Products
in account

Recent reviews by Zeu

< 1  2 >
Showing 1-10 of 16 entries
No one has rated this review as helpful yet
360.7 hrs on record (359.8 hrs at review time)
Let the cookies hit the floor..
Posted December 12, 2021.
1 person found this review helpful
658.7 hrs on record (10.6 hrs at review time)
Que World.
Posted September 29, 2021.
2 people found this review helpful
103.1 hrs on record (47.6 hrs at review time)
Harika oyun
Posted November 26, 2020.
106 people found this review helpful
46 people found this review funny
52.2 hrs on record (15.9 hrs at review time)
Bilgisayarımın çok iyi olduğunu düşünürken günde 350 defa çökerek yeni parça satın aldırtmaya itiyor beni.

11/10 Ekonomiye Katkı
11/10 Sabır taşı yapma simulator
9/10 gameplay
1/10 optimizasyon..

kesinlikle hayata karşı öfkeli olan arkadaşların tümüne öneririm. Bu oyuna katlanıyorsanız hayatınızda katlanamayacağınız bir insan yok demektir.
Posted August 13, 2019.
6 people found this review helpful
4 people found this review funny
3.6 hrs on record
Early Access Review
Bok gibi oyun. 16 lirayı çöp atarsam daha çok hayra geçer.
Posted April 9, 2018.
15 people found this review helpful
7 people found this review funny
369.2 hrs on record (273.2 hrs at review time)
Scam.
Posted March 27, 2018.
40 people found this review helpful
7 people found this review funny
70.2 hrs on record (24.5 hrs at review time)
Genel

Oyunu popüler Twitch streamerlarından veya Youtube videolarından gördünüz ve buraya kadar geldiniz. Fakat bu oyun türü hakkında pek fikriniz yok bu nedenle yorumlara geldiniz ve bu yazıyı okumaya başladınız. Acaba 100 Türk Lirası üzeri bir mebla böyle bir oyuna verilir mi diye düşünüyorunuz. Eğer bu şekilde düşünüyorsanız oyunu almayın çünkü oyunun videolarını ve içeriklerini görmenize rağmen hala "değer mi?" gibi soru işaretleri aklınızın bir köşesinde varsa. Ya parasızsınız, ya da bu oyun türünün sıkı bir hayranı sayılmazsınız.

Planet Coaster ile Frontier kendini aşmış diyebilirim. Beni en çok etkileyen kısmı kullanıcılar ile alfa sürümünden beri iletişim halinde olmaları ve onların istekleri doğrultusunda oyunu şekillendirmeleri oldu. Geçmişlerinden gelen "eğlence parkı" yapma tecrübesini, günümüz grafikleri ile birleştirince de ortaya rakibi olmayan Planet Coaster çıktı.

+'lar ve -'ler

+'lar

• Oyun sınırsız yaratıcılık imkanı sunuyor.
  • Rakiplerinin aksine oldukça gelişmiş bir "terraforming" (arazi düzenleme) aracına sahip.
  • Parkınızı nasıl isterseniz o şekilde yönetebiliyor ve en küçük ayrıntısına kadar düzenleyebiliyorsunuz.
  • Grafikler gerçekten olağanüstü. En düşük ayarlarda bile rakipleriyle aynı görünüyor.
  • Coaster mekaniklerini anlamanız için gerçek zamanlı istatistiklere sahipsiniz.
  • Atölye sayesinde insanların içeriklerini indirebiliyor veya kendi içeriklerinizi üretebiliyorsunuz.
  • Haritaya ve belli açılara bağlı kalmayan asset ve yol editörüne sahip. Nesneleri iç içe geçirip bambaşka bir nesne üretebiliyorsunuz. Örnek vermek gerekirse twitch yayınlarımda tam kapasiteli bir şadırvan tasarladım. (Evet, yaptım!)
  • Yapay zeka oldukça gelişmiş. İnsanlar istekleri, korkuları, heyecan arayışlarına göre binecekleri oyuncaklara gidiyor, yemek yiyor ve yakında bir çöp varsa çöpünü atmak için o yolu tercih ediyor.

-'ler

• Grafikler o kadar iyi ki park büyüdükçe kaliteyi düşürmeniz gerekebiliyor.
  • Fiyatı kendi kategorisine göre yüksek sayılabilecek derecede.
  • Oynaması kolay ama uzmanlaşması gerçekten zor ve zaman istiyor.
  • Coasterlar hariç eğlence parkı araçlarının sayısı fazla değil.
  • Harder (en zor) modu bitirmem 45 dakika sürdü. Fazla mücadeleci değil.

Sonuç
Oyun kesinlikle parasını hakediyor. Eğer bir şeyler yaratmayı ve para idaresini seviyorsanız oyuna bayılacağınıza şüphem yok. Frontier'in oyunu sürekli güncellediğini ve yeni özellikler eklediğini söylemiş miyim? Kendimce oyuna verdiğim puanım 8/10. 2 puanı ise -'ler kısmında yazdıklarımdan ve para idaresi ve zor modun o kadar da zor olmayışından dolayı kırdım.
Posted November 25, 2016.
4 people found this review helpful
2 people found this review funny
135.6 hrs on record (40.5 hrs at review time)
Sözünü tutmadı :(
Posted August 13, 2016. Last edited August 28, 2016.
139 people found this review helpful
7 people found this review funny
24.8 hrs on record (3.5 hrs at review time)
Genel

Oyunu anlatmaya başlamadan önce henüz daha kendini geliştiremeden bu oyun tarafından bitirilmiş olan "TubeTycoon"ı saygı ile anıyoruz efendim. Oyuna gelecek olursak adından da anlaşılacağı gibi oyunda bir Youtuber'ın (Youtube videoları üreteren geçimini sağlayan kişi) hayatını yaşıyoruz. Fakat benzeri oyunların aksine seçmemiz gereken bir kişiliğimiz var ve bu oyunun gidişatını verdiği görevlerle etkiliyor. Eğer benim yaptığım hataya düşer ve sosyal'i seçerseniz sürekli arkadaşlarınızla konuşmak, partilere gitmek ve etkinliklere katılmak zorundasınız. Görevlerin tamamı arkadaşlarla vakit geçirmek üzerine ve bu görevler yüzünden doğru düzgün video çekemiyor, yükselemiyorsunuz. O yüzden başlarken para veya ün'ü seçmenizi tavsiye ederim.

Oyunun grafikleri The Sims 3'ü andırıyor. 3D multiangle bir kamera açımız var. Oyunun kendi içinde Talent, Quest, Objective, Event gibi sistemleri mevcut. Bütün bunlar bir araya geldiğinde oyunu video yap, bekle, yeni video yap, daha çok bekle sıkışmasından kurtarmış görünüyor. Videonuzu yaptıktan sonra render (düzenleme sonrası kayıt) ve upload (yükleme) aşamalarında işe gidebilir, ders çalışabilir, uyuyabilir, arkadaşlarınızla vakit geçirebilirsiniz. Bu özellikler sayesinde asyosyal bir oyuncu gibi sadece kanalınızla değil aslında bütün hayatınızla ilgilenmiş oluyorsunuz.

+'lar ve -ler

+'lar

• Oyun diğer rakiplerinin aksine 3D grafiklere sahip.
  • Detaylandırma kısmını çok güzel yapmışlar. Etkinlikler, görevler, arkadaşlar, hedefler derken video yapıp para kazanmanın oyunun çok küçük bir kısmı olduğunu anlıyorsunuz.
  • Oyun ilerledikçe kişisel gelişim eğitimleri alabiliyorsunuz. Daha iyi video editörlü olabiliyor, bilgisayarınız bozulduğunda kendiniz tamir edebiliyorsunuz.
  • Karakterinizi düzenlerken size seçtirdiği kişilik kısmı oyunun tümünü etkiliyor. Eğer işiniz gücünüz para olacaksa gidip parayı seçin. Çünkü gelen görevler kişiliğinize göre geliyor.
  • Oyunda kart sistemi var. Videoları çekerken size rastgele verdiği 3 karttan birini seçerek o an videoda yaşanan duruma uygun bir tepki veriyorsunuz. Eğer yanlış tepkileri seçerseniz videonuz eleştiri yağmuruna tutuluyor ve size abone kaybettiriyor.
  • Videolardan gelen geliriniz yeterli değilse ek iş yaparak para kazanabiliyorsunuz.
  • Gittiğiniz etkinliklerde Vlog çekebiliyor ve yeni insanlarla tanışıp onlarla birlikte videolar üretebiliyorsunuz.
  • Oyunda ev eşyası, yiyecek, bilgisayar malzemeleri, yazılım, kıyafet, yeni oyunlar gibi onlarca alışveriş seçeneğiniz var. Daima en çok istediğiniz ürün en pahalısı oluyor ve asla onu almaya paranız yetmiyor. (Gerçekçilik 11/10)
  • Anneniz sizi dersler için çok darladığında "-ben ayrı eve çıkıcam yea" diyerek atar yapıp ayda 80 dolar + yemek masraflarınızı göze alarak arkadaşınızla ayrı eve çıkabiliyorsunuz.
  • Autosave var.

-'ler

• Evin odanız ve mutfak hariç diğer bölümlerini bırakın kullanmayı göremiyorsunuz bile. Daracık bir odaya hapsolmuş hissi yaşatıyor.
  • Video kartları çoğu zaman istediğiniz şekilde gelmiyor ve ürettiğiniz içerik kalitesiz oluyor. Bu da size abone kaybettiriyor.
  • Eğer karakterinizi yaratırken sosyal veya parti canavarı gibi bir seçenek seçtiyseniz oyun sizi sıkıcı görevlere boğuyor.
  • Karakterinizi değiştiremiyorsunuz.
  • Yetenek puanlarınızı geri alamıyorsunuz.
  • Erken erişim oyunu olduğu düşünülürse en azından oyun tamamlanana kadar fiyatı daha ucuz olabilirdi.
  • Evinize arkadaşınız ziyarete geldiğinde karakteriniz bug'a giriyor ve yürüyemiyor. Çıkıp tekrar girmeniz gerekiyor.
  • Edit kısmı eğer doğru kartlar gelmediyse kabusa dönüşüyor ve ne kadar uğraşırsanız uğraşın sadece sizi yormaya yarıyor.

Sonuç
Henüz parasını hakeden bir oyun değil fakat erken erişimde olduğu için fiyat kısmını görmezden geleceğim. Geliştirme ekibi eğer buglardan oyunu kurtarır ve detaylandırma kısmına biraz daha ağırlık verirse ortalığı yıkar geçer. Eğer zaman geçirmek istiyorsanız ve oyunu beğendiyseniz alın, memnun kalacaksınız ama henüz oyunun kat etmesi gereken çok yol var.
Posted May 24, 2016. Last edited May 24, 2016.
12 people found this review helpful
13.6 hrs on record (5.3 hrs at review time)
Early Access Review
Herşeyden önce unutmayın ki bu bir "erken erişim" oyunu. Bu nedenle oyun içerisinde bir kaç hata barındırıyor. İşin içinde hem simülasyon hem management etiketi var olan oyunlara bayılıyorum. Küçüklüğümden beri gelen RCT (Roller Coaster Tycoon) aşkı da beni oyunu ilk gördüğümde önyargı ile yaklaşmaya ve oyundan uzak durmaya itmişti. Çok yanılmışım.

Öncelikle eğer RCT serisini oynadıysanız bu oyunu tarif etmem çok kolay olacak. RCT1 + RCT2 + Daha günümüze uygun grafikler = Parkitect. Eğer oyun dediğim şekilde olsaydı kesinlikle tavsiye etmezdim fakat yapımcı Texel Raptor RCT 3 ve World'de yapılan hataların farkına varıp kendi oyununa bunları eklememiş, üstüne bir de geliştirmeler yapmış ve karşımıza en başarılı eğlence parkı simülasyonlarından biri olan Parkitect çıkmış.

Artılar
  • Oyunda dükkanı, aleti koy sal kazandırsın mantığı bitmiş. Stok mantığı eklenmiş bir burger istasyonu veya baloncu koyduğunuzda ürün sipariş ediyor ve gelen ürünleri çalışanlarınızdan birinin alıp dükkana getirmesi gerekiyor.
  • RCT'nin gittikçe kendinden geçip kayıp yollara saptığı Roller Coaster ve yol yapma toolları burada gayet başarılı çalışıyor.
  • Ziyaretçi AI'ı (yapay zeka) çok daha gelmiş. Tuvaletleri paralı yaptığınızda, param yok öyleyse girmeyeyim mantığını izlemek yerine. Çok sıkıştım ATM'ye gidip işimi halledeyim sonra da tepki olarak parkı terk edeyim diyorlar. (Anarşi :D)
  • Fiyat olarak oldukça uygun.
  • Grafik olarak karmaşık 3D grafiklerdense sade ve şık grafikler tercih edilmiş, çok büyük artı.
  • Parkı detaylı olarak görüntülemek isteyenler için "Visualizer Tool" adını verdikleri bir menü eklemişler. Bu menüden ziyaretçileri açlık, yorgunluk, bulantı vb. kriterlere göre oyun içerisinde termal kamera ile izler gibi detaylı olarak görebiliyorsunuz.
  • Oyuna bölgelendirme özelliğini getirmişler. Bu sayede staffların çalışacağı bölgeleri özel olarak belirleyebiliyor ve yoğunluk olan bölgelere daha fazla staff göndererek çeşitli durum senaryolarıyla çok daha kolay baş edebiliyorsunuz.

Eksiler
  • Oyun henüz geliştirme aşamasında olduğu için buglar mevcut.
  • Tutarial mı? O da ne..
  • Ziyaretçiler sürekli yoruluyor ve parkın her tarafını banklarla doldurmanız gerekiyor.
  • Eğer stok mantığı ile çalışan binaları girişten çok uzağa koyarsanız o stok 2 ayda bir yenilenir hale geliyor.

Özetlemek gerekirse oyun oldukça başarılı, keyifli zaman geçirten bir "eğlence parkı" simülatörü. Tavsiye ediyor muyum? Kesinlikle evet.
Posted May 9, 2016.
< 1  2 >