Project Zomboid

Project Zomboid

Project KafeZ
 This topic has been pinned, so it's probably important
VVentos  [developer] Mar 8, 2024 @ 7:20am
ADIM ADIM KURULUM
AŞAĞIDAKİ ADIM ADIM KURULUM "//////" İŞARETİ ALTINDA YER ALAN MADDELER DIŞINDA MODLARIN HEM STEAM HEM MANUEL VERSİYONU İÇİN GEÇERLİDİR.

1) Modlara abone olmak ve Load Order/Sandbox ayarlarını atmak.
    Koleksiyona Açıklamadan Thumbsup (Upvote) Verirseniz Çok Sevinirim.
  1. Listemde "Hepsine Abone Ol"a ardındansa "Aboneliklerimin Üzerine Yaz"a tıklayıp modların tamamının inmesini bekle.
    //////
    Eğer modları manuel kurmak istiyorsan koleksiyonun ana sayfasını okuyarak manuel mod kurulumunu gerçekleştir.

2. Her şey indikten sonra oyunu aç ve Ana Menüden modlar'a basıp modlar sekmesine gir. Eğer hali hazırda AŞAĞIDA yazdığım modlar sizde aktifse kısaca Project KafeZ'i ilk defa kurmuyorsanız oyunu açmanız gerekmez.

3. Bu 4 modun aktiif olduğundan emin ol: "Mod Manager", "Mod Manager: Server", "Mod Manager: Load Order Sorter", "Mod Manager: Enhanced Load Order"

4. Bu 4 modun aktif olduğuna emin olduktan sonra sonra sağ alttan kaydedip geriye bas ve oyunu kapat.

5. C:\Users(Kullanıcılar)\<(Adın)> dosyasına git.

6. Kullanıcı dosyasına geldiğin zaman dosyaların arasında "Zomboid" görüyor isen doğru yerdesindir. Paylaştığım RAR Dosyasını [drive.google.com] indir ve aç. Rarda bulunan Project KafeZ dosyasının içerisindeki Zomboid dosyasını kopyalayıp Zomboid dosyasının halihazırda bulunduğu kullanıcı dosyasına yapıştır ve "Değiştirilsin mi ?" sorusuna evet de. (Hali hazırda bulunan Zomboid dosyasını kesinlikle silmeyin). Bu şekilde modların load orderını ve oyunun Sandbox ayarlarını hazır bir şekilde gelmesini sağlayacağız.
Last edited by VVentos; Mar 4 @ 7:28am
< >
Showing 1-8 of 8 comments
VVentos  [developer] Mar 8, 2024 @ 7:22am 
2) "BetterFPS" Modunun Manuel Kurulumu.
  1. Malesef bazı modları el ile kurmamız gerekiyor ama sorun yok.

2. Önceki adımı yapmadan sakın bu adıma başlama. Önceki adımı yaptığına emin ol. Tüm modlara abone olmadan bunları yapamazsın.

3. İlk önce "BetterFPS" modunu kuracağız

4. Project Zomboid'in inik olduğu dosyayı açalım.
    "D/C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\ProjectZomboid"
    (Baştaki C ya da D steam'i nereye indirdiğinize bağlı)
    Manuel kuracağımız modları buradaki dosyalarla değiştireceğiz. O yüzden burayı kapatmayın.

5. Aynı anda modun inik olduğu dosyayını aç:
    "C/D:\Steam\steamapps\workshop\content\108600\3022543997\mods\BetterFPS\media\"
    //////
    Eğer Modların Manuel kurulumunu yaptıysan "C:\Users\VVentos\Zomboid\mods\BetterFPS\media" dosyasını aç ve sonraki adımlara devam et.

6. 3 dosyadan birisini seç:
    - \PotatoPC\ Eğer oyunu 1080p den aşağıda oynuyorsan bunu
    - \1080p\ Eğer 1080p de oynuyorsan bunu
    - \4k\ Eğer 1080p den büyük ise ekran çözünürlüğü bunu.

7. Seçtiğin dosyanın içinden "zombie" dosyasını kopyala ve önceden arkada açtığın ProjectZomboid klasörünün içerisine yapıştır. Dosyaların değiştirilmesine izin ver. Eğer senden bir dosyayı değiştirmesi için izin istemiyorsa bir yerde yanlış yapmışsın demektir.
Last edited by VVentos; Feb 15 @ 3:02am
VVentos  [developer] Mar 8, 2024 @ 7:26am 
3) "Every Texture Optimized - FPS" Modunun Manuel Kurulumu.
  1. Aynı BetterFPS modunun dosyasının içerisine girdiğimiz gibi bu sefer de:
    "C/D:\Steam\steamapps\workshop\content\108600\3119788162\mods\Every Texture Optimized - FPS mode
    isimli dosyaya git ve "media" klasörünü kopyala.
    //////
    Manuel kurulum yaptıysan "C:\Users\VVentos\Zomboid\mods\Every Texture Optimized - FPS mode" isimli dosyaya git ve içindekileri kopyala.

2. Kopyaladığın dosyaları "C/D:\Steam\steamapps\common\ProjectZomboid" dosyanın içine yapıştır. Yaklaşık olarak 3200 dosya değiştirilsin mi diye soracak 2. adımda yaptığımız gibi bu uyarıya da evet diyerek dosyaları değiştir.
Last edited by VVentos; Feb 15 @ 3:02am
VVentos  [developer] Mar 8, 2024 @ 7:32am 
Adım 4) "No Mo Culling" Modunun Manuel Kurulumu.
  1. Steamin kurulu olduğu dosyalarından "C/D:\Steam\steamapps\workshop\content\108600\3115293671\mods\No Mo Culling"
    dosyasını açıp içindeki .class uzantısı ile bitenleri kopyala.
    //////
    Manuel kurulum yaptıysan "C:\Users\VVentos\Zomboid\mods\No Mo Culling" dosyasını açıp içindeki .class uzantısı ile bitenleri kopyala.

2. Kopyaladığın bu dosyayı D/C:\Steam\steamapps\common\ProjectZomboid\zombie\popman dosyasının içine yapıştır. 2 Dosyanın değiştirilmesine izin ver.
Last edited by VVentos; Feb 15 @ 3:03am
VVentos  [developer] Mar 8, 2024 @ 7:35am 
Adım 5) Bazı Modlara Manuel Türkçe Yama!
EĞER MANUEL (8GB Modları Drive'dan indirip) KURULUM YAPTIYSANIZ BU ADIMI ATLAYABİLİRSİNİZ.
  1. https://drive.google.com/drive/folders/1Kk7iYZ3HN3K08bqB4rXrjRWWQw96fmO1?usp=sharing Bu drive'daki 108600 dosyasını indir.

2. C:\Steam\steamapps\workshop\content buraya at ve dosyaların değiştirilmesine izin ver. Böylelikle mod yapımcıları modlarını Türkçe yapana kadar sen kendi modlarını Türkçe olarak kullanabileceksin.

Adım 6) Maksimum Tahsis Edilen RAM Limitimizi Artırdığımızdan Emin Olun (6-12 Arasına)
  1. Şimdi bu video'yu izlerek oyuna daha çok RAM veriyoruz. Minimum 8GB, ideal ise 12GB ram. .json Dosyası Not Defteri ile açılabilmektedir fakat .bat'ı yani videoda ilk açılanı açmak için bilgisayarınıza ekstra olarak "Notepad++" [notepad-plus-plus.org] indirmeniz gerekmektedir.

2. Videodaki gibi "G" kullanmayın. Bu değişiklik sadece "m" kullanılırsa çalışıyor. Her GB 1024mb yani 8GB vermek istiyorsanız 8x1024 yapıp adamın değiştirdiği yere -Xmx8192m yazmanız yeterlidir. Unutmayın sayının sonuna "mb" DEĞİL "m" yazmanız gerekmektedir.
Last edited by VVentos; Feb 20 @ 4:06am
VVentos  [developer] Mar 8, 2024 @ 7:37am 
[YALNIZCA TEK OYUNCULU OYNAYACAKLAR İÇİN]
Adım 7) Spawn Noktalarının Vanilla Kalmasını Sağlamak.
  1. Yapmak zorunlu değil fakat bir çok oyuncu bunu bir "sıkıntı" olarak gördüğü için tek oyunculu oynayacaklar için modlu maplerin spawn noktasını kapatacağız.

2. C/D:\Steam\steamapps\workshop\content dosyasını açın

3. Şimdi "108600" isimli dosyaya girin ve arama kısmına: "spawnpoints" yazıp çıkan her spawnpoints.lua dosyasını silin.
Last edited by VVentos; Feb 14 @ 11:12am
VVentos  [developer] Mar 8, 2024 @ 7:40am 
Adım 8) Mod Listemizin Doğru Olduğundan Emin Olalım
  1. Elle kurulumları yaptıktan sonra oyunumuzu sonunda AÇIYORUZ.

2. Menüye geldikten sonra "MODS" a basıp sol altta kayıtlı ön ayar seçme ekranından Project KafeZ SP'yi seçiyoruz ve sağ alttan onaylaya tıklayıp geri geliyoruz. Oyun LUA'yı güncelleyecek. Bu biraz zaman alabilir.

3. LUA güncellemesinden sonra "MODS" sayfasına tekrar girip bu sefer sağ alt taraftaki Server kısmına giriyoruz. Sağ alttan Project KafeZ'i seçiyor ve soldan Project Zomboid MP'yi seçip sağ alttan kaydediyoruz. Eğer birçok mod yeşil ise sorun yok demektir. Kırmızılar, Griler ve Sarılar da elbet olacaktır.
Last edited by VVentos; Feb 15 @ 3:04am
VVentos  [developer] Mar 8, 2024 @ 7:42am 
Adım 9) Ayarları Etkinleştirme.
  1. Şimdi çözünürlük ayarlarlarından "Kaliteli Dokular"(Use double-sized Textures)'ı buluyoruz ve açıyoruz. (Normalde zaten açık olabilir ama ne olur ne olmaz bakın.)

2. Eğer bilgisayarınız iyi ise "Maximum Texture Size" kısmını da 2048'e ayarlayın ve onun altındaki araba ayarını da en fazla sayıya ayarlayın. Bu oyunun FPSini etkileyen (kasma) tek ayardır. Bilgisayarınız iyi ise sona çekmeniz önerilir.

3. Tüm ayarları yaptıktan sonra oyunu son defa kapatın.
Last edited by VVentos; Feb 15 @ 3:04am
VVentos  [developer] Mar 8, 2024 @ 7:43am 
Adım 10) Oyunu Oynamak!
  1. Tebrikler, yapılması gereken tüm ayarları yaptın!

2. Koleksiyona Açıklamadan Thumbsup (Upvote) Verirseniz Çok Sevinirim.

3. "Serbest Seçimli (Sandbox)" ile oynayıp benim "Project Kafez" ayarları ile oynamayı unutma!!
Last edited by VVentos; Mar 3 @ 8:44am
< >
Showing 1-8 of 8 comments
Per page: 1530 50