottaa teknisiä ja yhteisöpohjaisia strategioita huijaamisen hallintaan.

Hyvän VR:n aikaansaaminen yksinkertaisilla grafiikoilla

Katso Steamissä

Nat Brown, Valve

Laadukkaiden VR-kokemuksien aikaansaaminen yksinkertaisilla grafiikoilla.

Hyvin toimivat julkaisijasuhteet

Katso Steamissä

Nigel Lowrie, Devolver; James Schall, Sega; Chris Kramer, Digitalmindsoft; ja videopeliasianajaja Tom Buscaglia
Paneelia vetää Connor Malone, Valve

Miten päätät, työskenteletkö julkaisijan kanssa vaiko et? Mistä tiedät, onko jokin julkaisija sinulle sopiva? Mitä etuja on julkaisijan kanssa työskentelystä, ja miltä näyttää hyvin toimiva suhde julkaisijan kanssa? Mihin kannattaa kiinnittää huomiota julkaisusopimuksissa? Asiantuntijapaneelimme antaa ohjeita ja vinkkejä näihin kysymyksiin sekä paljon muuhun. Paneelin jäsenet työskentelevät pelien kehittämisen, julkaisun, ja lain kanssa.

Viestinnän taito: Luovien suhteiden tulkinta

Katso Steamissä

Andrea Wicklund, Valve

Olipa studiollasi oma taidetiimi tai ulkopuolisia taiteilijoita, on tehokas ja onnistunut kommunikointi ohjelmoijien, pelin kehittäjien ja taiteilijoiden välillä hankalaa. Kommunikaatio-ongelmat voivat johtaa viivästyksiin, kuluihin ja tuotteen huonoon laatuun. Andrea kertoo yleisimmistä ongelmista, jättimenestyksistä ja jakaa omia kokemuksiaan Valvelta ja muilta. Tämä esitys antaa kehittäjille työkaluja ja neuvoja kommunikoinnin ja tulosten parantamiseen.

Kehitys ja VR-pelin toteuttaminen Unreal Engine 4 -pelimoottorilla

Katso Steamissä

Wes Bunn, Epic; Steve Bowler ja Jeremy Chapman, CloudGate

Tämä on kaksiosainen esitys. Ensin Epicin Wes Bunn esittelee Unreal Engine 4 -pelimoottorin ja kuvailee vaiheittain, kuinka UE4 VR -pelejä tuodaan Steamiin. Ensimmäinen osa: Unrealin käyttöönotto. Tässä esityksessä kuvataan kuinka aloittaa pelikehitys Unreal Engine 4 -pelimoottorilla. Kerromme Unrealin erilaisista muokkaustyökaluista, pelin teon aloittamiseen käytettävistä projektipohjista, mistä löydät materiaalia opiskeluun ja muita neuvoja uusille käyttäjille. Toinen osa: Unreal Engine 4 -pelimoottorin Blueprint-ominaisuudet ja Unreal Marketplace tehokkaina työkaluina. CloudGate Studion Steve Bowler ja Jeremy Chapman näyttävät, kuinka ovat luoneet ja julkaisseet useita SteamVR-nimikkeitä pienellä tiimillä lyhyessä ajassa.

VR-kehittäjäpaneeli

Katso Steamissä

Brandon Laatsch, Stress Level Zero; Sarah Northway, Northway Games; Dylan Fitterer, Audiosurf; Dirk Van Welden, I-Illusions
Paneelia vetää Chet Faliszek, Valve

Tämä paneeli keskittyy siihen, mitä voimme oppia menestyksekkäiden virtuaalitodellisuusprojektien luomisen ja julkaisun aikana. VR:n maailma on vielä hyvin uusi, mutta monilla kehittäjillä on jo paljon tyytyväisiä asiakkaita sekä sen mukana liikevoittoa. Tule kuulemaan muutamien näiden kehittäjien kokemuksia VR-markkinoiden mahdollisuuksista sekä niiden haasteista.


Steam Dev Days 2014 Logo

Steamin Dev Days 2014 istuntotallenteet ovat saatavilla Dev Days 2014 -sivuilla ja YouTube-soittolistalla.