Visad moddPurity
Av Laast
Introducerar nya sätt att stödja workshop-skapare
Steams Workshop har alltid varit ett suveränt ställe för att dela moddar, banor och alla sorters artiklar som du har skapat. Nu är det även ett ställe för att sälja dessa.

Med en ny, strömlinjeformad process för att lägga upp och sälja dina skapelser så har nu Steam Workshop stöd för att köpa moddar direkt från Workshop, för att omedelbart kunna användas i spelet.

Upptäck de bästa nya moddarna för ditt spel och tillåt skapare att fortsätta tillverka nya artiklar och upplevelser.
Startar med
The Elder Scrolls V: Skyrim
Bethesda Game Studios har en historia av att ge ett starkt stöd för användarmodifikationer i sina spel. I och med lanseringen av ett redigeringsverktyg och integrationen med Steam Workshop under 2012, har The Elder Scrolls V: Skyrim fortsatt denna tradition. I skrivande stund finns det över 24 000 kostnadsfria moddar tillgängliga för Skyrim via Steam Workshop, som lägger till allt från nya ljudlandskap till episka uppdrag och justeringar som fulländar vattenreflektioner.

Med lanseringen av betalda moddar till Skyrim kan du nu stödja skapare bakom högkvalitativa artiklar och nya otroliga upplevelser för ditt spel.
Visad moddGifts of Akatosh
Av Rafael De Jongh, Corvalho
Pröva vilken mod som helst, riskfritt
Det är fortfarande viktigt att spendera lite tid för att lära dig mer om produkten som du tänker köpa. Om du upptäcker att modden är trasig efter köpet eller inte fungerade som utlovat, så kan du enkelt få en återbetalning på modden om det görs inom 24 timmar efter avslutat köp. Se den fullständiga återbetalningspolicyn här.
Gratis, betald, eller betala vad du vill
Med över 24 000 kostnadsfria moddar tillgängliga för Skyrim i Steam Workshop, så kommer det alltid att finnas saker att göra och utforska gratis. Nu kan du även hitta moddar med ett angivet pris, eller moddar där du själv kan välja hur mycket du vill stödja skaparna. Skaparna bestämmer priset.
Utforska avgiftsbelagt innehåll
Ny i Skyrim?
Spela gratis fram till den 26:e april
Spela Skyrim nu Besök butikssida
för detaljer
Tillkallar alla skapare
Oavsett om du precis har börjat eller redan är en professionell grafiker eller utvecklare, så kan du nu tjäna pengar på dina skapelser i Steam Workshop.

Först ut är The Elder Scrolls V: Skyrim, där du nu kan göra nya kosmetiska föremål, ljudpaket, anpassade utseenden, fina hus, episka uppdrag, helt nya städer, eller bara en hatt till Lydia. När du har gjort din skapelse kan du enkelt sätta ett pris och få en del av varje försäljning som görs via Steam Workshop.

Dessutom kommer många fler av dina favorit Workshop-spel att stödja köpt innehåll inom de kommande veckorna.
 
Tjäna pengar av att göra det du älskar
Ange ett pris för din skapelse, lägg ut den till försäljning i Steam Workshop, och tjäna en del av intäkterna från försäljningen. En webbsida med statistik om dina intäkter från Steam Workshop kommer att hjälpa dig hålla reda på dina försäljningar och intäkter, så att du kan göra bättre beslut på vad du vill jobba på nästa gång.
Det är lätt
Bara lägg upp din skapelse med Skyrim Creation Kit, godkänn de senaste Workshop-villkoren, ange din betalningsinformation och konfigurera dina artiklar till salu. Din modd kommer att synas i Workshop omedelbart och sedan vara tillgänglig för försäljning inom en vecka.
Sätt ditt eget pris
Som skapare av din Workshop-inlämning får du bestämma priset. Du kan ange ett fast pris eller låta kunderna bestämma hur mycket de vill betala.
Lägg till medverkande
Om du jobbar tillsammans med ett lag, kan du enkelt lägga till lagkamrater som medverkande så att de automatiskt får en del av intäkterna. Steam tar hand om nödvändig redovisning, källskatt och utbetalningar.
Specificera DLC som krävs
Oavsett om din skapelse är gratis eller har ett pris, så kan den vara beroende av innehåll från ett DLC-paket till Skyrim. Nu kan du indikera kraven så att kunder kan meddelas om de saknar krävd DLC innan de köper eller abonnerar på din artikel.
Specificera moddar som krävs
Om din skapelse bygger på en annan modd eller använder innehåll från en annan modd, ska du först fråga om tillåtelse. När du har gjort det kan du ange kraven på din Workshop-sida så att kunder får reda på att de saknar den krävda modden innan de köper.
Starta nu
För att komma igång med skapandet i Skyrim, se länken nedan. Du kommer behöva ha Skyrim på Steam och Creation Kit som medföljer. Bethesda Game Studios har en ganska omfattande wiki om moddande tillgänglig här. När du är redo att lägga upp din artikel på Steam Workshop, ange de nödvändiga uppgifterna och gör din artikel tillgänglig för försäljning.
Frågor och svar
För skapare
F. Hur sätter jag priset för min artikel?
SVAR: När du lägger upp en ny modd eller artikel på Skyrim Workshop kommer du att presenteras med några kontroller och en checklista för att få din artikel upplagd för försäljning.
F. Hur mycket borde jag ta för min artikel?
SVAR: Det lämpliga priset för din modd, bana eller föremål beror på olika faktorer. Här är några saker att tänka på:
1. Hur många liknande artiklar finns redan tillgängliga som är till salu eller gratis?
2. Hur mycket unikt innehåll har du skapat? Är det något som är svårt för andra att göra?
3. Hur många speltimmar erbjuder din upplevelse?
FRÅGA: Kan jag ändra priset på min artikel när den är upplagd?
SVAR: Ja, men det kan finnas begränsningar på hur ofta du kan justera ditt pris.
FRÅGA: Vad gör jag om jag ser någon lägga upp innehåll som jag har skapat?
SVAR: Gör en DMCA-anmälan om någon har kopierat ditt verk.
FRÅGA: Får jag inkludera någon annans modd i min modd?
SVAR: Steam Workshop gör det lätt att fördela och godkänna delar av din artikels intäkter med andra medverkande.
Q. Kan jag ta bort min artikel från Workshop?
A. Du kan avsluta försäljningen och plocka bort Workshop-artikeln, men den kan inte raderas. Om en tidigare kund har köpt artikeln så behöver de fortsatt tillgång till modden, samt din Workshop-sida för hänvisning av de betalda artiklarna.
Q. Hur får jag betalt för min sålda artikel?
A. Se vanliga frågor för Workshop och intäkter
Q. Kan jag sälja modifieringar för andra spel i Steam Workshop?
A. Det är upp till utvecklaren eller utgivaren för varje enskilt spel att välja om betalda moddar är lämpligt eller ej. Du kan enbart sälja moddar för ett spel i Steam Workshop om utvecklaren har aktiverat funktionen.
Q. Kan jag sälja en mod som innehåller konstverk eller innehåll från andras spel eller filmer?
SVAR: Du måste ha nödvändiga rättigheter för att lägga upp innehåll på Steam Workshop, vare sig det är till försäljning eller inte. Om du laddar upp upphovsrättsskyddat material som du eller din medarbetare inte har tillåtelse att sprida vidare så kan du förlora all inkomst för respektive artikel, bli skyldig till kompensation samt bli avstängd från framtida deltagande i denna Workshop eller i Steams gemenskap.
För spelare
Q. Kan jag få en återbetalning?
A. Om du upptäcker att en mod inte fungerar för dig, eller ej möter dina förväntningar baserat på beskrivningen, så kan du begära en återbetalning inom 24 timmar efter att du gjort din betalning. Här kan du läsa återbetalningsreglerna.
Q. Hur mycket kostar en mod?
A. Priset för en mod sätts av respektive upphovsman, beroende på deras storlek, komplexitet samt typ av innehåll. Unika uppdrag som innehåller tiotals timmar av speltid kommer förmodligen kosta lite mer än en ny hatt till din karaktär.
Q. Var kan jag hitta moddarna jag har köpt?
A. I ditt Steam-förråd
Q. Varför kan jag inte betygsätta alla moddar som jag ser i Steam Workshop?
SVAR: För betalda Workshop-artiklar måste du ha köpt artikeln innan du kan betygsätta den.
FRÅGA: Vad händer om en modd som jag har köpt går sönder?
SVAR: Ibland kan en modd modifiera samma filer som en annan modd, eller så kan en särskild kombination av moddar orsaka oväntade problem. Om du tycker att modden är trasig eller beter sig oväntat, så är det bäst att lägga upp en kommentar på Workshop-artikelns sida och artigt låta moddskaparen få veta vad du upplever.
FRÅGA: Kunde jag inte redan köpa artiklar gjorda i Workshop?
SVAR: För några spel har det förvisso varit möjligt att rösta på artiklar som kunnat läggas in i spelet av utvecklarna och sedan säljas i spelet som föremål eller DLC, men det har inte förrän nu funnits något sätt att köpa artiklar direkt via Workshoppen. Med betalda moddar och artiklar som läggs upp på själva Workshoppen, betyder det fler högkvalitativa artiklar, moddar och upplevelser som görs tillgängliga för dina favoritspel.
FRÅGA: Hur spelar jag en Skyrim-modd efter att jag har köpt eller abonnerat den?
SVAR: När du har fått en ny modd behöver du bara starta Skyrim från ditt Steam-bibliotek. När programstartaren dyker upp kommer du att lägga märke till statustext nere till vänster medan spelet laddar ner och installerar eller uppdaterar nytt innehåll. När det är klart är det redo att spelas!

Du kan även använda “Data Files” i programstartaren för att aktivera eller inaktivera specifika moddar. Om du är osäker på hur du kommer åt nytt innehåll i spelet (t.ex. att lista ut vilken handlare som säljer Lydias nya hatt) så är det bäst att du kollar Workshop-sidan för den modden för att se om skaparen har lagt upp några ledtrådar eller instruktioner.