This War of Mine

This War of Mine

321 évaluations
This War of Mine - Herşeyden Bir Tutam Genel Rehber Öneriler Ve Taktikler
De Furky
Merhaba herkese benim oyunu bitirdiğim ve sizinde yararını göreceğinizi düşündüğüm bir rehber hazırladım umarım beğenirsiniz.

Şimdiye kadar savaş oyunlarında kırıp döken taraf olduk (benim bu oyundaki olayımda öyle ama neyse :D ) Ama her savaşın arkaplanda bıraktığı yıkım ve sefaleti yaşamadık. This war of mine ise savaşın bu yönünü bize yaşatan bir oyun.Oyun parasının hakkını sonuna kadar veriyor.
Oyuna 3 kişi ile başlıyoruz ve bütün hayatta kalma oyunlarında olduğu gibi yağmalama yapmak zorundayız.
Oyuna başladığınızda 3 karakter ve yıkık dökük evde başlamış olacaksınız ilk gün evdeki yıkık dökük yerleri açmak ve evi toplamak için harcayın gece olduğundaysa genellikle başlangıç mekanı verecektir. Bu mekanlara giderek rahatça lootlayabilirsiniz.
4
3
   
Récompenser
Ajouter aux favoris
Favoris
Retirer des favoris
Genel Bilgiler
Herkese merhaba benim oyunu bitirdiğim ve sizinde yararını göreceğinizi düşündüğüm bir rehber hazırladım umarım beğenirsiniz.

Şimdiye kadar savaş oyunlarında kırıp döken taraf olduk (benim bu oyundaki olayımda öyle ama neyse :D ) Ama her savaşın arkaplanda bıraktığı yıkım ve sefaleti yaşamadık. This war of mine ise savaşın bu yönünü bize yaşatan bir oyun.Oyun parasının hakkını sonuna kadar veriyor.
Oyuna 3 kişi ile başlıyoruz ve bütün hayatta kalma oyunlarında olduğu gibi yağmalama yapmak zorundayız.
Oyuna başladığınızda 3 karakter ve yıkık dökük evde başlamış olacaksınız ilk gün evdeki yıkık dökük yerleri açmak ve evi toplamak için harcayın gece olduğundaysa genellikle başlangıç mekanı verecektir. Bu mekanlara giderek rahatça lootlayabilirsiniz.
Mantık : Unutmayın oyunda ne kadar hatalar olabilsede oyun mantık üstüne yani seçimlerinizi ve hareketlerinizi gerçek hayatta olsa nasıl olurdu diye düşünün ve o an oynadığınız karakterin yerine geçin.
Saat : Oyunda saat günümüz saatine göre çok hızlı geçiyor ve dakikalar 10'ar 10'ar geçmekte. Sabah saatinde saat 4:50 kadar kimse gelmediyse çoğunlukla o saatten sonrada gelmeyecektir yani rahatlıkla günü sonlandırabilirsiniz.
Gece saat 08:00 pm'de oluyor ve oyun size bu noktada gece ne yapıcağınıza karar vermenizi söylüyor.
Gece dışarıdaysa saat 05:00 a.m. şafak söküyor ve şafağın sökmesi gizliliğin kalkması ve eve gidişinizin daha zor olacağı demek. Mecbur kalmadıkça 05:00 olmadan önce ev yoluna koyulun.
Takas : Franko denilen kapımıza gelen abi dışında yapmanızı pek tercih etmediğim bir şeydir çünkü benim oyun için anlatacağım taktik vurmalı kırmalı öldürmeli olduğu için takası sadece bu abimizle yapmamız uygundur. Onun dışı açık kapatmak için gayet iyi bir yoldur.

Sığınak : Oyunda 2 sığınak bulunmakta. Sığınağı güvende ve konforlu hale getirmemiz hayatta kalmamızı etkilemekte.

Güvenlik : Oyunda sığınakta güvenlik önemli bunun için duvardaki gedikleri kapamak ve kapıya alarm takmak gibi etkenlerle arttırabiliriz. Geceleri nöbette bırakılan kişi sayısı ve tabiki evdekilerin elindeki silahlarda saldırganları savuşturmada etkili rol oynamakta. Güvenliğe önem vermezseniz özellikle oyunun ilerleyen safhalarında gece baskınları yüzünden karakterleriniz ölebilir.

Konfor : Bulundukları sığınağın konfor sağlaması ve iyi hissettirmesi gerek konfor insanlarınızın o anki fikrini etkileyebilir yani konforlu bir evde yaşayan kimse öldürmeyi çok kafasına takmaz tabi bunu karakterin kişiliğide etkileyebilir. konforu birçok şey etkilemekte.
Radyo : Hayatta kalan dostlarımız dışarda ne olup bittiğini bilmek ister elbette değil mi ? ayrıca radyonun sağladığı haberlerde oyunda ne yapmanız gerektiğini değiştirebilir. Ayrıca radyodaki müzik kanalları karakterlerin iyi hissetmesini sağlamakta.
Koltuk ve Sandalyeler : Oturmak için bir yer daha ne olsun ? Sandalyeler oturmak için iyidir ama Koltuklar daha konforludur fakat 2 sindende 2'şer tane yaparsanız gayet memnun olacaklardır.
Kitaplar : Savaş anında savaşı unutmak için güzel bir kitaptan daha iyisi ne olabilir ? Evde 4 kitap gibi bir miktar kitap bulundurursanız insanlar iyi hissedeceklerdir. Kitapları yakacak olarak kullanmak mecbur kalmadıkça yada çok sayıda olmadıkça kötü bir fikir.
Gitar : Evde çalabilinecek bir gitar karakterlerin evi konforlu hissetmesini ve ayrıca iyi hissetmelerini sağlar. Bazı karakterler iyi gitar çalar bazıları çalamaz ne kadarda olsa savaşta gitarınızın olması havalı.
Yatak : Koltuk sandalye istedik yatak istemesek olmazdı. İnsanların yerde yatması onların psikolojisini kötü etkiler ve yorgun hissettirir yani kişi başı 1 yatak iyi bir durum.

Oyunda karakterlerin psikolojisi bozulursa yapılabilinecek bazı şeyler var.
Öncelikle karakterlerinizin biyografisinde sigara yada kahve kullanımı varmı bakabilirsiniz. Eğer varsa bunları uzun süre kullanmazlarsa üzülüyorlar ve bu depresyona bile ulaşıyor. Başka şekilde kötü olaylar yardım isteyeni çevirmek yada kötü şeyler yapmak gibi şeyler sizinle kalan birinin ölmeside psikolojiyi etkiliyor.
Konuşma : Karakterleriniz depresyona girdiğinde iyi konuşan bir karakterle onunla konuşmak onun psikolojisini iyi etkilerken kötü konuşmacının yerinde saymasına neden olur.
Müzik : Dediğim gibi mantıksal oyun müzik dinlemek psikolojiyi gayet etkiliyor. Radyodan bir müzik kanalı açmak veya Gitar çalmak psikolojiyi düzelticektir.
Alkol : Bunu yıkılmış ve kendini asmayı yada evden eşyayla kaçmayı düşünme evresindekilere uygulayın. O kişiye kendini iyi hissedene kadar sürekli konuşun alkol verin ve iş yaptırtmayın. Düzeledebilir kendini alkol etkisiyle öldüredebilir.

Ziyaretçiler : Oyunda takasçı kardeş dışında yardım getiren veya isteyen komşular hatta bize katılmak isteyen karakterler gelmekte bu yüzden saat 4:50 - 5:00 olmadan günü bitirmeyin. Elinizden geldiğince eğer iyi bir şeyse veya yardımı dokuncağını düşünüyorsanız onlara yardım edin. Bazı yardımlar moral düzeltir bazılarıysa çalma vs konusunda yardım ister o konularda işin tehlikesine dikkat edin yani gel işte şurda konserve gördüm ama keskin nişancı var diyosa aman sakat iştir belki döner belki dönmez ama gene size kalmış ben bana gelen hemen hemen herşeyi kabul ettim (hastaneyi soyucam yardım edin diyen adam dışında).

Çalmak : Oyunda hayatta kalmak için mecburuz ama sessiz evdeki yaşlı çift yada bizim gibi hayatta kalandan çalarsanız moraller bozulur. Mantıken düşünün öyle yapın.

Silahlar: Oyunda hemen hemen her alet edevat silah görevi görüyor levyesinden küreğine kadar ama bıçak ve balta kullanmak yakın dövüşte en yararlısı, ateşlemeli silahlardaysa yakın dövüşte pompalı normal dövüşte taaruz uzak dövüşte keskin nişancı tüfeği en iyisi.

Kombat : Oyunda dövüşmeniz gerekicek o anlarda bazı evlerde gizlenme yerleri var oralara saklanarak Roman gibi Arica gibi karakterlerle rakibe tek atabilirsiniz. Bunun için rakibe arkadan yaklaşmanızda uygundur kısaca sinsi saldırı. Tabi diğer karakterlerdede tek atmasa bile savaşa girerken etkili bir avantaj. Uzak dövüşçüleri bıçak varsa arkadan halletmeye bakın benim tercihim arica roman gibi tek atanlar. Uzak dövüşteyse siper almak önemli.

Öldürmek ve Çalmak konusunda eğer karakteriniz hassas bir karakterse kesinlikle tavsiye etmiyorum ama oyunun ne getireceği belli olmaz öldürmeniz gerektiğindede öldürün. Karakterinizin öldürmesi için sağlam bir psikolojiye ihtiyacı bulunmakta ve tabi ki dövüşte iyi olması gerekmekte bu konuda eğer takımınızda Arica ve Roman varsa çok rahat edersiniz çünkü ikisininde psikolojisi eğer evin konforunada dikkat ederseniz kolay kolay bozulmuyor. Onun dışında Romana destek olacak bir Emilia gayet iyi olabiliyor.
Karakterlerin Durumları / Halleri
Açlık Yorgunluk ve Psikoloji :

Açlık
Aç: Açlık karkaterlerinize yemek yedirmezseniz hemen hemen her gün görürsünüz tavsiye olarak eğer karakteriniz aç konumundaysa yedirmeyin yoksa yemek dayanmaz. 1. seviye olan Aç zararı yoktur karakteri bu seviye açlıkta bırakabilirsiniz.
Çok aç : 2. dereceden açlık olan çok açta karakterlerinize elinizde varsa hemen 1 yemek vererek çok aç durumundan çıkmasını sağlayın.
Açlıktan ölecek : 3. dereceden açlıktır karakterinizin bu evrede psikolojisi bozuluyor ve eğer Bruno gibi yemeğine önem veren biriyse eşyalarınızı alıp kaçabiliyorlar. Bu evreye karakterlerinizi getirtmemeye çalışın.

Yorgunluk
Yorgun : Karakterinizi nöbete tutarsanız yada dışarıya yağmalamaya yada yardım etmeye gönderirseniz karakteriniz yorulur. Bu 1. seviye yorgunluktur ve endişelenicek bir şey yoktur.
Yorgun karakterleri sabah yatakta yatırın. Evde en az 2 yatak bulunması önemli.

Çok yorgun : Karakterinizi uyutmaz üst üste işler yaptırırsanız yani yardıma gönderdiğiniz karakterle bide akşam yağmalamaya giderseniz iyi etmezsiniz ve karakter çok yorulur. 2. dereceden yorgunluktur ve dinlendirilmesi gerekir karakterlerin.

Bitkin, Tükenmiş : Yorgunluğun 3. ve son evresidir. Karakterin morali bu evrede bozuluyor. Karakterinizi hemen yatağa yatırın ve iyi hissedene kadar dinlendirin.

Psikoloji
Psikolojiyi kötü yönde birçok etken etkiliyor bunlar :
- Diğer savaş kurbanlarından , yaşlılardan ve silahsızlardan çalmak.
- Yardım edebilecekken komşulara sırt çevirmek.
- Diğer hayatta kalanlara olan kötü bir olayı izlemek.
- Yaralanma ve eşyalarınızın çalınması
- Her türlü açlık yorgunluk gibi etkenlerde morali bozar.
Bazı etkenlerse psikolojinizin aniden düşmesine sebep olur.
Bunlar :
* Üst üste gece saldırılarına uğramak.
* Grubunuzdan birinin ölmesi.
* Birini öldürmek, özellikle silahsız birini.
Tabi psikolojinizi düzeltmek içinde yollar var
Bunlar :
+ İyi bir uyku
+ Koltukta yada sandalyede kitap okumak. (Bunu siz yaptırtamazsınız eğer evde 4 ve fazlası kitap ve sandalye koltuk varsa adamlar kendileri yapıyor bazen)
+ Kahve ve Sigara içmek (Grupta kullanan biri varsa)
+ Gitar çalmak (Özellikle Zleta gibi biriyle)
+ Ekibiniz Zleta adlı karakterin bulunması
+ Evin konforu
+ Müzik ve Radyo
+ Kendi aralarında konuşması ( Konuşan kişinin iyi konuşmacı olması ve konuşan kişininde psikolojinisin düşük olmaması bunda etkili yoksa yerinde sayabilir)
Psikoloji konusunda diğer şeyler
Bruno komşulara yardım edilip edilmemesini önemsemiyor ve bencil biri yani kötü bir şey yapmak onu fazla etkilemiyor ama genede neyi önemseyip önemsemeyeceği belli olmaz dikkat etmeli.
Boris kitap okumayı sevmiyor.
Moralleri yüksek tutmak için karakterlerin her türlü ihtiyacını karşılamak iyi bir etken olacaktır.
Morali aniden yükseltmek içinde bir Alkol partisi fena değildir ama tavsiyem tam günün sonunda karakterlere içirtmeniz böylece alkollü etkilerini gün boyu hissetmezsiniz fakat gecede alkollü olacaklarını hatırlatalım.

Yaralanma.
Hafif yaralı: Karakter biraz daha yavaş yürümeye başlar ve kanama ve küçük yaralarının acısı hakkında konuşur.
Yaralı : Karakterde gözle görülür bir koşma ve yürümede değişiklik gözlemlenir ve sağlık malzemelerini sormaya başlar. Kendi başına bıraktığınızda yatak ve koltuk sandalye gibi yerler ararlar.
Ciddi yaralı : Karakterimiz koşamaz hale geliyor ve yürürkende sendelemeye başlar. Bırakıldığı an bir yatak yada oturucak yer arar ve yarası hakkında konuşur.
Ölümcül yaralı : Karakter zar zor yürür ve sürekli yarası hakkında şikayet eder. Sürekli yatakta yatırılmalı yoksa ona elveda diyebilirsiniz.

Yaralandığınızda 2. seviye ve üstünde hastaneye giderseniz ve hastanede kötü bir şey yapmadıysanız doktorlar size yardım edecektir.
İlaç kullandıktan sonra en hızlı iyileşme için karakter yatağa yatırılmalıdır dediğim gibi mantık üzerine düşünün siz böyle durumda yaralandığınızda ne yaparsınız ? Tabi ki yatağa yatarsınız.

Hastalık
Karakterinize dikkat etmezseniz hastalıklarada yakalanmakta özellikle kışın sobalarınızı yakmaya bakın. Hastalıkta yaralanmayla hemen hemen aynı belirtileri gösterir.
Biraz hasta : Karakter yavaş yürür hafif öksürür ve baş ağrısı hakkında konuşur.

Hasta : Karakteriniz yürürken öksürmek için durur ve ilaçları sorar. Bıraktığınızda yatağa yada koltuk gibi oturacak yer arar.

Çok hasta : Karakter koşamaz ve yürümede sıkıntı çeker. Eğer bir kaç saniye bırakırsanız yatak ve oturacak yer arar. Kötüleşen belirtiler hakkında konuşur.

Ölümcül derecede hasta : Karakter zar zor hareket eder ve her zaman şikayet eder yataktan kaldırılmamalı.

Hastalık rastgele gelebilsede evi soğuk bırakırsanız evdeki herkesin hasta olmaması işten değil.
Evdekilerin konuşmalarına ve dereceye bakarak hatta radyodan hava durumu kanalına bakarak kış için yakacak toplayın ve soba yapın bazen kış çok soğuk geçiyor. Bende 2. seviye 1 tane 1 tanede 1. seviye soba vardı 2 siyle anca ısınıyordu ev.

Hastalık ve yaralanma ciddi olduğunda hastaneye gidip iyileşmeye bakın.


Karakterler ve Özellikleri
Anton 8 yerlik eşya taşıyabilen bağımlılığı bulunmayan matematikten iyi anlayan bir amcamız kendisi. Kendisi bencil biridir ve kolay kolay üzülmez. Gitar çalamıyor ve yaşlılığın getirdiği hallede dövüşte ve gece korumasında kötü zaten 8 yerlik eşya taşıma kapasitesindeki amcamızı bi zahmet mecbur kalmadıkça yollamayın dışarı. Kendisi kimyasal malzemelerde ve tuzakta gayet başarılı.

Arica 10 yerlik eşya yeri ve sigaraya bağımlılığı var. Kendisi zamanındada hırsızlık yapan bir ablamızdır kedi gibi sessiz yani bütün evi koşabilirsiniz nerdeyse ayrıca kendisi tam bir suikastçı arkadan bıçakladığınız kişiyi tıpkı Roman gibi tek darbede indiriyor. Kendini savunma becerisi Romandan sonra en iyi olan karakter. Morali fazla bozulmuyor fakat genede fazla zorlamayın. Takım arkadaşlarıyla iletişim kurması gayet iyi ve ayrıca iyi gitar çalıyor. Bana kalırsa oyundaki en yararlı yağmacı karakterlerden biri.

Boris 17 evet evet 17 yerlik eşya taşıma kapasitesi bulunan ezergeçer abimiz sigaradan vazgeçemiyor. Kendisi yaşlı olsada 17 yerlik eşya taşıyacak kadar güçlü. Gitar çalamıyor konuşmasıda pek etkili değil ama belki işe yarar. Tank gibi karakter oyundaki en yüksek sağlığa sahip fakat yavaş olması onun için dezavantaj ayrıca kendisi diğer yufka yürekli karakterler gibi seri katile bağlarsa psikolojisi bozulan bir karakter. Bir diğer iyi yağmacı karakterlerden biri.

Bruno Sigaraya bağımlı olan iyi bir aşçı yani pişirmeli şeyler konusunda yetenekli yemek ve alkol olsun çoğu şeyi az malzeme kullanarak yapsada tam bir bencil kendisi yaptığı konuşmalar olsun düşünceler olsun. ''Bu kadarda bencil olamaz bir insan yaa '' dedirten kişidir kendisi ama bencilliği moral konusunda bizim işimize gelmekte. Kötü konuşmacı. Yemeğine vs. düşkün eğer çok sarkarsa eşyaları çalıp gidiyor. Genede öldürmeli çalmalı ekipte bulunması sorun olmayan bir karakter.

Cveta 8 eşya taşıma kapasitesi bulunan sigara kullanan dövüşte savunmada iyi olmayan zayıf halka bir karakter kendisi evlat olsa sevilmez. Çocukları seviyor ve onları iyi yönetiyor ayrıca komşulara yardım etmede üstüne olmasada genede zayıf halka bir karakter bu kadın kapınıza gelirse almayın.

Emilia 10 eşya taşıma kapasitesi ve kahve bağımlılığı olsada kendisi avukat ve psikolojiden çok iyi anlıyor özellikle roman gibi bir karakterle birlikte emilia grup olunca geleni geçeni rahatça kesebilir ona rağmen morali yüksek tutabilirsiniz. Emilia bencil ve depresyona iyi dayanıyor olsada psikolojik durumunu çok sarkıtmayın sıkıntı çıkmasın. Savunma ve dövüşte kötü.

Katia : çoğu karaktere göre daha fazla eşya taşıma kapasitesi bulunan katia 12 yerlik eşya taşıyabiliyor. Nasıl yaptığının sırrını vermesede pazarlama yetenekleri oldukça iyi. İletişim becerileri iyi ve iyi gitar çalıyor kendisi pozitif bir karakter yardım ederseniz birine hemen pozitif oluyor fakat yufka yürekli yani bu karakterle kafa keserseniz psikolojik olarak dağılır.

Marin ''Tamir edilmesi gereken bir şey mi var ? '' Marin bir usta yani bir çok şeyi daha az malzeme ile yapıyor ve yükseltiyor ayrıca kendisi kahve delisi. Morali kolay kolay bozulmayan bir karakter bazende iyi konuşuyor gece koruması ve dövüşmesi kötü olduğu ve önemli bir kişi olduğundan dışarı gönderilmesi sakıncalı 10 yerlik eşya taşıyor. Gitar çalamıyor.

Marko Kendisi başarılı bir yağmacı yani oyundaki bir diğer yağmacı karakterden biri. Herhangi bir bağımlılığı yok. Evet aramada yetenekli ve hızlı yapıyor ayrıca 15 yerlik eşya kapasitesi olsada üst üste hep onu yollarsanız evden hiçbirşey almadan gidebiliyor. Yani üst üste markoyu yolluyorsanız ve bir gün marko yoksa şaşırmayın. Gece savunması orta. Psikolojik durumu yufka yürekli kendisi çok üstüne gitmeyin kafa kesmeyin.

Pavle Oyundaki hızlı koşucumuz gözle görülür bir koşu hızı farkı var 12 yerlik eşya taşıyor. Kendiside bir diğer yufka yürekli karakterimiz. Yağmacılık için 12 yeri ve koşmasını göze alırsak sadece hırsızlık için iyi bir karakter. Gece savunması iyi.

Roman Diğer adı kafa kesendir. Oyundaki en iyi savunma ve dövüş karakteridir. Eskiden orduda eğitimli asker olduğu için dövüş becerileri iyi ve arkadan bıçakladığı kişiyi anında öldürüyor. Askeri eğitim aldığı için nişancılık becerileri gayet iyi. Kendisi sigara ve tütün delisi yani evde bu karakter varsa sigarayı evde bulundurmanız çok önemli yoksa psikolojisi bozuluyor takım arkadaşlarına saldırıyor. Emilia gibi moral veren kişilerle ve öldürünce sorgulamayan kişilerle çok iyi takım olmakta. 10 yerlik eşya taşıma kapasitesi var.

Zlata 12 yer taşıyabilen ve takıma neşe dağıtan bir karakter yani konuşması iyi ve gitarı her türlü çalar. Bence yararlı biri. Gece savunması ve dövüşmesi kötü.

Bana gelen grup Roman Arica ve Brunoydu yani bana tam suikastçılar ekibi geldi eğer sizede buna benzer bir ekip gelirse öldürmekten çekinmeyin. Evdekileri öldürün ve eşyalarını çalın.

Emilia ve Anton moral konusunda en az etkilenen kişiler.
Roman ''ya onlar ya biz'' tarzı agresif moddadır yani öldürmek ve çalmak sıkıntı çıkarmaz ama genede yaşlıları kesmeyin.
Cveta ölüm görmeye dayanamayan zayıf halka karakterdir. Ölümü görmeye bile dayanamazken bide öldürürseniz bu karakterle yıkılır.
Arica genelde çalmayı sorun etmez öldürme konusundada tepkisi hemen hemen yoktur. Eleştirici değildir çok. '' Orada değildik bilmeden .... yı suçlayamayız.'' tarzı konuşur.
Marko olaylara beklenmedik açılardan yaklaşarak ekibe moral sağlayabilir. Fazla ölüm olduğunda kendiside dayanamaz morali bozulur.
Bruno bencil olsada insan öldürmenin dozu kaçarsa '' Bu cinayetler ne zaman son bulacak '' tarzı laflar edebilir. Kendisi aşçı olduğundan özellikle açlığı abartırsanız evdeki eşyaları alıp kaçar.
Pavle komşulara yardım etmeyi çok iyi karşılar ve moral olarak ekstra bonus sağlar.
Zlatanın psikolojisi narindir diğer karakterlere neşe saçsada ölümler konusunda narindir dikkat edilmesi gerekli.
1 - Oyundaki mekanlar
Bu bölümü üşendiğim için xdalgurun mekanlar rehberinden alıntı yaptım kendisinin rehberide oldukça yararlıdır özellikle mekanlar kısmını oldukça güzel anlatmış bu yüzden ondan aldım.
Edit: nedense kendi rehberini kaldırmış oysa oldukça yararlı bir rehberdi.

This War of Mine da gittiğiniz her mekanın mutlaka karşılaşacak olacağınız bir öyküsü vardır. Kımisinde yardım gereklidir kimisin de ise intikam.

---Abaondoned House (Terkedilmiş Ev)---
Terkedilmiş bir ev. Başlangıç noktasındadır ve düşman yoktur.
İhtiyacınız olan araç-gereçler:
2 Maymuncuk ya da bir Levye

---Brothel (Genelev)---
Takaslık ama oldukça tehlikeli bir yer ve 5 tane düşmanınız var. Evin üst kısımlarına giriş katındaki merdiven ile çıkın. Biraz ilerlediğinizde yine en üst kısım için yanınızda getirdiğiniz testere bıçağını kullanarak evin içine girin. Gizlice dolaşın ve orta bölümdeki en alt kata indiğinizde kurtarmanız gereken 2 rehine olduğunu göreceksiniz. Bu rehineler eşyalar karşılığında takas edilmek için zorla kaçırılan kadınlar. Rehineleri kurtarmak size yarar sağlayacak. Ancak gördüldüğünüzde ya da kurtarmanız başarısız olduğunda evdekiler rehineleri direkt öldürebiliyorlar. Yani o yüzden bu yerde oldukça dikkatli olun ve her ihtimale karşı dövüş taktikleri iyi olan karakterlerle gidin. Örneğin: Roman, Boris ya da Arica gibi.
İhtiyacınız olan araç-gereçler:
2 Tester bıçağı, 2 Maymuncuk ya da bir Levye

---City Hospital (Şehir Hastanesi)---
Takas yapabileceğiniz bir yer. Ancak kesinlikle buradan çalmayın ya da öldürmeyin. Karakterlerinizin her birinin direkt "Broken" olma durumu var. Zaten hastane bitmiş durumda ve takasta da sizden sadece tibbi malzemeler ve bandaj istiyorlar. Siz onlara sağlık açısından herhangi bir yardımda bulunun ve karakteriniz Content olsun. Ayrıca kötü olarak yaralanmış ya da hastalanmış bir karakteriniz var ise buraya onunla gelin. Çünkü hastane olduğu için karakterinze burada ilaç ya da bandaj vererek yardımcı oluyorlar.

---Construction Site (İnşaat Sahası)---
Oldukça büyük bir harita. Ancak burada iki farklı senaryo var:

1. Senaryo: Binanın en üst katında iki asker var bulundukları yerden Sniper ile düşman avlıyorlar ancak daha sonra yerlerini değiştirerek hareket ediyorlar. Bu evrede dikkatli olun ve koşmayın.

Bu senaryoda ihtiyacınız olan araç-gereçler:
1 Testere bıçağı, Maymuncuk ya da bir Levye

2. Senaryo: Bu senaryo ise ilkine göre biraz daha riskli. Çünkü bu sefer askerler alanda tespit ettikleri birisini arıyorlar ve siz bu esnada biraz hızlı hareket ederek yukarı çıkıp bir saklanma yerine saklanın. Onlar daha sonra binayı terkedecekler.

Bu senaryoda ihtiyacınız olan araç-gereçler:
Maymuncuk ya da bir Levye

Not: Buraya 2. gelişinizde bir kez daha yanınızda Testere bıçağı getirin çünkü ilk gelişinizdeki girişteki açık olmayan alt kat açık olacak ve mutlaka değerlendirin çünkü birçok tibbi malzeme verecektir. VE Ayrıca 2 senaryoda da askerleri öldürmeyi başarabilirseniz sniper tüfeğini elde etmiş olacaksınız.

---Central Square (Şehir Merkezi)---
Sniper Junction'ın takas hali. Burada ihtiyacınız olan bir çok takaslık malzeme bulma ihtimaliniz var. Binanın içinede girebiliyorsunuz ancak oldukça riskli. Çünkü içeridi kişiler hırsızlık olmasa bile oraya sahiplenmişler ve size bırakmaya da niyetleri yok. Bu yüzden içeriye girdiniz ve sizi gördüler, buna rağmen uyarılarına kulak asmaz aramaya devam ederseniz size karşı 3-5 kişi ateş açacaktır. Birde gizli olsanız dahi içerideki kişi giriş kapısını zırt pırt kilitliyor ve bu yüzden içeride kalma riskinizde var. O yüzden hızlı olun ya da yanınıza kapı için birçok lockpick (Levye çok ses çeker) alın.
İhtiyacınız olan araç-gereçler:
Maymuncuk ya da bir Levye, 2 Testere bıçağı

---Decrepit Squat (Harabe)---
Burada açlıktan ölmek üzere olan bir adam var. Yanınıza onun için bir yemek getirirseniz size karşılığını verecektir.
İhtiyacınız olan araç-gereçler:
1 Maymuncuk ya da bir Levye, 1 Testere bıçağı

---Garage (Garaj)---
Burada babası için tibbi malzeme için takas öneren hayırlı bir evlat var. Bir nevi karakterlerinizin Content olacağı bir diğer mekan diyebilirim. 1 Testere bıçağı ile evin arka kısmını da arayabilirsiniz ancak burada çalmayın ya da öldürmeyin.
İhtiyacınız olan araç-gereçler:
1 Testere bıçağı (Takas olarakta alabilirsiniz)

---Hotel (Otel)---
Oyundaki diğer yerlere göre tek 3 farklı senaryoya sahip olan bir mekan.

1. Senaryo: Takaslık bir yer. 3 ya da 4 kişi oteli kuşatmışlar ancak çalmaya kalkarsanız size saldıracaklardır.
Bu senaryoda ihtiyacınız olan araç-gereçler:
Kürek, Maymuncuk ya da Levye

2. Senaryo: Psikopat bir ekip insanları kaçırıyor ve işkence ediyorlar. 4 kişiler. En üst katta bir tane rehine var. Onu kurtarmanız mümkün ancak dikkatli olun. Bu senaryoda öldürmek ya da çalmak sorun olmayacaktır.
Bu senaryoda ihtiyacınız olan araç-gereçler:
Kürek, 3 Maymuncuk ya da Levye

3. Senaryo: Zararsız bir adam yaşıyor. Ancak eşyalarını çalmaya kalkışırsanız saldırganlaşıyor. Çalmadan da maymuncuk ile elde edebileceğiniz güzel malzemeler var.
Bu senaryoda ihtiyacınız olan araç-gereçler:
Kürek, 2 Maymuncuk ya da Levye

---Military Outpost (Askeri Üs)---
Takaslık askeri bir mekan, büyük bir harita sahip ve tehlikeli bir yer. Öldürmeniz ruh hali için biraz sorun teşkil edecekse de çalmak etmeyecek. Sizinle takas yapmak için girişte bekleyen askerin arkasını dönüp gitmesini bekleyin ve üst kısıma merdivenle çıkın. Orada nöbet duran askere hiç bulaşmayın ve orada alt kattaki asker diğer bölüme gidesiye kadar biraz bekleyin. Gittikten sonra aşağıya inin ve takas yerinin hemen yanındaki ya da ilerisindeki kapılardan erzakları çalın.
İhtiyacınız olan araç-gereçler:
3-4 Maymuncuk ya da bir Levye, 4 Testere bıçağı

---Ruined Block of Flats (Yıkık Apartman Bloğu)---
Bir diğer başlangıç yeride burası. Düşman yok.
İhtiyacınız olan araç-gereçler:
2 Testere bıçağı

---Ruined Villa (Harabe Villa)---
Burada da iki farklı senaryo var.

1. Senaryo: Bir karı koca var. Bu senaryoda burası karakterlerinizin üzülmesini istemiyorsanız çalmamanız gereken bir yer. Ancak etrafa bakınmak ve sonrası için yatırım yapmak isterseniz:
Bu senaryoda ihtiyacınız olan araç-gereçler:
2 Maymuncuk ya da bir Levye

2. Senaryo: Bu senaryoda ise ev 4 isyancı tarafından kuşatılmış durumda ve hepsi de oldukça zor alt oluyorlar. Ancak gizlenerek buradan epey bir malzeme çalabilirsiniz.
Bu senaryoda ihtiyacınız olan araç-gereçler:
2 Maymuncuk ya da bir Levye, 1 Testere bıçağı

2--Oyundaki Mekanlar
---Quiet House (Sessiz Ev)---
Burası savaşın zor zamanında birbirlerine tutunarak kendi hallerinde geçinmeye çalışan yaşlı bir karı-koca çift yaşıyor. Burası da sefalet durumuna düşmeden uğramamanız gereken bir yer.
İhtiyacınız olan araç-gereçler:
1 Maymuncuk ya da bir Levye

---Semi-Detached House (Yarı-Yıkık Ev)---
Burası da iki farklı senaryoya sahip bir yer.

1. Senaryo: Evde 4 kadın var ancak 1 kişi evi koruyor ve o da oldukça kızgın.
Bu senaryoda ihtiyacınız olan araç-gereçler:
2 Testere bıçağı, 3 Maymuncuk ya da bir Levye

2. Senaryo: Bu senaryoda ise takas yapabiliyorsunuz ve ev 3-4 kişi tarafından sarılmış ancak zararsızlar. Tabii ki gözlerinin önünde çalmaya kalkarsanız orası başka.
Bu senaryoda ihtiyacınız olan araç-gereçler:
2 Maymuncuk ya da bir Levye, 1 Testere bıçağı, Kürek

---Shelled Cottage (Bombalanmış Kulübe)---
Burası da Abaondoned House'ın biraz değiştirilmiş bir versiyonu diyebilirim. Aynı gereçler burası içinde geçerli.
İhtiyacınız olan araç-gereçler:
2 Maymuncuk ya da bir Levye

---Shelled School (Bombalanmış Okul)---
2 farklı senaryoya sahip bir yer daha.

1. Senaryo: Burada evsizler var ve zararsızlar ancak çalmaya kalkışırsanız size karşı birlik olacaklardır.
Bu senaryoda ihtiyacınız olan araç-gereçler:
Kürek, 1 Testere bıçağı, 1 Maymuncuk ya da bir Levye

2. Senaryo: Bu senaryoda takas yapabiliyorsunuz ancak oldukça fazla isyancı var ve çok tehlikeliler.
Bu senaryoda ihtiyacınız olan araç-gereçler:
Kürek, 1-2 Testere bıçağı, 1 Maymuncuk ya da bir Levye

---Small Apartment Building (Küçük Apartman Binası)---
2 farklı senaryoya sahip.

1. Senaryo: Burada anne ve babasına bakmakla kendini mükellef sayan bir hayırlı evlat var.
Bu senaryoda ihtiyacınız olan araç-gereçler:
Kürek, 1 Maymuncuk ya da bir Levye

2. Senaryo: Bu senaryoda ise ev 3-4 haydut tarafından kuşatılmış. Öldürmek ya da çalmak sorun olmayacak.
Bu senaryoda ihtiyacınız olan araç-gereçler:
2 Testere bıçağı, 2 Maymuncuk ya da bir Levye

---Sniper Junction (Keskin Nişancı Kavşağı)---
Bir diğer Content (Tatmin, Sevinçli) edineceğiniz mekan. Ancak oldukça çetin ceviz bir yer. Çünkü sizi avlamak için sabırsızlanan gözü kör olası bir sniper var. O yüzden burada durmaksızın koşmayın ve mutlaka saklanarak yol alın. Bu esnada ise binaya girdiğinizde hemen alt kata inerek yol üstünde gördüğünüz bir babanın bebeğinin yanına dönmesine yardımcı olun. Size bunun karşılığını verecektir.
İhtiyacınız olan araç-gereçler:
Kürek, 2 Testere bıçağı, Maymuncuk ya da Levye

---St. Mary's Church (Aziz Mary'nin Klisesi)---
2 farklı senaryoya sahip olan bir yer daha.

1. Senaryo: Burası çalmayacağınız müddetçe zararsız ve takaslık bir yer olacaktır.
Bu senaryoda ihtiyacınız olan araç-gereçler:
1 Testere bıçağı, 2 Maymuncuk ya da bir Levye, Kürek

2. Senaryo: Bu hikayede ise rahip ölmüş ve ev haydutlar tarafından çevrilmiş durumda. Buradan çalmak ya da öldürmek sorun olmayacaktır.
Bu senaryoda ihtiyacınız olan araç-gereçler:
4 Testere bıçağı, 2 Maymuncuk ya da bir Levye, Kürek

---Süpermarket---
2 farklı senaryoya sahip olan bir yer daha.

1. Senaryo: Content olabilecek bir senaryo. Sarhoş bir asker yemek arayan ve savunmasız bir kıza tecavüz etmek üzereyken onu durdurmanız gerekiyor. Ancak dikkatli olun, asker silahlı. Bu yüzden onu gizlice öldürerek kızı kurtarmanız mümkün ama acele etmenizde fayda var.
Bu senaryoda ihtiyacınız olan araç-gereçler:
2 Maymuncuk ya da bir Levye, Kürek

2. Senaryo: Sizin gibi erzak aramak için orada olan 3 hayatta kalmaya çalışan insan olacak. Zararsızlar ancak sataşmayın, hepsi silahlı.
Bu senaryoda ihtiyacınız olan araç-gereçler:
2 Maymuncuk ya da bir Levye

---Warehouse (Depo)---
3 tane zibidi haydut epey bir fazla erzakları ve eşyaları burada alıkoyuyorlar. Bu sebeple öldürmek ya da çalmak hiç bir sorun olmayacaktır.
İhtiyacınız olan araç-gereçler:
2 Testere bıçağı, 2 Maymuncuk ya da bir Levye

---Old Town (Eski Şehir)---
Burada haydutlar ve keskin nişancılara karşı yaşamaya gayret eden bir abi ve kız kardeşi ve onun çocuğu var imiş. Ancak kız kardeş daha sonra kardeşinin yanından ayrılmış. Notları okursanız işinize daha yararlı malzemeler bulabilirsiniz. Keskin nişancılar ise evin üst ve alt katında size soluk aldırmıyorlar. O yüzden dikkatli olmanızda fayda var.
İhtiyacınız olan araç-gereçler:
1 Testere bıçağı, 2 Maymuncuk ya da bir Levye, Kürek

---Looted Gas Station (Terkedilmiş Benzin İstasyonu)---
Burası artık harabe olmuş eski bir gaz istasyonu olduğu için sadece bol malzemelerin olduğu zararsız bir yer.
İhtiyacınız olan araç-gereçler:
1 Testere bıçağı, 1 Maymuncuk ya da bir Levye, Kürek
Taktikler
Bu taktiklerin hepsinde en az 1 silahınız olsun yakın dövüş için
Garantileme taktiği
Bir eve giderken yanınıza her türlü aleti alarak ''Herşeyi temizle ve aç '' psikolojisinde gitmeniz lazım buna giderken Arica ve Roman gibi arkadan tek atan karakterler gitmek önemli evdeki bütün size zarar verebilecek silahlıları öldürüp her kapalı yeri levye kürekle vs. açmaktan geçiyor. Herşeyi açtıktan sonra boş yer kadar eşya alıp geri dönülür. Daha sonra orayı zor zamanlarda kullanmak için bırakılır.
Eşyaları alıp çıkma taktiği:
Bu taktik için önce garantileme taktiğini yapmanız gerekli. Garantileme taktiği ile heryeri açıp tehlikeleri kaldırdıktan sonra evin giriş bölmü (başladığımız yer ) olan kısma bütün ordaki eşyaları yığmaktan geçer. Evdeki bütün eşyalar evin önüne yığılır ve envanteri doldurulup geri dönülür ve zor zamanlarda kullanmak üzere o ev uzun süre bırakılır. Merak etmeyin eşyalara kimse dokunmuyor.

Üstteki 2 taktiği hemen hemen her gittiğiniz yere yapın ve eşyaları toplarken uzaktaki mekanlara gitmeye çalışın yani süpermarket dururken önce harabe evi %100 toplamayın yoksa ilerleyen zamanlarda sıkıntı yaşarsınız. İlk en uzaktaki ve başarabileceğinizi düşündüğünüz yerleri yağmalayın çünkü ilerde şehre isyancılar inebiliyor ve şehirde savaş çıktığından uzaktakiler genelde olmak üzere çoğu yere erişimimiz kapanıyor ve gidemiyoruz yada kışın kar yağıyor ve yolu kapatabiliyor. Kış ve isyancılar geldiğindeyse yakındaki evlerdeki eşyaları toplayarak hayatta kalabiliriz. Bu yüzden yakındaki evleri %100 toplamak yerine uzaktaki evlerden çalın.

Ecelin çağrısı taktiği :
Çoğu ileri seviye tehlikesi olan evde saklanmalı yer var bu taktikte o saklanma yerleri üstüne yapılı bir taktik ve Arica ve Roman dışı bir karakterle yapmak riskli olabilir. Mesela bir saklanma yeri buldunuz ve üst kattada adam var. Olduğunuz yerde koşarak ses yaparak adamın aşağı inmesini ve kontrol etmesini sağlayın. Adam kontrole gelince saklanın ve gerekli derecede yaklaşınca arkadan yere yatırıp bıçaklayın. Aman dikkat eğer yakında başka adam varsa öldürdüğümüz adam ölmeden önce bir ses yapıyor ve diğer adamlar yakındaysa o yöne koşuyor yani adamı öldürür öldürmez tekrar saklanın başkası gelirse cesedi görüp yaklaşacaktır. Hemen onuda indirin bu şekilde bir çok kişiyi halledebilirsiniz.

Roman ve Arica ile Askeri üsse darbe :
Bu taktik askeri üsse giremeyenler için ve sadece roman ve arica ile yapmanız iyi olur yanınıza bıçak alın.
Askeri üsse girince direk karşıda takas öneren adam olucak. Takasa basıp takas yapmadan çıkın
Komutan gelip takas yapan askeri yanına çağırıcak. Askerler arkasını döner dönmez ses yapmadan merdivenden üstteki askerin yanına çıkın ve onu arkadan bıçaklayın hemen. Sonra cesedi yağmalayarak bir de silah elde edin.
Sonra çatıda yavaşça ilerleyin ama gözükmeyecek kadar. Komutan olucak komutan soldaki binaya girdiğinde aşağı inip takas yapan askerin arkasına gidin ve onuda arkadan bıçaklayın. Ne olur ne olmaz bu takasçı askeri öldürmeden önce geldiğiniz kapıyı kapatın. O askeride soyun . Sonra komutanın bulunduğu binaya girin orda bi saklanma yeri olacak. Eğer beklerseniz komutanı o saklanma yerinden geçerken öldürebilirsiniz. Sonra diğer odadaysa başka bir asker arkası dönük bulunmakta onuda arkadan kesin yada dikkatini saklanma yerine çekin. Üstte diğer bölgeye doğru başka askerlerde var onlarıda Ecelin çağrısı ile yada askerlerden aldığınız silahlarla bir güzel öldürürseniz askeri üssün tamamı sizi oluyor ve rahata erişiyorsunuz.
Son
Umarım rehber size yardımcı olmuştur eğer dikkatli oynarsanız sizde başarırsınız. Genede takımınızda Arica yada Romanın bulunması kazanmanızı etkiliyor.

Taktikleri ve bilgileri kullanarak umarım sizde bu ekranı görürsünüz

Rehberi beğendiysen + beğenmediyseniz -. vermeyi unutmayınız.
Alıntı yaptığım arkadaş olan xdalgurunda rehberini okuyup ona oy vermeyi unutmayınız.
Savaş soğuk bir rüzgar bizse ona dayanmaya çalışan yapraklar.
İyi günler
72 commentaires
O Geri Dönüyor ( Kadir ) 2 mai à 15h36 
rehber için çok teşekür ederim çok yardımcı oldu <3
artunustuk 18 nov. 2023 à 14h11 
Teşekkürler
NoelDayı 20 oct. 2023 à 17h24 
Valla tek diyeceğim, helal olsun.:steamthumbsup:
Selahattin Güngör 5 juin 2023 à 3h00 
Liman/ hava alanı hakkında bilgi içeren rehber de eklerseniz seviniriz
Ardic 10 avr. 2023 à 14h56 
Ulan Emilia ile Romanı aynı eve koydum her gece birbirlerini kesiyorlar. Her gece kavga ettiklerinden 15 günün 13 ü yatakta geçti.
ErdocumNaber 21 mars 2023 à 1h59 
güzel rehber, teşekkürler.
PARSA TV 30 nov. 2021 à 11h52 
harika rehber elinize sağlık +rep
Armless Schwarzenegger 26 juin 2021 à 6h47 
Bazı lokasyonlar ve Roman hakkında bilgi eksikliği var. Roman çok iyi gitar çalıyor ve Hava limanı ile Liman ile ilgili bir şey yok. Bunları ekleyerek bir güncelleme yaparsan daha iyi olur.
Sinan Kaya 9 juin 2021 à 9h42 
Nasıl silah yaparız?
Naber 25 avr. 2021 à 8h32 
askeri üsteki askerlerin hepsini öldürmem karakterlerin ruh hallerini çok etkilermi