11
Products
reviewed
216
Products
in account

Recent reviews by MajkeX

< 1  2 >
Showing 1-10 of 11 entries
No one has rated this review as helpful yet
85.6 hrs on record (11.3 hrs at review time)
Skvelé pokračovanie COD:MW série. Kampaň je trochu krátka ale ten multiplayer to vynahradí.
Posted November 26, 2023.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
1 person found this review helpful
38.2 hrs on record
Skvelá hra, podarený port a grafika. Ray tracing v New Yorku je náročnejší, keďže je to betónová jungla s oknami a treba počítať s odrazmi - ale nič čo by dlssko nevyriešilo.
Na hru som sa veľmi tešil, sledoval som vývoj hry od samého začiatku. Skvelý príbeh, hrateľnosť aj prekvapivé ovládanie.

10/10
Posted November 22, 2022.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
No one has rated this review as helpful yet
0.0 hrs on record
Ten pocit keď DLC je lepšie ako samotná hra. :D
Posted September 3, 2022.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
No one has rated this review as helpful yet
18.6 hrs on record (14.3 hrs at review time)
The Evil Within 2

Nehral som jednotku a ani ma nikdy nelákalo hrať prvý diel kvôli tomu, že ten port sa mi nejako nepáčil. I keď ma vizuál tejto psycho-hororovky celkom zaujal aj napriek tomu som si povedal, že sa mi oplatí počkať na druhú casť. Mám rád žánre alebo podobné tejto hre. Nemávam strach a hru si dokážem parádne užiť.

V skutku je to veľmi podarená hra so zaujímavou hrateľnosťou a krásnou grafikou, príbeh odohrávajúci sa v simulovanom svete kde dokážete reálne zomrieť a nikdy neprebrať je skvelý...

Zhodnotenie:

-Umelá inteligencia,
+Grafika,
+Hrateľnosť,
+Prostredie,
+Príbeh,

Záver:

Skvelá hra, odporúčam...

Verdikt: 9/10

https://store.steampowered.com/app/601430/The_Evil_Within_2/

Trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=amHj6-GnEy0
Posted January 6, 2022. Last edited January 6, 2022.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
No one has rated this review as helpful yet
37.6 hrs on record (28.9 hrs at review time)
Pre mňa jednoznačne jeden z najlepších NFS vôbec. Doteraz som neprešiel žiaden ale hral som skoro všetky a aj tie "oldschool" ako je napríklad veľmi vychválený Most Wanted - ktorý ani zďaleka nebol taký dobrý ako ľudia hovoria. Payback má peknú grafiku, ovládateľnosť mi sadla a široký výber áut či veľa rôznych značiek... Príbeh je tiež zaujímavý, postavy sú mi sympatické. Odporúčam ale v akcií, za full price by som to nekupoval, stále tam je niečo čo tomu chýba - napr menu neotváram s esc ale tabulátorom, potom googlim ako dement na nete ako sa otvára main menu dpč.
Posted July 2, 2021.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
1 person found this review helpful
15.3 hrs on record (13.8 hrs at review time)
Sniper: Ghost Warrior 2

Nejako som na túto sériu zabudol, odohral som Sniper: Ghost Warior a tam som skončil. Až potom som si uvedomil, že sú aj ďalšie série tejto celkom super sniper hry. Oproti GW je Sniper: GW 2 celkom výraznejší posun v pred. Síce mám stále dojem, že hrám niečo čo malo trochu menší rozpočet ale i tak ma tá hra bavila.

Hra beží na CryEngine a vypadá krásne ( na tie roky, aby sme boli presnejší - ale i tak sa dalo z toho enginu vytiahnuť viac ), ale aj tak to ešte nie je úplne ono.

Hru som si viac užil na najťažšej obtiažnosti - bola to celkom výzva. Keď som nepočul čo mi povedal kolega, tak som nevedel nájsť toho koho mám odstreliť.

Diaz sem tam nepočúval a keď povedal, že týchto dvoch dáme dolu naraz, tak sa zasekol a skoro sa mi "pokazil" stealth.

Čo sa týka prostredia tak je to oveľa lepšie ako v prvej časti. Konečne som sa venoval len svojmu remeslu, teda nenápadný skrytý sniper.

Hra má pár nedostatkov ale vôbec mi nevadili. Príbeh aj hru samotnú som si užil. Tie cut-scény sú také aké sú, ale väčšinou mi to prišlo zábavné ( zaspomínal som na staršie hry, kde to tak fungovalo). Sem tam som tam započul aj nejakú vtipnú hlášku, behom priechodu mi to vyčarilo úsmev na tvári. Za tú cenu hru odporúčam a v zľave ani neváhajte.

PS: Veľa ľudí zvykne porovnávať túto sériu so Sniper Elite, na koľko Ghost Warrior u mňa jednoznačne vyhráva. Pre mňa osobne je lepší i keď x-ray na Sniper Elite bol celkom zaujímavý no už obohratý ( keď sa mi to stalo 20x, tak už to nebolo také wau ) prvok !zdôrazňujem! pre mňa.

Zhodnotenie:

-Umelá inteligencia,
+Grafika,
+Náročnosť,
+Prostredie,
+Hrateľnosť


Záver:

Zaujímavý príbeh, prostredie a hrateľnosť. Pekná grafika, pestré farby. Ovládanie sniperky je viac realistickejšie, strela neletí rovno a na 1200m nedáte headshot len tak ako si predstavujete. :) Ostatné prvky ako tep a podobné - chválim. Užil som si to.

Verdikt: 7/10

https://store.steampowered.com/app/34870/Sniper_Ghost_Warrior_2/

Trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=YJldAdP1DJI

Zdroj: GameNews
Posted December 19, 2020.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
7 people found this review helpful
13.8 hrs on record (9.4 hrs at review time)
Kto by nepoznal legendárnu českú hru Mafia II... Do dnes na internete kolujú videá o tom ako mala hra vypadať, čo všetko sa tam nestihlo pridať... bohvie, možno by to bola najlepšia hra do dnes a mala by latku tak vysoko, že by ju nedokázali prekonať hry ani teraz.

Príbehovo neskutočná hra, krásny zvrat a nevysvetliteľný koniec. Niekoľkokrát som ju prešiel a stále som na niečo nové narazil...

Jednoducho celkom pekný remaster, pár vizuálnych zmien, krajšia grafika. Poteší, človek si to môže znova zahrať v pestrejších farbách. :) Ako plus je to, že sú tam všetky DLC. Hru dostal zadarmo každý, kto vlastnil druhý diel.

Za mňa 10/10 už len preto, že som odohral stovky hodín a bolo by divné nedať tomu plný počet bodov.

Hodnotenie:

10/10
Posted November 30, 2020. Last edited November 30, 2020.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
3 people found this review helpful
178.0 hrs on record (97.7 hrs at review time)
Kingdom Come: Deliverance

Kingdom Come: Deliverance je dosť reálne vyzerajúce RPG od českého štúdia Warhorse Studio na čele Daniela Vávry, ktoré sa odohráva na českom území začiatkom 15. storočia. Hra je veľmi historicky presná, zoznámite sa s českými panovníkmi. Stretnete sa s majestátnymi hradmi – uvidíte ako život na takom hrade mohol vlastne vypadať. Poniektoré hrady sú už teraz zrúcaniny, čiže v hre ich uvidíte v ich najlepšej podobe. Stretnete sa so Skalicou, Sázavou alebo s Ratajmi nad Sázavou. Mestá, dediny či cesty sú rozložené podľa skutočnej predlohy, aspoň vo väčšine. Na „vlastné“ oči uvidíte ako Uhorsko utláčalo Česko. Zistíte aký veľký vplyv Uhorsko (aj Rakúsko) malo, ako sa im museli Česi, obyvatelia Čiech (a nielen Česi, ale aj my Slováci) prispôsobovať. Do dejovej línie je zapracovaná vláda o panovníkovi Václavovi IV. Luxemburskom, ktorého zajal jeho brat Žigmund Luxemburský, pretože chcel ovládnuť České územia.

Recenzia:

Hra Kingdome Come: Deliverence je historické RPG z pohľadu prvej osoby, čo vám zážitok z hrania spestrí oveľa viac ako ste mohli čakať. Aspoň u mňa to tak je. Toto jedinečné RPG prináša nádhernú a naozaj prepracovanú grafiku, kde sa budete kochať každým miestom kde prídete. Les a príroda sú tie najkrajšie zákutia, ktoré tu nájdete. Kvôli tomu som chodil viac menej loviť (je dobré chodiť loviť, z lovu viete predať kože alebo aj mäso a dá sa tak celkom pekne zarobiť), pretože to prinášalo nádherný efekt. Mal som pocit ako keby som naozaj v nejakom lese. Niekoľkokrát som sa prechádzal lesmi, poliami, lúkami, lebo sa mi to veľmi páčilo. Hra beží na CryEngine. Vďaka nemu tá hra vypadá naozaj realisticky, odrazy slnka, kaluže, cesty, rieky pôsobia krásne. Mestá, dediny sú vážne prepracované a dojem z tej hry vďaka tomu len stúpa. Z prvej osoby si vychutnáte toho naozaj mnoho, súboje s mečom, ktoré sú zo začiatku vážne náročné – no nevešajte hlavu, postupom času sa dá všetko naučiť a môžete byť majster vo svojom obore. Na výber máte z viacerých zbraní. Rôzne meče, dlhé, krátke, sekera, kladivo a kľudne to môžete skombinovať aj so štítom. Zbroj viete mať ťažkú, ľahkú, viete byť tichý zabijak (stealth v noci s dýkou) či hlučný bojovník. Voľba je na vás Luk je asi tá najťažšia vec. Veľakrát sa mi stalo, že som vyničil všetky šípy a aj tak som toho stojaceho zajaca pred sebou nezabil. No občas sa pošťastilo a nejedna lapka dostala šíp medzi oči, len tak... Sám som nechápal ako sa mi to podarilo. Netreba sa vzdávať, treba len viacej trénovať.

V tejto hre sa s postavou vlastne učíte. Na začiatok neodporúčam veľmi čistiť veľké tábory, lebo rýchlo skončíte. Zbrane, zbroj sa časom otupujú a špinia, čiže odporúčam navštevovať lázne alebo sa aspoň umyte v kádi, lebo ľudia sú akosi veľmi alergický na to, že smrdíte, nechápem... Potom vám položia pri rozhovoroch rôzne rečnícke otázky ako napr: Kto ťa prepadol. Meč si viete naostriť aj sami na brúsnom kameni, alebo ak ste menej zručný, viete ho stupiť ešte viac. Súboj je vážne prepracovaný a nie je to len o klikaní myškou, veľkú rolu hrá výdrž a vykrytie, inak vás rozsekajú behom pár chvíľ ani sa nenazdáte. A k tomu chcem povedať, že niekedy si treba aj poriadne vypiť, no nie? Treba si kupovať alebo vlastnoručne vytvoriť nejakú tú sejvovicu, lebo záchytných bodov je tu málo, poväčšine sú len pri hlavných úlohách. Neraz sa mi kvôli tomu stalo, že ak ma zabili tak som sa musel vracať aj o štyri hodiny naspäť. Sejvovica je taký zázračný alkoholický nápoj, keď sa ho napijete, tak si viete hru uložiť ale vaša hlavná postava sa tak trocha opije. Hru si viete uložiť aj pomocou toho, že sa vyspíte. Ale nie na každej posteli sa to dá. V niektorých mestách si viete zaplatiť izbu v krčme a prespať tam, ale sejvovica je predsa len lepšia.

Netreba zabudnúť aj na to, že Jindra občas vyhladne a treba mu dať aj niečo jesť, jedlo ktoré pri sebe máte sa aj kazí. Niektoré druhy jedla ako je mäso si treba uvariť, skazené jedlo ovplyvní Jindru a bude mu uberať život. Občas je aj unavený z toho kráčania a bojovania, že mu treba dopriať aj spánok. Ak mu to všetko dáte, tak nebude ničím obmedzovaný a kľudne môžete vyraziť. Mapa je veľmi rozsiahla, dosť veľká, preto odporúčam koňa a dať mu najlepšie sedlo, kvôli nosnosti a výdrži. Ani jazda na koni nie je taká ľahká ako v ostatných hrách, mne sa stalo že som narazil do stromu a hlavná postava spadla na zem. Všetko je o cviku. Ale budú chvíle aj keď sa vám nebude chcieť dlho cestovať, tak si dáte rýchle cestovanie. Tu si treba dávať pozor, párkrát sa stane, že počas toho ako vaša postava bude cestovať, tak narazí na nejaké nástrahy alebo rovno na banditov, niekedy len na prostého človeka, ktorý niečo potrebuje, napríklad topánky lebo je bosí. No občas to niektorí aj hrajú a zavolajú na vás banditov, ktorí povyskakujú z kríkov a vrhnú sa na vás, niekedy sú to aj rytieri, ktorí majú dobré brnenia a je ťažké ich naraz poraziť.

V tejto hre nenájdete žiadne nadprirodzené bytosti, ale budete riešiť nejaké úlohy, ktoré sa vám zapáčia. Lebo prostý človek v tej dobe veril naozaj na všetko, na konci zistíte, že si to len všetko domýšľal alebo niekto robil niečo naschvál. V hre sú rôzne prvky ako páčenie zámku, kde treba tiež trénovať – lebo si ľahko zlomíte pakľúče. Zámky sú ľahké aj ťažké, všetko sa naučíte postupne. Keď si chcete zahrať o peniaze, kľudne si môžete nájsť čas v krčme a presedieť tam celý deň a všetko prehrať alebo všetko vyhrať. V Ratajoch nad Sázavou sa koná každý týždeň turnaj, kde viete za každý vyhratý zápas dostať časť zbroje a finančnú čiastku (s mlynárom pri Tereze si viete vsadiť a tým dostať dvakrát viac za turnaj). Treba si dávať aj pozor na to ako sa rozhodujete lebo každé vaše rozhodnutie ma veľký dôraz na to ako budete pokračovať. Záleží aj to ako sa k ľudom správate, keď im pomáhate majú vás radi a keď nie, tak pred vami utekajú a vás stihne trest vo forme pokuty či väzenia. Vaše zručnosti na koni rastú stále keď na ňom jazdíte. Umelá inteligencia ľudí je fakt skvelá, každý človek v hre má svoju funkciu, pamätajú si vaše činy a potom sa tak k vám aj správajú. V hre sa stále nachádzajú nejaké tie bugy ale už je ich oveľa menej ako pred tým. Zážitok z hry už tak nekazia. Výrazne sa ovplyvnil aj výkon hry, pred tým bola veľmi nárožná ale teraz je to už o dosť lepšie optimalizované ako pred tým. Hráčom, ktorým to nešlo ani na nízkych, by to teraz mali potiahnuť a malo by to ísť oveľa lepšie. Toto bohaté RPG, ktoré je naozaj jedinečné by si mali zahrať hlavne ľudia, ktorých takýto žáner baví. Nejaké preskakovanie alebo stále rýchle cestovanie vám neodporúčam, prídete o veľa vecí. Hra je náročná na cestovanie ale za to ma to cestovanie aj baví. V hre je množstvo skvelých vedľajších úloh, ktoré majú dobrý príbeh, nemusíte rezať len hlavný príbeh. Hru odporúčam, naozaj sa oplatí, zabaví vás na dlhú dobu.

Na České štúdio Warhorse Studio je to naozaj veľmi kvalitné RPG, ktoré nezaostáva za ničím. A ak budete mať nejakú písomku z dejepisu najmä vy Českí hráči, mali by ste si to zahrať a prekvapiť učiteľku (ak sa vám nechce učiť z knihy). Príbeh je naozaj skvelý, nie je čo vytknúť, keďže sa veľký dôraz kladie na skutočnú históriu z obdobia 15. storočia. Veľká chyba, asi tá najväčšia je tá, že chýba český dabing, síce niektorí ľudia tam spievajú nejaké české pesničky alebo niekedy váš nepriateľ zakričí niečo po česky, ale aj tak je to škoda.

Zhodnotenie:

-Chýba český dabing,
-Ešte stále narazíte na občasné bugy,
+Jedinečný súbojový systém,
+Grafika, príroda,
+Prvky (jedlo, spánok, ničenie zbraní, opravovanie, obchodovanie, umývanie sa...),
+Efekty,
+Príbeh,
+Postavy, umelá inteligencia,
+Rozhodovanie sa a dopad na príbeh.

Záver:

Hra je naozaj prepracovaná. Vynikajúci námet, krásna grafika aj prostredie, zaujímavý príbeh a skvelé postavy.

Verdikt: 9/10

https://store.steampowered.com/app/379430

Trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=ZOkd-Lmmcb4

Zdroj: IGN
Posted August 30, 2019. Last edited September 18, 2019.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
No one has rated this review as helpful yet
127.8 hrs on record (27.9 hrs at review time)
Túto hru som chcel vypnúť po 5 minútach, nakoniec som na nej nahral 30 hodín.

+Príbeh - neskutočne vás pohltí,
+Grafika - super.
Posted January 10, 2018.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
No one has rated this review as helpful yet
70.9 hrs on record (68.4 hrs at review time)
Assassin’s Creed® III

Som veľký fanúšík tejto série, každá z nich mala niečo špeciálne. Na koľko som úplne zbožnoval trilógiu Ezia Auditore...
Assassin’s Creed® III prináša nové techniky, boje, grafiku, prostredie, textúry a pod. Čím sa skutočne líši od minulých dielov. Príbeh zasadený do obdobia kolonizácie Ameriky (16. storočia), kde Veľká Británia zabrala najväčšie množstvo miest.

Grafika - Tento diel sa graficky výrazne posunul v pred, čo je samozrejme u mňa plus. Určite tam nájdete aj drobné nedostatky, miestami kde textúry nie sú kvalitné, niekedy sú rozmazané. Ale inak je hra veľmi pestrá, živá príroda a zver ktorú môžete loviť, alebo v opačnom prípade - kde medveď začne loviť vás. Príroda naozaj vyniká, dokonca som trávil viac času v lese ako vo veľkých mestách, tým nechcem povedať že sú zlé alebo pod. Naopak mestá sú tiež pekne spracované, sú aj pomerne veľké.

Hrateľnosť/Boje/Asasinácia/ - Pre niekoho plus, pre niekoho mínus. Tým chcem povedať že boj je o dosť jednoduchší ako v minulých častiach, keď si to porovnáme s Assassin's Creed II, tak je tam badať rozdiel, mne osobne to nevadí, sadli mi všetky druhy "bojov". Hrateľnosť, ovládanie na koni, pohyb, je to celkom super, nevidím problém. Jedine čo ma mrzí že neviem mieriť lukom sám, je to automatické, vždy keď si zamierite na nepriateľa stačí stlačiť Q. Asasinácie su rovnaké ako v minulých dieloch, viete bojovať s hidden blade, alebo viete zabiť dvoch vojakov naraz. Je tam aj sneh, pohybovanie v ňom je dosť realistické, hlavne keď ste vo väčšej kope, vtedy Connor sem tam zakopne.

Mapa - je tu pridaná jedna z ďalších nových vecí (vrátane námorných bitiek), ktorá je iná (nie je to niečo, že wau), keď kráčate tak sa vám mapa postupne objavuje. Možno sa pýtate kde sú "view ponts", sú stále v hre. Dajú sa použiť ako v minulých častiach, ale neodhalia vám každý kút mapy, zeme, volajte to ako chcete. Ono je to celkom asi také viac menej zbytočné. Keď chcete odhaliť celú mapu tak sa musíte prejsť na každom mieste, áno tú hru vám to predĺži o pár hodín ale je to potom také nudné, keďže sa vám odhaľuje len malinký kúsok. Jednoducho sa z toho stane stereotypná vec.

Námorné bitky - toto je vec, ktorá sa ešte v žiadnych minulých dieloch nenachádzala. Máte loď (ktorá má meno samozrejme, Aquila). Je tam niekoľko rôznych lokácií, kde sa odohrávajú tie najväčšie lodné bitky 16. storočia. Loď si viete postupne vylepšovať, viete si z nej spraviť hotovú pevnosť. Len škoda, že to nie je viac otvorené. Inak je to veľmi zaujímavé a mňa to zabavilo na dosť dlho.

Soundtrack - skvelý, ale nesprevádza vás celú hru.

Príbeh - Ubisoft mal vždy skvelé príbehy, ani táto hra nie je výnimkou, príbeh je epický, niekedy dych berúci, zo začiatku je to "bez akcie" (nie je to nejaká prestrelka, určite som to tak nemyslel - aj keď...), ešte ani neviete kto ste, začnete malým chlapcom (ktorý hrá schovávačku v lese so svojimi malými kamarátmi, kde zrazu...) a postupne sa dozviete kto je váš otec, príbeh potom začne stúpať a je skvelý, ja som si ho užil 2x. (Narazíte na množstvo známych historických postáv - ako je George Washington, Benjamin Franklin, Charles Lee). Práve toto je dôvod prečo mám tak rád túto sériu.

Znovuhrateľnosť - hru som si vychutnal aj druhý krát, vždy som sa dozvedel niečo nové čo mi pred tým ušlo. Takže vás tá hra chytí aj na druhýkrát a možno aj na tretí. :)

Záver - Je to výborná hra, má niekoľko nedostatkov ale to vám zážitok z hry nekazí.

Hodnotenie - 9/10

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=-pUhraVG7Ow

Zdroj: Ubisoft
Posted January 28, 2016. Last edited August 29, 2019.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
< 1  2 >
Showing 1-10 of 11 entries