42
Products
reviewed
2704
Products
in account

Recent reviews by GreyHair

< 1  2  3  4  5 >
Showing 21-30 of 42 entries
No one has rated this review as helpful yet
1.1 hrs on record
Zilele trecute am testat un joc creat de cei de la Digital Leisure, si anume Dragon’s Lair. Acum avem cel de-al doilea joc al companiei pe STEAM, Space Ace care este in acelasi stil de desene animate si insotit de acelasi umor.

Povestea

Space Ace in are in centru pe eroul interstelar Ace, a carui misiune este de a o salva pe voluptoasa Kimberly din mainile piratului spatial Borf. Ace este captiv in trupul tanarului Dexter, un copil neexperimentat. Pe parcursul jocului, eroul trebuie sa evite si sa invinga armata de roboti, creaturi extraterestre si ciudatenii cosmice. Premiul cel mare este s-o iei pe Kimberly acasa si sa-i suporti ifosele de pitipoanca :))

Gameplay

Din punct de vedere al gameplay-ului, Space Ace este la fel ca si Dragon’s Lair, bazat pe Quick Time Events, unde ai la dispozitie doar 5 taste, ce deservesc celor 5 actiuni pe care personajul le poate executa, miscari stanga-dreapta, in fata si i nspate si atac. Pentru miscare poti folosi sagetile sau combinatia WASD, care ti se par mai la indemana. Jocul porneste ca un desen animat, unde Kimberly este rapita de Borf si dusa pe nava lui. Tu ramani cu Dexter (Ace) si trebuie sa te duci sa-ti salvezi prietena. Piratul va incerca sa te opreasca prin toate metodele pe care le are la indemana, trimitand catre tine roboti uriasi, creaturi hidoase si plasand capcane la tot pasul.

Tu nu vei controla personajul, ci doar ii vei alege miscarile urmatoare, miscandu-te rapid sa apesand butonul potrivit la momentul potrivit, adica cand iti pare pe ecran. Un buton apasat gresit sau prea tarziu duce la moartea eroului. Sansele sa gresesti butonul sunt 80% (4 din 5), asa ca vei muri des. Ai 5 vieti initial, dar dupa pierderea lor poti continua si primesti altele 5. La fel ca si in cazul lui Dragon’s Lair, secventele sunt pline de umor, insa pot deveni repetitive, lucru care enerveaza, mai ales la ultimul nivel.

Imbunatatirile aduse jocului initial si portarea lui pe STEAM, in materie de gameplay se traduc in Realizari si Clasamente STEAM. Jocul are 12 Realizari STEAM pe care trebuie sa le indeplinesti pentru finalizare, acestea incluzand cele prin care trebuie sa termini jocul in cele 3 nivele de dificultate sau fara indicii de miscare. Ca sa realizezi asta iti trebuie ore bune jucate si invatarea nivelelor pentru ca atunci cand vine momentul sa execute unele actiuni ai de multe ori cateva fractiuni de secunda la dispozitie sa apesi butonul potrivit. Practic totul se traduce in coordonarea ochi-mana, ceea ce face din joc unul potrivit atat pentru adulti cat si pentru copii. Copii se vor bucura de grafica minunata si povestea incantatoare, adulti ise vor distra cu satira surprinsa de autori in “desen”.

Din pacate, la fel ca in cazul Dragon’s Lair, jocul este scurt, am jucat 30 de minute pe easy sa-l termin. Space Ace are 3 nivele de dificultate: “Cadet” (easy), “Captain” si “Ace”. Cu cat alegi un nivel mai greu de dificultate, vei primi ceva mai multe misiuni, dar nici asa gameplay-ul nu dureaza mai mult de o ora daca te descurci. Daca il joci beat poti pierde lejer 2-3 zile cu el :))

Un mare minus este lipsa suportului pentru controller, ideal pentru a te juca pe un ecran mare.
Grafica si sunet

In materie de grafica, Space Ace este ca un desen animat clasic. rezolutia maxima suportata de joc este 720p, deci nu va fi full HD, dar e ok de jucat pe televizor, si arata mai bine ca multe alte jocuri actuale. Sunetul este specific desenelor animate, insa daca mori des la o misiune devine repetitiv si enervant.

Concluzie

Avand in vedere ca am jucat Dragon’s Lair, nu m-a impresionat asa de mult Space Ace, dar pentru cei care nu l-au incercat, este un joc dragut, de jucat ocazional, cand doresti sa te relaxexi. Pretul jocului pe STEAM e de 10 euro in Romania, destul de piperat.

Sursa: http://steamgames.ro/game-review/space-ace-review-concurs/
Posted February 11, 2014.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
No one has rated this review as helpful yet
2.6 hrs on record
Astazi vom vorbi despre un joc creat de catre Phoenix Online Studios si lansat, in prima faza, in 2012. Este vorba despre Cognition: An Erica Reed Thriller. In urma cu un an, prin intermediul Greenlight a aparut pe STEAM primul episod al jocului, care a avut un succes rasunator, iar pe 19 septembrie 2013 a fost lansata varianta finala a jocului, care contine toate primele patru episoadele primului sezon. Suna ca un serial si jocul decurge ca un film, dar despre asta vom vorbi mai tarziu.

Povestea

Cognition: An Erica Reed Thriller are in centru o agenta FBI, Erica Reed, care are un set de abilitati speciale care ii permit sa vada trecutul unui obiect prin simpla sa atingere si astfel sa rezolve crimele. Aceasta abilitate este denumita Cognition, de unde si numele jocului. Povestea incepe cu agenta noastra pe urmele unui criminal in serie, cunoscut sub numele de Cain Killer, care ii rapeste si ucide fratele agentei. Trei ani mai tarziu, Erica trebuie sa renunte la cautarea ucigasului fratelu isau, Scott, si sa porneasca pe urmele altui criminal care apare in Boston, unul care pare sa-i stie secretul agentei, caci ii lasa in urma obiecte care ii vor stimula abilitatile paranormale.

Nu intram mai mult i ndetaliu sa nu va stricam jocul. Povestea este specifica unui serial politist, si actiunea joculu ise desfasoara in acelasi mod.

Gameplay

Cognition: An Erica Reed Thriller este un joc cu caracter puternic si gameplay unic. Povestea incepe si se desfasoara asemanator cu o carte de benzi desenate. In primul episod va trebui sa urmaresti si sa inveti abilitatile personajului si sa rezoli misterele folosindu-ti aceste abilitati. Mare parte din primul episod este ocupata de dialoguri intre personaje. Aceste dialoguri te ajuta sa cunosti persoanele cu care ai de-a face, iar atentia ta la acestea iti vor fi testate pe parcursul episodului de catre directorul FBI, care te va chestiona. Acest prin edison, denumit ”The Hangman” este mai lent, dar iti va fi de folos mai tarziu.

Jocul poate fi jucat folosindu-ti doar mouse-ul. Cu ajutorul acestuia poti sa te deplasezi si sa interactionezi cu celelalte personaje. Ai la dispozitie 3 butoane in partea stanga sus cu ajutorul carora salvezi jocul, accesezi indicii si fisiere de ajutor, un buton in stanga jos cu care iti activezi abilitatile speciale, iar partea dreapta este rezervata inventarului de obiecte pe care le poti folosi. Ca sa te ajuti poti folosi si tasta SPACE pentru a vedea locurile disponibile pe care le poti investiga. Asadar, Cognition: An Erica Reed Thriller este destul de simplu de jucat si nu-ti solicita prea mult abilitatile de testare si viteza de reactie. Iti solicita in schimb la maxim capacitatile intelectuale in rezolvarea puzzle-urile si in rezolvarea cazurilor.

Unele puzzle-uri pot fi dificil de rezolvat, dar ai la dispozitii indicii care se vor dovedi extrem de folositoare. Esti intr-un impas? Nici o problema, ia telefonul, da un mesaj la “tata” si el te scoate din belea. Unele misiuni sunt greu de indeplinit, dar satisfactia e mai mare cand le dai de cap fara ajutor.

Primul episod este lent i ndesfasurare si poate deveni enervant cand vorbesti cu toate personajele, dar jocul prinde viteza in episoadele 2-4. Mie mi-a luat 4 ore sa termin primul episod si aproximativ 2-3 ore fiecare din restul episoadelor, deci daca alegeti sa jucati Cognition: An Erica Reed Thriller veti avea parte de cel putin 10 ore de gameplay de calitate. Poti sa iti compari rezultatele cu prietenii, deoarece jocul beneficiaza de Realizari Steam si poti aduna si Carti de Schimb Steam, ceea ce aduce un nou plus jocului.

Grafica si sunet

Phoenix Online Studios au ales sa foloseasca un motor grafic care sa ilustreze jocul ca pe o carte de benzi desenate, lucru care are si aspecte si pozitive si negative. Cu toate ca engine-ul grafic pare simplu, el este destul de complex si ai nevoie de o placa video cu cel putin 512 Mb memorie dedicata sa-l joci decent. Totusi animatiile lasa de dorit. De multe ori imaginile sunt distorsionate si vocea personajelor nu se sincronizeaza cu imaginea.

Sonorul, pe de alta parte, este extraordinar. Dialogurile sunt poate printre cele mai reusite care le-am ascultat in jocuri si muzica de fundal te tine conectat la atmosfera sumbra a jocului, fara sa deranjeze.

Concluzie

Cognition: An Erica Reed Thriller este un joc extraordinar de captivant, care m-a surprins placut si cred ca a reusit sa stabileasca noi standarde in industria “indie”. Este unul dintre cele mai bune jocuri de aventura pe care le-am testat in ultima vreme si a fost o placere sa-l joc. Povestea te tine lipit de monitor, iar atmosfera jocului este excelenta. Nu exceleaza in grafica, dar daca cauti un joc cu “substanta”, nu vei gasi multe altele care se ridica la nivelul acestuia.

NOTE:

POVESTEA 10
GRAFICA 7
SUNET 10
GAMEPLAY 9

TOTAL: 9

Sursa: http://steamgames.ro/game-review/cognition-an-erica-reed-thriller-review/
Posted February 11, 2014.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
1 person found this review helpful
3.0 hrs on record
Knock-Knock este un nou titlu horror aparatut saptamana aceasta pe Steam. Jocul este creat de catre Ice-Pick Lodge, care mai au in spate titluri cunoscute, precum Cargo! – The Quest for Gravity sau The Void. Jocul beneficiaza de o prezentare ciudata, care te atrage din prima. Potrivit dezvoltatorilor, Knock-Knock a prins viata dupa ce un fan anonim le-a trimis informatii cu referire la joc, imagini si sunete inregistrate, iar aceste lucruri i-au determinat sa incerce sa creeze acest titlu. Povestea este sinistra daca are un sambure de adevar in spate, dar foarte interesanta pentru conceptul jocului.


Povestea

Desprinsa parca dintr-un film horror, povestea ne prezinta o cabana forestiera, veche de 3 generatii in care locuieste un om singur, sau asa crede el. Noaptea cand linistea se aseaza peste padure, in cabana se petrec lucruri ciudate. Zgomotele se aud la fereastra, in padure si apoi bate cineva la usa. Chiar daca nu deschizi, vizitatorul intra si incepe sa te caute. Este real ce se intampla, sau padurarul isi pierde mintile?

Asta e puzzle-ul pe care trebuie sa-l rezolvi. intrigat observi ca lucrurile dispar, isi schimba locul, iar zgomote ciudate se aud pe peste tot. Se sparg becuri, se aud pasi, cineva iti vorbeste. Dormi sau esti treaz? Oare vei supravietui pana dimineata? Asta e intrebarea….

Gameplay

Jocul incepe in cabana. Tu, padurarul, un personaj care imi pare foarte cunoscut, probabil seamana cu cineva dintr-un desen animat, te trezesti noapte tarziu, auzind zgomote ciudate din casa. Pentru a te misca folosesti butoanele WASD sau sagetile. Mouse-ul nu este folositor de loc in Knock-Knock, in schimb ai cateva butoane utile. E pentru a intreprinde o actiune, Space pentru a deschide usi, repara becuri sau Q pentru a face zoom. Cand incepi jocul, ai la dispozitie un tutorial care te lasa sa te plimbi prin casa, sa aprinzi becuri, sa deschizi usi blocate si sa te obisnuiesti cu jocul. Daca cauti cu atentie vei gasi si pagini de jurnal, care iti vor dezvalui parte din poveste, iar pentru a pricepe totul trebuie sa le descoperi pe toate, cam ca si in Alan Wake.

Odata ce te misti dintr-o camera in alta vei observa ca lucrurile nu mai sunt la locul lor, iar cabana devine din ce in ce mai mare. Cand spiritele se apropie de tine va trebui sa fugi afara si sa intri in padure. Dupa ceva mers vei gasi o noua casa, care de fapt este tot a ta, dar cu ceva diferit si vei avansa in joc.

Cand intri in actiune cu adevarat, va trebui sa te pazesti de vizitatori si poti face asta in 2 moduri: ori ii surprinzi si aprinzi lumina cand ei deschid o poarta, ori te ascunzi in intuneric sperand sa nu te gaseasca. Cand becul e aprins, personajul se misca rapid prin incapere nefacand zgomot. Cu lumina stinsa, in schimb, omuletul se misca tiptil incercand sa nu faca zgomot. Scopul tau este sa gasesti ceasuri si sa inaintezi in timp suficient cat afara sa se lumineze, iar tu sa scapi cu bine. Daca esti suprins intr-o camera va trebui sa te misti rapid, ori sa fugi pe lumina, ori sa te ascunzi in intuneric, sperand sa nu te gaseasca nimeni. Intr-un nivel, daca esti prins va trebui sa rejoci din nou pana reusesti sa scapi, lucru care poate deveni enervant.


Knock-Knock beneficiaza de 18 realizari Steam, insa 2 dintre acestea reprezinta finalizari alternative ale jocului, deci ca sa faci 100% pe Steam va trebui sa il rejoci.

Ca si gameplay, Knock-Knock este simplu, dar conceptul acesta nu l-am mai vazut, deci e bine ca se inoveaza.

Grafica si sunet

La prima impresia jocul mi s-a parut o joaca de copii. L-am jucat in intuneric la 12-1 noaptea si ma asteptam la ceva super scary ,dar primul nivel si prima plimbare prin padure m-a lasat rece. cu toate ca sunetul era foarte bun nu m-a impresionat de loc. dar la nivelul 3 am tras deja prima sperietura si totul a devenit interesant, odata cu trecerea nivelelor si cresterea dificultatii. Personajele negative sunt bine conturate, iar sunetele scoase sunt excelente. Aceste spirite nu prea au asemanari omenesti si nici nu le poti vedea bine pentru ca fug din lumina, dar cand apar rapid iti provoaca o stare de film de groaza excelenta. Incaperile sunt bine structurate, impresia de spatiu e bine definita, iar lumina este foarte bine realizata. Personajul principal cara dupa el o lampa cu lumanare, iar miscarea flacarii provoaca umbre si lumini difuze, exact ♥♥♥ te-ai astepta in realitate.

Am vorbit putin despre sunete, ce n-am precizat sunt conversatile pe care personajul le are cu jucatorul. Acesta vorbeste ciudat, in nici un caz nu in engleza, dar exista subtitrari ca sa pricepi ce zice. Vocea mi-a placut mult, din nou mi-a amintit de personaje din desene animate. Vocile spiritelor sunt excelente, variind de la sunete subtiri, asemanatoare copiilor, la voci groase, ca a unui bolnav suferind de guturai, air aceasta diversificare este excelenta si creaza o atmosfera foarte buna in joc.


Concluzie

Knock-Knock este un joc care te surprinde, este mult mai “scary” decat pare i nprezentare si te tine conectat. Recomandarea mea este sa il jucati ♥♥♥ vi se sugereaza la inceput, cu casti date tare si pe intuneric, de preferinta noaptea pentru o experienta originala.

NOTE:
POVESTEA: 9
GAMEPLAY: 8
GRAFICA: 9
SUNET: 10

TOTAL: 9

Sursa: http://steamgames.ro/game-review/knock-knock-review/
Posted February 11, 2014.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
No one has rated this review as helpful yet
2.5 hrs on record (1.0 hrs at review time)
Acum cateva zile va prezentam o stire referitoare la lansarea pe Steam a celui mai nou joc produs de Studion Bean si distribuit de catre Adult Swim Games, Soundodger+. Este vorba despre fratele mai mare al cunoscutului joc freeware Sounddodger, in care va trebui sa misti pe ritmul muzicii si sa eviti notele miscatoare, care vin inspre tine, in functie de ritmul piesei ascultate. Multumita Adult Swim Games, am avut posibilitatea de a testa acest nou joc cu cateva zile inainte de lansarea oficiala si am adunat deja cateva ore bune in el, asa ca e timpul sa vorbim putin despre el.

Ideea din Soundodger+ este ca, indiferent cat de relaxanta pare o piesa, notele pot fi daunatoare pentru integritatea ta, cel putin in joc. Conceptul este unic, implementarea simpla, dar eficienta. Practic, tu controlezi o minge pe ecran, iar in functie de muzica pe care o asculti, din toate partile esti atacat de obiecte pe care trebuie sa le eviti. In unele cazuri va fi extrem de greu, dar ai posibilitatea de a activa modul slow motion si a scapa nevatamat. Ai trei tipuri de obiecte care vor sa te elimine: triunghiuri, care nu fac altceva decat sa mearga in linie dreapta cand sunt lansate, dar pot develi aglomerate rapid si, de multe ori, ele isi atu=ing pana la urma tinta, patrate, care alearga dupa tine si sfere mari, care, din nou merg in linie dreapta, dar ocupa o mare parte din suprafata disponibila, care este, de fapt, ca un disc de muzica. Tot ce trebuie sa faci este sa incerci sa rezisti pana la sfarsitul melodiei si sa reusesti asta fara sa fi atins de prea multe ori. Scorul se genereaza in procente, insa pentru a atinge Realizarile Steam va trebui sa te perfectionezi si sa incerci sa reusesti nivelele la 100% fara a folosi slow-motion.

Soundodger+ beneficiaza de 23 de piese incluse, cu 11 mai mult decat varianta gratuita, iar printre artisti se numara nume consacrate in industria jocurilor precum Disasterpeace (FEZ, Runner2), Danny Baranowsky (The Binding of Isaac) si multi altii. Este si normal ca un astfel de joc sa se invarta practic in jurul muzicii, iar daca aceasta baza esentiala nu este sufiecient de buna, este sortit esecului. Aici este punctul central al jocului, caci cei de la Studion Bean au inteles ca fiecare persoana are stiluri diferite de muzica preferate si au reusit sa adauge un element ce va multumi pe toata lumea. Este vorba despre editorul de nivele si generarea automata a acestora in functie de muzica disponibila pe calculator.

Modul clasic de a juca incepe usor, si iti da posibilitatea sa inveti dinamica jocului. Te vei misca cu mouse-ul sau controllerul, pentru ca Soundodger+ are suport complet pentru acesta si poti folosi modul slow-motion pentru a scapa din situatii dificile, utilizand butonul mouse-ului. Daca esti atins, toate piesele in miscare prind viteza si se duc spre margine pentru a-ti da posibilitatea de a reveni linistit la joc. Termini melodia si mergi mai departe. Punctajul acumulat iti deblocheaza melodii noi, care creaza automat nivele mai dificile. Ce mi-a placut mie cel mai mult la modul de joc clasic, a fost armonia cu care muzica interna a jocului se sincronizeaza cu gameplay-ul, lucru de care iti dai seama cand incarci melodiile tale din calculator. Aici am realizat cata munca a fost depusa in spatele acestui proiect si de ce a avut un succes urias la PAX 2013, unde a concurat cu jocuri care pareau superioare din toate punctele de vedere.

Exista si 5 nivele bonus care sunt greu de accesat, ceea ce face acest joc competitiv. practic, pentru a le putea juca trebuie sa culegi o inimioara, pe care o primesti in nivele superioare si care te ajuta sa primesti o lovitura fara a fi afectat. Totusi, daca esti atins, aceasta dispare, iar pentru a debloca u nastfel de nivel bonus, trebuie sa termini runda la 100% si fara a pierde acea inimioara, lucru extrem de greu de realizat.

Am vorbit despre nivelul de joc clasic, sa trecem acum la partea cea mai interesanta: nivelele generate de catre jucator. Editorul de niveluri nu este foarte simplu de folosit, Studion Bean a pus la dispozitia utilizatorilor un set de tutoriale, dar doar cei care au cunostinte de muzica se vor apuca sa creeze nivelu lde la zero. Pentru noi restul, muritorii de rand, exista insa generarea automata de nivele. Mi-am dorit sa o incerc si am ramas uimit. Am facut chiar si competitii aici, incercand genuri variate de muzica, de la house la hip-hop, de la rock la manele, de la simfonii la dubstep. Avem doua videoclipuri inregistrate care surprind “abilitatile” noastre cu aceste melodii.

Primul astfel de video cuprinde urmatoarele melodii:

Birdy Nam Nam – Goin In (Skrillex Goin Down Mix)
Grasu XXL – Turbofin
Love headshot-INS

Youtube Video

La la doilea ne-am facut de cap:

B.U.G. Mafia – 40 Kmh (feat. Mario)
Nirvana – Smells Like Teen Spirit
GUTA & LIVIU GUTA – 4 NOPTI SI 4 ZILE =)))

Youtube Video

Trebuie sa precizam un lucru in legatura cu aceste video-uri, poate observati calitatea mai slaba a sonorului, acesta nu este generat din joc, am fost noi nevoiti sa il alteram in timpul editarii, pentru a evita problemele de copyright si de a nu da posibilitatea oamenilor sa-si descarce aceste piese de pe video-urile noastre.

Concluzie:

Soundodger+ poate fi descris in trei cuvinte: maretie prin simplitate. Chiar daca nu beneficiaza de un motor grafic performant, Soundodger+ reuseste sa surprinda printr-un gameplay intuitiv, simplu si, prin intermediul posibilitatilor de customizare, este potrivit oricarui gamer, experimentat sau nu si de orice varsta. Este un joc ocazional excelent, de accea, primeste de la noi nota 9.5.

Sursa: http://steamgames.ro/game-review/soundodger-review/
Posted February 11, 2014.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
7 people found this review helpful
1.9 hrs on record
Early Access Review
Peste weekend am avut sansa sa testez un joc nou, care este inca “scutece”, sa zic asa, Prison Architect, produs de catre Introversion Software. Jocul este disponibil de ceva timp in faza Alpha, iar ceea ce m-a atras la el a fost conceptul, si anume, sa intri in pielea unu idirector de inchisoare si sa faci ceva pe acolo. Ma asteptam la un joc de tipul Tycoon in care sa construiesti si sa trebuiasca sa te misti rapid caci totul devine haotic, dar am avut o surpriza placuta. Nu ma asteptam sa ma prinda asa de tare acest joculet incat sa-i dedic destule ore in detrimentul altor jocuri mult mai “populare”.

Stilul de joc si grafica este asemanatoare cu Prison Tycoon, spre exemplu. In tutorial va trebui sa construesti o camera de executie si sa o conectezi la electricitate, punand si scaunul electric. Ai de-a face cu 3 tipuri de persoane, pe langa detinti: un Judecator, Jurati si un Executor. Tutorialul merge rapid si nu apuci sa inveti mare lucru, doar 2-3 chestii de baza, care nu te vor ajuta prea mult in joc. Este bine structurat, insa, iar pe tot parcursul sau esti ghidat inspre a-ti indeplini ♥♥♥ trebuie atributiile. Povestea spune ca trebuie sa construiesti o facilitate in care sa gazduiesti un condamnat la moarte. constructia implica parte noua in cladire, celula, camera de executie, canalizari, curent electric si asa mai departe. Vei intampina probleme diverse, de la scurtcircuite electrice, la probleme administrative. Vei invata ♥♥♥ sa te adaptezi, sa refaci circuitele electrice, in functie de necesitati. Dar asta este tot. Nu inveti sa faci cladiri mari de celule, sa extinzi cladirile si astea sunt doar unele dintre problemele pe care le vei intampina in joc. Insa jocul nu e finalizat si ne asteptam sa apara mai multe misiuni in cadrul tutorialului.

Incercand jocul propriuzis, am fost executat rapid de circumstante si dupa 20 de minute a trebuit sa repornesc nivelul. ♥♥♥ au venit primii incarcerati la noua mea inchisoare, au facut taraboi, am scapat totul de sub control si a trebuit s-o iau de la capat. Am invatat insa lucruri noi, iar la a doua incercare mi-a iesit. Cand incepi ti se dau 3 optiuni pentru a-ti construi o noua inchisoare, si anume, cladire mica, medie sau mare. Odata aleasa optiunea dorita, primesti un camp gol si te apuci de treaba. E destul de complicat sa-ti dai seama ce ai de facut, pentru ca sunt multe lucruri de construit: celule, teren de sport, birouri pentru fiecare tip de personal din inchisoare, grupuri sanitare si asa mai departe. Alegi sa construiesti celulele in functie de buget, insa cu cat conditiile sunt mai proaste, cu atat mai repede vei avea probleme cu detinutii. Nu ai insa buget sa-i multumesti pe toti si trebuie sa te adaptezi. Merge cam greu la inceput, insa nu m-am plictisit, Prison Architect te prinde repede si devine interesant.

Banii in joc ii castigi realizand misiuni date de catre stat. detinutii aduc si ei bani, deci trebuie sa ai grija sa ii hranesti si sa ii impiedici sa se omoare intre ei sau pe gardieni. Dupa ce mai inaintezi in joc vei putea sa iti angajezi detinutii in fabrici in interiorul peniteciarului sau sa-i pui la munca la bucatarie sau la spalatorie si astfel sa economisesti bani care ar trebui sa-i strici cu personalul inchisorii. Totusi jocul e in stadiul Alpha si multe chestii se pot schimba, iar noi speram ca se vor schimba inspre bine.

Grafica e simpluta, seamana cu desenele animate, un lucru bun, din punctul meu de vedere, caci sunt un fan al jocurilor cu acest aspect, intru-cat imi creaza o atmosfera relaxata. Probabil la asta s-au gandit si dezvoltatorii care au incercat sa faca jocul sa para mai putin serios, chiar daca ai de-a face cu executii si prizonieri condamnati la sentinte grele. Acest aspect face jocul mai placut si-i da o atmosfera casual, un lucru bine venit in lumea jocurilor de strategie care iti sug toata energia. Jocul beneficiaza de un autosave, lucru rar intalnit in jocurile de strategie si care poate deveni enervant, caci daca te trezesti intr-o situatie ificila nu mai poti da inapoi suficient de mult incat sa impiedici acele lucruri sa se intample.

Per total, jocul mi-a placut, m-a tinut conectat mai mult decat alte simulatoare de gen, iar daca Introversion Software vor reusi sa adauge elementele lipsa, Prison Architect va deveni un titlu solid, poate chiar un punct de referinta in industria de gen.

Nota data de noi pentru versiunea alpha este 7.5/10.

Sursa: http://steamgames.ro/game-review/prison-architect-review/
Posted February 11, 2014.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
5 people found this review helpful
1.0 hrs on record
Early Access Review
In urma cu ceva ani am avut placerea sa incerc un joc unic la vremea sa, Black and White, care te punea in postura de a fi “Dumnezeu” si de a-ti crea propria armata de enoriasi. Acum ceva timp am observat un titlu pe Steam asemanator acestuia, si anume: Godus. Cand am verificat sa vad cine l-au facut am descoperit cu placere ca in spatele acestuia este acelasi om care a facut jocurile Black and White si care acum lucreaza pentru 22Cans. Normal, m-am entuziasmat rapid si am testat acest nou joc. Totusi jocul este inca in pantece, pana acum este in stadiul de Alpha, avand doar 41% din elelemtele totale gata.

Povestea

In lumea Godus tu este Zeul Suprem cu puteri nemarginite care iti permit sa construieste lumea asa ♥♥♥ doresti, sa manipulezi pamantul si apele, iar in aceasta lume o civilizatie va lua nastere. Acestia se vor inmulti si iti vor dedica credinta tie. Cu cat vei reusi sa aduni mai multi credinciosi, puterile tale vor creste. Chiar daca pare o utopie si o experienta relaxata, te vei trezi in mijlocul unei lupte intre zei pentru credinta poporului proaspat creat. Daca te simti amenintat de catre celelalte civilizatii vei putea porni un razboi intre zei, iar cele doua civilizatii se vor lupta pe viata si pe moarte in numele Dumnezeului lor, iar tu ii vei putea sprijini folosindu-ti fortele divine. Toata aceasta lupta se va duce intr-un mod Multiplayer online, unde castigatorul ia totul.

Gameplay

Ca si Dumnezeu, in Godus va trebui sa construiesti terenuri, sa ridici pamant din apa pentru a putea permite civilizatiei care iti este credincioasa sa creasca si sa se dezvolte. La inceput totul e simplu, va trebui sa controlezi totul cu mouse-ul, procesul rezumandu-se la dublu click-uri pentru aranjarea terenurilor pentru oameni. Iti poti crea terenuri noi, ridicandu-le din apa, sau aplatiza munti pentru a crea spatiu de constructie pentru oameni. Cu diecare loc creat, populatia isi va construi noi case si astfel, numarul credinciosilor va creste. Odata cu acesta, vei primi puncte care iti vor debloca puteri care iti vor debloca abilitati noi pentru a simplifica procesul de constructie. Practic toate acestea se realizeaza intr-un stil clasic pentru jocurile de strategie, folosindu-ti intensiv mouse-ul.

Puterile acumulate sunt destul de diversificate. Daca la inceput primesti doar abilitati care iti simplifica modul de manipulare a pamantului, odata cu cresterea populatiei primesti si o serie de puteri speciale, precum traznete asupra pamantului sau lansare de meteoriti. Acestea sunt distractive daca vrei sa le incerci, dar au rol cu adevarat folositor, pentru moment, doar in modul multiplayer cand trebuie sa te bati cu adversarii si sa-ti ajuti propria armata sa castige. exista si un mod skirmish, unde va trebui sa duci lupte impotriva calculatorului. Deocamdata sunt 3 moduri pentru acest tip de joc, i ncare trebuie sa indeplinesti una din conditiile urmatoare: sa aduni mai multa populatie intr-un interval de timp stabilit, sa distrugi civilizatia dusmana sau sa aduni mai multe resurse decat adversarul intr-un anumit timp. Fiecare din aceste 3 moduri te vor forta sa adopti o strategie de joc diferita, lucru bine venit din punctul meu de vedere. In stadiul actual posibilitatile sunt limitate, iar lupta impotriva unui adversar real e mai antrenanta decat cea cu calculatorul, dar ma astept ca in varianta finala sa vedem o combinatie intre acestea si in modul single player clasic cand ar trebuie sa apara un fel de campanie.

Grafica si sunet

Godus surprinde printr-o grafica unica, care te prinde de la prima incursiune in joc. Terenul e construit sub forma de terase, sau straturi de pamant, un lucru pe care eu nu l-am vazut pana acum. Imaginile relativ simple si deschise au fost o schimbare bine venita pentru acest tip de joc. Oamenii nu au elemente definitorii, nici macar fete, lucru bun avand in vedere ca nu au nici un rol individual, iar grafica lipsita de elemente ultra-moderne dau un aer relaxant jocului de strategie. Gama de culori e simpla, insa odata cu acumularea de puteri, una dintre acestea iti permite sa-ti personalizezi orasul si sa-i dai o nota unica si sa adaugi culori vibrante caselor si a pamantului in general. Unii oameni au caracteristici unice, dar nu mi-am dat seama inca ce este cu acestia, probabil in versiunile viitoare vor fi identificati ca lideri sau au un rol special in viata comunitatii.

Sunetul nu este inca 100% definit, muzica de fundal lipseste, singurele prezente in acest stadiu sunt efectele sonore. Diferentieri sunt atunci cand moare cate un om, cand auzi un strigat ca de lupta sau cand aduni puncte de credinta generate de cladiri. Deocamdata sunetele nu sunt definitivate, nici macar cosmetizate suficient si probabi lse vor finaliza in ultimele momente ale dezvoltarii jocului.

CONCLUZIE

Chiar daca Godus este inca in fazele incipiente iti ofera cateva ore bune de joc, si, mai important, un joc de calitate. este loc de imbunatatiri peste tot, dar trebuie sa tinem cont ca jocul este finalizat doar in proportie de 41%, iar fata de alte titluri in acest stadiu, jocul promite mult. Pretul jocului este destu lde piperat si probabil isi va merita banii in varianta finala.

NOTA (IN ALPHA): 8/10

Sursa: http://steamgames.ro/game-review/godus-alpha-review/
Posted February 11, 2014.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
1 person found this review helpful
3.0 hrs on record
Early Access Review
Dungeon Dashers este un RPG plin de actiune, cu stil de joc turn-base care beneficiaza de moduri de joc atat single player cat si online co-operative si care doreste sa aduca placerea unui joc “dungeon” de pe tabla pe PC. Jocul beneficiaza de toate elementele unui dungeon crawler, iar eroii vor trebui sa acumuleze aur si experienta spargand cufere, omorand monstrii si culegand artefacte.

Dungeon Dashers este inca in faza de productie, iar pana in acest moment ai la dispozitie 11 nivele de joc, 4 clase de eroi diferite, 13 upgrade-uri si 15 armuri si arme.


Cand pornesti jocul ai o interfata simpla cu 3 optiuni, prima dintre ele fiind modul Campaign, fara a avea insa posibilitatea sa-ti alegi nivelul de dificultate sau sa-ti personalizezi cumva jocul. Incepi jocul cu doi eroi, un hot (Rogue) si un cavaler (knight). Fiecare dintre acestia beneficiaza de un set diferit de skill-uri, iar, doar lucrand impreuna, vor putea sa termine cu bine misiunea. Controlul personajelor se face din sageti de pe tastatura, mouse-ul fiind nefunctional in joc, ceea ce ii da jocului o atmosfera de produs clasic, asemanatoare cu cea din originalul Zelda. Odata terminata prima misiune, mergi mai departe si iti sunt prezentate celelalte 2 clase de jucatori: vrajitor (Wizzard) si Arcas (Ranger). La finalul acesteia, cei 4 eroi se intalnesc si continui mai departe cu ei.
Jocul se desfasoara pe ture, fiecare personaj are anumite puncte de actiune (AP) iar fiecare miscare sau atac consuma un astfel de punct. Abilitatile speciale, care se rezuma la atacuri mai puternice acum, consuma un numar mai mare de AP, dar fara ele nu poti termina jocul. Misiunea a patra mi s-a parut cea mai dificila, cu exceptia luptei finale, iar odata cu aceasta primesti si singurul Achievement pe Steam disponibil pentru moment.

Jocul decurge liniar, cand nu ai adversari de infruntat, eroii au AP nelimitat si se pot misca liberi. Pe harta ai anumite puncte de teleportare, care, odata atinse iti trimit toti patru eroii in punctul de teleportare. In timpul unei lupte, daca iti moare un erou nu trebuie sa-ti faci probleme, caci odata castigata runda si adversarii/creaturile din punctul respectiv ucisi, eroii cazuti revin la viata. Din pacate jocul nu beneficiaza de optiune de salvare, iar daca trebuie sa inchizi jocul in timpul unei misiuni, cand revii o iei de la inceputul misiunii respective.


Dupa fiecare misiune, eroii primesc anumite upgrade-uri, mai intai castiga skill-uri noi, iar apoi gasesti armuri si arme mai puternice.

Am pomenit de adversari, sa vorbim putin si despre acestia. Pana in acest moment sunt 15 tipuri de inamici, de la lilieci la arcasi sau necromanceri si pana la inamicul final, un dragon mare, insotit de ceva fiare care seamana cu Fire Elements din Heroes.

Cele 11 misiuni disponibile pana acum sunt destul de scurte si relativ usor de castigat, daca stapanesti puterile eroilor tai. Mie mi-a luat 2 ore sa termin jocul i nconditiile in care am reluat 2 misiuni pentru ca a trebuit sa plec si am explorat cam tot ce era disponibil pe harta. Dragonul de la sfarsit e ceva mai greu de batut, dar am reusit sa termin misiunea cu un singur erou cazut, si anume Cavalerul, pe care l-am folosit pe post de “tank” (cei care au jucat RPG stiu despre ce vorbesc).

Jigxor au anuntat ca varianta finala va contine 40 de nivele in total si peste 30 de tipuri de adversari. Atunci va fi disponibil si Shop-ul ,de unde iti vei putea cumpara skill-uri noi sau upgrada cele existente pentru eroii tai. Tot atunci se va debloca si modul co-op pentru a putea juca impreuna cu pana la 3 prieteni pe Steam in acelasi timp. In varianta finala se vor debloca si Cartile de Schimb Steam si restul Achievement-urilor.

Grafica si sunet

Grafica este simpla, in 2D, fara nici un element modern. Mie imi aduce aminte de jocurile copilariei de pe consola Nintendo. Pe mine nu m-a deranjat, chiar mi-a creat o nostalgie si m-a facut sa-mi amintesc de alte titluri pe care le-am jucat cu placere precum Legend of Zelda sau Diablo 1. Se observa insa modernitatea constructiei, caci elementele sunt bine conturate si jocul este perfect compatibil cu ultimele sisteme de operare si suporta placi video moderne.

Sunetul este minunat, din punctul meu de vedere, caci nu este muzica deranjanta in joc, iar efectele sunt plasate excelent, exact cand trebuie si la intensitatea potrivita. Dialogurile se poarta in scris, deci nu ai interpretari de voci dezastroase intalnite la alte jocuri.

Concluzie

Dungeon Dashers este un joc pentru nostalgici, pentru cei care au jucat in viata lor un joc cu adevarat social cu prietenii intr-o camera, in jurul unei table de joc si cu zarul in mana. Continutul creat de Jigxor pana in acest moment nu este foarte variat si nu te tine foarte mult conectat, dar odata finalizat jocul poate deveni mult mai antrenant. Astept cu nerabdare versiunile urmatoare si sper sa apuc sa joc un multiplayer si sa ma bucur de aceasta experienta cu prietenii. Voi incerca si editorul de niveluri pentru a-mi crea o lume ceva mai dificil de cucerit si sper ca Dungeon Dashers va beneficia si de posibilitatea de a-ti selecta nivelul de dificultate (lucru anuntat deja de Jigxor).

Nota noastra pentru moment pentru acest joculet este 7/10

Sursa: http://steamgames.ro/game-review/dungeon-dashers-early-access-review/
Posted February 11, 2014.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
4 people found this review helpful
5.9 hrs on record
Un nou joc de strategie aparut pe Steam a creat un interes ridicat in randurile jucatorilor si mi-a atras si mie atentia inca de la inceput. Este vorba despre Democracy 3, un simulator politic complex produs de catre Positech. Jocul m-a atras de cand am vazut conceptul grafic si m-am hotarat sa il incerc, chiar daca nu am inclinatii politice ;)

♥♥♥ am spus mai devreme, Democracy 3 este un simulator politic, iar tu, ca jucator, intri in pielea unui Prim Ministru sau a unui Presedinte, in functie de natiunea pe care alegi sa o reprezinti. Ai 6 optiuni la inceput: Marea britanie, Franta, Germania, Statele Unite, Canada si Australia. Dupa alegerea natiunii pe care doresti sa o reprezinti, ai o serie de optiuni pornind de la numele Partidului pe care il reprezinti si pe cel al opozitiei. Poti sa-ti alegi nume predefinite sau sa-ti creezi propriul partid. La fel si cu opozitia care va face orice le sta in putinta sa te impiedice sa-ti duci la bun sfarsit mandatul. De asemenea iti poti alege dificultatea, optiuni politice si daca vrei sa incerci un joc greu in care natiunea iti e marcata de dezastre naturale sau de evenimente internationale.

Interfata grafica mi s-a parut extraordinara. Inca de la meniu, ai de-a face cu un design simplu, modern si elegant. Interactiunea cu elementele de pe harta e usoara, intuitiva, iar acest lucru m-a tinut in fata calculatorului incercand acest joc, chiar daca imediat dupa ce am inceput am crezut ca ma pierd si n-am sa pot juca un joc de o asemenea complexitate. Dupa ce iti dai seama ce ai de facut, totul decurge de la sine insa, lucru care reprezinta un mare plus pentru Democracy 3.

Jocul se desfasoara intr-o fereastra statica, nu ai nevoie de tastatura, totul se rezolva cu un click de mouse. Chiar daca ai impresia ca ai in fata o simpla foaie de hartie, sunt sute de elemente cu care poti interactiona aici, iar grafica este la inaltime, dandu-ti toate indiciile de care ai nevoie. Fereastra principala este acoperita de cerculete colorate, fiecare cu un simbol in interior si un tabel central. Daca doresti sa vezi ce reprezinta cercurile, un click iti ofera detalii, sageti verzi si rosii iti arata relatile de dependenta intre politici, liniile verzi reprezentand influentele pozitive, iar cele rosii cele negative. Daca faci click pe un cerculet ti se deschide o fereastra cu informatii generale despre politica respectiva, iar tu ai posibilitatea sa o elimini, sa modifici alocarea de fonduri, sa ajustezi taxele si impozitele sau sa modifici influenta guvernului asupra acelei politici.

In partea centrala ai un tabel care iti prezinta indicatorii pentru relatiile cu electoratul, partidele politice si grupurile de persoane, de la tineri la corporatisti. Din nou, daca dai click pe o categorie vei vedea politicile care influenteaza acea categorie sociala, din nou cu sageti colorate verde si rosu, reprezentand influentele pozitive si negative. Este usor sa te pierzi in optiuni, insa daca citesti cu atentie instructiunile si detaliile politicilor te vei descurca de minune, chiar daca nu ai tangente cu politica.

Fiecare tura de actiuni dureaza 3 luni in timpul jocului. Pot isa-ti setezi durata mandatului pana la 5 ani, iar cu cat o faci mai mare cu atat trebuie sa lucri mai mult pana la viitoarele alegeri. Scopul tau este sa pastrezi un echilibru in tara, insa este mai usor de spus decat de facut. Fiecare decizie pe care o iei va afecta pozitiv o categorie de persoane si negativ alta. Fiecare tara are un buget, majoritatea pornesc pe plus cu acesta, deci ai la dispozitie bani suficienti sa promulgi legi pentru a-ti multumi electoratul si a-ti asigura voturile pentru un nou mandat. Insa chiar daca ai electoratul de partea ta, iti vei face dusmani politici care vor incerca pana la urma sa te asasineze.

Pentru a putea lua decizii politice ai nevoie de putere politica. Aceasta este data de catre loialitatea cabinetului tau de ministri. Acestia sunt ori liberali, ori conservatori si nu-i poti multumi pe toti in aceasi masura. Daca totusi loialitatea unuia scade dramatic, il poti inlocui, insa lista pe care o ai la dispozitie este de multe ori slaba, compusa din oameni lipsiti de experienta sau de aceasi culoare politica cu ministrul inlocuit. Chiar daca jocul este gandit sa te faca sa te gandesti de doua ori cand iei o decizie, il poti juca si intr-un ritm rapid pentru a experimenta, dar asta nu te va ajuta la finalizarea lui intr-un mod pozitiv. Te vei trezi ori asasinat ori inlaturat de la putere prin lipsa de voturi de sustinere. Cand nivelul de satisfactie catre fortele politice scade, incercarile de asasinat vor fi prezente la fiecare 3 luni, iar ca sa scapi va trebui sa adopti politici politienesti care vor nemultumi populatia si vei pierde alegatori.

Democracy 3 beneficiaza pe Steam de 30 de Realizari posibile, iar atingerea acestora se poate face doar prin rejucari repetate si perseverenta. Unele sunt mai usor de atins decat altele, insa multe depind de deciziile tale si este practic imposibil sa le realizzezi intr-o singura sesiune de joc.

Concluzie

Democracy 3 este un simulator politic extrem de complex, care iti permite sa iei o natiune si sa faci ce vrei tu cu ea; poti cra un stat politienesc, un paradis fiscal, un stat fara respect fata de religie sau un stat ultra modern, bazat pe dezvoltarea intensa a tehnologiei. Vei avea de luat decizii dificile in timpul mandatului, precum aprobarea sau respingerea unor legi care sa permita recoltarea de celule stem, deportari de teroristi, legalizarea prostitutiei sau a casatoriilor intre persoane de acelasi sex. Este o lupta continua intre factiunile politice, iar multumirea tuturor este aproape imposibila. Balanta este greu de echilibrat, iar deciziile pripite te vor costa mult.

M-a surprins placut acest joc, insa as fi vrut sa vad si alte elemente prezente in joc, precum mai multe natiuni cu care sa te poti juca, posibilitatea de a-ti crea propria tara sau de a customiza putin sistemul clasic. Mi-ar fi placut sa incerc sa conduc Rusia sau China, chiar si Romania, sa vedem ce optiuni ar fi fost disponibile aici. De asemenea, la fiecare rejucare esti pus in fata acelorlasi probleme, iar jocul este la fel de fiecare data cand il incerci. Bine-nteles ca ai multe variante pentru ca sunt multe decizii de luat si nu va fi tot timpul 100% aceasi situatie, dar macar deciziile importante putea fi modificate la fiecare rejucare.

Nota noastra pentru Democracy 3 este 8/10.

Democracy 3 este disponibil pe Steam pentru 22.99 euro, pe GOG pentru 25 dolari sau direct pe site-ul Positech pentru 19.75 euro + TVA.

Sursa: http://steamgames.ro/game-review/democracy-3-review/
Posted February 11, 2014.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
1 person found this review helpful
4.4 hrs on record (4.1 hrs at review time)
Cand am vazut jocul Master Reboot pe Steam nu stiam la ce sa ma astept. Era anuntat ca un horror diferit, insa imaginile de prezentare ale jocului mi se pareau contradictorii cu genul horror. Cand te gandesti la un joc inspaimantator, mintea iti sare automat la peisaje macabre, case abandonate, orase distruse si asa mai departe. jocul produs de Wales Interactive e diferit. Actiunea din Master Reboot se petrece intr-o lume virtuala, ca in interiorul unui calculator, in care totul pare sa fie creat artificial si controlat de catre o forta suprema care permite personajelor sa acceseze doar o parte din “memoria” sistemului.

Povestea

In Master Reboot tu esti un suflet al nei persoane decedate, iar dupa moarte este trimis intr-ul loc numit Soul Cloud, unde angajatii lucreaza pentru o companie numita Mysteri Foundation, al carei principal obiect de activitate este preluare memoriilor persoanelor decedate si urcarea lor in Soul Cloud. Datele obtinute din aceste memorii sunt transferate in informatii care devin accesibile pentru familia si prietenii apropiati, din nou decedati. Rolul angajatilor este sa sa pastreze informatiile in ordine si sa se asigure ca sistemul functioneaza fara probleme, iar beneficiarii sa se poata bucura linistiti de informatii si sa aiba o sedere placuta. Tu esti aruncat in aceasta lume, in care se petrece totusi ceva ciudat, iar fiecare spatiu de memorie accesat este infectat si plin de pericole la tot pasul.

Gameplay

Cand jocul incepe, te trezesti pe o plaja digitala, iar daca incerci sa te deplasezi spre marginea acesteia, spre apa, vei descoperi un zid digital care iti opreste trecerea; ceva asemanator cu aceladin filmul The Cabin in the Woods, pentru cei care l-au vazut. Miscarea personajului e controlata prin tastele WASD si mouse. Sistemul e simplu, nu ai indicatori de viata, nu ai un inventar de obiecte si poti executa miscari simple, precum sarituri, aplecari si fuga. Vei descoperi imediat ca deplasarea ta prin spatiul acesta virtual se face cu ajutorul unor cuburi care se materializeaza si dematerializeaza in functie de progresul facut de tine. Nu ai nici un fel de indicii, iar de la inceput trebuie sa te descurci singur, sa-ti dai seama pe unde trebuie sa mergi si ce sa faci.

Imediat afli ca poti interactiona cu anumite obiecte, poti lua anumite arme sau instrumente pe care le poti folosi in puzzle-uri sau sa te lupti cu anumiti adversari. De asemenea vei gasi rate… de diferite dimensiuni si culori. ratele contin informatii si-ti dau indicii cu privire la ce trebuie sa faci.

De-abia dupa ce termini primele doua niveluri afli despre Soul Cloud si ce rol are. Vei descoperi ca acele cuburi au culori diferite, iar in functie de culoare fiecare cub are alt rol. Cele albastre te teleporteaza in alta parte a memoriei, cele verzi te trimit in centrul firmei Mysteri Foundation, denumit Soul Village (satul sufletelor), cele albe contin memorie pura, iar cele rosii sunt pentru operatiuni de mentenanta si intretinere.

Rolul tau este sa repari informatiile defecte, iar fiecare particica de memorie este gazduita intr-o cladire in Soul Village. Cladirile au un semn in fata lor, care explica ce fel de amintiri sunt inauntru. Prima cladire accesata de mine a fost “Childhood memories” (Amintiri din Copilarie). Odata intrat afli ca oglinzile iti prezinta o altfel de realitate pe care trebuie sa o accesezi pentru a pune cap la cap amintirile originale. Pentru a face aceasta vei intra intr-o lume macabra, dominata de intuneric unde va trebui sa iti gasesti singur indiciile. Unele zone sunt luminate si iti indica locul inspre care trebuie sa te indrepti, dar va trebui sa ciulesti bine urechiile. Cand te apropii de o zona periculoasa, sunetul va deveni mai sumbru, iar odata intrat intr-o astfel de zona esti mort. ♥♥♥ nu ai indicatori de viata, orice pas gresit inseamna “moartea” personajului, iar cand asta se intampla, pe ecran iti va fi afisat un mesaj asemanator cu “blue screen-ul” de la Windows si va trebui sa astepti reincarcarea ta in sistem. Dupa ce aceasta este finalizata esti trimis din nou in zona in care ai fost sa incerci din nou. Nu conteaza de cate ori mori, vietile par sa fie nelimitate.

Cand reusesti sa aduni informatiile de care ai nevoie, vei fi trimis din nou in centrul “satului”, iar cladirea pe care tocmai ai accesat-o isi schimba culoarea. Mergand din nou inspre ea vei putea vedea memoria pe care tocmai ai reusit sa o restaurezi. Poti revedea partile din memorie de ate ori doresti, doar accesand casele respective.

Pe parcursul jocului vei da de o serie de simboluri ciudate pe pereti, copaci sau in alte locuri aleatorii, iar daca te apropii de acestea vei auzi voci, iar daca faci un click, vei vedea figuri demonice si vei primi mesaje venite parca din alta parte.

Master Reboot beneficiaza pe Steam de 20 de realizari si Cart ide Schimb. In acest moment, aceste carti sunt destul de valoroase, iar daca decizii sa le vinzi iti recuperezi o buna parte din banii investiti in cumpararea jocului.

Grafica si sunet

Master Reboot are o grafica colorata, atipica pentru jocurile horror. Obiectele sunt ciudate, iar multe elemente stralucesc. Ideea de lume virtuala este data de obiectele din jurul tau. Privite in lumina, anumite zone cu care poti interactiona isi schimba culoarea si apar sub forma de circuite incastrate in obiectele respective. Totul in lumea Master Reboot pare sa se reconstruiasca. Obiecte apar de nicaieri, lumea este modificata de prezenta ta, iar peisajele sunt in general destul de macabre.

Chiar la primul nivel, ajungi intr-o padure si gasesti un topor. Cu toate ca ma asteptam sa am de-a face cu monstri, singurul rol al acestuia este sa taie copacii. Cei care pot fi taiati au o structura formate din circuite si pot fi vazuti doar din anumite pozitii. Copacii acestia apar in fata ta, chiar daca nu au fost acolo inainte ca tu sa culegi toporul, deci lumea pare sa se modeleze in functie de tine.

Efectele sonore sunt la inaltime, ele mi-au facut deliciul pe parcursul testarii acestui joc. In primul nivel dupa ce ajungi in Soul Village, va trebui sa accesezi memoriile copilariei (dupa ♥♥♥ am spus mai sus) .Ajuns in zona macabra, esti intr-o incapere intunecata in proportie de 80%, cu putine zone vizibile, iar pe fundal este o muzica de copii. Tonalitatea acesteia se modifica cand te apropii de o zona periculoasa, iar aceasta muzica mi-a facut parul sa se ridice pe maini. Cand intri in capcana, se aude un zgomot puternic dar scurt si esti trimis inapoi. Imediat dupa prima repriza de joc, m-am ridicat sa fac o pauza, iar din scara blocului am auzit niste copii. Instant mi s-a facut pielea gaina, deci atmosfera din joc, creata de sunet, este perfecta pentru un titlu horror.

Concluzie

Master Reboot este un joc unic, cu o atmosfera diferita de titlurile horror clasice si cu un gameplay diferit de orice am testat pana acum. Pare o combinatie intre un FPS si un joc de actiune, insa nu avem un joc care sa-l nominalizam ca similar cu acesta. Grafica nu m-a dat pe spate, insa conceptul e unic. Sunetul este extraordinar, iar gameplay-ul are unele lacune. Mi-ar fi placut sa beneficiez macar de o harta care sa-mi indice locurile inspre care sa ma indrept, fara aceasta, am pierdut destul de mult timp explorand si experimentand. Lucrul bun este ca nu vei sti niciodata la ce sa te astepti in Master Reboot, iar asta face din joc un titlu bun horror.

NOTE:
POVESTEA: 9
GAMEPLAY: 6
GRAFICA: 7
SUNET: 9

TOTAL: 7.75

Sursa: http://steamgames.ro/game-review/master-reboot-review/
Posted February 11, 2014.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
1 person found this review helpful
1.7 hrs on record
Nihilumbra, un joc care a facut furori pe iOS a fost lansat in sfarsit si pe PC, prin intermediul platformei Steam. Creat de spaniolii de la Beautifun Games, Nihilumbra este un platformer care a fost votat unul dintre cele mai bune jocuri pe iOS in 2012. Odata cu portare pe PC, jocul dispune acum de texturi HD, dialoguri inregistrate si redate cu ajutorul actorilor si o suport complet pentru tastatura.


Povestea

Beautifun Games te invita sa cunosti lumea frumoasa din Nihilumbra, luand in maini soarta lui Born, o creatura nascuta din nimic (the Void) si care ia rapid o forma umanoida si isi incepe aventura, incercand sa scape din intuneric pentru a se alatura lumii adevarate. Spatiu denumit The Void (Nimicul) incearca sa-l opreasca din drumul sau si e tot timpul pe urmele sale, incercand sa-l asimileze, trimitand monstrii ci punand capcane in calea sa. Born va invata sa foloseasca culorile din jurul sau pentru a prinde puteri noi si a schimba lumea din jurul sau.

Libertatea sa are totusi un pret. Intunericul il vrea inapoi si nu se va opri de la nimic pentru a-l recapata, inghitind astfel intreaba lume in urma lui Born.


Gameplay

Nihilumbra este un platformer plin de puzzle-uri, realizat in totalitate in 2D. Personajul nostru se deplaseaza de la stanga spre dreapta, incercand sa scape de Intunericul care il urmareste. Jucatorul are la dispozitie 5 abilitati date de anumite culori pe care le intalneste. Fiecare nivel trecut deblocheaza o anumita abilitate, iar la nivele superioare, doar combinarea acestor abilitati va putea rezolva puzzle-urile cu care ai de-a face.

Cele cinci culori sunt: albastru- care transforma structura pamantului, facandu-l alunecos (ca gheata), verde, care face ca obiectele sa devina elastice si sa sara, maro, care transforma pamantul facandu-l lipisios, si, prin urmare, acesta va deveni mai greu de parcurs, rosu care aprinde obiectele din jur si galben, care transforma obiectele in conductoare electrice. Asadar, Nihilumbra are in total 5 nivele de joc single-player, iar dupa terminarea acestora jucatorul poate opta pentru Void Mode, un mod de joc care ii va permite sa rejoace le 5 niveluri, insa cu un set nou de incercari si puzzle-uri.

Ca orice platformer care se respecta, Nihilumbra are un nivel de dificultate destul de ridicat. Puzzle-urile sunt dificile, dar nu imposibile. Jucatorul va trebui sa-si foloseasca mintea pentru a scapa din unele situatii dificile, iar cele 5 niveluri normale dureaza aproximativ 3 ore, pentru un gamer care poseda cat de cat experienta. Nivelul suplimentar (Void Mode) este insa mult mai antrenant, iar ca sa il treci ve iavea nevoie de mai mult timp. Beautifun Games v-au asigurat asadar cam 10 ore de gameplay intens pentru acest joc.

In plus, Nihilumbra beneficiaza pe Steam de 24 de Realizari si de Carti de Schimb, lucruri excelente si bine venite pentru un joc nou.

Grafica si sunet

Grafica adoptata de Beautifun Games pentru Nihilumbra e simpla, dar in ton cu nivelul. Nivelul cu gheata are o tenta albastra, cel cu foc o tenta rosie. Caracterul personal, Born se naste ca un bob, si isi schimba infatisarea in functie de ce personaje intalneste, pentru a se adapta lumii exterioare. Primul lucru intalnit este insa o sperietoare, iar Born ia infatisare umanoida. Inamicii sai sunt si ei bine conturati, de la flori care arunca proiectile, la serpi care inghit culorile pe care le prind inaintea ta.

La sfarsitul nivelelor cand intunericul vine inspre tine si tu trebuie sa fugi, viteza e destul de mare si modelele HD sunt bine definite. Din pacate, la aceasta viteza meniurile sunt greu de folosit, iar de multe ori te vei enerva ca nu apuci sa-ti alegi culoarea potrivita la timp.

Nihilumbra beneficiaza de o coloana sonora buna, iar tonalitatea se schimba in functie de tipul actiunii, lucru bun pentru joc. In plus, in versiunea de pe PC, toata coloana sonora a fost refacuta, sunetele sunt mai clare si melodiile mai bine realizate.

Concluzie

icon_512x512@2xChiar daca pe dispozitivele mobile Nihilumbra a fost unul din cele mai aclamate jocuri, pe PC concurenta este mai serioasa si jocurile platformer nu sunt asa de populare. Produsul celor de la Beautifun Games are sincopele celorlalte jocuri din aceasi categorie, in sensul ca multora le-ar fi placut mai multa actiune si o poveste mai elaborata. Totusi, din punct de vedere calitativ, pentru categopria sa de joc, Nihilumbra poate fi comparat cu Limbo, poate chiar il intrece. Grafica e buna, povestea la fel, chiar daca este pe alocuri prea sumbra poate, iar sunetul este OK. Nihilumbra arata si se misca bine; este probabil cel mai bun joc portat de pe telefon pe PC pe care l-am jucat pana acum. Iata deci ♥♥♥ l-am notat:

NOTE:
POVESTE: 7
GAMEPLAY: 9
GRAFICA: 9
SUNET: 8
TOTAL: 8.25
Posted February 11, 2014.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
< 1  2  3  4  5 >
Showing 21-30 of 42 entries