Kenshi
Spolszczenie (Polish Translation)
 This topic has been pinned, so it's probably important
honger  [developer] Aug 5, 2022 @ 2:51pm
Tłumaczenie launchera
EDIT: Udało mi się przetłumaczyć podpowiedzi z ekranu ładowania w tej wersji moda. Obecnie tylko launcher pozostaje niemożliwy do przetłumaczenia z poziomu moda, ponieważ modyfikacje są ładowane dopiero po uruchomieniu gry. Edytowałem poniższą treść dla jasności.

Cześć, poinformowano mnie że pomimo aktywowania Spolszczenia na liście modów, Launcher jest nadal po angielsku. Z tym nie mogę zrobić nic, ponieważ zawartość modów jest wczytywana dopiero po ich zaznaczeniu w launcherze i włączeniu gry.

Jeśli ktoś chce mieć przetłumaczone te rzeczy, powinien znaleźć pliki Spolszczenia w folderze warsztatu Steam (albo pobrać moda z ModDB/Nexus Mods/strony FLATlabs), a następnie skopiować folder pl_PL do katalogu locale w folderze instalacyjnym Kenshi (u mnie ścieżka to D:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Kenshi\locale\).

Wtedy zamiast zaznaczać Spolszczenie na liście modów, wystarczy wybrać pl_PL z listy rozwijanej języków w Launcherze, wyłączyć go i włączyć jeszcze raz - wszystko wtedy będzie wyświetlone po polsku.
Last edited by honger; Mar 22, 2023 @ 9:22am
< >
Showing 1-5 of 5 comments
Tazz Oct 3, 2022 @ 11:51am 
Spolszcenie nada ljest rozwijane? Jesli tak to jaki jest stan na ten moment?
honger  [developer] Oct 4, 2022 @ 3:04am 
Originally posted by Tazz:
Spolszcenie nada ljest rozwijane? Jesli tak to jaki jest stan na ten moment?
Tak, mam przetłumaczoną ponad połowę konwersacji i cały interfejs. Jeśli zrezygnuję z rozwijania tego moda, to na pewno dam znać. :)
honger  [developer] Mar 22, 2023 @ 9:23am 
Mały update, wraz z wersją 0.4.0 spolszczenia i 1.0.60 gry udało mi się przenieść tłumaczenie tooltipów do wersji steamowej, zaktualizowałem treść głównego posta.
Megiar97 Sep 22, 2024 @ 9:34am 
W interfejsie mam [] Takie coś, orientuje się ktoś dlaczego?
honger  [developer] Sep 22, 2024 @ 10:02am 
Jedna wiadomość wystarczy. W każdym razie nie mam pojęcia o co ci chodzi. Jaki interfejs? Jakie []? Zrób screeny, wrzuć je gdzieś i wyślij linka.
< >
Showing 1-5 of 5 comments
Per page: 1530 50