42
Products
reviewed
2704
Products
in account

Recent reviews by GreyHair

< 1  2  3  4  5 >
Showing 11-20 of 42 entries
9 people found this review helpful
0.6 hrs on record
I had some hopes when trying this game out, I shouldn't have.
I don't know what is worst about the game, but I'll just point out some facts:
- Specs are pretty high, had to turn some graphic options down on my notebook (i5 with Nvidia 3100 1 Gb and 8 Gb DDR3) to run 100% smooth. I expected good graphics when I saw that, I was wrong
- Graphics look like a 90's game, some light effects and shadows that seem to be more modern, but it still sucks.
- Gameplay seemed promising from the description but it's just awefull. Racing sucks, car control is bad, turning just makes you lose speed, which is low anyways, you can't hit or do anything to your opponent, you will always race in straight lines, car upgrades have sick prices and you get close to no upgrade. you have to bet your money on races on straight lines and you will lose to opponents with weaker cars if you don't upgrade enough. There is no fun in the gameplay, that's the worst part. Play it only if you want to see some low riders cars and if yo uare bored to look at google images (which have a lot better graphics btw).

One of the worst games I ever played
Posted October 28, 2014.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
4 people found this review helpful
2.8 hrs on record
Cypress Inheritance: The Beginning este un joc de tip RPG, primul produs al celor de la Cypress Inheritance, care se anunta a fi un titlu realist si revolutionar.

Povestea

Vei afla ca bunicul tau, Alfred Cypress, pe care nu l-ai cunoscut de loc, a fost declarat disparut. Acesta era un geniu in electronica, care si-a personalizat casa si birourile aflate in jurul lumii, cu un soft controlat de o inteligenta artificiala. Odata cu disparitia batranului, programul a devenit paranoic si incearca sa apere bunurile stapanului.

Aventura incepe pe o insula misterioasa, Cypress Island, pe care va trebui sa o explorezi, folosind tehnologia pusa la dispozitia ta pentru a gasi documentele necesare pentru a pune cap la cap informatile care vor duce la gasirea bunicului. Problema este ca ai 72 de ore la dispozitie sa rezolvi misterul. Va trebui sa alegi strategia potrivita, sa fi prudent, sa ai rabdare si sa fi puternic in indeplinirea obiectivelor.

Gameplay

Personajul principal iti este prezentat ca Lorna Ritten, care afla ca este adoptata si va trebui sa rezolve misterul disparitiei bunicului sau pentru a-si descoperi identitatea. Jocul este unul de tip actiune/RPG, iar actiunea se desfasoara liniar, intr-un ciclu ziua/noapte.

Jocul este un single-player 3D, folosind Unreal Engine ca si motor grafic. Alegerea este una ciudata, din punctul meu de vedere, caci engine-ul este unul destul de vechi si nu am mai vazut jocuri recente care sa-l foloseasca. Cu toate acestea, Cypress Inheritance: The Beginning are cerinte hardware extrem de mari, iar pentru a-l rula decent ai nevoie de un sistem destul de puternic. Din pacate, eu am avut probleme cu el, nu neaparat din cauza cerintelor ridicate, ci mai ales din cauza unor bug-uri care te impiedica sa inaintezi in joc in anumite momente. Am avut probleme chiar de la prima misiune cand am ramas blocat intr-o barca si a trebuit sa repornesc jocul pentru a continua.

Lasand la o parte aceste erori, Cypress Inheritance: The Beginning te solicita destul de mult, pentru ca va trebui sa adopti un stil de joc lent, in care trebuie sa te feresti de adversari, sa inaintezi in liniste si sa-ti duci misiunea la indeplinire fara a fi observat. Jocul are elemente similare cu clasicul Thief, insa este plasat intr-un mediu open-world, care se dovedeste a fi destul de incalcit totusi. Exista probleme insa in toate aspectele jocului, de multe ori modelele creaza probleme si chiar daca esti ascuns, adversarul te vede. Tehnologia pe care o ai la dispozitie e de multe ori greu de utilizat si da si rateuri cateodata.

Este pacat, pentru ca povestea este buna, insa adaptarea pe engine-ul grafic creaza probleme deranjante.


Grafica si sunet

Avand in vedere ca Cypress Inheritance: The Beginning foloseste motorul grafic Unreal Engine, grafica este specifica jocurilor de prin 2008, mai degraba. Nu pot sa zic ca arata rau, dar pentru ce elemente grafice avem in joc, cerintele de sistem sunt indecent de mari. In plus, bugurile sunt la ordinea zilei si iti strica mult din experienta. Sunetul si el pare invechit, poate mai invechit decat grafica, parand parca mai asemanator cu unul specific jocurilor din anii ’90.

Concluzie

Cypress Inheritance: The Beginning are o poveste buna, care din pacate nu este sustinuta de un gameplay reusit, si asta din cauza cerintelor mari de sistem, nejustificate din cate vedem in joc si de o adaptare nefericita. Producatorii si-au propus sa organizeze jocul in 3 capitole, primele 2 fiind deja disponibile, insa parerea mea este ca ar trebui sa regandeasca motorul grafic, mai degraba, si abia mai apo isa se gandeasca la continut nou pentru acest joc.

Sursa: http://steamgames.ro/game-review/cypress-inheritance-the-beginning/
Posted June 12, 2014.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
5 people found this review helpful
6.6 hrs on record (4.3 hrs at review time)
Early Access Review
Fanii jocurilor de strategie turn-based sigur au jucat si probabil au apreciat clasicele Jagged Alliance. Dupa multe sequeluri si remake-uri, avem acum un nou joc pe cale sa apara, intitulat Jagged Alliance Flashback, produs, de aceasta data de Full Control. Compania daneza a lansat spre finantare un proiect Kickstarter pentru joc, acesta a fost acceptat, iar acum a aparut pe Steam varianta Early Access a jocului. Am avut placerea sa o testez si am sa va vorbesc putin despre joc.

Povestea

In anul 1988 Razboiul Rece e in toi, iar in Caraibe tensiunile sunt mari. Insula San Hermanos este controlata de un dictator care are de partea sa mercenari fara mila. Un grup de rebeliune se formeaza pe insula si incearca sa preia controlul, pentru a duce insula inspre o politica democratica. Mercenarii reusesc insa sa preia controlul, iar liderul rebelilor este capturat, iar gruparea risca sa se dizolve. Aici intri tu in joc … misiunea ta este de a te alatura trupelor rebele si a le conduce spre victorie.

Ca sa faci asta trebuie sa iti infiintezi propriul grup de mercenari, sa-i conduci in lupta si sa ai grija sa acumulezi si sa pastrezi resursele necesare pentru a pastra controlul oamenilor pe care ii conduci.


Gameplay

Ca in originale jocuri Jagged Alliance, Jagged Alliance Flashback, este un joc de strategie turn-based, care iti permite sa-ti alegi stilul de joc, dupa preferinte. Poti sa alegi sa te lupti, alegandu-ti trupe bine echipate, cu arme de foc puternice si sa ataci in plin fortele inamice, sau sa alegi un mod tactic, in care sa folosesti preponderent trupe tactice, sniperi si sa ocupi pozitii inalte sau de avantaj tactic, evitand contactul indeaproape cu inamicul.

Ca si control, vei folosi preponderent mouse-ul. Cu click stanga te misti pe harta, si alegi sa culegi iteme gasite prin anumite zone, precum armura, echipament sau arme. Cu click drepta iti alegi unghiurile de vizualizare ale mercenarilor, alegi stilul de tras cu arma (precizia) si pozitia jucatorului (in picioare, culcat sau aplecat). Beneficiezi de un inventar de iteme, de unde iti poti echipa personajele cu armura, avand iteme pentru fiecare parte a corpului, de la casti, ochelari de soare, veste anti glont sau cizme. In aceasta versiune ai 14 locuri in inventar pentru iteme si tot de acolo vezi si skillurile. Ai 6 skilluri diferite si 3 statistici. De asemenea, in interfata ai un buton cu “laptop”, cu care te poti muta stanga si drepta pe harta. Fiecare casuta pe care te muti iti va da o noua harta si noi inamici.

Sistemul de lupta este clasic pentru jocurile de strategie turn-based si in tim pce te misti liber pe harta, te poti plimba oricat. In momentul in care intalnesti adversari, vei avea action points. Fiecare miscare sau actiune iti consuma action points. daca alegi sa tragi cu mai multa acuratete, spre exemplu, vei consuma mai multe puncte. In sistemul de lupta, beneficiezi la maxim de obstacole, dupa care te poti ascunde, pentru a evita gloantele inamice.

Jagged Alliance Flashback este inca in faza incipienta de productie, iar in acest moment este disponibila doar o harta si un editor. Producatorii promit sa implementeze un sistem de lupta avansat (clase pentru arme, tipuri de munitie si secvente de reincarcari de arme) , explozii si interactiuni cu obiectele (distrugeri, miscari) , obiecte care poti fi aruncate si grenade , management avansat al resurselor, modul stealth (jucatori ascunsi, skilluri, mod audio) , lupta corp la corp , cucerire de sectoare, caractere avansate (cu personalitati distincte, puncte de moral), actiuni asupra usilor(spargere, interactiune, deschidere fortata) , misiuni pentru mercenari, in afara luptei (pregatire, reparatii, aptitudini de vindecare,…), clase diferite de inamici (AI avansat, grenade, nivele) , Echipament aditional (imbunatatiri la arme, ochelari speciali, etc) , upgrade la sectoare. Full Control s-au tinut de promisiuni in cazul jocului Space Hulk, deci probabi lse vor tine si aici.

Grafica si sunet

Grafica este foarte lumina, cu texturi asemanatoare celor folosite in desene animate si da o vibratie noua jocului. Comparand cu Jagged Alliance 2, parca suntem in alta lume. Grafica din Jagged Alliance Flashback este vibranta, vie si reuseste sa recreeze spatiul specific insulelor din Caraibe. Chiar daca unora nu le place acest stil de motor grafic si prefera texturile realiste, eu il prefer asa. Cu toate ca jocul este inca in dezvoltare, eu nu am intampinat probleme grafice in 5 ore cat l-am jucat pana acum. Totul pare in regula, texturile arata bine, deplasarea pe harta este OK si rotirea 3D a acesteia functioneaza ♥♥♥ ar trebui. Detaliile grafice ale mediului inconjurator (palmieri, pietre, masini, obstacole, etc) sunt bine realizate si nu par nefinisate.

Sunetul nu este insa terminat, mai este de lucru la el, insa ceea ce este facut pana acum arata bine. Dialogurile sunt bune, sunete de fundal si efectele sonore sunt frumos realizate.

Concluzie

Jagged Alliance Flashback este inca la inceput. Mai este mult de facut si de lucru la acest joc, dar ceea ce este facut pana acum arata bine. Grafica e buna, gameplay-ul este bine realizat si jocul promite multe. Asteptam continutul nou cu nerabdare si sper ca campania jocului sa iasa bine si sa aiba o poveste legata. Fanii clasicelor Jagged Alliance nu-l vor privi ca JA3, dar Full Control au facut din el un joc bun chiar si pentru cei care nu au apucat sa le joace pe primele. Mie unul imi place si il voi juca cu placere cand va fi gata.

Sursa: http://steamgames.ro/game-review/jagged-alliance-flashback-steam-early-access-preview/
Posted May 23, 2014.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
2 people found this review helpful
3.0 hrs on record
Europa Universalis este unul din cele mai titrate jocuri de strategie produse vreodata. In partea a 3-a a seriei, jucatorul are de ales din nu mai putin de 250 de natiuni, pe care sa le conduca spre un viitor glorios in perioada 1400-1820. Devenind conducator ai unei tari vei fi pus in fata problemelor tarii si va trebui sa te ocupi de politica, economie, situatie militara si colonizare. Europa Universalis III Chronicles este un pachet ce include jocul original, plus cele 4 pachete aditionale: Napoleon’s Ambition, In Nomine, Heir to the Throne si Divine Wind.

Modul de joc este centrat in jurul hartii lumii. Astfel ai o vedere globala asupra a aproximativ 1700 de teritorii si regiuni. Cand incepi jocul ai de ales intre 11 puncte de pornire, toate avand in centru un anumit moment istoric. Pe langa aceste 11 aspecte preinstalate, jucatorul poate alege un alt moment istoric cu care vrea sa porneasca in joc, facand astfel experienta unica pentru fiecare persoana care incearca jocul. Europa Universalis III permite astfel un numar practic nelimitat de optiuni de joc, iar, in acest mod, jucatorul nu se va plictisi prea curand.

Jocul nu este simplu. Acomodarea poate dura chiar si cateva ore. exista un tutorial disponibil, dar vei intelege doar positionarea elementelor de joc si nu te va ajuta prea mult in intelegerea tuturor aspectelor legate de Europa Universalis. Exista si unele nivele numite “trials”, care sunt ceva mai practice, dar dificulatatea acestora este scazuta, acoperiind elemente militare si diplomatice, dar doar strictul necesar.

Asa ca “antrenamentul” il vei face doar jucand o campanie. este enervant la inceput, pana iti dai seama ce trebuie sa faci, dar dupa ce deprinzi indemanarile necesare vei evolua mult mai usor si vei vedea ca imposibilul se transforma incet, dar sigur, in posibil. Interfata, odata ce o intelegi, iti va permite sa-ti stabilesti prioritatile, sa-ti organizezi armata si relatile diplomatice.

Cei care sunt obisnuiti cu genul RTS (Real Time Strategy) se vor acomoda mult mai usor cu Europa Universalis III, asemanari cu alte titluri fiind evidente. Fiecare teritoriu poate fi monitorizat si administrat individual, poti construi cladiri si recruta luptatori pentru a-ti dezvolta armata. Armatele pot fi controlate ca in Age of Empires (click stanga select – click dreapta move). Selectia multipla este de asemenea posibila, iar organizarea trupelor este si ea prezenta ca si optiune. Poti ataca regiunile inamice, iar rezultatul bataliei se decide in functie de puterea armatelor. Nu vei duce luptele propriu-zise, doar vei primi rezultatele. Cat despre trupe, ai posibilitatea de a alege intre trupe de infanterie sau cavalerie, arme de asalt sau forte navale. Cheia sta in pastrarea echilibrului intre acestea.

Daca nu-ti place sa te lupti poti aborda si alte optiuni. Nu vei rezista mult fara armata, dar poti incerca sa iti faci prieteni in jur si sa-ti asiguri, cel putin pentru moment, linistea in regat, pana reusesti sa te pui pe picioare. Poti sa faci relatii bune de negot, sau poti sa-ti faci legaturi cu popoare mai mari prin aranjarea unor casatorii. Astfel de relatii sunt propice, pentru ca, daca esti atacat, pritenii te vor sustine si vor sari in apararea ta.

Problema care se pune la un joc de o asemenea complexitate este ca multi jucatori se vor simti abandonati intr-o lume prea mare si rea. Dupa ♥♥♥ merge mecanica jocului, vei porni la drum cu o civilizatie functionala si deja dezvoltata pentru epoca respectiva. Deci va trebui sa te confrunti din start cu probleme deja existente in viata oamenilor si sa repari ce au stricat predecesorii tai. O functie care te ajuta este “pauza”, in timpul careia poti analiza probleme si sa-ti faci un plan de actiune. Un joc de o asemenea complexitate va necesita multa gandire si, deci, o minte limpede.

Ca sa concluzionam, Europa Universalis III este unul dintre, daca nu cel mai complex joc de strategie de pe piata. Daca vrei sa schimbi istoria o poti face linistit. Europa Universalis III este, cu siguranta, un joc care te poate treaz ore in sir dar si unul care sa te enerveze la culme daca nu reusesti sa-l stapanesti. Este clar ca acest joc va fi indragit de pasionatii de strategie, dar putin gustat de altii.

Nota SteamGames.Ro pentru acest joc este 7.

Sursa: http://steamgames.ro/game-review/europa-universalis-iii-chronicles-review-concurs/
Posted February 11, 2014.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
No one has rated this review as helpful yet
2.4 hrs on record (2.0 hrs at review time)
11 Bit Studios ne-a prezentat in 2011 un nou concept de joc cand au lansat Anomaly: Warzone Earth. Ei l-au denumit “Tower Offense”, practic o inversiune a popularului Tower Defense. Ceea ce trebuie sa faci in primul titlu al seriei este sa treci cu un convoi armat pe un drum impanzit de turnuri de atac inamice si sa ajungi la destinatie cu masinile intacte. Aveai de ales intre o serie de masinarii, fiecare cu dotari specifice si anumite arme. Convoiul era condus de un lider care are la dispozitie 4 abilitati: de reparare a vehiculelor, de ascundere a acestora, de plasare a unei tinte false (decoy) pentru atragerea inamicilor si de a comanda atacuri aeriene intr-o anumita zona. Conceptul a prins repede la public si a captivat pe multi cu stilul unic al jocului.

Dupa PREVIEW-ul pe care vi l-am prezentat luna trecuta a venit timpul sa vorbim despre varianta finala a jocului. Anomaly 2 ne prezinta o poveste interesanta, care porneste de la ideea unui Pamant invadat de forte extraterestre denumite sub numele simplu de The Machines. Rolul tau este sa conduci un convoi armat, echipat cu arme moderne, sofisticate si puternice, in speranta ca vei putea reporni proiectul Shockwave, care ar putea distruge extraterestrii pentru totdeauna si restabili ordinea naturala pe Pamant.

Pana acum totul seamana cu Anomaly: Warzone Earth, dar odata ce 209890_screenshots_2013-04-20_00004incepi sa te joci simti diferentele. Si inca ce diferente… In loc sa te arunce intr-u tutorial plictisitor, 11 Bit Studios te arunca direct in actiune cu o serie de misiuni “virtuale”, in cursul carora intelegi toate aspectele jocului si te familiarizezi cu unitatile de lupta. Stilul de joc pare neschimbat, incepi prin a-ti alege un traseu pentru a inainta cu convoiul pe care il ai la dispozitie. Din nou, ca in Anomaly: Warzone Earth ai libertatea de a alege ♥♥♥ vrei sa joci nivelul: sa treci cat mai repede, pe cel mai scurt drum, sa optezi pentru calea cea mai usoara, pentru a te asigura ca nu vei suferi prea mari pierderi, sau sa incerci sa salvezi omenirea prin a distruge cat mai multe turnuri ale extraterestrilor. Ce m-a atras inca din primul nivel a fost prezentarea nivelului. In primul joc o voce, putin expresiva, iti explica care iti sunt obiectivele si la ce ar trebui sa fi atent. In Anomaly 2 prezentarea este mult mai interactiva, sonorul este extraordinar combinat cu grafica jocului si progresul e evident.

Dupa primele momente in joc te lasi captivat de usurinta prin care iti controlezi armata. Totul functioneaza la perfectie si este foarte intuitiv. Exista o optiune in joc sa-ti modifici tastele, dar nu e nevoie, sau cel putin eu n-am avut. Controlul din mouse iti permite sa faci totul, si, in acelasi timp, poti folosi combinatia WASD sa-ti controlezi capitanul. Este atat de simplu incat nici nu ne miram ca au scos si o varianta pentru dispozitive mobile (telefoane si tablete) a primului joc, intitulat Anomaly: Warzone Korea. O versiune pentru PC a acestui joc a fost disponibila in perioada de pre-purchase pentru Anomaly 2.

In functie de modul in care vrei sa abordezi misiune vei primi si medaliile la finalul acesteia. Din nou, la fel ca in Anomaly: Warzone Earth, daca vrei sa ai maxim la toate capitolele (pentru realizari STEAM), va trebui sa joci de 2 ori acelasi nivel, insa jocul nu devine plictisitor si repetitiv, la fiecare rejucare ai noi provocari. In plus, ai 4 nivele de dificultate si scorul tau e comparat cu a altora care au jucat pe STEAM, ceea ce te motiveaza suplimentar si te face sa rejoci misiunile, sa-ti intreci prietenii. Aceasta este o atractie inventata de producatorii jocurilor pe Facebook sau alte retele de socializare, si care a prins bine acolo, iar eu ma bucur enorm ca cei de la 11 Bit Studios au reusit s-o implementeze asa de bine.

O functie noua care m-a atras in timpul misiunii este posibilitatea de a metamorfoza unitatile. Prima unitate mobila care o primesti(APC), care beneficiaza, ca in primul titlu, de o rata de tragere decenta si armura mare, se poate transforma intr-un robot biped cu rata de tragere mare (si in 2 directi isimultan), dar cu armura scazuta. Un nou element este puterea de distrugere a trupelor, care depinde direct de cat de implicate sunt ele in lupta. Cu cat reusesti sa le tii mai mult in actiune, cu atat vei distruge mai usor turnurile inamice. Un nou update la grafica m-a impresionat au fost prezentarile unitatilor prorpii sau inamice. Daca in Anomaly: Warzone Earth aveai o prezentare scurta si succinta a masinilor sau turnurilor, in Anomaly 2 beneficiezi de o scurta, dar detaliata, prezentare video, audio si text a posibilitatilor oferite de fiecare unitate.

Abilitatile de care beneficiaza liderul, par sa fie identice cu cele din primul titlu la seriei, dar prezentarea grafica le face mai usor de administrat si folosit.

Unii utilizatori neinitiati se sperie cand vad un titlu de strategie si se asteapta sa se plictiseasca incercand un astfel de joc, nu este insa cazul cu Anomaly 2. Trupele sunt prezentate intr-un mod usor de inteles, iar jucatorul are suficient timp sa invete sa le foloseasca, caci noile unitati devin disponibile treptat, pe parcursul jocului si, odata cu ele, apar si inamicii diversificati. De ceallata parte sunt veteranii jocurilor strategice, pentru care jocul nu va parea plictisitor, chiar daca pare asa. Posibilitatile de modificare si folosirea a unitatilor se pot dovedi extrem de antrenante, iar jucatorul isi alege propriul stil de joc, agresiv sau pasiv, cu multe unitati cu puteri de baza, sau putine unitati upgradate pentru damage mai mare. Oricum optezi sa joci, Anomaly 2 va fi o experienta extraordinara, asta v-o garantam!

Sa vorbim putin si despre grafica… la jocuri indie, toata lumea se asteapta sa gaseasca o compozitie multimedia saracacioasa si o interfata de baza. Exact asta nu gasim in Anomaly 2. Prezentarea este mult mai interactiva decat in cazul Anomaly: Warzone Earth, sonorul este extraordinar combinat cu grafica jocului si progresul e evident. De la meniu si pana in misiuni, diferentele sunt evidente, iar detaliile grafice din timpul misiunilor (jungla, ehipamentele, terenul) arata mai bine ca in cazul multor jocuri scumpe si care vor sa emita pretentii.

Sonorul este extraordinar in timpul prezentarilor video a misiunilor si unitatilor, fiecare unitate are sunete specifice (lucru pe care nu s-a insistat in primul titlu al seriei), iar, per total efectele sunt bune. Ceea ce lipseste este un soundtrack atractiv, dar nu stiu cati dintre voi se joaca ceva pentru muzica de fundal.

Am trecut la modul multiplayer, unde am gasit un nou concept unic: Tower Offense vs Tower Defense. Practic, modul multiplayer se disputa 1vs1, iar jucatorul poate alege intre a juca de partea omenirii si a avansa ca in modul single-player (offense), sau a trece de partea extraterestra si a folosi turnuri de aparare (modul defense). Jocul se incheie cand suficiente puncte de “harvest” sunt adunate sau cand toti inamicii sunt ucisi. Puntele acelea pot fi culese prin folosirea anumitor unitati, care le aduna, sau prin uciderea de turnuri/masini inamice. Meciurile se desfasoara intr-un ritm alert, asa ca jucatorul neinitiat nu are prea multe sanse, dar odata acomodat cu unitatile, acest mod de joc te va tine in priza si te va captiva. Daca campania single-player este extraordinara, multiplayerul pune cireasa pe tortul Anomaly 2. Fiind un joc nou gasesti si o multitudine de jucatori pe STEAM, asa ca timpul de asteptare pentru un meci, daca nu ai prieteni pe care sa-i provoci direct, este scurt.

Ca sa concluzionez, acest “joculet” are toate elementele de care ar avea nevoie un joc cu pretentii, si pe care multe dintre aceste titluri anuntate cu surle si trambite nu le indeplinesc. Din acest motiv, nota mea pentru Anomaly 2 este 10/10. Acest titlu este unul din preferatele mele din ultima vreme s

Sursa: http://steamgames.ro/game-review/anomaly-2-review-concurs/
Posted February 11, 2014.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
7 people found this review helpful
4.0 hrs on record
In ultimele zile am reusit sa pun mana pe un joc care m-a atras, mai mult din curiozitate, in ultimele saptamani, cand am vazut niste filmulete de prezentare pe Youtube. Este vorba despre Marlow Briggs and the Mask of Death, un joc de actiune hack and slash, 3rd person in stilul God of War, sau Darksiders 2, produs de ZootFly si distribuit de 505 Games. Imaginile din prezentare aratau bine, dar un lucru mi-a dat de gandit, pretul scazut al jocului, de 14 euro, mult sub media acestor tipuri de jocuri. Impresia de la inceput a fost ca e un joc slabut, dupa intro, dar ♥♥♥ a inceput gameplay-ul mi-am schimbat opinia. Este un joc extraordinar, face toti banii, chiar si mai mult si inca ma tine conectat.

Povestea

Marlow Briggs and the Mask of Death este ca un film de actiune, povestea este asemanatoare cu productii cinematografice de categoria B, filme ce au in centru actori precum Jason Statham sau Silvester Stallone. Marlow Briggs, personajul principal, este un pompier musculos ajuns in America Centrala intr-o vizita la iubita lui, cercetatoare arheologica. Cei doi au parte de doar cateva minute impreuna, caci seful sitului, un psihopat avid de putere, o forteaza pe domnisoara sa lucreze in gasire unor artefacte care ar trebui sa-i confere puteri magice. Pana acum totul este clasic filmului de actiune, insa actiunea ia o intorsatura spre fantastic cand Marlow este ucis cu o arma descoperita in sit, fapt care trezeste la viata Mask of Death (Masca Mortii), un spirit razboinic, care il reinvie pe Briggs, anuntandu-l ca el este “cel ales” si-i confera puteri supraomenesti. Eroul nostru pleaca in cautarea iubitei, distrugand totul in cale si invatand abilitati noi cu fiecare misiune indeplinita. Totul pare un cliseu pana acum, dar cei de la ZootFly au reusit sa salveze povestea prin intruchiparea intr-un mod plin de umor a personajelor. Marlow are replici haioase in legatura cu tot ce se intampla, un umor simplu si bun si auto-critica. Masca, care il urmeaza peste tot este un fel de Jim Carrey, fiind foarte vorbareata si plina de replici taioase, ca deh, n-a mai vorbit cu nimeni de 2000 de ani si se plictisea.

Gameplay

Avand in vedere ca Marlow Briggs and the Mask of Death este un joc de actiune hack and slash trebuie sa ne asteptam sa avem la dispozitie o multime de taste menite sa execute multe miscari si scheme de actiune. Asa este, dar totul este intuitiv. Eu am jucat si pe tastatura si am testat si controllerul, pentru ca este disponibil in joc. De pe PC este relativ simplu, poti folosi doar tastatura sau combinatie tastatura + mouse, eu am ales ce-a de-a doua varianta, iar tastele de care am avut nevoie au fost WASD + E, F si SPACE si numerele cand schimbi armele, iar din mouse am executat schemele de bataie, folosiind click stanga si dreapta pentru atac direct si alternativ si click pe scroll pentru un atac cu un fel de energie, la distanta. Unele scheme necesita apasarea repetata si de 5 ori a aceleiasi taste, dar totul merge de la sine si daca apesi la nimereala. Cu controllerul e si mai simplu, tastele sunt mapate clasic si jocul ii foloseste toate functiile, ceea ce e extraordinar.

Avem de-a face cu un joc de actiune/aventura 3rd person, in care nu poti controla camera. Exista momente cand camera nu este centrata ♥♥♥ trebuie si scapi din vedere personajul care poate pica in prapastie sau se bate in afara campului vizual. Nu m-a deranjat prea tare acest lucru, caci de fiecare data cand mori, Masca are cate o replica taioasa, punandu-ti sub semnul intrebari abilitatile, razand de tine cand mori, avand o remarca sarcastica despre ce doreai sa faci sau despre masculinitatea ta, ca si personaj.

De-a lungul jocului va trebui sa combini abilitati de lupta cu dexteritate in evitarea obstacolelor sau acuratetea unor sarituri de pe o platforma pe alta. Actiunea se petrece intr-un ritm extrem de alert, ceea ce m-a atras. Inamicii sunt de putine feluri, insa vin di nce in ce mai multi si nu te plictisesti. In plus, in fiecare parte a jocului vei primi anumite misiuni speciale care te vor face sa incerci de mai multe ori aceasi misiune pana iti iese ♥♥♥ trebuie. Sunt si momente cand trebuie sa iti folosesti inteligenta ca sa rezolvi anumite puzzle-uri si sa scapi din situatii dificile.

Printre adversari se numara muncitori si luptatori de gherila, apoi animale fantastice sau oameni posedati de spirite malefice, in functie de zona in care esti. Ce mi-a placut in timpul luptelor este faptul ca poti folosi aproape tot ce ai in jur, butoaie, cutii si explozibil, dar si mediul inconjurator. De exemplu, pe platforme poti inhata inamicii si sa-i arunci de pe margine, scapand astfel rapid de ei. De asemenea, arma cu care esti echipat are abilitatea de a bara/respinge atacuri, iar atunci cand esti atacat cu rachete, le poti bara si chiar crea un ricoseu, intorcand-o asupra atacatorului. In anumite locuri din jungla te vei trezi atacat de paianjeni sau scorpioni, mai mici la inceput, dar chiar si de dimensiuni mari, iar o abilitate care mi-a placut a fost ca, atunci cand reusesti o combinatie de lovituri asupra animalelor mari si le ametesti, poti folosi tasta E pentru a te urca pe aceasta si a o folosi in lupta.

Eu am jucat Marlow Briggs and the Mask of Death direct pe nivelul dificil, lucru intelept si va recomand sa faceti la fel. Nu este imposibil de jucat astfel si vei beneficia de toate elementele posibile, oferindu-ti 8-10 ore de gameplay extrem de rapid si antrenant, lucru rar intalnit la jocurile single-player de acum, ceea ce il face si mai atractiv. Problema cu astfel de titluri este ca odata ce l-ai terminat e putin probabil sa-l rejoci, trebuind sa faci aceleasi lucruri din nou.

Grafica si sunet

♥♥♥ am spus la inceputul articolului, video-ul de la inceput te induce in eroare, fiind de slaba calitate, insa jocul arata foarte bine. Grafica este surprinzator de buna, in lupta mediul nu devine haotic si esti constient de ceea ce se intampla in jurul tau fara probleme. Schemele executate sunt la viteza normala, dar se observa usor chiar si inamicii aruncati in sus si care pot fi loviti chiar si in aer. In lupta ai posibilitatea sa executi o lovitura mortala, iar acestea sunt derulate in slow motion, din nou placute la vedere, in stilul Assassin’s Creed. O chestie care nu mi-a placut prea mult a fost in 3-4 momente ale jocului, cand am terminat o bataie cu un “boss”, atunci cand executi fatalitatea, imaginea se opreste, oferindu-ti cadre statice, vazute din mai multe unghiuri, un super slow-motion, care parca este mult prea incet, aproape ca in poze. Nu arata rau, sa nu ma intelegeti gresit, dar parca nu se imbina bine cu actiunea rapida de care ai parte in 99% din joc.

Sunetul nu m-a impresionat prea mult la prima incercare, dar cand am incercat jocul pe controller, conectat la televizor, pe Steam, totul s-a schimbat. Marlow Briggs and the Mask of Death profita la maxim de capacitatile 7.1 ale sistemului de sunet si iti da impresia de film. Dialogurile sunt bune, pline de umor, dar pot deveni repetitive in unele momente. Sunetul de fundal este excelent, nu te disturba in joc, ceea ce m-a surprins in mod placut.

Concluzie

Marlow Briggs and the Mask of Death este un joc surprinzator de bun, iar, avand in vedere pretul scazut, este in acest moment un best-buy pentru nisa actiune-aventura. Nu am vazut de mult un titlu asa de ieftin care sa ma tina conectat mai mult decat un joc prezentat ca un AAA, dar care dezamageste din multe puncte de vedere, spre deosebire de titlul dezvoltat de catre ZootFly. Gameplay-ul mi-a oferit aproape 10 ore de actiune intensa, extraordinara, lucru rar intalnit in aceste zile. Pot spune cu mana pe inima ca Marlow Briggs and the Mask of Death este poate cel mai bun joc pe care l-am testat in ultima perioada, m-a surprins in multe aspecte si il recomandam cu placere.

Sursa: http://steamgames.ro/game-review/volgarr-the-viking-review/
Posted February 11, 2014.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
No one has rated this review as helpful yet
2.4 hrs on record (1.9 hrs at review time)
Cei care au prins jocurile din anii ’90 au avut parte de o experienta unica si extraordinara prin simplitatea si dificultatea jocurilor de atunci. Daca acum spargi tastaturi pe Need For Speed sau FIFA de nervi, pe vremea aceea le spargeai de ciuda ca ai ajuns aproape de ultimul nivel si ai pierdut ultima viata si trebuie sa o iei de la inceput. Jocurile au evoluat pentru ca din ce in ce mai multi jucatori mai putin experimentati sa poata termina jocurile pe care le cumpara, ca, deh, daca copilul nu poate termina jocul, tata nu mai cumpara produsele firmei. Putem numara pe degete jocurile cu adevarat grele de acum si chiar si acelea sunt relativ usor de terminat pentru ca poti salva si rejuca la infinit o secventa.

Un joc nou lansat de Crazy Viking Studios si distribuit de Adult Swim Games, pe numele sau Volgarr the Viking ne aduce inapoi la origini, in ceea ce priveste gameplay-ul. Daca te crezi un gamer adevarat si experimentat si crezi ca nici un joc nu-ti va face fata, trebuie neaparat sa incerci Volgarr the Viking si sa te pregatesti sa fi pus la colt. Povestea e simpla. Tu esti Volgarr, razboinicul viking si ai fost ales de catre Odin sa te intorci din Valhalla pe Pamant si sa te lupti cu Fafnir, un dwarf care a cucerit Lumea de Mijloc si a adus teroarea si moartea in randul locuitorilor.

Gameplay-ul e simplu, jocul e un platformer 2D, asemanator cu clasicul Mario in care te misti de la stanga la dreapta si poti excuta miscari precum sarituri, coborari si urcari. Incepi cu un scut de lemn si cu o sabiuta mica. Iti poti upgrada armele gasind cufere. Mai intai primesti un scut puternic si abilitatea de a arunca sulite, apoi un coif si mai apoi o super sabie de flacari. Nu ai nivel de sanatate, nu ai mai multe vieti, nu ai inventar in care sa-ti tii obiecte culese. Fiecare lovitura primita te face sa-ti pierzi o piesa de echipament. Odata ce se duce scutul de lemn esti terminat si trebuie sa reincepi nivelul. Si vei fi lovit din greu. Mie mi-a luat aproape o ora sa termin primul nivel si sa ajung la un checkpoint care sa ma dea la nivelul 2 cand incep jocul. E enervant la inceput, pentru ca suntem obisnuiti sa nu avem probleme in terminarea unui joc si sa salvam din 2 in doua minute cand e prea complicat. Dar daca ii prinzi miscarile, sentimentul de multumire cand termini un nivel este serios crescut, spre deosebire de alte titluri, iar orgoliul iti va creste exponential.

Cu toate ca miscarile eroului sunt limitate, va trebui sa te adaptezi si sa inveti unele mici “scheme” pentru a supravietui. De exemplu, eroul nu are posibilitatea sa dea inapoi cand face o saritura in fata, dar exista posibilitatea sa faci o saritura dubla si iti poti folosi sulita sa o implanti intr-un perete si sa sari pe ea. La un nivel superior, spre exemplu, trebuie sa urci o sfoara si sa ajungi pe o platforma. Numai ca sfoara e prea scurta si va trebui sa sari de pe ea, sa arunci o sulita in perete si apoi sa te prinzi rapid de sfoara din nou si sa te urci pe platforma proaspat creata. Problema e, ca, daca ratezi si cazi esti mort si o iei de la capatul nivelului. Singura sansa sa termini jocul este sa inveti aceste miscari si sa te adaptezi situatiei. Eu inca n-am terminat acest “joculet” si am adunat ceva ore in spate. Mi-a fost greu la inceput si sa termin primul nivel. Satisfactia vine in Realizarile STEAM care iti marcheaza progresul si poti vedea cu cat esti mai slab sau mai bun decat prietenii.

Cu toate ca jocul pare simplu si invechit din cauza graficii, Crazy Viking Studios au realizat un titlu care arata clasic, dar are facilitati moderne, precum controlul camerei. Am vorbit despre lipsa posibilitatii de a salva jocul. Nu e 100% adevarat. La mijlocul fiecarui nivel ai un checkpoint, de unde poti continua daca mori, insa, la sfarsitul fiecarui nivel exista un “boss”, care, daca te omoara, te trimite inapoi la mijlocul nivelului. Acest lucru e enervant la inceput, dar daca inveti smecheriile, poti rejuca si ajunge sa te bati cu monstrul cel mare cu tot arsenalul disponibil, fara sa pierzi “piese” pe drum. Ca sa atingi toate realizarile pe Steam, va trebui practic sa termini jocul aproape la perfectie, lucru care se va intampla doar dupa incercari repetate si multi nervi.

In concluzie, Volgarr the Viking, este un joc dedicat persoanelor cu multa rabdare, si care au un background solid in gaming. Iti va testa abilitatile de jucator si daca ele iti lipsesc te va enerva si il vei lasa deoparte. M-a tentat de cateva ori sa-l las, dar m-am intors la el nevrand sa ma las batut de un “joculet”. Volgarr the Viking este disponibil pe Steam la pretul de 11.99 euro, are suport complet pentru controller si realizari Steam, deci este o achizitie buna pentru jucatorii impatimiti.

Sursa: http://steamgames.ro/game-review/volgarr-the-viking-review/
Posted February 11, 2014.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
No one has rated this review as helpful yet
7.9 hrs on record
A venit apocalipsa prieteni, iar noi am nimerit exact in mijlocul ei! Incepe lupta pentru supravietuire impotriva zombilor, resurse si combustibil. Ai la dispozitie o varietate de “unelte “folositoare, de la arme futuristice la drujbe, masini ca in Mad Max si poti allege sa te alaturi rezistentei sau cotropitorilor.

Ravaged Zombie Apocalypse este un expansion la originalul Ravaged, menit sa ofere jucatorilor mai multa actiune si mai mult sange si intestine de imprastiat prin desert. Totusi un asemenea joc is are oare locul intre titlurile deja existente si modurile aparute la jocurile clasice, pe aceasi tema?

Povestea

Titlul spune totul: este vorba despre o apocalipsa Zombi, preferata americanilor J. Povestea lipseste cu desavarsire, dar poate ca nici nu are nevoie jocul de asa ceva, pana la urma este un multiplayer online, specific altor jocuri de supravietuire, unde totul depinde de viteza de reactive a utilizatorului. Urmand “povestea” din jocul original, jucatoru lare optiunea de a allege una din cele doua factiuni: Resistance sau Scavangers, adica poate lupta impotriva zombilor sau a se alatura lor. Lupta este pentru resursele deja limitate ramase pe planate si esentiale pentru supravietuire. Totusi, jocul nu lasa impresia ca lupti sa te salvezi, ci, mai degraba ca incerci sa faci tot posibilul sa-ti omori opozitia sis a distrugi tot in cale.

Gameplay

Ravaged Zombie Apocalypse ofera 5 moduri de joc, dintre care noi: Zombie Survival, Resource Run Valley si Thrust Mode, aditionale celor 2 existente in originalul Revaged: Capture the Resource si Hijack.

In Zombie Survival trebuie sa culegi arme, combustibil si piese pentru a repara un elicopter si a fugi, in timp ce ai o hoarda de zombie pe urmele tale, si sa supravietuiesti, nu ?!? Pare promitator insa ai o singura viata si dificultatea e mare, ba aproape de imposibil, iar in single-player e enervant sa mori intr-una sis a o iei de la capat cand pornesti cu putine resurse, munitie si adversarii (zombie) reinvie si apar din ce in ce mai multi…

Resource Run Valley prezinta modul de lupta cu vehicule pe un teren accidentat si cu adversary in toate partile. Scopul jocului este sa reusesti, impreuna cu echipa, sa strangi 50 de unitati de combustibil inaintea adversarilor. Ca sa reusesti asta trebuie sa te intreci cu masinile sis a ai grija sa nu explodezi in acest timp. Modul acesta de joc e extraordinary in co-op pentru ca un jucator conduce masina, iar altul sta sus la o mitraliera, curatand terenul si eliminand competitia. Acest mod se desfasoara in mod respawn, iar daca mori, in 10 secunde esti la loc in lupta, unde vrei tu, in baza sau in alt loc pe harta.

In functie de progress poti accesa arme si vehicule noi pentru clasa ta. Scavengers au la dispozitie arme de impact mare si vehicule asemanatoare tancurilor sau girocoptere sau masini in tema Mad Max cu harpoane, aruncatoare de grenade, pusti cu cuie sau arme de vanatoare. Cei din Resistence se bazeaza pe veteran, support military si specialist in arme care sa poata opera o varietate mare de arme si vehicule militare.

Jocul este extreme de competitive online, mai ales clasamentelor STEAM unde te poti intrece cu prietenii, dar si cu restul jucatorilor online. O functie interesanta este “votekick” prin care poti supune la vot eliminarea unui jucator din propria echipa de pe server, in special noobii sau cei care nu vor sa joace in echipa cand situatia o impune. Aceasta functie poate fi enervanta pentru jucatorii noi, dar ofera posibilitatea initiatilor sa se dezvolte si sa invete lucruri, scheme si sa acceseze arme noi.

Grafica si Sunet

La capitolul grafica, jocul nu exceleaza, un lucru placut este totusi complexitatea mediului inconjurator. La capitolul sunet, Ravaged Zombie Apocalypse sta ceva mai bine, coloana Sonora fiind create de Matt Harwood, care a reusit sa creeze un mediu asemanator filmelor pentru joc.


Concluzie

Ravaged Zombie Apocalypse este un joc OK per total, insa nu adduce mai nimic nou fata de originalul Ravaged. Expansionul Zombie nu reuseste sa surprinda atmosfera ideala pentru un joc apocalitic si dezavantajeaza jucatorii noi. Cu toate acestea, jocul prinde bine la publicul doritor sa incerce un gameplay care te arunca direct in actiune sit e tine in prize cat timp stai pe el.

Sursa: http://steamgames.ro/game-review/ravaged-zombie-apocalypse-review-concurs/
Posted February 11, 2014.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
No one has rated this review as helpful yet
0.8 hrs on record
Astazi vom vorbi despre un joculet aparut pe STEAM prin intermediul “Greenlight”, care mi s-a parut extreme de interesant, datorita graficii care se aseamana desenelor animate si a popularitatii jocului cu acelasi nume aparut in anii ’80.

Este vorba despre Dragon’s Lair. Cei de la Digital Leisure au refacut jocul classic al lui Don Bluth si l-au readus la viata la 30 de ani de la lansarea oficiala.

Povestea

Povestea jocului este similara desenelor animate clasice si a legendelor cu cavaleri si printese, insa cu multe subintelesuri. Personajul principal este Dirk the Daring (un fel de Praslea cel Voinic :) ) care se duce sa salveze printesa Daphne (care pare sa fie o pitipoanca curvulisca), tinuta ostatica de dragonul Singe.

Gameplay

Modul de joc este unul simplu, rar intalnit in jocurile de astazi, bazat pe Quick Time Events. Ai la dispozitie doar 5 taste, 4 pentru miscare si una de atac. Pentru miscare poti folosi sagetile sau combinatia WASD, care ti se par mai la indemana. Jocul porneste ca un desen animat, unde cavalerul Dirk intra in castelul dragonului sa salveze printesa. Problema e ca Dirk e cam tantalau de felul sau, iar castelul e plin de surprize si capcane, care se dovedesc neplacute pentru eroul nostru.

Jocul inainteaza ca un desen animat, iar tu, ca si jucator, trebuie sa te misti rapid sa apesi butonul potrivit la momentul potrivit, adica cand iti pare pe ecran. Un buton apasat gresit sau prea tarziu duce la moartea cavalerului. Ai 5 vieti initial, dar dupa pierderea lor poti continua si primesti altele 5. Secventele cand Dirk moare sunt extreme de comice, mi-au placut cel mai mult din povestioara. Chiar daca actiunea nu este una lunga, eu terminand jocul, pe “Home” mode si la Easy in 40 de minute, exista motive sa-ti petreci mult timp cu acest joc.

Imbunatatirile aduse jocului initial si portarea lui pe STEAM, in materie de gameplay se traduc in Realizari si Clasamente STEAM. Jocul are 12 Realizari STEAM pe care trebuie sa le indeplinesti pentru finalizare, acestea incluzand unele care iti cer sa mori de multe ori, sa termin jocul in ambele moduri de gameplay si la divicultate atat easy cat si hard, dar sis a termini jocul cu scor perfect (fara sa mori) sau fara indicia de miscare. Ca sa realizezi asta iti trebuie ore bune jucate si invatarea nivelelor pentru ca atunci cand vine momentul sa execute unele actiuni ai de multe ori cateva fractiuni de secunda la dispozitie sa apesi butonul potrivit. Practic totul se traduce in coordonarea ochi-mana, ceea ce face din joc unul potrivit atat pentru adulti cat si pentru copii. Copii se vor bucura de grafica minunata si povestea incantatoare, adulti ise vor distra cu satira surprinsa de autori in “desen”.

Am pomenit mai devreme ca am terminat jocul in 40 de minute pe modul “home” si la divicultatea “easy”. Exista doua moduri de joc “Home” si “Arcade”, care au aceasi poveste, diferenta e ca la modul “Home” treci toata povestea linear, iar daca mori repeti nivelul pan ail treci, iar la “Arcade” sare peste nivel daca mori. Ca sa termin jocul pe Easy am murit de vreo cateva sute de ori (da, sunt slab J ). Pe Hard trebuie sa te misti si mai repede, deci iti trebuie mai mare viteza de reactie si va trebui sa fi foarte relaxat si cu mintea limpede sa-l treci.

Pe langa cele doua moduri Easy si Hard exista si optiunea sa joci Dragon’s Lair classic, fara ajutor la miscari, iar ca s ail treci in asa fel trebuie ori sa stii jocul foarte bine ori sa faci incercari repetate, lucru care poate deveni enervant.

Doua lucruri m-au nemultumit la gameplay, si anume lipsa suportului pentru controller, un lucru ce se putea adapta, avand in vedere faptul ca jocul a fost refacut, si jocul ar fi fost mult mai distractiv in asa fel. Al doilea este faptul ca jocul este totusi scurt. Daca nu umbli dupa Realizari STEAM si vrei sa joci relaxat in 30-40 de minute ai terminat cu el, si restul e repetitiv.

Grafica si sunet

Grafica este principalul motiv pentru care am dorit sa incerc acest joc. Dragon’s Lair arata ca un desen Disney Clasic si n-am vazut pana acum un joc sa arate si sa se simta ca un film, pe toata durata gameplay-ului. Din partea mea acesta este un mare plus pentru joc.

Sunetul este de asemenea specific unui desen animat, numai ca devine repetitiv si dupa mai mult de o ora de joc poate fi de-a dreptul enervant. Dialogurile sunt insa foarte bine realizate si contin subintelesuri care fac jocul mult mai atractiv pentru jucatori.

Concluzie

Per total, jocul mi-a placut, faptul ca poti continua dupa ce ai murit face ca frustrarea sa dispara din gameplay si il face placut. Problema e ca jocul e cam scurt si pretul e 10 euro pe STEAM. Daca ar fi avut support pentru controller l-as fi jucat cateva ore bune si m-as fi chinuit mult mai mult cu el. Dar oricum nu este de aruncat, Dragon’s Lair este un joc unic si nu ai variante asemanatoare acum pe piata, deci investitia merita.

Sursa: http://steamgames.ro/game-review/dragons-lair-review-concurs/
Posted February 11, 2014.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
2 people found this review helpful
10.6 hrs on record (7.9 hrs at review time)
Astazi vom vorbi despre Monster Loves You! un joc produs de catre Radial Games in colaborare cu Dejobaan Games, creatorii mai cunoscutului: AaAaAA!! – A Reckless Disregard for Gravity. Monster Loves You! Este un joc potrivit in special pentru copii, dar poate pune ceva probleme adultilor in explorarea tuturor posibilitatilor oferite de acest titlu.

Povestea

In Monster Loves You, vei controla viata unui monstru de la nastere si pana la moarte, iar actiunile si deciziile pe care le iei in joc vor afecta viitorul si existenta monstrilor in lume si convietuirea lor langa oameni.

Orasul in care se desfasoara actiunea la inceputuri se numeste Omen („semn” in engleza). Ca orice monstru, esti o fire independenta si rebela si vei fi obligat sa iei decizii din clipa care te nasti. Deciziile tale te pot duce la un sfarsit prematur sau te vor ajuta sa intri in „sfatul batranilor” si sa traiesti fericit pana la adanci batraneti. Actiunile tale vor afecta viitorul relatiei monstrii-oameni si, implicit viitorul tau. La fiecare inceput al jocului vei lua niste decizii care vor schimba soarta monstrului tau de la o incercare a jocului la alta, iar finalul este de fiecare data diferit.

Gameplay

Monster Loves You are un stil de joc unic, similar unei povesti interactive. Jocul se controleaza doar cu mouse-ul si tot ce trebuie sa faci esti sa-ti alegi o anumita misiune sau scenariu si sa iei deciziile pe care le doresti. Fiecare decizie contribuie la creionarea profilului tau. Ai 5 calitati de baza: Curaj, Istetime, Ferocitate, Onestitate si Bunatate. Fiecare decizie a ta va contribui pentru una din cele 5 calitati, iar echilibrul dintre ele iti va influenta relatia cu ceilalti monstri si durata de viata. Odata ajuns la maturitate va trebui sa aduni Respect din partea celorlalti monstri pentru a-ti asigura prelungirea duratei de viata si intrarea in randul inteleptilor.
Lipsa respectului si decizile pripite iti vor aduce moartea, insa nu e neaparat un lucru rau. Cand un monstru moare, se intoarce la locul nasterii si lasa o mostenire genetica neamului sau.

Daca reusesti sa treci in randul batranilor, vei avea o problema mare pe cap: relatia monstrilor cu oamenii. Deciziile luate de tine in aceasta perioada vor determina ceea ce se va intampla cu monstrii pe viitor: vor intra in razboi cu oamenii, ii vor invinge sau vor fi invinsi, vor face pace intre ei si vor invata sa convietuiasca, vor deveni animale de circ sau pur si simplu vor fugi. La fiecare incercare a jocului vei obtine rezultate diferite, iar cele 14 realizari STEAM disponibile pot fi atinse doar cu 14 finalizari diferite ale jocului, deci pentru a le obtine va trebui sa rejoci toata actiunea din nou, lucru care poate deveni plictisitor si intra in rutina. Aveti mai jos un video cu un gameplay complet pentru o realizare STEAM:


Jocul vine si cu carduri STEAM care pot fi adunate sau vandute pe STEAM market, un trend modern prezent pe toate jocurile noi.

Grafica si sunet

Monster Loves You are o grafica placuta, dar simpluta. ♥♥♥ controlezi jocul doar cu mouse-ul poti sa nu observi anumite aspecte, dar mediul inconjurator este si el interactiv in unele locuri.

Sunetul este simplu, exista o singura coloana sonora, iar daca joci mult devine repetitiva si plictisitoare de multe ori.

Concluzie

Monster Loves You a reusit sa ma tina conectat 4 ore pana acum si imi va mai rapi cateva ore bune, pentru a atinge toate Achivementurile, in pofida asteptarilor mele cand am inceput sa ma joc. Odata inteleasa ideea, jocul te va prinde si vei avea o experienta placuta, asadar investitia de 7 euro se merita pentru Monster Loves You.

Sursa: http://steamgames.ro/game-review/monster-loves-you-review-concurs/
Posted February 11, 2014.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
< 1  2  3  4  5 >
Showing 11-20 of 42 entries