Products

Recent reviews by Markavyen

< 1  2 >
Showing 1-10 of 17 entries
1 person found this review funny
455.1 hrs on record (349.7 hrs at review time)
Early Access Review
v0.2 Patch'i 1996dan beri gördüğüm en kötü, en başarısız, en sıkıcı şey olabilir. Korkunç.
Posted December 26, 2024. Last edited April 17, 2025.
16 people found this review helpful
13 people found this review funny
6.3 hrs on record (0.2 hrs at review time)
Early Access Review
o kadar güzel oyun yapmışsınız ki açılmıyor
Posted August 17, 2023.
1 person found this review funny
1,381.6 hrs on record (45.7 hrs at review time)
Tebrikler, nur topu gibi yeni bir kanser hücreniz oldu. İsmini LAG DETECTED mı koyacaksınız yoksa POSITION IN QUEUEHUEHHEAHEAH mi?
Posted September 30, 2021.
1 person found this review helpful
19.3 hrs on record
Evet, mamuta ve sabertoooothlara binmek çok keyifli.
İnanılmaz ya yanımda daha tehlikeli bir yırtıcı varken hayvanlar kaçıyor.
Lan atalarımızda sopayı taşa vuruyomuş yaşıyomuş sanıyomuş amk kertenkeleleri.
Her hayvanı ehliyleştirdim artık benim adım hayvan ustası. Peki bunu benden başka bilen var mı ? :(
Arkamda 100 kişilik bir kabile topladım. (Ben bu adamlarla saniye devrimine kadar go?) Ama bu adamlar nerede ya? 96 tane kadın var 4 erkek mi var sağda solda random ok atıyolar sadece. Lan ben bu ipneleri tek tek kurtardım zalımın elinden yavşaklar oturmuş taşa sopayla vurup eğleniyolar biraz intikam hırsı olsun, biraz gözünüzü kan bürüsün yavşaklar. Nerede oğlum savaşa giderken benim yüzzz kişilik kabilem gidelim dağı ısırarak yıkalım adamların gelmişini geçmişini s*!#...
20 saatte sağa sola çok salça olmadan ana hikaye bitiyor. 10 saati eğlenceli sonrası nedense sıkıcı geliyor.
Nedense olan kısmı açıklamak istersek; kötü karakter.
Her Far cry oyunun imzası olan kötü karakter burada yok. Bir vaas ya da bir father etkisi hissettirmiyor. Öyle karizmatik bir karakter olmadığı içinde oyunun sonuna yaklaştıkça daha çok sade -yarım ekmeğin arasında çeyrek ekmek yiyormuş gibi bir tad veriyor oyun. Ekmeğin köşesini çiğnerken de bitiyor zaten.
Diğer far cry oyunlarında sizi gaza getiren ''ulan şimdi var alayınnızınızın hıammmına goyacağım'' gazıyla oyunu bitirmeye gittiğimiz bir mevzu yok. Fever Ray'e rağmen :(
Son boss fightıda zırhlı araca taş atan çıplak ayaklı adam gibi hissettiriyor. Fever ray abla bağırıyor biz taş atıyoz. Abla bağırıyor biz taş atıyoruz. Lan 350 tane silah yaptım neden taş atıyorum sadece diyorum? Sonra ballı molotof taşı atıyorum. Taş level 2.
Güçlü bir villian olmadığı için (aslında var gibi de bu seferki olmamış) pek anlamlı bir sonu varmış gibi gelmiyor oyunun.
Yine de eğlenceli. Farklı bir tecrübe. AC esintisi çok var. Far cry oynarken far cry oynuyormuş gibi hissettirmiyor. Lan zaten koskoca mamuta binebiliyorum, 100+ kabilem var ama bossları öldürmeye çıplak ayak SOLO taş atam boss kesem unga bunga.
Her şeye rağmen tavsiye ediyor muyum? Evet :D
Posted August 4, 2021. Last edited August 4, 2021.
1 person found this review helpful
8 people found this review funny
1.3 hrs on record (0.5 hrs at review time)
28 dakika oynayıp çıktım. 45 kilo verdim ve artık kollarımı hissetmiyorum teşekkürler. uyanınca antremanlarıma devam edeceğim.
Posted May 5, 2021.
2 people found this review funny
22.0 hrs on record (4.8 hrs at review time)
Early Access Review
Ranch çiftlik demek. Tarla değil ki. Girdik arkadaşla nasıl ekicez diyo. Lan neyi ekicez tarla değil ki bu çiftlik. Koyun besliycez, keçi şeyapcaz besliycez. Eşek besliycez. At yetiştiririz. Tarım toplumundan geldiği ne kadar belli sığ sığ konuşu sığır ama bu oyunda buğday ekilmiyo diyip durdu. Yani önce çiftliğe hayvan alcaz bol bol besliycez. Yeteri kadar doğal bok koktuğu zaman gidip burayı ''Kral ibonun çiftliği'' diye bir tabelayla halka açıcaz. Normalde toplam fiyatı 10 lira olan bir kahvaltı tabağını doğal ortamda kahvaltı yapalım fikriyle hafta sonunda evinde film açıp bira içip mükemmmmmelll bir dinlenme seansı ile geçirmek yerine hörekesine gelip gerizekalı gibi tüm haftasonlarını mahvedip buna rağmen 10 liralık tabağada 100 lira sokup sokup çıkarttığAAĞRRĞRĞRH.
İnstadan paylaşacaklar sonra işte kehkeh.

Oyun zevkli yapacak şeyler az, çok az. Normalde tavsiye ediyor muyum soranlara HAYIR. Ama gelişebilir, geliştirilebilir. Yani potansiyeli hem kendisinin hem fikir vereceği insanlar olabileceği için kocaman bir EVET. Oyunda yapılacak şeylerin max süresi 5 saat şu an için. Sonra boş boş et farmlarsınız. Çünkü gerçekten yapacak bir şey yok. Ama yapabilecekleri yerler var. Mapte hali hazırda çizdikleri hatta açık bıraktıkları geliştirme potansiyeli gözümüzün önüne haşırt diye sokulmuş oyunda.
5-6 ay sonra tekrar geleceğim. Şimdilik hadi bakalım geliştirin bekliyoruz.
(Ayrıca karakterimi de giayco gibi yaptım tam bir askerim, afganistanda askerdim sonra dizime ok yedim ve artık baabannemin çiftliğindeyim. Tüm oyun sürem boyunca bunun rpsini yaptım, utanmıyorum. )
(Karakterler böyle et kemik değilde jel gibi. Mesela bir adım yürüdükten sonra salınca karakter jel gibi sağa sola sallanıyo. Tüm oyun mezdeke şarkılarıyla oynadık, gece 12'ye kadar 1 saat çiftlikle ilgileniyoruz, 11 saat birbirimize ateş edip, mezdeke açıp jelibon götlerimizle dans ediyoruz.)
Posted March 15, 2021.
7.8 hrs on record
İri ve dolgun memelere sahip değilseniz, tribe girip saçınızı küt kesmeyin mantığıyla hareket edip, nedense 2005'teki emo sevgilim gibi takılan bir dişi kişinin peşinden gidip '' Ya abi deli misin hikayesi çok iyi'' , '' oğlum türünün çok fışırtılıçikoloplusu ya'' denilen. Nedense bana sürekli We Happy Few, Dishonored gibi oyunları anımsatan ama anımsatırken kendisinin başka bir şey olduğunu düşünemediğim. Hayatımda ilk kez herkesin beğenirken benim burun kıvırdığım çok üzücüdür ki ağzımda bok çiğnemiş bir ''Fable 3'' tadı bırakan oyun.
Bu kızı bu kadar çok çekince elbette çok hoş şeyler yaşanacak biliyorum. Yani bu tarz karılarla(opsie kadınlarla) 20 senedir falan vakit geçiriyoruz galiba(?).
Aynı bölgeye 98 kez farklı gitmek ( Ya saçmalama aib bi kere gittiğinde şundan dolayı gidiyorsun, diğerinde şu olduğu için, öbürüsünde bu olduğu içün, diğerisünde bü-) her ne olursa olsun. Aynı sahneye, aynı odaya, aynı lanet olası çizilmiş yerlere 98 kere gitmek sıkıcı.
Ayrıca bazen görevin ilerlemesi için kadının yanına gitmemiz gerekiyor. Yani görevde bişeyleri bulamıyorsanız karının yanına gidin. Cutscene ablayla beraber geliyor.
Bu kadar ataerkil toplumun bir üyesi olarak bu kadar anaerkil bir oyun bana ters kardeşim. Bastım dislike'ı.
Posted March 15, 2021.
0.5 hrs on record
Sıkıcı.
Posted February 18, 2021.
2 people found this review helpful
2 people found this review funny
11.4 hrs on record (7.7 hrs at review time)
Bazen neden hala bu tarz oyunları satın aldığımı anlamıyorum. Oyunda temel olarak dört mekanik var. Eşyayı bul, tamir et, temizle ve sat. Bitti diye düşünürken bir anda korkunçlu müzikler, sağa sola gizlenmiş nesneler ya da gizli oda kapı açacakları ( yok efendime söyleyim duvarın yamacına gizlenmiş kollar, örekesine asılmış anahtarlar ki o anahtarlar, hayatı boyunca youtube'da asla izlenmeyecek olan ama lanet olsun ki nereye asıldığını merak edip, saatlerce arayıp bulamadığınız için gireceğiniz şibilibumbambam_34 isimli kanalların videoları...), yok efendime söyleyeyim gittiğiniz hikat garibesi gibi ortamlar. Hayır dün saçımızın yağıyla abdest alan bu redneck bedenimiz ne oldu da satanik yıldızının ortasında tavuk(lan tavuk?!) kurban edilen mekanlara düştü. Neee oldu da tavuğa kıydınız lan allahsızlar? Hayır tavuğa kıydığınıza mı şaşırayım yamacına gidince usul usul çalmaya başlayan Nox Arcana çakması müziğe mi tribe gireyim?
Kısıtlı mekaniklerle sıkıcı şekilde ilerlerken bölüm tasarımlarıyla falan eğlenceli hale geliyor. Bak tekrar belirtiyorum SIKICI MEKANİKLER. Eşyayı bul, tamir, yıka ve sat. Alayı aşırı sıkıcı. Benzeri 999+ oyun oynamışızdır yauvvv. Ama korku ve komedi teması aynı anda işlenmeye çalışılmış bana kalırsa. Zor bu ya Tim Burton işi bunlar yani kolay değil bu iki ana başlığı birlikte işlemek. Bulmacaları zevkli, korku teması abartısız, komedisi fena değil, oynanabilirliği yavan ekmek tadında, mekaniğe katlanabildiğin sürece oyuna devam etme isteği kalıyor.
Kısaca özetlersek mekaniği cacık ama oyun konuları dikkatimi çektiği için öneriyorum.

Hayır çok merak ediyorum o lanet nazi zombiyi yapmayı akıl eden kişi kim? Zombiyi yaptınız kafasına baltayla vurunca ''Şayzeee'' demesini düşünen yaratıcı, sağlıksız, hasta beyin kim?
Hadi hepsini geçtim. Oyunu yine arkadaşlara izletiyorum. Mezarlığa girdik. Böyle skyrimde gördüğümüz raf raf cesetlerin bırakıldığı mekana girdik. Deli gibi gergin müzik eşliğinde acaba en alt kattaki rafta ne var diye bi eğildik. Pırt. Zorlanan her insanın eğildiğinde o ani kas gevşemesinin getirdiği mükemmel osurma? Bence güzel uyum sağlanmış, korkarken gülebildik bugünde azizim.
Posted June 18, 2020.
4 people found this review helpful
16.9 hrs on record (15.9 hrs at review time)
Elli plus yaşında aile büyüklerinizin pazar günleri, gazetelerin bulmaca eklerini mavi tükenmez kalemi yalaya yalaya çözdüğü zamanı hatırlayın. Nasıl ışıl ışıl parıldıyor di mi gözleri? Oysa sadece üyenin eş anlamlısı ''Aza'' kelimesini boşluğa doldurmaya başarabildiğini hepimiz biliyoruz. Sanırsın bana atom mühendisi cino. Aha bu oyunda da aynı hissiyatı yaşıyorum. Bir-iki-üç hepsi aşırı iyi, inanılmaz iyi. Nedendir bilmiyorum arkadaşlarıma yayın açıp birlikte kendimizi aynşıtayn gibi hissetmek daha da keyif veriyor - tek başına oynamanın aksine-. Özellikle random bir yerlere tıklarken bi' şeyleri yanlışlıkla çözüp arkadaşlarımın ''AAaa onu nasıl akıl ettin yaa?'' diye sorduklarında ''Ehmm, ya ehm heheh3'' gibi tepkiler vermek falan oğluuuum aşırı zevkli keşke dördü-beşi-altısı da çıksa da oynasak yauvvv.
Posted June 11, 2020.
< 1  2 >