Steam

Steam

36 ratings
Steam-yhteisön sääntöjä & vinkkejä: Positiivisuuden edistäminen ja porttikieltojen välttäminen
By KillahInstinct and 3 collaborators
Oppaan tarkoituksena on ohjeistaa ja selventää Steam-yhteisön keskustelujen, arvostelujen ja yhteisösisällön sääntöjä ja ohjeita. Oppaan lukeminen auttaa sinua välttämään ristiriitoja yhteisön valvojien, Valven työntekijöiden ja pelinkehittäjien kanssa. Auta tekemään tästä yhteisöstä vielä parempi sinulle, ja kaikille muille!

Myös saatavilla Venäjäksi | Bulgariaksi | Puolaksi | Saksaksi | Italiaksi | Ranskaksi | Turkiksi | Ukrainaksi | Unkariksi | Kreikaksi | Thaiksi | Indonesiaksi | Georgiaksi
   
Award
Favorite
Favorited
Unfavorite
Steam-yhteisön esittely


Vaikka Steam-yhteisö voi olla hyvä paikka monen aiheen käsittelylle, kehittäjien yhteydenotolle, sekä syvälliselle keskustelulle, on kuitenkin muistettava, että mikäli haluamme yhteisömme kukoistavan, on meidän syytä olla tietoisia tämän ympäristöstä.

Mikäli olet täysin uusi jäsen, suosittelemme myös lukemaan Steam Community 101 oppaan:
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=402492882

Steam-yhteisön keskustelujen, arvostelujen ja yhteisösisällön säännöt ja ohjeet on hyvä aloituspaikka, mikäli haluaa ymmärtää hyvän lähestymistavan osallistumiselle.

Jotta ohjeiden ymmärtäminen olisi helpompaa, tästä oppaasta löytyy esimerkkejä ja selvennyksiä.

Tietoa valvojista


Ketä valvojat ovat?
Steam-yhteisön valvojat ovat Valven valitsemia yhteisön jäseniä, jotka auttavat pitämään keskustelut ja pelikeskukset positiivisina ja rakentavina. Valvojat ovat myös vastuussa monenlaisen yhteisösisällön valvomisesta, kuten Workshop-luomuksista, kuvankaappauksista, taideteoksista, videoista, oppaista, Greenlightista, sekä muista mahdollisista tulevista ominaisuuksista.

Steam keskustelupalstalla ja yhteisökeskuksissa on olemassa eri tavoin valtuutettuja valvojia. Tämä lista sisältää yhteisön valvojia sekä Valven työntekijöitä.

Valven työntekijät
Merkitty vihreällä tekstillä ja nimen vieressä olevalla Valve-logolla. Taustassa saattaa näkyä "Valven työntekijä" -merkki. Heillä on täydet valtuudet.


Vapaaehtoiset Steam-yhteisön valvojat
Merkitty oranssilla tähdellä. He valvovat kaikkia yhteisökeskuksia sekä yhteisön ominaisuuksia. Taustassa saattaa näkyä "Steam-yhteisön valvoja" -merkki. Voi antaa käyttäjälle porttikiellon, sulkea/poistaa viestejä ja keskusteluita, workshop esineitä sekä kuvankaappauksia.


Tuotekehittäjät
Kaikki tuotekehittäjät voivat valvoa omia yhteisökeskuksiaan hyödyntymällä suurinta osaa edellämainituista valvoja toiminnoista. He eivät voi kokonaan poistaa tai muokata käyttäjien keskusteluita. Taustassa saattaa olla "Steamworks-kehittäjä" -merkki.


Kolmannen osapuolen valvojat
Merkitty oranssilla nimellä ilman tähteä. Tuotekehittäjän valitsema kyseiseen yhteisökeskukseen. Sama valta kuin vapaaehtoisella yhteisön valvojalla (mutta vain kyseisessä yhteisökeskuksessa). He eivät voi kokonaan poistaa tai muokata käyttäjien keskusteluita.

Kolmannen osapuolen ylläpitäjät
Merkitty keltaisella nimellä. Tuotekehittäjän valitsema kyseiseen yhteisökeskukseen.


Vallanhimoiset valvojat!
Toisin kuin usein luullaan, valvojat eivät nauti porttikieltojen jakelusta. He eivät ole vallanhimoisia hirviöitä. He ovat Steamin käyttäjiä kuten me kaikki, ja he auttavat Valvea pitämään yhteisön puhtaana ja positiivisesti varautuneena.

Valvojat vainoavat minua, tämä on vallan väärinkäyttöä!
Jos sinut ilmiannetaan useasti sääntöjen rikkomisesta ja valvoja työskentelee ilmiannetun sisällön parissa aktiivisesti, saatat törmätä samaan tai samoihin valvojiin. Valvojilla ei ole aikaa keskittää huomiotaan yhden ihmisen käyttäytymiseen.

Väitteet valvojan vallan väärinkäytöstä otetaan vakavissaan, ja nämä tulisi ilmiantaa profiilin kautta. Lue lisää täältä

Valvojat sensuroivat minua! Minun sananvapauttani loukataan!
Älkää unohtako, että nämä foorumit ovat yrityksen yksityiset, sisältö joka rikkoo sääntöjä saatetaan poistaa (mm. Poliittiset, uskonnolliset, taisteluksi edenneet, spämmi, kaksoiskappaleet keskusteluista.) Tämän lisäksi sopimuskohtaiset, hyvityksiin tai tunnusvirheisiin liittyvät aiheet tulisi lähettää Steamin tukeen, ja ne näin ollen suljetaan. Valvojilla on oikeus sulkea tai poistaa keskustelu, mikäli se nähdään sääntöjen vastaisena.
Auta yhteisöä: Ilmiantaminen


Kuinka voin ilmiantaa?
Mikäli huomaat yhteisön jäsenen rikkomassa sääntöjä, ilmianna heidän viestinsä painamalla Ilmianna ( ) näppäintä viestin yläreunasta. Teettäessä ilmiantoa, kirjaa siihen rikkomukset. Anna tilanteesta tarkka arvio, tai anna linkkejä, joista tilannetta voidaan tarkkailla paremmin.

Voit myös ilmiantaa loukkaavaa Yhteisön (Workshop, Yhteisökeskus, Opas, jne) sisältöä, jonka voi arvioida valvojat, kehittäjät sekä Valven työntekijät.

Koska yhteisömme kasvaa nopeaa vauhtia, kenelläkään ei ole aikaa etsiä käsiinsä yhteisön jokaista häirikköä. Kun asia tuodaan valvojien tietoisuuteen, siihen voidaan reagoida pikaisesti. Ilmoitukset ovat äärimmäisen avuliaita, ja valvojat arvostavat sitä suuresti. Kiitos!

Asiat joita ei tulisi ilmiantaa
Ilmiannot ovat erittäin hyödyllisiä silloin kun ne tehdään oikein. Ne tulisi tehdä omalla harkinnalla, mutta asianmukaisesti. Tässä muutama asia, joita ei tulisi ilmiantaa:
  • Poikkeavat mielipiteet
  • Pelissä tapahtuvat huijaukset. Nämä tulisi ilmiantaa Steam profiilin kautta.
  • Valvojan keskusteluun jättämä sulkuviesti. Tämä on spämmiä, eikä ole tarpeellista.
Osa 1: Yleiset säännöt


Älä tee mitään seuraavista:
  • Loukkaa muita yhteisön jäseniä
  • Ohita suodattimia
  • Hyväksikäytä tai rohkaise maine- ja ilmiantojärjestelmien hyväksikäyttöä..
  • Postaa henkilökohtaisia tietoja (mm. nimeä, osoitetta, sähköpostia, puhelinnumeroa, jne.)
  • Bumppaa keskusteluja
  • Eksy keskustelun aiheesta
  • Postaa linkkejä huijaussivustoille
  • Postaa spämmiä (mm. +1, 10char, rickrollit) tai uudelleen postaa suljettua, muokattua, tai poistettua sisältöä
  • Postaa jatkuvasti väärälle foorumille (esimerkki: vaihtopyynnöt kuuluvat vaihtofoorumille)
  • Kiistele julkisesti valvojan kanssa

Loukkaa muita käyttäjiä
Tämä on aika selvä. Loukkaaminen on yleensä räikeätä. Jos kutsut toista idiootiksi tai tyhmäksi, vähättelet heitä heidän tietämättömyydestään, hyökkäät heidän auktoriteetin kimppuun, se on todennäköisesti haukkumista/trollausta. Seuraukset ovat yleensä väliaikainen porttikielto.

Esimerkki lähetti viestin Toimii minulla, ehkä olet vain idiootti.

Väistä sana- tai linkkisuodattimia
Jos ohitat suodattimen tarkoituksella, keskustelu voidaan muokata, poistaa tai sulkea. Voit myös saada väliaikaisen porttikiellon rikkeen vakavuudesta riippuen.

Esimerkki lähetti viestin Olet ku$1p44

Hyväksikäytä tai yllytä hyväksikäyttämään mainetta, tai viestin ilmianto järjestelmää.
Yllytä muita massa-ilmiantamaan keskustelu tai viesti. Ilmianto -näppäimen spämmääminen ei ole hyödyllistä. Käytä näitä näppäimiä ainoastaan huonon käyttäytymisen ilmiantamiseen... yksi ilmianto per viesti on tarpeeksi.

Postaa Henkilökohtaisia Tietoja
Kukaan ei halua henkilötietojaan julki. Älkää tehkö tätä. Jos haluat antaa tietoja esimerkiksi huijaajasta, tee se Steam profiilissa sijaitsevalla "Ilmoita rikkomuksesta" näppäimellä, älä keskustelupalstalla. Tämän tekeminen voi johtaa joko keskustelun poistoon, jopa mahdolliseen porttikieltoon.

Bumppaa Keskusteluita
Jos et saa vastauksia keskusteluusi, tämä ei ole syy bumpata sitä. Postaamalla "bump", "ylös" tai ylläpitämällä muuta jatkuvaa postailua sen aktiivisena pitämisen vuoksi voi johtaa keskustelun lukitsemiseen tai poistamiseen. Mikäli käytös jatkuu, seurauksena voi olla väliaikainen porttikielto.

Karkaa sivuraiteille
Tämä on helppo. Pysy aiheessa, tai se tulkitaan spämmiksi ja tullaan poistamaan..

Postaa linkkejä huijaussivustoille
Jos löydät linkin huijaussivustolle, älä postaa sitä, jotta kukaan muu ei vahingossa avaisi sitä, vaan sen sijaan yksityisesti ilmianna se valvojalle tai Steam Tuelle jotta se voidaan lisätä linkkisuodattimeen. Huomio: Jos postaat linkkejä tahallisesti, Voit saada paitsi pysyvän porttikiellon keskustelupalstalle, voit myös saada porttikiellon Steam-yhteisöön.

Postaa Spämmiä (mm. +1, 10char, rickrollit) tai uudelleen postaa Suljettuja, Muokattuja, tai Poistettuja sisältöä
Älä spämmää. Se poistetaan tai suljetaan. Tämä sisältää reaktiokuvat sekä videovastaukset. Jos sinun keskusteluaiheesi on poistettu, uuden luominen voi johtaa porttikieltoon. Mikäli haluat selvennystä miksi jokin asia on suljettu tai poistettu, yritä ottaa yhteyttä paikallaolevaan valvojaan, tai Steam tukeen.

Postaa jatkuvasti väärälle foorumille
Katso mihin yhteisökeskukseen postaat, ja ole varma että se on oikea ennen kuin luot keskusteluaiheesi; pelkästään se että tietyllä foorumilla ei ole tarpeeksi toimintaa ei ole syy postaa eri foorumeille sinne kuulumattomia aiheita.

Vilkaise jokainen pelikeskustelun huipulla oleva kiinnitetty aihe lisätietojen varalta vaihtokauppaa käydessäsi. Tällä hetkellä vaihtokeskusteluille rypistetään otsaa, ja todennäköisesti poistetaan. Poikkeukset ovat kun yhteisökeskuksessa on vaihtofoorumi. Voit saada porttikiellon muualla, varsinkin jos huipulla on kiinnitetty keskustelu, jossa lukee: NO TRADING.

Kiistele avoimesti valvojan kanssa
Jos olet erimieltä valvojan päätöksestä, älä luo valittamista varten uutta keskustelua. Tämä johtaa säännön rikkomiseen toiseen kahdesta edellä mainitusta säännöstä. Paras vaihtoehto on lähettää henkilökohtainen viesti joko Steamin kautta, tai Steam foorumeille rauhalliseen käsittelyyn. Vihainen henkilökohtainen viesti ei ole avuksi. Tiedosta, mitä haluat tilanteelta ennen kuin astut siihen. Valvojat ovat kohtuullisia, riippuen sääntörikkomuksesta... mutta vihalla lähestyminen ei auta.
Osa 2: Täysin soveltumattomat aiheet tai kirjoitukset


Älä lähetä mitään aiheita tai kirjoituksia, joissa on seuraavaa sisältöä:
  • Pornoa, soveltumatonta, tai loukkaavaa sisältöä, tekijänoikeuksia rikkovia tai vuodettuja tietoja tai mitään muutakaan NSFW-sisältöä.
  • Kaikki piratismiin liittyvä keskustelu johtaa porttikieltoon Steam-yhteisöstä.
  • Huijaaminen moninpeleissä
  • Uhkailua väkivaltaan tai ahdisteluun edes vitsinä
  • Tekijänoikeuksin suojattua materiaalia kuten skanneja lehtien sivuista.
  • Rikokseen yllytystä, kerjäämistä, huutokauppaa, myymistä, mainostusta, lähetteitä, rasismia, syrjintää
  • Päihteitä, alkoholia.
  • Uskonnollisia, poliittisia, sekä muita “tulenarkoja” aiheita

Pornoa, soveltumatonta, tai loukkaavaa sisältöä, kopiosuojaa rikkovia tai vuodettuja tietoja tai mitään, mitä ei ole turvallista tarkastella töistä käsin
Suurin osa näistä menee sanomattakin. Älä postaa näitä, piste. Ei linkkejä, kuvia, tai YouTube videoita.

Kaikki piratismiin liittyvä keskustelu johtaa pysyvään porttikieltoon Steam-yhteisöstä.
Kaikki keskustelu mikä viittaa sinun, tai muiden osallistumiseen minkään tyyppiseen piratismiin johtaa pysyvään porttikieltoon. Tämä sisältää ROMit, emulaattorit, kräkit, muiden pelien sisällön kopioimiset, DRM:n väistämiset, jne. Älä myönnä, puolestapuhu, tai mainitse piratismia missään muodossa Piste.

Huijaaminen moninpeleissä
Älä linkkaa, pyydä, tai välitä linkkejä tai videoita, joissa kerrotaan kuinka nämä voidaan tehdä. Tämä ei sisällä pelinsisäisiä huijauskomentoja kuten esimerkiksi sv_cheats.

Väkivallan tai ahdistelun uhkaus, jopa vitsinä
Väkivallan uhkauksia ei oteta kevyesti. Toisen itsensätappamiseen kehottaminen on erittäin törkeää ja johtaa porttikieltoon. Toisten ahdistelu, kuten toiselle kuoleman toivottamista tai kuolemalla uhkailua pidetään myös erittäin haitallisena ja varmasti johtaa jäähyyn.

Lähetä kopiosuojattua materiaalia kuten skanneja lehtien kansista
Aika itsestään selvä.

Rikokseen yllytys, kerjäily, huutokauppa, myynti, mainostus, lähetteet, rasismi, syrjintä
Pitkä litannia avainsanoja, ja kaikki johtavat keskustelun poistoon tai porttikieltoon. Tämä sisältää seuraavat:
  • Kerjäilyn/Toisilta pelien tai avaimien pyytämiset.
  • Arpajaisiin tai poisantamisiin linkkaukset
  • Ryhmien, nettisivujen, pelien, tuotteiden mainostukset.
  • Lähetteet tai liitettävät linkit, mukaanlukien Amazon, GMG, jne
  • Rasismi ja syrjintä on kielletty kaikissa muodoissaan, vaikka se olisi vitsi.

Päihteet, alkoholi
Älä keskustele näistä, äläkä postaa näiden vaikutuksen alaisena olemisesta.

Uskonnolliset, poliittiset, sekä muu “tulenarat" aiheet
Oli aihe mikä vain, mikäli se muuttuu suureksi väittelyksi, se todennäköisesti suljetaan tai poistetaan. Jos aihe on poliittisesti kantaaottava, uskonnollinen luonteeltaan, se poistetaan tai suljetaan syntyi siitä kiistelyä tai ei.
Osa 3: Ei takapenkiltä valvomista


Anna valvojille valvontarauha
Takapenkiltä valvomisella viitataan tapaan, jolla muut kuin valvojat koettavat pakottaa muita noudattamaan keskustelualueen sääntöjä.

Esimerkki: Aiheeseen osuvamman keskustelualueen ehdottaminen on ok, mutta kaikki sen ylittävä lasketaan takapenkin valvomiseksi.

Usein on helppoa ajatella että on helpointa kertoa toiselle mitä tämä tekee väärin. Tämä voi olla haitallista yhteisölle. Mikäli uskot että sääntöä on rikottu, ilmianna se. Ilmiantamiseen, vilkaise seuraava kappale.
Kirjoittamattomat säännöt


Missä tahansa online yhteisössä on lista maalaisjärjellä toimivia sääntöjä, joita tulisi aina noudattaa. Yleensä ne ovat monen aikaisemmin mainitun säännön alakategoriassa.

Kirjoittamattomat säännöt
Älä postaa mitään seuraavista:
  • Trollausta, valittelua
  • Provosoivaa ja/tai tarkoituksellisesti kiistaa aiheuttavaa
  • Raivopostausta (Esimerkki: "Tämä peli on surkea, haluan rahani takaisin")
  • Tahallisesti hyödytöntä, tai väärää tietoa (Lasketaan myös trollaukseksi)
  • Ei-rakentavia asioita/arvosteluita (Esimerkki: "ÄLÄ OSTA! Surkea.")
  • Hyvitysten vaatimista
  • Adresseja
  • ÄLÄ KIRJOITA CAPSIT POHJASSA
  • Nimeämistä tai häpeänosoitusta.
  • Oletettavien huijarien paljastamista (Ilmianna heidät Steam-profiilin kautta tai pelinsisäisellä ilmiantojärjestelmällä)
  • Kritisoi muita siitä, että heillä on erilainen mielipide
  • Tukipyyntöjä tai tunnuskohtaisia kysymyksiä (Älä postaa henkilökohtaisia tietoja)
  • VAC-kiellot ovat pysyviä: Älä ano kiellon nostamista

Loukkaavat käyttäjänimet voivat johtaa porttikieltoon, kunnes ne on korjattu sopiviksi.
Nimeäminen ja häpäiseminen


Miksi nimeäminen ja häpäiseminen ei ole sallittua?
Steam-yhteisö ei ole tätä varten. Yksi syy on se, että väitteet voivat olla valheellisia. Kuka vaan voi luoda väärää tietoa toisesta käyttäjästä ja yllyttää muita hyväksikäyttämään ilmiantojärjestelmää näiden perusteella.

Sen sijaan, että loisit nimeämis- ja häpäisemiskeskusteluita, käytä kyseisen käyttäjän profiilissa sijaitsevaa "Ilmoita rikkomus" -painiketta huijareiden ja muun väärinkäytön ilmiantamiseen.

Lisähuomiot:
  • Useampi profiili ilmianto ei anna ilmiannoille suurempaa luottoa. Huijarit, jne, saavat rangaistuksensa Valven tilannearvioinnin perusteella.
  • Ilmoita vain oikeutetuista syistä. Järjestelmän tukkiminen väärillä/liiallisilla ilmoituksilla saa koko järjestelmän toimimaan tehottomammin. Lisäksi ne voidaan tulkita spämminä.

Lisätietoja huijareista ja niistä ilmoittamisesta saat Tästä
Porttikiellot, toistuvat sääntöjenrikkojat ja kieltojen kiertäminen


Porttikiellot
Porttikieltoja on monen tyyppisiä, tämän luonteeseen vaikuttaa se, mitä sääntöä ollaan rikottu:
  • Varoitus (Ei porttikieltoa)
  • 1 päivän porttikielto
  • 3 päivän porttikielto
  • 1 viikon porttikielto
  • 1 kuukauden porttikielto
  • Pysyvä (yhteisökeskus) porttikielto
  • Yhteisön (globaali) porttikielto

Onko minulla siis neljä mahdollisuutta ennen pysyvää porttikieltoa?
Ei, tämä lista ainoastaan havainnollistaa minkälaisia porttikieltoja näillä keskustelualueilla käytetään; Tietyt rikkomukset (mukaanlukien, mutta ei rajattuna, piratismista keskusteluun) johtaa välittömästi pysyvään porttikieltoon.
Toisaalta, joistakin rikkomuksista saattaa selvitä pelkällä varoituksella rikkeen vakavuudesta riippuen.

Mikä ero on pysyvällä porttikiellolla ja yhteisöporttikiellolla?
Pysyvä porttikielto estää sinua osallistumasta Keskustelu alueelle. Yhteisöporttikielto kieltää sinulta suurimman osan yhteisö ominaisuuksista paitsi chättäyksen, kutsuihin hyväksymisen/kieltäytymisen ja ryhmiin liittymisen.

Kuka lasketaan toistuvasti sääntöjä rikkovaksi?
Toistuvat sääntöjen rikkojat ovat ihmisiä, jotka jatkavat sääntöjen rikkomista varoituksista ja aikaisemmista porttikielloista huolimatta. Tämä johtaa osallistumiskieltoon.


Porttikiellon kiertäminen
Toissijaisten käyttäjien luominen porttikiellon välttämiseksi johtaa myös osallistumiskieltoon.
Vaihtokauppa, arpajaiset ja lahjat

Vaihtaminen on nyt sallittua jokaisella Vaihto-foorumilla, joka löytyy Yhteisökeskuksen sisältä.

Sinun täytyy vain luoda seuraavan esimerkin kaltainen keskustelu vaihtofoorumilla:

[H]Counter-Strike: Global Offensive [W]Offers

Varoitus! Seuraavia asioita ei voida vaihtaa Steamin Vaihtokäytännön mukaisesti:
  • Pelien aktivointikoodeja
  • Paypal / Oikeaa rahaa
  • Mitään Steamin vaihtoikkunan ulkopuolista
Älä tarjoa mitään tällaista, sillä keskustelu todennäköisesti lukitaan tai poistetaan.


Missä muualla voin vaihtaa?
On hyvin monta epävirallista paikkaa ja monta hyvin suunniteltua, kolmannen osapuolen sivua. Alempana löytyy iso lista suosituista Steam vaihtoihin liittyvistä sivuista.

Poisantamiset
Mikäli haluat vain antaa pois kupongin, ylimääräisen pelin tai vaihtokortteja, tämä voidaan jättää huomioimatta, mikäli suljet tai poistat keskustelun poisantamisen jälkeen. Jos pyydät ihmisiä tilaamaan YouTube-kanavasi, katsomaan live striimiä, se ei ole sallittua ja lasketaan Mainostamiseksi.

Virallinen Vaihtaminen

Kolmannen osapuolen sivut
Pelit & Kupongit

TF2 & Dota 2 esineet

Arpajaiset & Poisantamiset
Loppusanat


Muista nämä!
Muistathan, että kaikki mitä teet Steam-yhteisössä, tulee noudattaa Steamin tilaajasopimusta sekä käyttäytymissääntöjä .

Huom:Jokaisella valvojalla on oikeus antaa porttikielto yhteisön jäsenelle jos he katsovat tämän oikeutetuksi. Seurauksia saattaa tulla mikäli valvoja uskoo tapauksen rikkoneen edellämainittuja yhteisön sääntöjä, tai katsoo sen muuten ongelmalliseksi.

Olemme kaikki ihmisiä, ja ihmiset tekevät virheitä
Jos yhä todella uskot, että sinua on kohdeltu epäoikeudenmukaisesti vielä tämän oppaan lukemisen jälkeen, voit ottaa yhteyttä Steamin tukeen, valvojaan tai pelinkehittäjään keskustellaksesi asiasta. Voit päästä helposti yhteyteen kiellon asettaneen valvojan kanssa vastaamalla porttikieltolomakkeeseen (yleiskatsaus löydettävissä tästä).

Jos kohtaat ongelmallista valvontaa, voit ottaa yhteyttä Steam-tukeen, mutta on tyypillisesti helpompaa keskustella asiasta valvojan kanssa arvioituasi omia toimiasi sääntöjen kannalta.
Tämän oppaan käännökset


Välittääksemme tämän hyödyllisen tiedon monilla kielillä, meillä on ryhmä mahtavia tyyppejä, jotka auttavat kääntämällä tämän oppaan useille eri kielille.

Haluaisitko nähdä tämän oppaan omalla äidinkielelläsi? Liity tähän ryhmään ja auta oppaan kääntämisessä!
5 Comments
Satinkuti Jul 3, 2020 @ 4:21am 
Autismi maximus
joonas Jul 8, 2017 @ 7:21am 
Anus
Captain Midnight Jul 7, 2017 @ 1:19pm 
Tarttee vain kirjoittaa isolla "H... H.....!" Niin takaan, että ikuinen banni pamahtaa MoWAS 2, kaikkiin keskustelupalstoihin. Terveisin, kokemusta on!
Ripuli-Reino,,, Jul 5, 2017 @ 5:24am 
+rep ;) Hieno opus,,,! :happy_dryad: kiitos
LMFAO wHO cAREAS HAHA Xd May 7, 2017 @ 1:08am 
lmao