STEAM Е МЯСТОТО, КЪДЕТО ТРЯБВА ДА СТЕ.

Steam е НАЙ-ДОБРОТО МЯСТО В СВЕТА, където клиентите могат да пускат игри, а разработчиците да изграждат общности. Потенциалните позитиви за разработчиците никога не са били по-големи, а целта на Steam Dev Days („Steam — дни на разработчиците“) е да Ви НАСОЧИ КЪМ ТЕЗИ БЛАГОПРИЯТНИ ВЪЗМОЖНОСТИ. Деловите решения, техническите препятствия, както и бъдещето — включително ВИРТУАЛНАТА РЕАЛНОСТ.

Steam позволи на игралните творци да бъдат иновативни, съсредоточени върху клиентите и печеливши предприемачи. Ето защо смятаме, че откритостта и сътрудничеството са основните движещи сили зад този успех. Вярваме, че разработчиците могат да научат много едни от други, както и от Valve. Всеки разработчик, който се присъединява към конференцията я прави, толкова по-стойностна. Включете се към дискусиите. Нека да се свържем.


Добре дошли

Гледане в Steam

Грег Куумър от Valve

Приветствено слово за откриването на Steam Dev Days 2016 („Steam — дни на разработчиците 2016“).

Обновен бизнес в Steam

Гледане в Steam

Диджей Пауърс от Valve

Предоставя широкообхватен обзор на Steam платформата редом с начините, по които тя се е подобрила и нараснала през последните години.

Философията на ВР

Гледане в Steam

Джо Лудвиг от Valve

Значимостта на отворените ВР платформи. Миналото, настоящето и бъдещето на виртуалната реалност.

Бъдещето на ВР и игрите

Гледане в Steam

Тим Суийни от Epic Games

Водещи насоки във ВР, включващи: дигитализирани репрезентации на хора, социално взаимодействие, генерирано от потребителите съдържание, фотореалистична графика, както и разчупване на бариерите помежду жанровете. Как тези тенденции допринасят към ново средище, наподобяващо Мета вселената (Metaverse) от научната фантастика.

Как да започнете с маркетинговите функции и инструменти в Steam, част I

Гледане в Steam

Том Джардино от Valve

Тази лекция е насочена към нови партньори, които ще пускат своята първа или втора игра в Steam. Нищо не е по-важно от създаването на страхотна игра, но, Том ще обхване фундаменталните основи на Steamworks, предоставяйки лесни и практични съвети, които дават на заглавието Ви най-добрия шанс за успех. Тази лекция също е предназначена да Ви помогне при задаването на правилните въпроси за вземането на интелигентни маркетингови и бизнес решения.

Steam контролер

Гледане в Steam

Джеф Белингхаузен от Valve, Ларс Дюсет от Level Up Labs

Steam контролерът измина дълъг път, откакто го обявихме за пръв път през Steam Dev Days 2014 („Steam — дни на разработчиците 2014“). Джеф Белингхаузен от Valve ще предостави обновление на някои от най-новите подобрения, инструменти и функции за Steam контролера. Ларс Дюсет от Level Up Labs ще предостави задълбочено помагало, което да ръководи разработчиците през процеса за интеграция, както и ще демонстрира как да се възползвате максимално от контролера. Ларс ще обсъди това как да интегрирате игрите си с API на Steam контролера. Също така как да помислите относно въвеждането като цяло със силен фокус над парадигмата за „действия“, която се използва от Steam контролера. Включва практични примери от играта Defender's Quest на Level Up Labs.

Разумни съвети от успешни разработчици в Steam, част II

Гледане в Steam

Натаниел Блу от Valve

Тази лекция е предназначена да осигури някои по-напреднали бизнес насоки. Тя ще подчертае какво „ДА“ и „ДА НЕ“ правите при излизането на играта Ви в Steam. С информация събрана чрез успехите, неуспехите и отзивите от опитни разработчици.

Услугата за Steam инвентар

Гледане в Steam

Джон Пайл от Valve

Услугата за Steam инвентар е набор от функции, които позволяват на дадена игра да включи постоянни инвентари за играчите, без да трябват специални сървъри за управление на потребителите или артикулите. Джон Пайл от Valve ще предостави обзор на имплементацията, разясни специфични проблеми, на които услугата за инвентара предоставя решава за разработчиците, както и ще демонстрира как партньорите вече използват системата, за да обслужват своите клиенти.

SteamVR хардуер

Гледане в Steam

Бен Джаксън от Valve

Независимо дали създавате ВР голф стик или квадрокоптер на закрито, триизмерното проследяване е в сърцевината на продукта Ви. Вътрешна разработка на Valve, проследяващата SteamVR технология е хардуерно и софтуерно решение, позволяващо на устройствата Ви да знаят в реално време къде са, в рамките на дадена стая. Сега, Valve прави проследяващата SteamVR технология напълно достъпна за други компании, без лицензионни такси. Научете тънкостите на този процес. Тази лекция е целенасочена към хардуера, но игралните разработчици също са добре дошли.

Потребителско съдържание и работилницата в ARK: Survival Evolved

Гледане в Steam

Джереми Стиглиц от Studio Wildcard

Как привличането на генерирано от потребителите съдържание посредством Steam работилницата спомага при създаването на инициативна общност за ARK: Survival Evolved. Какви са техническите и дизайнерски стъпки, за да реализирате това!

Изграждане на Unity игри за SteamOS/Linux

Гледане в Steam

На'Тоша Бард от Unity Technologies

В тази лекция ще направим подробен преглед на текущия статус относно изграждането на Unity игри за Linux и SteamOS. Темите ще включват: обзор на самия процес (като ще се наблегне за хора, които са новаци в разработката за Linux); обсъждане на иновациите, промените, както и какво влияние оказва всичко това на разработчиците; помагало през често допусканите пропуски и предупреждения, както и какво да се прави в тези ситуации; описание на това как експерименталния Linux редактор за Unity може да намали времето за тестване при итерации. Също така ще обсъдим някои от текущите области, където Linux в качеството на игрална платформа би могла да се подобри, както и напредъка ѝ в течение на последните няколко години.

Видео съдържание в Steam

Гледане в Steam

Шон Дженкин от Valve

През последните няколко години Steam се разшири, за да включва софтуер, саундтракове, а сега и всичко що е видео. Независимо дали това са игрални, късометражни и документални филми, уроци, телевизионно или епизодично съдържание, Steam може да достави видео съдържанието Ви на целия свят. Тази лекция ще обхване как действат видеата в Steam сега и по какъв начин могат да се използват за свързване с клиентите Ви. Научете относно редицата съдържания и разностранните достъпни бизнес модели, процеса за публикуване и начините да обедините в комплект и интегрирате видео с друго съдържание в Steam. Чуйте някои от успешните истории до момента и научете относно предстоящите функции на платформата, които включват поддръжка на 360°/ВР видео и обновления за откриването на видеа в Steam магазина.

Игрите като услуга

Гледане в Steam

Робин Майер и Йост ван Донген от Ronimo Games

По време на тази лекция ще обсъдим как успешно да пуснете игра, чийто бизнес модел е „игра като услуга“, в Steam. Разсъждавайки над собствения ни опит, ще обхванем редица теми. Колко често да правите промени по дадена игра? Как да правите бета версии, използвайки редиците Steam системи? Как да комуникирате с базата от играчи? Как да правите маркетингови обновления за заглавието Ви? Поддържане на баланса в играта. Монетизация посредством допълнително съдържание. Разработване на поправки и „игра като услуга“. И как всичко това да бъде част от стратегията за излизането на заглавието Ви. Играта ни Awesomenauts (3 срещу 3 двуизмерна МОБА) излезе в Steam преди 4 години и все още продължава стремглаво, предоставяйки ни достатъчен приток на приходи, надграждайки над стотиците промени, които вече са излезли. Направили сме купища експерименти в рамките на „игри като услуга“ и ще споделим интересните подробности относно това, което е проработило, както и какво не е.

Организиране на игрални сървъри

Гледане в Steam

Спенсър Роуз от Bankroll Studios, Щефан Хейгъл от Valve, Ричард Лоурънс от Daybreak и Карл Бергстрьом от Stunlock Studios
Модератор: Касиди Гербер от Valve

Поддръжката на специализирани сървъри се превърна в ключов компонент от предоставянето на надеждна и сигурна среда за игри на линия. Събрали сме група лектори с обширен опит в разработката, изграждането и управлението на необходимата софтуерна инфраструктура. Очаквайте дискусии обхващащи откъде да започнете, често срещани проблеми, на които ще се натъкнете и как да сте една крачка напред от предизвикателствата, с които ще се спречкате.

Разработка в Unity за ВР

Гледане в Steam

Кори Джонсън от Unity Technologies

Кори Джонсън от Unity Technologies ще обсъди как да започнете ВР проект в Unity. Също така ще предостави съвети за проектирането и оптимизацията на преживяването.

Разработване на The Lab

Гледане в Steam

Крис Катз, Джийп Барнет, Дейвид Сойер, Таджив Кохли, Дон Холдън, Пол Туриът и Мат Чарлсуорт от Valve

Valve пусна своята първа ВР игра през 2016 в безплатен набор от миниигри и преживявания, наречен The Lab. В тази лекция, разработчици и игрални дизайнери от Valve ще обсъдят разработката, изпитанията и излизането на The Lab.

Психологията в игрите

Гледане в Steam

Майк Амбиндър от Valve

Тази презентация предоставя обзор на редицата психологични феномени и тяхната обща приложимост към въпроси, които предизвикват интереса на игрални разработчици из цялата индустрия. В частност, има дискусии относно безбройните начини, чрез които може да се манипулира визуално внимание. Какъв е произволният характер на потребителските предпочитания. Какво е въздействието на различните познавателни склонности при изборите на играчите. Какви са поведенчески модели за придобиване на знания/умения. Интуитивно подвеждане. Обсъждане на социалните влияния (и намаляване на токсичността в общността), както и редица други теми, които представляват общи интереси. Презентацията е предназначена да въведете игралните дизайнери в широкоспектърен диапазон от знания, генерирани чрез експериментална психология, както и съответните принципи на експерименталния дизайн, които би следвало да спомогнат бъдещите изследвания и придобиването на знания в тази област.

Графичен режим Vulkan

Гледане в Steam

Ален Ладавак от Croteam, Дан Гинсбург от Valve, Джеф Болз от NVIDIA, Роландо Калока Оливарес от Epic и Мико Страндборг от Unity Technologies
Модератор: Джон Макдоналд от Valve

Тази лекция за Vulkan обединява графични експерти от цялата индустрия, така че да обсъдят настоящето и бъдещето на Vulkan, новото поколение приложно програмен интерфейс (API) за графика и изчисления. Vulkan предоставя високоефективен, мултиплатформен достъп до модерните видеокарти, използвани в редица устройства от персонални компютри и конзоли до мобилни телефони и вградени платформи.

Ранен достъп

Гледане в Steam

Артър Бруно от Crate Entertainment, Ръс Кларк от Payload Studios, Уил Търнбул от Klei Entertainment, Тайнън Силвестър от Ludeon Studios и Тайлър Сигман от Redhook Games
Модератор: Алден Крил от Valve

Когато Valve пуснаха за пръв път „Ранен достъп“ през 2013, се надявахме да предоставим на разработчиците и клиентите една нова рамка за проектиране на играта директно редом с отзивите на потребителите. През годините оттогава сме видели десетки успешни игри, които са влезли и излезли от „Ранен достъп“. Но има купища рискове и предизвикателства, асоциирани с продаването и разработването на игри по този начин. Лекторите ни ще адресират възходите и паденията в „Ранен достъп“.

Софтуер за предотвратяване на измами в мрежови игри

Гледане в Steam

Саймън Алейс и Аарни Раутава от Easy Anti-Cheat

Маменето е станало нещо дълбоко загнездено в днешните мрежови игри на линия. Черпейки от десетилетия опит, лекцията разглежда влиянието на измамите и предлага, както технически, така и обществени стратегии, чрез които да запазите контрола над ситуацията.

Предоставяне на страхотно ВР преживяване със семпла графика

Гледане в Steam

Нат Браун от Valve

Предоставяне на качествено ВР преживяване със семпла графика.

Добри взаимоотношения с издателя

Гледане в Steam

Найджъл Лоури от Devolver, Джеймс Шал от Sega, Крис Крамър от Digitalmindsoft и адвоката за видео игри Том Бускалия
Модератор: Конър Малоун от Valve

Как да изберете дали да работите с издател или не? Как да разберете дали даден издател е подходящ за Вас? Какви са компромисите и предимствата при работа с издател. Какво представляват добрите взаимоотношения между разработчик и издател? За какво трябва да внимавате при встъпването в издателски договор? Сдобийте се със съвети и предложения относно тези въпроси и още други такива по време на тази лекция. Представени от перспективите на водещи експерти, включващи разработчици, издатели и юридически гледни точки.

Изкуството на комуникацията: Тайните на творческите взаимоотношения

Гледане в Steam

Андрея Уиклунд от Valve

Независимо дали студиото Ви има вътрешен художествен екип или подизпълнители, ефективната и ефикасната комуникация помежду им с програмистите и игралните дизайнери може да е изключително трудна. Неуспехите в комуникация могат да доведат до забавяния, разходи и по-нискокачествени продукти. Андрея Уиклунд от Valve ще обсъди често срещаните недостатъци, изтъкне успехите и сподели своите собствени преживявания от Valve и отвъд. Тази лекция ще предостави на разработчиците инструментите и съветите, които са им нужни за постигане на по-ефективна комуникация и резултати.

UE4 разработка и излизане на ВР игра в UE4

Гледане в Steam

Уес Бън от Epic, Стив Боулър и Джереми Чапман от CloudGate

Тази лекция е разделена на две части. Започвайки с обзор на Unreal Engine 4 посредством Уес Бън от Epic, преминавайки в разбивка на това как да създадете и поднесете UE4 игри в Steam. Част първа: Как да започнете с разработката в Unreal — В тази дискусия ще опишем как да започнете с използването на Unreal Engine 4 за разработка на игри. Ще обсъдим различните редактори, които са достъпни в Unreal, шаблоните за проекти, които можете да използвате, така че да инициирате създаването на дадена игра. Къде можете да се докопате до учебни материали и ресурси за обучение, както и други съвети и трикове за онези от Вас, които са новаци при използването на двигателя. Част втора: Използвайки Blueprint за Unreal Engine 4 и Unreal Marketplace като множители на тяхната движеща сила, Стив Боулър и Джереми Чапман от CloudGate ще Ви покажат как са съумели да създадат и публикуват множество премиум ВР заглавия с малък екип в кратка времева рамка.

Панел за ВР разработчици

Гледане в Steam

Брандън Латч от Stress Level Zero, Сара Нортуей от Northway Games, Дилън Фитърър от Audiosurf и Дирк ван Уелден от I-Illusions
Модератор: Чет Фаличек от Valve

Тази лекция ще се фокусира върху поуките, които са научени, докато се изграждат и пускат успешни проекти във виртуална реалност. ВР пространството все още е доста ново, но много разработчици вече достигат до купища доволни клиенти, докато същевременно с това генерират печалби. Чуйте какво имат да кажат някои от тези разработчици за благоприятните възможности и предизвикателствата на ВР пазара.


Steam Dev Days 2014 Logo

Записаните сесии от Steam Dev Days 2014 („Steam — дни на разработчиците 2014“) са достъпни на уебсайта за Steam Dev Days 2014, както и в YouTube списък с видеа.