Products

Recent reviews by derdecki

< 1  2  3 >
Showing 1-10 of 23 entries
No one has rated this review as helpful yet
32.6 hrs on record (24.0 hrs at review time)
Niestety. Początkowo zadowolony, po 25 godzinach muszę napisać... To nie jest BF. Mapy maciupkie, jedyna, która realnie nadaje się na walki czołgów to ta ze starego BF. Jeden wielki chaos, wszyscy się ślizgają, po 7 sekundach zdrowie wraca z krytycznego do maxa, a dodatkowo nowe mapki będą małe, nowe tryby to 4 na 4 a ostatnim gwoździem do trumny są te nowe skórki na broń. Złoto, kolorki, syf. Miały być skórki militarne ale grę przejęli księgowi. W reklamie nabijali się z COD i już praktycznie 11 dni po premierze stają się codem. Dla mnie najlepsze części to Bad Company 2, BF3 i BF4. A to? To jest COD na sterydach. Frustrujący i męczący. Chaotyczna pogoń na małych mapach. Totalne rozczarowanie.
Posted October 10, 2025. Last edited October 22, 2025.
No one has rated this review as helpful yet
139.1 hrs on record (1.9 hrs at review time)
Cóż, jestem dopiero po prologu i zaczynam grę więc nie ocenię wielu jej mechanik. napiszę o tym co zobaczyłem do tej pory. Świetny klimat, grafika, muzyka, doskonała gra aktorska a przede wszystkim świetny scenariusz i reżyseria, No i miejsca, które człowiek zna z własnych wycieczek typu Skalne Miasto... W grze co prawda jest to Skalne Miasto w Czeskim Raju a nie to przy granicy ale to przedstawione w grze do złudzenia je przypomina. Świat jest doskonale przedstawiony, brutalny ale jednocześnie w dialogach zawarte są smakowite żarty. No i gra w kości. Bawi jak w jedynce. Tyle na razie, jak pogram dłużej to na pewno będę narzekał na włamywanie się, walkę itd. Obiecuję wtedy aktualizować wpis. Na tę chwilę jest genialnie. Choć śmierdzi potem i krwią.
Posted February 4, 2025.
15 people found this review helpful
4 people found this review funny
0.0 hrs on record
Stary stażem i wiekiem gracz poleca. Kampania jest spoko, miło się gra. Lubię broń i klimaty z lat 80 więc jest ok. Multi? Dla takiego dziada jak ja, jest za szybkie. Chciałbym jakąś strefę wojny z zespołami większymi niż 6 osób. Ogólnie ok ale ile to ja się musiałem naszukać, żeby nie instalowało mi się całe Call of Duty czyli MW 1/2 plus to czyli 300 Gb...
Posted October 26, 2024.
1 person found this review funny
4.3 hrs on record (2.2 hrs at review time)
Nie rozumiem tej totalnej krytyki. Faktycznie ta część jest bardziej podobna do części pierwszej, która mi się zdecydowanie bardziej podoba niż część druga. Bardziej spokojna, ruchy można zaplanować, nie ma tego chaosu, szaleństwa i nerwowego click festu co w drugiej części. Bardzo fajna rozgrywka. Jeśli miałbym się czegoś czepiać to braku cutscenek na silniku gry. Poza tym miód. Polecam.
Posted February 27, 2023.
28 people found this review helpful
1 person found this review funny
177.1 hrs on record (8.6 hrs at review time)
Early Access Review
Bardzo ambitny projekt. Główna inspiracja? Animal Crossing. Ale także Stardew valley i wszelkie wcześniejsze Harvest Moony. Jest wszystko: rozwój postaci, rolnictwo, rozbudowa, kopalnia, zła korporacja, żyjące miasteczko, mieszkańcy, królowa roślin czy jak tam ona się zowie a z autorskich pomysłów to rozbudowana eksploracja głębin. Bardzo fajna graficznie, w końcu nie jakieś dziwne japońskie postacie tylko bliższe nam, europejczykom. Wciąga, cały czas odkrywa się coś nowego i wygląda rewelacyjnie. Wady? Bardzo zasobożerna, na najwyższych ustawieniach potrafi niemiło zaskoczyć chrupaniem. A wada druga to jak dla mnie skomplikowana mapa, pomimo kilku godzin na koncie jeszcze się na niej gubię. Dla fanów gatunku: gorąco polecam. Dla innych: zaryzykujcie, fajna, wciągająca relaksująca gra.
Posted October 14, 2022.
2 people found this review helpful
8.6 hrs on record (3.4 hrs at review time)
Gra z potencjałem, niestety na tym etapie kompletnie niegrywalna. Po 10 minutach zaczyna niemiłosiernie zwalniać. Nie jest to wina kompa, nawet na najniższych ustawieniach problem istnieje. Nie zalicza trafień zwierząt. Zwracam grę choć gdyby nie te problemy to byłoby ok.
Posted September 3, 2022.
14 people found this review helpful
10.1 hrs on record (5.0 hrs at review time)
Recenzja maniaka i weterana Syberii. A więc do rzeczy. Cudowna gra, rewelacyjna grafika, klimat, no i ta muzyka... Tematycznie oderwana od pierwszych dwóch części ale tak samo wciągająca, romantyczna i pozostająca w głowie historia. Tym razem już bez mamutów i Syberii ale tak samo magicznie. Fabularnie jest świetnie, gra wciąga jak część pierwsza, trudno się oderwać. Teraz widać, jak słaba była część trzecia... Jeśli się zastanawiasz i wahasz to kupuj w ciemno. Ustaw grafikę na max bo to ważne i najlepiej załóż słuchawki. No i płyń. Spojlerów nie będzie, no może malutki: cudowny polski akcent w grze. Brać, bo warta każdych pieniędzy.
Posted March 19, 2022.
4 people found this review helpful
1.5 hrs on record (0.2 hrs at review time)
Lubisz psychodelię lat 60-70 tych? Kochasz kapele pokroju Pink Floyd? Masz dobre słuchawki nagłowne, najlepiej z przedwzmacniaczem? To kup grę obowiązkowo. Szklaneczka bursztynowego czegoś szkockiego a jeszcze lepiej irlandzkiego, słuchawki na uszy i jazda. Relaksująca gra muzyczna, pozwalająca na wsłuchanie się w naprawdę rewelacyjną ścieżkę dźwiękową, ciekawa historia i (jak na razie) tylko dwa klawisze do wybijania rytmu. Niby tylko dwa ale jako, że można tworzyć dźwięki krótkie i długie a utwory potrafią być nieźle połamane (choć to nie Dragonforce), to zabawa jest rewelacyjna. I jeszcze raz na koniec: nie wiem co to za kapela tworzyła muzykę ale utwory są znakomite. Lubisz gry rytmiczne i starego rocka? Bierz bez wahania. Wagon świetnej zabawy za cenę flaszki marnej "łychy". Uwierz mi, nie zawiedziesz się.
Posted March 4, 2022.
16 people found this review helpful
6.4 hrs on record (1.3 hrs at review time)
Stary dobry Tie Fighter. Identyczna mechanika, system moc-broń-tarcze, identyczne sterowanie. Kampania super po 2 misjach. Gry sieciowej nie oceniam, na razie nie gram.
Posted October 2, 2020.
11 people found this review helpful
1 person found this review funny
2.1 hrs on record (0.7 hrs at review time)
Early Access Review
Early Access to nie ma być wyciągarka pieniędzy za produkt ukończony w 20%. Tu nic nie działa. Nawet w tutorialu są błędy a gry często nie da się zapisać. Następny po World War 3 zbyt ambitny w założeniach, zbyt wcześnie wypuszczony ćwierćprodukt. Zarżnęliście panowie ten tytuł wypuszczając go w takim stanie. I dobrze. Może to nauczy następnych devów by jednak szanować klientów a nie wypuszczać kaszankę za pełną cenę. Weteran serii SH. Na stos!
Posted May 9, 2019.
Was this review helpful? Yes No Funny Award

A developer has responded on May 10, 2019 @ 2:17am (view response)
< 1  2  3 >
Showing 1-10 of 23 entries