Counter-Strike 2

Counter-Strike 2

Kahraman Türk ☾☆ Ulubatlı Hasan
3
   
Award
Favorite
Favorited
Unfavorite
Download
""Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi.
Senin uğrunda ölen ordu, budur yâ Rabbi.
Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın,
Galip et, çünkü bu son ordusudur İslâm'ın!


Kahraman Türk, Ulubatlı Hasan

Ulubatlı Hasan, İstanbul surları üzerinde ilk Türk sancağını diken ve ardından şehit düşen yiğit askerdir. 1428 yılında Bursa'nın Ulubat köyünde doğan ve Türk ordusuna Bursa'nın Ulubat köyünden katılan bayraktar Hasan yaklaşmıştı surların üzerine. İri parmaklarıyla gönderini sımsıkı kavradığı şanlı bayrağı, elindeki o kutsal emaneti mutlaka surların üzerine dikmeyi aklına koymuştu Hasan. Üç Hilâlli sancağın surların üzerinde dalgalandığı anda düşman için her şeyin bitmiş olacağına inanıyordu.

Bir fırsatını buldu Ulubatlı Hasan. Elindeki kılıcını savurarak sur harabeleri üzerine doğru atıldı. Birkaç yiğit de kendisini takip etmişlerdi. Hasan en önde idi. Bir yandan kılıcını sallıyor, bir yandan da üç hilâlli sancağı gözlerini diktiği burca doğru ulaştırmaya çalışıyordu.

Bu cehennem ateşinin ortasında, koç yiğitler yiğidi Hasan, Eğrikapı tarafındaki burcun üzerine çıkmayı başardı. Sancağı dikti o burcun üzerine. Fakat aynı anda üstüne belki otuz, belki kırk ok birden yağdı.

Ulubatlı Hasan, diğer kahraman Türk askerleri gibi şehadet şerbetini içerken, bizansın surlarına diktiği Türk bayrağını gören bizanslılar tüm ümidini yitirerek elli üç günlük direnişi kökünden tüketmiş, Öte yandan sancağın Bizans surları üzerinde dalgalandığını gören Türk askerleri coşmuş ve bir ok gibi ileri atılmıştı.

Nihayet Hazret-i Peygamberimizin müjdelediği tarihî ve kutsal an gelip çatmıştı. 23 yaşındaki Sultan Mehmet Han secdeye gelerek Ulu Tanrıya şükretti. O andan itibaren genç hükümdar ve kumandan “Fâtih” unvanını da almış oluyordu...

Hira Dağı Kadar Müslüman, Tanrı Dağı Kadar Türk'üm. EvelAllah Türk'de Kahraman Tükenmez.

Tanrı Türk'ü Korusun ve Yüceltsin. Ϝ ϓ ſ Ϟ"