Install Steam
sign in
|
language
简体中文 (Simplified Chinese)
繁體中文 (Traditional Chinese)
日本語 (Japanese)
한국어 (Korean)
ไทย (Thai)
Bahasa Indonesia (Indonesian)
Bahasa Melayu (Malay) BETA
Български (Bulgarian)
Čeština (Czech)
Dansk (Danish)
Deutsch (German)
Español - España (Spanish - Spain)
Español - Latinoamérica (Spanish - Latin America)
Ελληνικά (Greek)
Français (French)
Italiano (Italian)
Magyar (Hungarian)
Nederlands (Dutch)
Norsk (Norwegian)
Polski (Polish)
Português (Portuguese - Portugal)
Português - Brasil (Portuguese - Brazil)
Română (Romanian)
Русский (Russian)
Suomi (Finnish)
Svenska (Swedish)
Türkçe (Turkish)
Tiếng Việt (Vietnamese)
Українська (Ukrainian)
Report a translation problem

Finland
🐿️ Milloin oravat parittelevat?
Suomessa oravien (eli metsäoravan, Sciurus vulgaris) paritteluaika ajoittuu helmi–maaliskuulle ja joskus myös toisen kerran kesä–heinäkuussa, jos olosuhteet sallivat.
Naaras voi saada 1–2 poikuetta vuodessa.
🔥 Parittelukäyttäytyminen
Juoksuleikki
Kun naaras tulee kiimaan, se houkuttelee paikalle useita uroksia. Tämä voi johtaa näyttävään "orava-ajoon", jossa urosten joukko juoksee naaraan perässä pitkin puita ja maata.
Kilpailu ja valinta
Naaraat eivät parittele kenen tahansa kanssa. Urokset kilpailevat keskenään ja naaras valitsee usein voimakkaimman tai taitavimman uroksen.
Itse parittelu
Varsinainen parittelu kestää vain hetken ja tapahtuu yleensä puun oksalla tai rungolla. Uros nousee naaraan selkään ja astuu sen nopeasti.