ACE COMBAT™ 7: SKIES UNKNOWN

ACE COMBAT™ 7: SKIES UNKNOWN

29 ratings
Düşman Ace pilotları ve "Bird of Prey" başarımı
By Coga
Düşman Ace pilotlarının nasıl ortaya çıkacağını ve ortaya çıkma konumlarını anlatan bir rehber.
2
2
   
Award
Favorite
Favorited
Unfavorite
Düşman Ace pilotları nedir?
Düşman Ace pilotları, Ace Combat oyunlarında tekrar eden bir içeriktir. Fakat onları ilk oynadığınızda göremezsiniz. Bunun sebebi, o seviyedeki Ace pilotunun ortaya çıkması için hem o seviyeyi en az bir kez bitirmiş olmanız, hem de normal ve üstü zorluk derecesinde, pilotun ortaya çıkması olması için gerekli kriterleri sağlamanız gerekir.

Onları düşürebilirseniz, aynı uçak için kullanabileceğiniz görünümleri ile ödüllendirilirsiniz ve hikaye modunda bütün Ace'leri düşürürseniz özel bir görünüm ile ödüllendirilirsiniz. Ace'ler çok yeteneklidir ve diğer pilotlara göre düşürülmesi daha zor olacaktır, bu yüzden dövüş için hazırlıklı olun. Onlara boşuna Ace demiyorlar.

Bir Ace'i düşürdüğünüzün sayılması için, görevin tamamlanması gerekir. Mesela, herhangi bir görevde Ace pilotunu düşürür ve bir sonraki checkpoint'e ulaşamadan herhangi bir sebepten dolayı görev başarısız olursa ve en son ki checkpoint'ten devam et derseniz Ace spawn olmayacaktır. Görevi en baştan oynamanız gerekir. Fakat pilotu düşürdükten sonra bir sonraki checkpoint'e ulaşır ve sonrasında başarısız olup en son ki checkpoint'ten devam et derseniz, bu sefer pilotu düşürdüğünüz sayılacaktır.

Oyun içinde, düşürdüğünüz Ace'lerin listesini incelemek isterseniz, ana menüdeki DATA VIEWER > CAMPAIGN DATA > CAMPAIGN ASSAULT RECORDS. kısmından inceleyebilirsiniz.
Ace #1: Huang Xuan Tai, "Pyro"
Görev 01, "Charge Assault"
İlk 3 dalgadaki bütün düşmanları sadece 4AAM, 6AAM veya 8AAM silahları ile düşürmelisiniz. 4. dalga sırasında, Pyro, haritanın Kuzeybatısında ortaya çıkacaktır.
Ace #2: Joe Barker, "Jester"
Görev 02, "Charge The Enemy"
Yolunuzdaki radar araçlarını yok ettikten sonra, kontrol kulesinin hedeflenebilir olmasını bekleyin ve Jester'ın ortaya çıkması için dronlar gelmeden önce kontrol kulesini yok edin. Ara sahneden sonra, Jester hangardan çıkıp taksiye gidecek, sonrasında ise havalanacaktır. İşinizi kolaylaştırmak için, havalanmadan onu vurabilirsiniz.
Ace #3: Rosie Lucas, "Bayonet"
Görev 03, "Two-Pronged Strategy"
Görevin ilk bölümünde, 90 saniye içinde en az 7 uçak düşürmelisiniz. Bayonet, haritanın Kuzeybatısında ortaya çıkacaktır.
Ace #4: Florent Nollet, “Ronin”
Görev 04, "Rescue"
Görev başladığında, 200 metrenin altına inin ve uzay asansörüne ulaşana dek 200 metrenin altında kalın. Radyo sessizliği kalktığında ve uçaksavarlar ile SAM sahaları gözüktüğü zaman 200 metrenin üzerine çıkmakta özgürsünüz. Asansörün etrafındaki tüm uçaksavarları ve SAM sahalarını yok edin. Ara sahneden sonra, Ronin, haritanın Kuzeydoğusunda ortaya çıkacaktır, fakat size doğru gelmek yerine, haritanın Kuzeybatısına doğru gidip görev alanını terk etmeye çalışacaktır, bu yüzden öncelikli olarak Ronin'i hedef almanız gerekebilir.
Ace #5: Sebastian Koch, "Fang"
Görev 05, "444"
Görevin ilk aşamasında, silahlarınızın kilitleri açılana kadar en az %51 zarar almanız gerekiyor. Silahlarınızın kilitleri açılınca ve üç bombardıman uçağını düşürdüğünüzde, Fang, haritanın Kuzeybatısında ortaya çıkıp, Kuzeybatıya doğru kaçıp görev alanını terk etmeye çalışacaktır. Bu yüzden acele edip görev alanını terk etmeden Fang'ı düşürmeniz gerekmektedir.
Ace #6: Sophie André, "Kitten"
Görev 06, "Long Day"
Haritanın Kuzeybatısındaki üsteki tünelin içinden uçmanız gerekmektedir. Tünelden başarıyla geçtikten sonra, Kitten, haritanın Güneybatısından görev alanına girerek size doğru gelecektir.
Ace #7: Thibault Besson, "Faucon"
Görev 07, "First Contact"
TGT (Öncelikli Hedef) olarak işaretlenmiş birimleri göz ardı edin ve bunun yerine, TGT olmayanların hepsini yok edin. Faucon daha sonra Kuzeyde ortaya çıkacaktır. Birkaç TGT yok ettiyseniz endişelenmeyin, görevin bir sonraki aşamasından önce TGT olmayanları yok ettiğiniz sürece sorun olmayacaktır.
Ace #8: Samuel Everest, "Gazelle"
Görev 08, "Pipeline Destruction"
Süre dolmadan önce tüm petrol tesislerini imha etmeniz gerekeceğinden, bu birkaç denemede anca yapılabilir. Verilen sürede tüm binaları, gemileri ve uçaksavarları yok etmeniz gerek, bu yüzden fazlasıyla zaman var. Verimli olması için silahınızın yanında UGB veya 4AGM gibi bir özel silah kullanın. Gruplanmış tesislerde tek bir binayı patlatmak zincirleme bir reaksiyon patlamasına yol açacağı ve tüm grubu yok edeceği için çok zor olmayacaktır. Görevin bir sonraki aşamasında, Gazelle, bir grup dronla birlikte Kuzeyden görev alanına girecektir.
Ace #9: Hans Weber, "Spider"
Görev 09, "Faceless Soldier"
Kulelerden önce TGT olmayan hedeflerin yarısını yok etmelisiniz, Spider merkeze yakın bir yerde ortaya çıkacak ve onu radarda gizli yapan ekipman kullanacaktır. Onu radarda görmek için bölgesine yaklaşın.
Ace #10: Ken Warren, "Louveteau"
Görev 10, "Transfer Orders"
Louveteau'nun ortaya çıkması için SAM sahalarını ve uçaksavarları en kısa sürede yok etmelisiniz. Bu nedenle haritadaki (X) işaretlerini takip edin, toplam 9 grup var. Louveteau, son dalgada Mirage 2000-5 uçakları ile birlikte haritanın Doğusunda ortaya çıkacaktır.
Ace #11 & #12: Chris Azure, "Chasseur" & Matthieu Bertin, "Ibis"
Görev 11, "Fleet Destruction"
Bu görevi tek oynayışta iki Ace'i de düşürebilirsiniz. Bu yüzden ikisini de tek bölüm olarak yazacağım. Chasseur ile başlayalım, bunun için Kuzeydeki deniz üssünün üzerindeki bütün savaş uçaklarını kalkış yapmadan önce imha etmeniz gerekir. Diğeri ise Ibis, bunun için ise Kuzey üssündeki platformların içinden uçmanız gerek. İlk başta haritada sarı renkle işaretlediğim rotayı takip edin, piste yaklaştığınız anda düşman uçakları kalkmaya başlayacağından hızlı ve dikkatli olmak zorundasınız. Jetlerin çoğu pistte sıralı halde olacaktır, fakat pistin Batı tarafındaki Il-76'nın yanında iki adet jet daha bulunmakta, onları sakın unutmayın. Bütün jetleri yok ettikten sonra, Chasseur, haritada (X) ile işaretli yerlerden birinde ortaya çıkıp size doğru gelecektir. Onu hemen düşürüp bu sefer de aynı platformun içinden başarıyla uçmanız gerekecek. Eğer bunu yaparsanız, Ibis, haritada işretli olan yerde ortaya çıkıp Kuzeye doğru kaçıp görev alanını terk etmeye çalışacaktır, bu yüzden acele etmeniz gerekecek.
Ace #13: Arnaud Durand, "Walrus"
Görev 12, "Stonehenge Defensive"
Sonraki 3 Ace yine aynı görevde, ancak Walrus'u ortaya çıkarmak diğer ikisine göre daha zor olduğundan ilk önce sadece Walrus'a odaklanmanızı öneririm. Walrus'u ortaya çıkarmak için görevin ilk bölümünde, koruduğumuz taretin hiçbir şekilde, ne bombardıman uçaklarından ne de kara hedeflerinden zarar almaması gerekiyor. Taret, saldırıya uğramak üzereyse yanıp sönecek, ses çıkaracak ve radarınızda parlayacaktır. Yer birlikleri, saldırmadan önce müttefik kara kuvvetlerinizle uğraşmak zorunda olduğundan bombardıman uçaklarını öncelik olarak görmelisiniz. Kara birlikleri ile uğraşırken, önce uçaksavar olmayan hedeflere gidin (tanklar, APC'ler vb.), Böylece bir bombardıman grubunu düşürmeye gittiğinizde, kalan uçaksavarlar, müttefik kara kuvvetlerinizle savaşamayacaktır. Görevin sonunda, Walrus, bir helikopter grubu ile birlikte Kuzeydoğu'dan gelecektir.
Ace #14: Nathan Roche, "Foudre"
Görev 12, "Stonehenge Defensive"
Stonehenge'deki hurda durumda olan taretlerden birinin altından uçun. Foudre, güneyde ve yaklaşık 8.000 metrede ortaya çıkacak.
Ace #15: Kees Bakker, "Buffle"
Görev 12, "Stonehenge Defensive"
Doğuda görünen 3 A-10C'yi düşürün. Buffle batıda ortaya çıkacaktır.
Ace #16: Owen Corvin, "Comet"
Görev 13, "Bunker Buster"
Oyundaki en zor Ace'lerden biri, ortaya çıkarması zor olduğundan değil. Bu görevde, en hızlı jetinizi seçin (YF-23, F-22 veya F-15C önerimdir) ve mümkünse maksimum hız / ivme parçalarının yanı sıra silahınız ve normal füzeleriniz için yükseltme parçaları ekleyin. Comet'i ortaya çıkarmak için 5 gerçek siloyu, 4-5 dakika içinde yok etmeniz gerek. Silolar her zaman rastgele seçilir, bu nedenle orada uygulanacak bir strateji yoktur. Görevin ikinci aşamasına geçtiğinizde, Comet, arkanızda ortaya çıkar ve sizden uzaklaşmaya başlar. Onunla yarışın ve onu hızlıca düşürmek için hem normal füzelerinizi hem de silahınızı kullanın, işin zor kısmı başlayacaktır. Comet'ten sonra, menzil dışına çıkmadan önce ilk IRBM'i vurmak için az zamanınız kalmış olacak bu yüzden ona doğru yol alın. Her iki silahınızı da tekrar kullanın ve her atışı sayın, çünkü saldırmak için yalnızca 7-8 saniyeniz kalmış olacaktır. Eğer onu yok etmeyi başarırsanız, gerisi çocuk oyuncağı olacaktır.

UYARI: Bu görevde, bu uçakları asla kullanmayın. #1 F-16C Fighting Falcon #2 F-16 XL (DLC) #3 F-4E Phantom (DLC) #4 A-10C Thunderbolt II Bütün hız / ivme parçalarını ekleseniz bile IRBM'i yakalayamayacak kadar yavaş kalıyorlar.
Ace #17: Jules Martin, "Gadfly"
Görev 14, "Cape Rainy Assault"
Vadiden uçup, 3 dakika içinde üsse ulaşın ve vardığınızda üsse normal bir şekilde saldırın. Gadfly, kuzeyden gelen 4 Su-35 ile birlikte gelecektir.
Ace #18 & #19: Russel Faulkner, "Serpent" & Vincent Masson, "Bogen"
Görev 15, "Battle for Farbanti"
Her ikisini de tek seferde düşürebileceğiniz bir görev daha. Görevin ilk aşamasında 17.000 puana ulaşırsanız, görevin bitmesinde 5 dakika kaldığında, Serpent, güneyde denizin üzerinde ve yüksek irtifada ortaya çıkıp size doğru gelecektir. Bogen ise haritanın merkezinde yer alan ve ilk aşamanın sonuna doğru aktif hale gelecek olan bir füze savunma sistemi olan "Aegis Ashore" hedefini yok ederseniz daha sonra güneyde, Serpent'in ortaya çıkacağı yere yakın bir Rafale M grubun arkasında ve yüksek irtifada kısa süreliğine ortaya çıkacaktır, fakat uçağı radarda gizli olduğundan siz görünmeden güneye doğru kaçıp görev alanını terk etmeye çalışacaktır. Bu yüzden "Aegis Ashore" hedefini yok ettiğiniz anda direkt olarak irtifanızı arttırıp güneye doğru uçun. Bölgesine yaklaştığınızda radarda görünür olacaktır.
Ace #20: Emeric Pons, "Axeman"
Görev 16, "Last Hope"
Araba helikoptere ulaşmadan 10.000 puan kazanmalısınız. Axeman kuzeybatıda ve yüksek irtifada ortaya çıkacak ve tıpkı herkes gibi "UNKNOWN" olarak görünecektir.

UYARI: Düşman olduğunu bilseniz bile bir hedefi "UNKNOWN" durumundayken yok ederseniz o hedeften puan kazanamazsınız. Bu yüzden, her zaman yok etmeden önce hedefin kimliğini doğrulayın.
Ace #21: Olivier Perrin, "Mantis"
Görev 17, "Homeward"
Bombardıman / avcı filoları gelmeden, Mass Driver (ikmal gemileri için kullanılan fırlatma sistemi) boyunca Mass Driver'a aşırı yakın kalarak üstünde uçmanız gerek. (gereken yakınlıkta uçtuğunuzu "PULL UP" uyarısından anlayabilirsiniz, bu uyarı çaldığı sürece gereken yakınlıktasınız demektir) Bombardıman / avcı filoları gelince Mantis aralarında bulunuyor olacak ve herkes gibi "UNKNOWN" olarak görünecek, bu yüzden onu bulmanız gerekecek. Merak etmeyin size doğru geleceğinden, onu bulmanız kolay olacaktır.

UYARI: Düşman olduğunu bilseniz bile bir hedefi "UNKNOWN" durumundayken yok ederseniz o hedeften puan kazanamazsınız. Bu yüzden, her zaman yok etmeden önce hedefin kimliğini doğrulayın.
Ace #22: Benjamin Neumann, "Lynx"
Görev 18, "Lost Kingdom"
Lynx'i ortaya çıkarmak için, 3 dakika içinde, yol boyunca var olan bütün hedefleri yok edip, haritanın Güneydoğusundaki Shilage Kalesine ulaşmanız gerek. Hızlı olmanız ve yer hedeflerini hızla yok etmeniz gerekeceğinden, bunun için özel silah olarak 8AGM, XSDB veya FAEB almanız işinizi baya kolaylaştıracaktır. 3 Gripen E göründüğünde biraz it dalaşı yapmanız gerekecek, bu yüzden bunun için yeterince zamanınız olduğundan emin olun. Kaleye ulaştığınızda, Lynx, bir F-16C ile birlikte havalanacak.
Ace #23 & 24: Paul Lebrun, "Calamity" & Cyril Noiret, "Tempest"
Görev 19, "Lighthouse"
Toplamda 17.000 puan kazanın, Calamity asansörün en uzak Güneydoğusunda ortaya çıkacak fakat radarda gizli olacak ve Kuzeydoğuya kaçıp görev alanını terk etmeye çalışacak, bu yüzden, onu bulup düşürebilmek için işaretli alanı aramanız gerekecektir. Sonrasında 20.000 puanı geçince, Tempest, uzay asansörünün çevresinde ortaya çıkıp, müttefik uçaklarına saldırmaya başlayacaktır. Eğer 9.200 metre (30.000 feet) irtifanın üzerindeyseniz, Tempest, sizi öncelik olarak görecektir.
Kapanış
Bu rehber, hem yapmış olduğum ilk rehberdi, hem de bu oyun için yapılan ilk Türkçe rehberdi. Eğer rehber hoşunuza gittiyse ve daha fazla bu oyun hakkında rehber gelmesini isterseniz, rehberi beğenip, favorilerinize ekleyebilir hatta içinizden gelirse ödül verebilirsiniz. Herkese iyi günler sağlıcakla kalın.
5 Comments
Aritamus Oct 13, 2023 @ 1:34pm 
Harika rehber
Coga  [author] Jul 19, 2022 @ 11:39am 
Başta belirttiğim üzere, görevi normal veya üstü bir zorlukta oynuyor olmalısın.
bados198 May 26, 2021 @ 9:57am 
Eline sağlık.
Coga  [author] May 13, 2021 @ 7:03am 
Beğenmiş olmana sevindim, yakında bu oyun hakkında birkaç rehber daha hazırlayacağım.
Lucifer ama Morningstar olan May 12, 2021 @ 8:04pm 
O başarımı elde edebileceğimden hiç ama hiç emin değilim ama Ace pilotlarını avlayabilmem için işimi çok kolaylaştıran bir inceleme olmuş.

Ayrıca incelemenin kendisi de estetik duruyor tam anlamıyla eline sağlık :D.