Sid Meier's Civilization V

Sid Meier's Civilization V

Not enough ratings
civ v medeniyetler rehberi bölüm 2
By ★cengiz★
   
Award
Favorite
Favorited
Unfavorite
Maya
1.bölümün devamı...

Peki Teoloji bulunduktan sonra ne yapmak gerekir? ve Sonrasında İlk Büyük Kişi Seçme Hakkını elde ettiğimizde Hangi Büyük Kişiyi seçmek gerekir?

Öncelikle önerilen şu üç büyük kişiye seçmektir:

Büyük Bilim İnsanı
Büyük Din Adamı
Büyük Mühendis

Büyük Bilim İnsanı bilimsel bir keşif için kullanılabilir ve teknolojide öne geçilebilir ancak Akademi kurularak süreç içerisinde daha çok bilimsel puan birikimi elde edilecektir.

Büyük Din Adamı aslında kritik hedefin din politikaları üzerinden bilimsel hedeflerin gerçekleştirilmesinde yararlı olacaktır. Burada dolambaçlı ama nihayetinde önemli kazanımlar elde edebilme şansı vardır.
Birincisi Maya Uygarlığı özel yapısıyla (maya piramidi) din puanını artıracak ve din politikalını hayata geçirmeye teşvik edecektir.

Teolojiye kısa yoldan ulaşmak bu teknolojinin Dünya Harikalarını diğerlerinden daha önce inşa etmeyi sağlayacaktır. Şimdi burada duralım ve Bilimsel ilerleme hedefi için gerekli üç noktayı belirleyelim.

Hangi sosyal Politikalar, Dinde hangi hedefler ve buna bağlı olarak hangi Dünya Harikaları (Wonder) ?

Birinci öncelikli hedefimiz şehir sayısını artırarak daha çok Maya Piramiti yapmak ve böylece bilim puanında ve din puanında rakiplerin önüne geçmek. Bunun için öncelikli en uygun politika:
Liberty(Özgürlük) olacaktır. Böylece üçüncü seçim hakkı geldiğinde göçmen seçilerek yeni bir şehir kurma fırsatı elde edilecek.


Toplam Özelliklerin Avantajları:

kültürpoitikalar:+
din:++
turizm:+
para puan:+
üretim:+
besin:
popülasyon:
şehirleşme:
büyük kişiler:++++
dünya harikaları:+
mutluluk:
askeri:++
kaynak:
bilim:++
spy:
Şehir devlet: