Introducerea
Cărțile de Schimb Steam sunt cărți virtuale primite jucând jocuri pe Steam. Seturile de cărți pot fi transformate într-o insignă și obiecte negociabile în comunitatea Steam.
Colecționează cartonașe
Joacă oricare dintre jocurile participante la Cărțile de Schimb pentru a primi cărți de schimb. Mai mult de jumătate din set pică în timpul jocului, cealaltă jumătate este primită prin dexteritatea de colecționar.
Vezi jocurile participante pe care le deții
Fabrică insigne de joc
Odată ce ai colecționat un set de carduri le poți combina într-o insignă asociată unui joc. Ca insignele curente, ele sunt legate de contul tău și apar pe profilul tău. Spre deosebire de insignele curente, crearea insignei unui joc îți aduce obiecte ce se pot vinde ca de exemplu emoticon-uri, fundaluri de profil, și cupoane. Crește-ți nivelul insignei tale colecționând din nou setul și primește noi obiecte.
Crește în Nivel
Toate insignele acum au XP care contribuie la Nivelul tău Steam, un sumar al colecției tale de insigne. Poți vedea Nivelul Steam al cuiva ținând mouse-ul deasupra avatarului lor. Crescând în nivel vei obține obiecte non-schimbabile ca prezentări de profil, extra sloturi pentru lista de prieteni și multe altele.
Primeşte recompense pentru fabricarea insignelor
În timpul creării unei insigne vei primi recompense aleatorii dintr-un set de obiecte ale unui joc asociat. Ele sunt schimbabile și pot fi folosite doar dacă le deții.
Fundale profil
Personalizează-ți profilul cu o imagine de fundal.
Cupoane
Poți să câștigi cupoane pentru joc sau DLC.
Emoticon-uri
Emoticon-urile Steam pot fi folosite oriunde pe Steam unde poți scrie, ca, de exemplu, în chat, în discuții și pe profiluri.
Prezentare Profil
Alege ce vrei să arăți. Ce este unic despre tine? Pe baza nivelului tău Steam îți poți personaliza profilul cu ferestre de prezentare. Arată-ți jocurile favorite, obiectele negociabile, modurile din atelier, subscrierile Greenlight, sau poate capturile de ecran favorite...
și multe altele.
Scoate în evidenţă
Scoate-ţi în evidenţă insignele tale, nivelul Steam, şi modul de joc cu noul profil şi mini profil.
Prezintă o insignă
Alege o insignă care să o afișezi în partea de sus a profilului tău şi în mini profilul care îl vezi când treci peste avatarul tău.
Profil actualizat
Profilul primeşte o împrospatare vizuală şi o atenţie deosebită asupra a ceea ce joci şi cum participi pe Steam. Şi cu afişiere, tu decizi ce să prezinţi.
Activitate recentă joc
Gameplay-ul, realizările și contribuțiile de conținut se grupează în Activitatea de joc recentă.

Prietenii pot vedea ceea ce joci și cum ai progresat într-o clipită.