10
Products
reviewed
0
Products
in account

Recent reviews by The Operative

Showing 1-10 of 10 entries
1 person found this review helpful
26.1 hrs on record (13.6 hrs at review time)
Po 18 rokoch sa vracia azda najznámejšia a medzi tuzemskými hráčmi najospevovanejšia česká klasika v modernom prevedení zodpovedajúcom dnešným štandardom. Remake si po rozporuplne prijatom treťom pokračovaní série vzalo na paškál štúdio Hangar 13 pod vedením Hadena Blackmana a ruku k dielu priložilo aj viacero českých vývojárov pôvodných dielov. Napravili si v Hangari meno, alebo je remake Mafie len "hřebíčkem do rakve" slávnej hernej série a nového vývojárskeho tímu? Na túto otázku sa pokúsim odpovedať vo svojej amatérskej recenzii.

Staronové Lost Heaven
Remake je podľa slov vývojárov vytvorený od úplných základov a najviac to spoznáte práve na zmodernizovanom Lost Heaven. Za takmer dve dekády sa toho veľa zmenilo a to nie len po vizuálnej stránke. Mesto je stavané viac vertikálne a niektorými výškovými budovami pripomína viac Empire Bay či reálnu predlohu - New York. Obyvatelia si žijú vlastný život a je to na hre cítiť. Vývojári bravúrne zachytili atmosféru tridsiatych rokov minulého storočia, kedy sa Amerika nachádzala v období hospodárskej krízy, čo pocítite na každom rohu, či už v rôznych bočných uličkách a chudobnejších štvrtiach, tak aj zo samotného rozprávania viacerých vedľajších postáv a náhodných okoloidúcich. Napríklad sa neraz stretnete s členom rodiny, ktorý Vám bude nesmierne ďakovať za dobre odvedenú prácu, pretože bez tej či onej zásielky by ďalší mesiac nemal kde bývať. Mesto je teda väčšie, atmosferickejšie, živšie, ale tiež horšie zapamätateľné ako v originále. Isteže najikonickejšie miesta ako Giuliano bridge, centrum čínskej štvrte, Salieriho bar a podobne v hre ostali s menšími úpravami zovňajšku, zvyšok mesta sa dočkal výraznejšieho prepracovania.

Pôvodný príbeh z pera otca hernej série Dana Vávry. Alebo nie??
Tak, ako v každom remaku sa zmien dočkali všetky aspekty hry a príbeh nie je výnimkou. Avizovaného rozšírenia sa dočkala dejová línia sledujúca Sáru, no nezabudlo sa ani na ďalšie obľúbené (či menej obľúbené) postavy. V skratke každá dôležitá osoba, s ktorou budete mať čo do činenia, je teraz charakteristickejšia svojím správaním a pôsobením navonok i po nahliadnutí na jej život zvnútra, čo Vám v koži (ne)zúčastneného pozorovateľa pomôže lepšie pochopiť pohnútky, ktoré ju viedli k tým oným činom. Zmeny sa dotkli aj známych dialógov, ktoré by milovníci pôvodnej hry vedeli odrecitovať naspamäť aj dnes, a tu musím podotknúť, že nie vždy to bolo pre dobro veci. Je ťažké sa objektívne vyjadriť k tejto téme a zrejme každý hráč na ňu bude mať iný názor, Vecne však môžem povedať, že aj keď už niektoré ikonické hlášky v hre nenájdete, príbehu to nijako neublížilo a je teraz o niečo serióznejšie pojatý. Scenár sa však rozhodne posunul vpred a dosahuje miestami až filmových kvalít. Taktiež fanúšikov klasiky prekvapia niektoré momenty, avšak v kontexte k celkovému vyvrcholeniu deja budú dávať perfektný zmysel a možno miestami zmenia Váš pohľad na charakter Tommyho Angela.

Herecké výkony a dabing hodné filmu?
Ak som pochválil kvalitný scenár tak nemôžem opomenúť herecké výkony a dabing. Dovolím si povedať, že všetci herci sa dokázali vžiť do herných tvárí a cutscény kvalitou spracovania často pripomínajú strieborné plátno. Vyzdvihnúť výkon jednotlivých hercov ako aj českých dabérov by zabralo ešte veľa riadkov v už tak obsiahlej recenzii, ale rozhodne si to títo ľudia zaslúžia. Možno by som dokázal vytknúť zopár momentov, kedy Marek Vašut znie, akoby len čítal napísaný text bez hlbšieho prežívania, ale na tieto narazíte v priebehu hry našťastie len zriedka.

Gameplay, animácie a efekty - niekde sa muselo šetriť.
Na tomto mieste by bolo fajn spomenúť, že Mafia: Definitive Edition nevznikla ako AAA titul, čomu zodpovedá aj cenovka 40 eur. A to sa vo veľkej miere prejavuje práve na gameplayi samotnom. Pohyby a animácie postáv sú recyklované z Mafie 3, uvidíte to pri stealthe, šplhaní po rebríku, preskakovaní prekážok... skrátka všade. ALE netvrdím, že to je zlé. Ak niekto Mafiu 3 hral, bez ohľadu na celkové spracovanie hre nemohol uprieť kvalitné animácie. Som teda rád, že si vývojári zobrali z 3ky hlavne to pozitívne, takže sa nemusíte báť, že Vás prekvapí prvok, ktorý ťahal zážitok zo zavŕšenia trilógie ku dnu. Gunplay je na prvý pohľad taktiež z veľkej časti totožný s tretím dielom, avšak nie tak celkom. Je cítiť, že Tommy nie je vojak a so zbraňami nenarába tak zručne ako Lincoln, čo Vás ale vôbec neochudobní o zážitok zo streľby, práve naopak. Zamrzela ma však chudobná ponuka zbraní. Nájdeme tu naozaj len ten najorezanejší základ pozostávajúci z brokovnice, opakovacej pušky, thompsonu a niekoľkých jednoručných zbraní, ktoré sa navyše od seba líšia len minimálne.

Starý engine dostáva zabrať
Vývojári sa rozhodli prebudovať Lost Heaven na engine vylepšenom engine Mafie 3 (podobnosti som zmienil už vyššie a hráči, čo Mafiu 3 prešli viackrát, to budú vidieť doslova na každom kroku), čo je ale dvojsečná zbraň. Na staršej verzii tohoto enginu totiž bežala ešte Mafia 2 a na hre to je aj napriek snahám vývojárov miestami poznať. Nasvietenie sa zlepšilo, ale pri prechode z interiéru do exteriéru a naopak Vás oslepia lúče bielej farby, nepriatelia sa pri zastrelení bugujú a ostávajú "ležať" v neprirodzených polohách, sú to drobnosti, ale zamrzí, že sa to za tie roky nepodarilo vychytať. Teda berme herný engine ako kapitolu samu o sebe, má svoje výhody, medzi ktoré nepochybne patria nádherné cutscény a krásne scenérie, ale má aj svoje chybičky, ktoré sa nepodarilo doladiť. Môžete si to všimnúť napríklad na fyzike vlasov, ktorá tu vlastne ani nie je a tak sa vlasy žiadnej z postáv počas hry ani v prestrihových scénach ani len nepohnú a rovnako je na tom vegetácia - lístie na stromoch sa nehýbe a všetko je statické. Možno by bolo lepšie, keby 10-ročný engine skončí rovnako ako Morello, ale hold vývojári sa rozhodli ho znovu použiť s jeho slabšími aj silnejšími stránkami. Optimalizácia nie je najhoršia, avšak po tom, ako veľmi bola ospevovaná v iných recenziach, ma trošku sklamala. Hra sama o sebe beží aj na starších zostavách v celku fajn, ale prítomnosť protipirátskej ochrany Denuvo a náročných, hoci priemerne vyzerajúcich efektov nadmerne vyťažuje procesor. Vzhľadom na použitý engine a jeho obmedzenia z neho vývojári vyťažili maximum.

Zvyšok
Neviem, či to niekto dokázal dočítať až sem, ale zvyšok receznie už skrátim a obmedzím len na najpotrebnejšie minimum. Zmenilo sa takmer všetky, pribudla garáž, motorky, skrátka priveľa vecí, ktoré v recenzii svojim skromným názorom pokryť nestíham. Jazdný model je skvelý, v zákrutách pocítite hmotnosť Vášho automobilu a fyzika funguje na výbornú, pre náročnejších hráčov hľadajúcich výzvu je tu potom režim simulácie, ktorý to celé ešte posúva na vyššiu úroveň. Vrátilo sa aj tlačítko "nárazu", ktoré si odbilo premiéru v uliciach New Bordeaux, a rovnako ako tam, aj tu to vnímam ako úplnú zbytočnosť, ale na druhú stranu, nikto Vás to nenúti používať, zrejme na túto fičúrku veľmi rýchlo zabudnete, čo je len dobré. Nachádza sa tu aj voľná jazda s mixom extrémnej jazdy, k tomu sa bližšie vyjadrovať nebudem, pretože som v tomto režime strávil primálo času. Čo ma vyslovene sklamalo, je soundtrack. Objavia sa viaceré pôvodné sklady, no tie, čo by ste tu čakali (a chceli) najviac, tu bohužiaľ nenájdete. Inštrumentálny soundtrack a akčná hudba je naopak skvele oživená a pripomenie pôvodnú klasiku. Snaha, aby hra spĺňala moderné štandardy sa negatívne podpísala na dĺžke hry, ktorá nedosahuje hodnôt originálu, ale sa skôr približuje k druhému dielu série, dej teda naberá rýchlejšie tempo, ale zároveň je aj bohatší.

Verdikt (TLDR):
Hangar 13 ukázali, že ak dostanú dostatok času na dokončenie svojho diela, vedia vytvoriť kvalitný herný zážitok, ktorý sa hráčom dokáže vryť do pamäti aj dlhé mesiace po dohraní. Milovníci originálu z roku 2002 by možno boli v hodnotení menej prívetiví, ale verím, že si hru užijú rovnako ako hráči, ktorí nestrávili detstvo opakovaným prežívaním príbehu Toma Angela.

9/10
Posted September 28, 2020.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
1 person found this review helpful
16.0 hrs on record (15.0 hrs at review time)
Ani neviem, ako začať. V Life is strange sa chopíte života Max Caufield, ktorá študuje na prestížnej umeleckej univerzite Blackwell. Všetko by bolo normálne, keby Max nešťastnou náhodou nezistila, že dokáže ovládať čas (resp. vracať ho dozadu). Týmto zachráni život svojej najlepšej kamarátke Chloe, ktorú nevidela odkedy sa odsťahovala do Arcadia Bay. A môže sa začať príbeh plný emócii, nečakaných zvratov, intríg a všetkého, čo k tomu patrí.

Hrateľnosť je na slušnej úrovni a to najmä vďaka faktu, že Max dokáže ovládať čas. Týmto dokážete zmeniť okrem iného aj rozhodnutia, ktoré počas hry urobíte. A že ich nebude málo. A tiež nebudú jednoduché. A o tom Life is strange je. O rozhodovaní. Veľakrát sa dostanete do situácie, kde budete musieť vybrať "menej horšiu" možnosť, pretože ani jedna nebude dobrá. Vďaka tomu a najmä vďaka vynikajúcemu scenáru, charakterom, prostredí a nádhernom audiovizuále si užijete príbeh, aký ste ešte, dovolím si povedať, určite nezažili.

Chloe vás bude sprevádzať väčšinu času stráveného v hre. Týmto dokázali vývojári priblížiť vývoj vzťahu Chloe a Max. Vašou hlavnou úlohou však bude zistiť, čo sa stalo Rachel Amber, študentke, ktorá je už nejakú dobu nezvestná. Plagáty s jej menom na popisom vás budú sprevádzať celou hrou. Rachel je Chloe-ina kamarátka, ktorá zmizla bez toho, aby o tom komukoľvek povedala. Chloe po nej samozrejme pátra a snaží sa za každú cenu zistiť, čo sa stalo. Viac o príbehu hovoriť nebudem, aby som náhodou niečo nevyspoiloval. Zatiaľ, čo sa prvé dve epizódy odohrávajú hlavne na Blackwelli a v jeho okolí, neskôr v hre navštívite viacero zaujímavých lokácii. V každej z nich budete mať možnosť interakcie s rôznymi predmetmi a objektmi. Škoda je, že na väčšinu z nich sa budete môcť len pozrieť, poprípade vykonať činnosť, ktorá reálne nebude mať žiadny veľký dopad na dianie v hre.

Keďže sa jedná o adventúru, vypočujete si veľa zaujímavých dialógov s možnosťou výberu odpovede alebo otázky, ale aj veľmi zaujímavé monológy, čím budete mať možnosť pochopiť, ako celú situáciu vníma Max. Hlavne tento aspekt hry vám umožní hlboko sa ponoriť do príbehu. Takmer na všade budete mať možnosť odfotografovať buď sám seba, alebo nejaký zaujímavý objekt v okolí. Tieto fotografie sa potom ukladajú do vášho denníčka, kde nájdete aj rôzne informácie o vedľajších postavách.

Soundtrack je nádherný a do hry dokonale zapadá. Nečakajte žiadne známe hity, ale po dohraní si určite väčšinu pesničiek nájdete na yt :)

+ Atmosféra
+ Strhujúci príbeh
+ Scenár
+ Rozhodnutia, na ktorých skutočne záleží a odvíja sa od nich váš postup príbehu
+ Postavy (hlavne Max a Chloe)
+ Nádherný audiovizuál (krásna, ručne kreslená grafika)
+ Herný svet, ktorý nebudete chcieť opustiť
+ Schopnosť vracania času, ktorá povyšuje gameplay z "nudnej adventúry" na vyšší level
+ Licencovaný indie soundtrack
+ Cena (20e za hru, ktorá hravo príbehom odsunie všetky AAA 60e tituly, je viac než fér)


- Nedostatočná interakcia s prostredím
- Možno malé mínus je absentujúca česká lokalizácia, ale dajú sa zohnať fanúšikovské titulky, ktoré sú na veľmi vysokej úrovni.
- Najbližších niekoľko mesiacov neodporúčam hrať iné príbehové hry, lebo po dohraní Life is strange budete mať pocit, že ostatné hry príbeh ani nemajú.

Krátke zhrnutie:
Epizóda 1: Hra vyzerá zaujímavo, dám tomu šancu.
Epizóda 2: Príbeh sa začína rozvíjať, neviem sa dočkať, čo bude ďalej.
Epizóda 3: Wow, cítim sa ohromený. Tak náročné rozhodnutia, dúfam, že som vybral tie správne.
Epizóda 4: ČO SA TO ***** STALO?
Epizóda 5: Spoiler!!! Budete hľadieť na monitor so slzami nielen v očiach, ale aj v srdci.

10/10
Po dohraní si nebudete klamať, toto je najlepšia hra, akú ste mali možnosť hrať. Life is strange ukazuje, že láska môže vzniknúť bez ohľadu na pohlavie. Life is strange nie je hra, je to umelecké dielo.
Posted May 3, 2018.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
17 people found this review helpful
6 people found this review funny
679.8 hrs on record (100.4 hrs at review time)
Sériu GTA netreba nikomu zvlášť predstavovať. Samozrejme je to kvalitná hra, ale to kvôli čomu ju nemôžem odporučiť je multiplayer, tak si to poďme zhrnúť:
+ Veľa možností v multiplayeri
+ Podpora od R* je neskutočná aj niekoľko rokov po vydaní
Ale
- Absolútne nefunkčný multiplayer
- Hra nemá problém načitavať multiplayer cez 15 minút s tým, že Vám neoznámi v akom štádiu načítavania sa nachádzate, takže kľudne čakajte ďalších 20 minút
- V dnešnej dobe je vstup do normálnej hry (bez cheaterov) takmer nemožný
- Rovnako blbnú aj MP funkcie, ktoré by mali byť dávno vyriešené
- Áno, aj v multiplayeri je dosť bugov.
Posted December 25, 2017. Last edited December 31, 2017.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
No one has rated this review as helpful yet
43.4 hrs on record (35.6 hrs at review time)
L. A. Noire - doteraz najlepšia detektívna hra?
Hra počas svojho vývoja prechádzala ťažkými skúškami a jej osud vôbec nebol jasný, pôvodne malo isť o PS3 exkluzivitu, neskôr však Sony nechcelo do už vtedy nákladného projektu investovať viac peňazí a tak dozor nad vývojom po čase prevzali Rockstar Games, takže dnes si môžeme tento herný klenot vychutnať aj my, PC hráči.

V L. A. Noire sa vžijete do kože chlapíka menom Cole Phelps. Cole je vojnový hrdina, ktorý začína svoju kariéru v LAPD. Začínate na oddelení "traffic", kde budete riešiť hlavne priestupky a malé zločiny, no s vyriešenými prípadmi pribudnú aj zásluhy a aj možný kariérny postup.

Prvou dôležitou činnosťou je hľadanie dôkazových materiálov na mieste činu. Pri tom Vám pomôže tiež veľmi tématická hudba, ktorá Vás upozorní, ak prechádzate okolo predmetov, ktoré by mohli mať niečo spoločné s prípadom. Predmetov na mieste činu je samozrejme viac a nie všetky sú použiteľné, o čom Vás informuje aj samotný Cole. Získané dôkazy budete môcť postupne použiť pri vypočúvaní a zistiť tak, či dotyční hovorí pravdu alebo naopak klame.

Hlavným ťahákom hry je však prepracovaná mimika tvárí. Budete vypočúvať obete, svedkov, susedov a aj viacerých podozrivých a práve Vy rozhodnete, kto je vinný. Hra ponúka pravdepodobne najvierohodnejšie spracovanie mimiky a gestikulácie. Pri rozhovoroch a vypočúvaní môžete vybrať jednu z troch možností. Buď hovorí dotyčný pravdu, alebo klame. To sa dá zistiť z jeho správania a mimiky tváre. Možnosti na výber sú True, Doubt a Lie. Keď dotyčný hovorí pravdu, zvolíte True, ak pochybujete o pravdivosti odpovede, zvolíte Doubt a ak viete, že klame, zvolíte možnosť Lie. Podozrivý sa Vám však hneď neprizná a tak budete musieť svoje tvrdenie dokázať, čo urobíte pomocou získaných dôkazov.

V hre sa tiež objavujú aj akčnejšie pasáže a naháňačky v hollywoodskom štýle. Tie však nie sú dokonalé a práve tu je vidieť, že vývojári z Teamu Bondi sa sústredili hlavne na autentické spracovanie priebehu vyšetrovania. Akčné scénky a spomínané naháňačky sú tak len doplnkom, ktorý však hru príjemne obohatí a vytrhne Vás z bežnej vyšetrovacej rutiny. Taktiež tu nájdete 40 vedľajších prípadov, ktoré sú založené na jednoduchosti a doplnení hlavnej príbehovej línie, teda netrvajú dlho a príliš sa pri nich nezapotíte.

Zapotíte sa však už pri riešení vrážd a chytaní sériových vrahov. Dôkazy budete musieť nielen získať, ale aj správne využiť pri vypočúvaní, inak sa môže stať, že Váš nadriadený nebude s priebehom vyšetrovania spokojný, čo môže viesť napríklad aj k degradácii. Preto si treba dať záležať na každom rozhovore, aby Vám podozriví nič nezamlčali a aby ste získali čo najviac informáci, ktoré využijete vo svoj prospech

Príbeh veľmi spomínať nebudem (žiadne spojlery). Jedinou nevýhodou je v celku pomalý rozbeh, ale ostatné časti príbehu sú prepracované a zaujímavé. Postavy (vrátane Cola Phelpsa a jeho najbližších spolupracovníkov) majú svoj vlastný charakter a každá postava sa správa inak. Ide o vierohodné spracovanie a osobne som si veľmi obľúbil okrem charizmatického Cola aj niektorých jeho kolegov. Príbeh tiež ponúka flashbacky z vojny, ktoré Vám poodokryjú Coleovú vojnovú minulosť.

Otázka znie: Oplatil sa problémový vývoj tohto herného klenotu? Odpoveďou (aspoň pre mňa) je určite áno. Veľkým ťahákom hry sú prepracované pohyby a mimika a tiež celkový systém vyšetrovania a kvalitný príbeh, ktorý sa však zo začiatku rozvíja dosť pomaly. Naopak menšie nepríjemnosti sa nájdu, a to hlavne menšie vizuálne bugy a nie príliš prepracované akčné pasáže. Zamrzí tiež 30 fps lock.
9/10

Otázkou do budúcnosti zostáva, či sa niekedy dočkáme pokračovania, pravdepodobnosť je však nižšia ako pri iných tituloch od Rockstaru, pretože samotné štúdio Team Bondi už neexistuje a tak by pomyselné pokračovanie vznikalo pravdepodobne niekde inde.
Posted October 27, 2017. Last edited October 27, 2017.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
No one has rated this review as helpful yet
0.7 hrs on record
Od WW2 som čakal (asi ako každý) návrat ku koreňom série. Vopred spomeniem, že predošlé diely CoD som nehral. Celkovo z hry nemám dobrý pocit, príde mi to skôr ako neúspešný pokus napodobniť BF1. Veľkým plusom je však optimalizácia a to už niekoľko týždňov pred vidaním ale grafická stránka ma trochu odstrašila. Aj na ultra detailoch vyzerá horšie ako minuloročný BF1. Core gameplay je už pár rokov takmer nezmenený a ani tu nečakajte nič nové. Vo svojej podstate sa hra nehrá zle, ale to "pravé/staré" Call of Duty už pravdepodobne nikdy neuvidíme.
Posted September 30, 2017.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
1 person found this review helpful
220.2 hrs on record (101.0 hrs at review time)
Hneď na úvod by som rád povedal, že som obrovským fanúšikom série mafia a hlavne jej druhého dielu. Pokračovanie dnes už legendárnej série mafia. Tretí diel vznikol v útrobách kalifornského Novata tento raz v štúdiu Hangar 13, v ktorom pôsobia aj vývojarí veľmi kvalitného druhého dielu. Dej sa odohráva vo fiktívon New Orleans (New Bordeaux) v roku 1968. Hlavný protagonista Lincoln Clay sa vracia z Vietnamu späť do svojho rodného mesta, kde však zistí, že jeho "adoptívny otec" Sammy Robinson má problémy s mafiou. Lincoln sa snaží splatiť dlh vykradnutím banky avšak talianská mafia zradí celú jeho "rodinu" a Lincoln sa vydáva na krvavú cestu pomsty.

PRÍBEH:
Príbeh je veľmi pekne prerozprávaný z pohľadu viacerých vedľajších postáv. Celý príbeh sa začina krádežou v banke a je prelínaný s obdobím pár dní predtým. Po krádeži ho zradí talianská mafia na čele so Salom Marcanom. Lincoln tieto jatka čistou náhodou prežije a vie, že to nenechá len na Bohu. Spolčuje sa s istým Johnom Donovanom, bývalým agentom CIA, s ktorým sa zoznámil už vo Vietname. John pomáha Lincolnovi so získavaním informácií a likvidáciou dôležitých členov mafie. Lincoln naverbuje troch "ctených" občanov New Bordeaux a to Voodo kráľovnú Cassandru, Írskeho ožrana Thomasa Burkeho a nám všetkým známeho a veľaváženého Vita Scalettu - hlavného protagonistu Mafie 2. Týmto pobočníkom môžete podľa vášho uváženia prideľovať získané územia spod vlády Sala Marcana. Z vašich rozhodnutí samozrejme plynú rôzne výhody (ako príklad môžem uviesť nepriestrelné pneumatiky na všetkých autách od Burkeho, lepšie staty (napr. životy) od Vita, alebo rôzne vylepšenia zbraní od Cassandry) avšak je toho o veľa viac a každý sa má na čo tešiť.

GAMEPLAY:
Prvých pár hodín cítite presne to, čo ste čakali. Nejaká tá akcia, rýchle autá a tak ďalej. No ako sa dostávate v príbehu ďalej, misie sa začnú opakovať a sú si dosť podobné až na nové prostredia. Mne to však repetitívne neprišlo, keď som vedel s akým cieľom sa do toho púšťam. Čo sa však repetitívne dá nazvať sú vedľajšie úlohy pre svojich pobočníkov, ktoré sú v podstate stále rovnaké a aj destinácie kde sa objavujú sa často opakujú. Avšak ak máte chuť a pevné nervy :D môžete sa do nich pustiť a vaši pobočníci Vám sprístupnia nové vylepšenia a taktiež sa zvýši ich lojalita voči Vám. Ak sa rozhodnete ich neplniť, hra Vás nejako zvlášť nepotrestá a môžete plnohodnotne plniť príbehové misie. Kolízny systém je na veľmi slabej úrovni a Vaše auto sa viac-menej ani nepoškodí (maximálne sa pri väčšom náraze mierne poškodí kapota), koniec-koncov nie je to deštrukčné derby takže nečakaje zdevastované autá a lá FlatOut, ale to zase plne vynahradzuje jazdný model, ktorý je veľmi zaujímavý a o dosť prevyšuje konkurenciu, len sa ho treba naučiť dobre ovládať. Takisto systém v prestrelkách je veľmi zaujímavý a tak rýchlo Vás neomrzí, ale pripravte sa na to, že môžete mať so sebou maximálne dve zbrane a nie veľmi veľa munície ako je tomu napríklad v GTA alebo relatívne aj v mafii dvojke. Autá sú veľmi prepracované - každé auto sedí inak na rôznych povrchoch a má aj inú váhu, a dá sa z nich aj strieľať, aj keď so zameriavaním Vám pomáha hra. Zbrane majú zase rôznu stabilitu aj dĺžku nabíjania. Ako väčšie mínus by som hodnotil políciu, ktorá Vás už nepokutuje za smiešne prekročenie rýchlosti, ale zase do Vás bez váhania začne strieľať a hlavne VEĽMI rýchlo privolá posily a pokiaľ nemáte vylepšené autá tak im utečiete naozaj len ťažko. Avšak pokiaľ v okolí nie sú hliadky, občania musia políciu najprv zavolať a Vy máte dosť času na útek. Dohratie príbehu Vám zaberie 30 - 40 hodín v závislosti na plnení vedľajších úloh a od toho ako veľmi sa "ponáhľate"

ZHRNUTIE:
Hre dosť pomohli aj opravné patche, ktoré pridali nové funkcie, ale aj tak musím povedať, že tie mali byť súčasťou hry už dávno a nie až po vydaní. Optimalizácia je na katastrofálnej úrovni aj keď patche niečo vylepšili. Taktiež je vidieť nedokončená PC verzia hlavne na roztiahnutých a nie príliš detailných textúrach, skrátka čo stihli to spravili, čo nie na to sa vykašľali. V hre je aj po opravných patchoch dosť bugov, ale dá sa to prežiť a nad niektorými sa skôr zasmejete. Čo Vás núti pokračovať ďalej sú hlavne výborne navrhnuté charaktery s úžasným dabingom - aj keď český chýba :( :( , príbeh, hrateľnosť a aj ksicht Sala Marcana keď zistí, že o všetko prichádza. Ešte som zabudol zhodnotiť grafickú stránku hry, na ktorú veľa ľudí nadáva, ale mne sa páči a jediná väčšia chyba, ktorú som spozoroval bolo nasvietenie okolia, ktoré bolo vymysléne dobre avšak nebolo dotiahnuté do konca, škoda.

+ Príbeh
+ Výborne navrhnuté postavy a ich charakter
+ Prerozprávanie príbehu
+ Gameplay v prestrelkách
+ Krásne mesto a soundrack patria k hlavným prednostiam hry spolu s peíbehom a postavami
+ Systém fungovania polície
+ Jazdný model
+ krásne cutscény (detailná mimika tvárii, proste nie nový mass effect :D )

- Katastrofálna optimalizácia
- Nedokončené funkcie aj niektoré textúry
- Systém vyšetrovania polície počas prenasledovania (policajné autá sa Vám spawnujú do cesty a málokedy je ako utiecť)
- Nasvietenie (ktoré mohlo byť premakané, ak by sa na tom viac zapracovalo - ak by bolo viac času)
- Deštrukčný model áut
- Repetitívne vedľajšie úlohy
- "Exkluzívne" DLC pre predobjednávky, ktoré sa po mesiaci dalo kúpiť za 5 eur
- 2K sľúbilo dlhé podporovanie hry, avšak posledný opravný patch bol vo februári a v hre je stále dosť bugov

Nebudem hodnotiť na stupnici od 1 po 10, preotže by to bolo veľmi subjektívne a každý kladie iný dôraz na rôzne faktory (niekomu viac vadia chyby a bugy, niekomu zase všetko vynahradí krásny príbeh. Škoda, že sa 2K na to už v podstate vykašľalo a neopravili viac bugov a podobne.
Hru môžu vylepšiť už len veľké príbehové expanzie, ktoré vychádzajú v marci, máji a júli.
Posted October 8, 2016. Last edited March 18, 2017.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
No one has rated this review as helpful yet
87.9 hrs on record (21.4 hrs at review time)
Mafia 2.... proste česká klasika do ktorej sa nedá nezamilovať
Posted April 23, 2016.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
No one has rated this review as helpful yet
0.2 hrs on record
Hra ma absolútne nezaujala, je zasekaná a grafika vyzerá tiež hrozne. ľutujem aj tie 3 eurá čo som za to dal. Škoda, že som vtedy ešte nevedel o funkcii vrátenie peňazí. A ak by som za to dal plných 37 eur tak si asi začnem trieskať hlavu o stenu.
Posted December 31, 2014. Last edited January 28, 2017.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
No one has rated this review as helpful yet
81.6 hrs on record (52.1 hrs at review time)
CS:GO Review
Poviem len jedno.. hitboxy...
Posted December 28, 2014. Last edited May 31, 2017.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
No one has rated this review as helpful yet
27.3 hrs on record (22.8 hrs at review time)
+ grafika
+ príbeh
+ otvorený svet
+ zapamätateľné a prepracované postavy
+ prostredie
+ atmosféra
+ výber stealthu/chaosu, len škoda, že hra viac uprednostňuje stealth
+ pekný a užitočný výber schopností
+ herná doba
+ celkom inteligentní nepriatelia

- klasické ubisoftské "zaberanie" veží
- multiplayer blbne a je nezaujímavý

Hru som kupoval, lebo mi ju odporučil kamoš a neľutujem. Kúpil som ju v zľave ale keby som dopredu vedel dám za to aj plnćh 20e. Veľmi dobrá hra najmä singleplayer.
Posted November 26, 2014. Last edited February 25, 2017.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
Showing 1-10 of 10 entries