Hearts of Iron IV

Hearts of Iron IV

Regnum Poloniae - Updated
016  [developer] Sep 14, 2024 @ 10:05am
Your Ideas
If you have an idea for a new feature or new path in this mod, you can write it here
Write in either Polish or English
< >
Showing 1-15 of 19 comments
P4WEL1NH0 Oct 13, 2024 @ 3:30am 
mam wrażenie że włoski król mógłby być interesujący, np. taki wiktor emanuel III, czyli polska jako spadkobierca rzymu. lub turecki sułtan czyli polski sułtanat.
016  [developer] Oct 15, 2024 @ 7:32am 
@P4WEL1NH0 Turecki sułtan raczej będzie dodany w przyszłości bo miałem go w planach, za to włoskiego raczej nie dodam. Za to rzym w przyszłości będzie dało się odtworzyć innym królem.
nie. Oct 24, 2024 @ 2:31pm 
Nie wiem czy jest to możliwe, ale fajne by było rozdzielnie state ''Czerkasy'', tak by można było ułożyć granicę na Dnieprze bez tych dwóch wystających prowincji.
016  [developer] Oct 26, 2024 @ 10:24am 
Dobry pomysł, zrobię to w kolejnym updacie
nie. Oct 26, 2024 @ 4:45pm 
nie wiem czy to by było logiczne i lorowo i możliwe technicznie, ale można by dodać event że jak ZSRR ma wojne domową to czy nie odzyskać ziem straconych poprzez event który ci wyskakuje, albo i możliwie nawet uzyskać nowe, takie jak kamieniec podolski, mińsk czy witebsk (chodzi o wypowiedzenie wojny stronie stalina, bo jak zsrr ma wojne domową to ten buntujący sie zawsze wygrywa)
Last edited by nie.; Oct 26, 2024 @ 4:46pm
016  [developer] Oct 28, 2024 @ 5:17am 
Podobny pomysł jest już w planach, więc tak, będzie się dało w przyszłości odzyskać utracone ziemie bez podboju całego ZSRR
MAKSIOmleko Oct 29, 2024 @ 11:52am 
Według mnie ciekawym pomysłem byłoby dodać dynastie Karadziordziewiciów. Na przykład zaproponowanie Pawłowi I tron Polski, a w Jugosławii pozostawić przychylny królestwu rząd który w przyszłości zjednoczy się z Polską i podbije Bałkany.
nie. Oct 31, 2024 @ 10:21am 
jakieś mini-drzewko które zajmuje się stabilizacją w kraju, w nim jest np. pare celów na policje, które dają stabilizacje, może nowych doradców jakichś, może też drzewko na polski czerwony krzyż który daje bonus do zmniejszenia strat wojsku i boostuje research szpitali polowych
nie. Nov 12, 2024 @ 12:32pm 
dodać prowincję które były objęte plebiscytem (część prus wschodnich i górnego śląska) które będzie się dało demokratycznie odebrać, tak samo jak ma to miejsce z gdańskiem. (lub siłowo, poprzez mechanikę walk granicznych lub coś tego typu)
Michałterex Dec 1, 2024 @ 9:17am 
dynastia wazów lub jakiś japoński król
fajne by było
Xcinosek Dec 22, 2024 @ 5:35am 
może niemiecki hohenzollern np. August Wilhelm albo Wilhelm III
nie. Dec 22, 2024 @ 6:07am 
Zamiast stworzenia Rzeczypospolitej Obojga Narodów (w znaczeniu Polska-Litwa) zamienić lub dodać to jako Rzeczpospolita Wielu Narodów, bo mamy u siebie przecież Ukraińców, Białorusinów, a czasami Niemców, Słowaków, Bułgarów, I więcej.
dmowski_goat Dec 27, 2024 @ 3:30am 
Myślę, że Wazowie oraz jakaś druga Polska dynastia, może Sobieski lub Batory( ta druga chyba węgierska)
Maxxx Jan 10 @ 10:17am 
Błagam dodajcie dynastię Wazów. Pójście w ślady Wazy i konflikt przeciwko Szwecji lub przywrócenie Unii Polsko-Szweckiej byłoby super.
Originally posted by nie.:
Nie wiem czy jest to możliwe, ale fajne by było rozdzielnie state ''Czerkasy'', tak by można było ułożyć granicę na Dnieprze bez tych dwóch wystających prowincji.
totalnie się zgadzam
< >
Showing 1-15 of 19 comments
Per page: 1530 50