The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher 3: Wild Hunt

246 ratings
Witcher Evreni - Devletleri
By Routinues and 1 collaborators
Merhaba 👋 Bu rehber Witcher dünyasında yer alan ve bugüne kadar oyunda adını duyduğunuz yada duymadığınız bütün krallıkları ve devletleri içeren bir rehber olacak. Bu rehberi yapmamda bana katkı sağlayan Reckless ve Tæhæ kardeşime teşekkürlerimi sunuyorum.

Elimizden geldiğince bütün devletlerin açıklamalarını, bayraklarını, amblemlerini, tarihlerini, aklınıza gelebilecek ne varsa, her türden konuyu ele almaya çalıştık. Umarım başarılı olabilmişizdir.

Rehberimize yorumlarınızı, düşüncelerinizi ve fikirlerinizi yazmayı unutmayın. Sizlerin fikirleri bizim için önemli eğer olumlu geri dönüşler alabilirsek belki ileride bu tarzda güzel rehberler hazırlamaya çalışabiliriz.
2
3
3
5
2
2
2
6
3
4
4
2
2
2
3
3
3
2
2
2
2
2
2
   
Award
Favorite
Favorited
Unfavorite
Rehber Açıklaması ve Giriş
Bu rehber yukarıda da belirttiğim üzere Witcher evreni içerisindeki bütün krallıklar, devletler ve imparatorlukların tarihlerini, önemli yerleşim yerlerini, tarihlerindeki önemli kişileri, bayraklarını ve armalarını içerecek şekilde tasarlanmıştır. Şimdiden herkese iyi okumalar diliyorum. Eğer rehberimizi başarılı bulduysanız bir beğeni atmayı ve rehberimizi favorilerinize eklemeyi unutmayın.

Witcher 3 İçin Çizilmiş Dünya ve Bölge Haritaları
Merhaba burada Witcher 3 dünyası için çizilmiş olan ve internette bulabildiğim bütün geniş çaplı dünya haritalarını ve bölge haritalarının bir tasvirini atıyorum. Resimler yüksek kalitelidir üzerlerine tıklayıp çıkan linki tarayıcınızın link adresine yapıştırdıktan sonra bilgisayarınıza indirip inceleyebilirsiniz.

1. HARİTA



2. HARİTA



3. HARİTA



4. HARİTA



5. HARİTA



6. HARİTA



7. HARİTA



8. HARİTA

Nilfgaard İmparatorluğu 1. Bölüm
Nilfgaard İmparatorluğu (Nilfgaard dilinde Ceas'raet) bilinen dünya tarihindeki en güçlü imparatorluktur. Kıtanın güney kesiminde yer alır ve hem gelişen bir ekonomiye hem de yetenekli komutanlardan oluşan güçlü, iyi eğitimli bir orduya sahiptir. Çoğunlukla yabancı ülkelerin fethi yoluyla genişledi, daha sonra imparatorluğun vilayetleri haline getirildi. İmparatorluğun sakinleri, "gerçek" Nilfgaardlıların fethedilen eyaletlerde doğanlar değil, İmparatorluğun kalbinde doğanlar olduğuna inanıyor.

Eyaletler ya görevliler ya da krallar tarafından yönetilir (bir kralın isteyerek teslim olduğu durumlarda, tahtını elinde tutuyor ancak İmparator'a veya sadece bir vasal'a tabi). İmparatorluk yıllar içinde genişledi, yeni topraklar fethetti ve İmparator Emhyr var Emreis'in hükümdarlığı sırasında Yaruga Nehri kadar kuzeye gitti.

Arması
Güneş ışımasını ve güneş ısısını simgeleyen Büyük Güneş, Nilfgaardlıların ana sembolüdür. Emperyal hanedanlık armalarında, sikkelerde, silahlı kuvvetlerin bayraklarında ve Viroledan kılıç ustalarının işaretinde görünür.
Bayrağı
İmparatorluğun bayrağında da aynı şekilde güneş ışımasını ve güneş ısısını simgeleyen, içinde insan yüzünün olduğu bir büyük güneş sembolü görürsünüz.

᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼

Önemli Nilfgaardlılar



Diğerleri



Bölgeler, Vassal Eyaletleri ve İller



İmparatorluğun Önemli Yerleri


Yukarıda belirttiğim yerler Nilfgaard İmparatorluğunun en önemli yerleşim yerleri arasında yer alıyor.

Coğrafyası
İmparatorluk, Cintra Barışı'ndan bu yana kuzeydeki Yaruga nehrinden kıtanın güney kısımlarına kadar uzanır ve burada onu Hannu, Zangvebar, Barsa ve Ofir gibi diğer gizemli ve bilinmeyen topraklardan sadece kısa bir mesafe ayırır. .

Batıda Nilfgaardian sınırı Büyük Deniz'in kıyı şeridi ile tanımlanır. Doğuda ise Tir Tochair sıradağlarının yanı sıra ıssız vahşi doğalar ve çorak araziler bulunur. İmparatorluğun doğusunda, "Kızartma Tavası" olarak da bilinen sonsuz Korath çölü bulunur.

Lyria ve Rivia Kraliçesi Meve'ye göre İmparatorluk, Lyria'dan 30 kat daha büyüktür.

İklimi
İmparatorluk devasa bir alana yayılmıştır ve bu nedenle iklim, Cintra'da ılıman, Alba çevresindeki sıcak ve güneşli havaya ve aşağıya kadar uzanan, uzak güneyi çevreleyen bozkırlara ve çöllere kadar büyük ölçüde değişir. Bazı bölgeler, hem kara tarafından (dağlarda veya nehir deltalarında olduğu gibi) yağmur ve rüzgar gibi hava şartlarına dikte edilen mikro iklimlere sahiptir.
İmparatorluğun topraklarının oldukça büyük bir kısmı da meridyenlerin etrafında kurulu. Deniz kıyıları yeşil, gür ve bereketli topraklardan oluşurken, daha iç kesimler çorak olma eğilimindedir, bunun başlıca istisnası büyük nehir vadileridir.

Tarihi
  • İMPARATORLUĞUN DOĞUŞU

Nilfgaardlılar, tarihlerinin 2. yüzyıla kadar uzandığına inanıyor. İlk yerleşimciler Kara Seidhe ile karışarak çoğunlukla elf dili, inançları, gelenekleri ve kültüründen oluşan bir ulus yarattı. Bu arada, Alba'da dağınık yerleşim yerlerinde yaşayan yiğit çobanlar yavaş yavaş çevredeki ulusları bünyesine kattılar.

Kültür, teknoloji ve askeri stratejiler gibi en iyi özelliklerini benimseyerek karşılığında onlara güvenlik ve düzen sundular. İki grup sonunda komşu uluslar ve özgürlük dönemleri tarafından çeşitli fetihler sırasında birleşerek elflerin, Vicovarians, Etolians ve birkaç Arnavut kabilesinin başarılarını karıştıran eşsiz bir miras yarattılar. Ve bu şekilde tarihlerinin bir noktasında Nilfgaard Krallığı ortaya çıktı.

Hükümdarlara, Senato olarak bilinen bir danışmanlar konseyi tarafından yardım edildi. Zamanla, Senato giderek daha fazla güç kazandı ve bir yasama organı haline geldi.

Bu dönemde Nilfgaard etkisi genişlemeye başladı ve komşu topraklar yavaş yavaş (Nilfgaardize) edildi ve "çelik diplomasisi" yoluyla imparatorluğun egemenliği altına alınan halkların resmi dilini öğrenmeleri bekleniyordu.

Sonunda, Aşağı Alba'nın dışındaki birkaç krallık, isteyerek veya zorla krallığa dahil edildi.
Imparator unvanı, ilk başta sadece ordudaki bir pozisyon olarak ortaya çıktı. O dönemde imparatorluğa katılan topraklar; Rowan ve Ymlac'dı, görünüşe göre Ruach, Daerlan, Magne ve Winneburg da bunların başını çekiyordu.

12. yüzyılın başlarında, Imperator Torres var Emreis Senatoyu devirdi ve mutlak iktidarı ele geçirdi. İlk başta kendi krallığından yalnızca bir "krallık" olarak bahsetti, ancak daha sonraki hükümdarlığı döneminde "imparatorluk" icat edildi ve artık adına Nilfgaard değil Nilfgaard İmparatorluğu dendi ve Devlet dini ve İmparatorluğun arması olarak Büyük Güneş'in (Ard Feainn) sembolü seçildi.

Torres'in ölümünden bir süre sonra, muhtemelen 1200'lerin başında, Fergus var Emreis tahta çıktı. Ancak, birçok kişi tarafından zayıf bir imparator olarak kabul edildi. 1216'da, İmparator Fergus var Emreis, Etolia'yı İmparatorluğun tüm düşmanlarını bekleyen geleceğin bir örneği olarak kullanmaya karar verdi. Nilfgaard Ordusu, Etolia'ya saldırdı ve ezdi, güç yapılarını yok etti ve Etolia yaşamını tanımlayan değerleri yok etti. Fergus da o yıl Gemmera'ya maruz kaldı.

Vicovarian, asiller hükümdarlarını etkiledi ve Vicovaro, Nilfgaard'a kendi inisiyatifiyle isteyerek katılmak istedi. Fergus, sonunda 1233'te Usurper (Tahtı çalan kimse veya Gaspçı anlamına gelir) tarafından devrildi. Darbe sırasında Fergus, Gaspçı tarafından öldürülürken, oğlu ve varisi Emhyr, onu insansı bir kirpi haline getiren büyücü Braathens tarafından lanetlendi.

Emhyr kendisine köpek konmasına rağmen kaçmayı başardı ve kendi tanıdıklarının yardımıyla İmparatorluğu terk etti.

Gaspçı'nın hükümdarlığı sırasında, ulusal bir af ilan etti, Büyük Güneş'in haklarının kültünü azalttı ve 1239'da Ebbing'i ilhak etti. Bu uzun çatışma sırasında Metinna, Nazair ve hatta Maecht 1250'lerin ortalarında İmparatorluk tarafından fethedildi.

1257'de Ardal aep Dahy, Vilgefortz ve diğer Emhyr taraftarlarının önderlik ettiği bir ayaklanma sayesinde İmparatorluk Sarayını bastı ve tahtın gaspçısını öldürdü. Ülkesinden sürgün edilen tahtın sağ mirasçısı Emhyr var Emreis, Nilfgaard'a bir kez daha girdi ve yeni İmparator oldu,
"Düşmanlarının Mezarının Üzerinde Dans Eden Beyaz Alev" veya Nilfgaard dilinde "Deithwen Addan yn Carn aep Morvudd" takma adını kazanmıştır.
Nilfgaard İmparatorluğu 2. Bölüm
Birinci Kuzey Savaşı
Emhyr, hükümdarlığı sırasında Usurper (Gaspçı) tarafından başlatılan imparatorluk genişletme eylemine devam etti, 1263'te Cintra'yı işgal ederek, Marnadal Merdivenleri'nde Marnadal Savaşı'nı kazanarak, kuşatılmış ve sakinlerinin çoğu katledilen Cintra'nın başkentine yürümeden önce, Birinci Kuzey Savaşı'nı başlattı. Bu arada Emhyr, Ceallach'ın yanında Cahir Mawr Dyffryn'i görevlendirdi.

Cintra Kraliçesi Calanthe'nin torunu ve Emhyr'ın gizli kızını (ve evlenmeyi planladığı) Cirilla'yı yakalamak için imparatorluğun gizli servisi içinde bir şövalye görevlendirdi. Ancak, Cahir görevinde başarısız oldu ve iki yıl boyunca Nilfgaard'daki Hisar'da hapsedildi ve Emhyr Kuzey'e doğru ilerlemeye devam etti.

Bu, Kuzey'in büyücülerinin çok önemli bir rol oynadığı ve Nilfgaard'ın yenilgisiyle Birinci Kuzey Savaşı'nı sona erdirdiği yıkıcı Sodden Tepesi Savaşı sırasında aniden durdu. Buna rağmen, İmparatorluk Cintra'ya sıkı sıkıya sarıldı ve 1267'de liderleri Attre'li Windhalm'ı ele geçirerek bir isyanı bastırmayı başardı ve onu bir güç gösterisi olarak tüm halkın gözünün önünde idam ettirdi.

İkinci Kuzey Savaşı
Yine de kuzeyi ele geçirmeye kararlı olan Emhyr 1267 yılının yazında, İkinci Kuzey Savaşı'nı başlatma planlarını harekete geçirdi. Bu sefer Kuzey'in büyücülerini ortadan kaldırmak için bir Thanedd darbesi düzenlemek için birkaç güçlü büyücünün yardımını ve böylece onların avantajını kazandı.

Yaptığı plan ters gitti ve sonuçta Sihirbazlar Kardeşliği'nin çöküşüne yol açtı ve Aedirn Kralı Demavend'in Nilfgaard'ın işi gibi görünmesini sağlamak için sınırlarında bir istila numarası yaptı, Emhyr bunu ordusunu seferber etmek ve bir kez daha Kuzey'i istila etmek için kullandı.

Kuzey, II.Vizimir'in suikastı, Nilfgaard'ın işgali nedeniyle kaosa sürüklendi,ve büyücülere duyulan güvensizlik iyice arttı. Nilfgaard sonunda Kuzey'i ele geçirecek gibi görünüyordu.

Bununla birlikte, Cintra halkını gerçekten sakinleştirmek için Emhyr'in yine de Ciri'ye ihtiyacı vardı ve onu arayan insanlar vardı. Thanedd darbesinden birkaç ay sonra, bir kızla tanıştırıldı ve tanıştırıldığı kadın resmen Cintra kraliçesi adını alırken,onun kızı olmadığını biliyordu ve onu yalnızca gerçek olan kızını aramaya devam ederken kitleleri bastırmak için kraliçe olarak tanıttı.

Ciri'yi bulmaya emanet edilen adamlardan biri olan Stefan Skellen'ın aklında başka planlar vardı, Emhyr ve monarşiyi devirip bunun yerine İmparatorluğu bir demokrasi yapmak istiyordu.
Ardal aep Dahy ile birlikte, Broinne, D'Arvy, Joachim de Wett ve Berengar Leuvaarden, Ciri'yi bulmaya karar verdiler ama sonra bir monarşinin devam etmesini önlemek için onu öldürdüler.

Bu komplo başarısız oldu, ancak Berengar Leuvaarden daha sonra Emhyr'e hoşgörü planını açıkladı. Kurtulduğu sırada Emhyr, Stefan Skellen'ı yakalattırdı ve bir duruşmadan sonra infazını emretti. Bu arada Nilfgaard güçleri, İmparatorluk Ordusu'nun kaybettiği ve Mareşal Menno Coehoorn'un öldürüldüğü Brenna Muharebesi'nde Temeryalı güçlerle çarpıştı. Bu büyük başarısızlığın ardından, İmparatorluk büyük elçi Shilard Fitz-Oesterlen, Cintra Barışı sırasında müzakere edecek: Sonunda İmparatorluk bir kez daha Kuzey'e teslim olmaya zorlanacaktı, ancak Cintra'yı elinde tutmasına izin verildi. İmparatorluk resmen yenilgiye uğratılmış olsa da, savaşın Kuzey Krallıklarına verdiği büyük hasar, ikincisini İmparatorluktan ve Kovir ve Poviss'ten büyük miktarlarda yiyecek almaya zorladı, bu onları büyük ölçüde zenginleştirdi.

Ciri bulunduktan sonra Emhyr, onun için önemli olan tek şeyin onu evlat edinen ebeveynlerinin yanında olmak olduğunu anlayana kadar onunla evlenmeye devam etti. Bununla birlikte, gitmesine izin verdi ve resmen Cintra'nın varisi olarak ilan edilen ve halka Ciri olarak gösterdiği ama Ciri olmayan kadına aşık olduktan sonra 1268 baharında onunla evlendi ve Cintra'yı İmparatorluğun bir parçası yapmak istedi.

Üçüncü Kuzey Savaşı
Üçüncü Kuzey Savaşı, Loc Muinne'deki başarısız zirveden sonra 1271 civarında başladı. Bir kez daha yeni Mareşal Havart var Meohoen komutasındaki ordu, Kral Katillerinin hem Demavend III hem de Foltest'i Emhyr'ın emriyle öldürmesinin ardından lidersiz kalan Aedirn, Lyria, Rivia ve Temeria krallıklarını fethederek Kuzey'i işgal etti.

Nilfgaard Kaedwen'e yaklaştığında, Redania Kralı Radovid V komşularını istila etti ve Kaedwen'in kontrolünü ele geçirdi.Bu arada Temeria'daki başkent Vizima'yı fetheden ve Velen'de konuşlanmış olan Nilfgaard, şimdi büyük ve güçlü bir düşmanla yüzleşmek zorunda kaldı.

  • Emhyr savaşı kazanırsa:
Radovid'in öldürülmesi ve Sigismund Dijkstra'nın ölümünden sonra, lidersiz kalan Kuzey, tüm Kuzeyi fetheden Emhyr'ın silahlı kuvvetlerini yenemezdi.

  • Radovid savaşı kazanırsa:
Radovid'in stratejik hareketleri sayesinde Emhyr nihayetinde Redanyalı birlikler tarafından mağlup edilirdi ve nihayetinde Nilfgaard'a geri döndüğünde muhalefeti tarafından savaş sırasında sürekli başarısızlıklarından dolayı öldürülürdü.

  • Dijkstra savaşı kazanırsa:
Radovid'in ölümünden sonra Sigismund Dijkstra devlet başkanı olarak, Kuzey, daha sonra Nilfgaard'a döndüğünde muhalefeti tarafından öldürülen Emhyr'ın ordusunu yenmeyi başarırdı.

Toplum Yapısı
İmparatorluğun nüfusu birkaç farklı kültür ve ulustan oluşuyor.

İmparatorluk sınırları içindeki herkes iç göçe teşvik edilir ve Aşağı Arnavut yerleşimcilerin kolonileri sorunlu illerde kurulurken, İmparatorluğa sadık Nilfgaardlı olmayan köylüler cazip tekliflerle yeni fethedilmiş topraklara yerleşmeye teşvik edilir.

İsyankar bölgeler, köleleştirme veya "sorunlu" kabul edilen grupların etnik temizliği yoluyla temizlenir.

Öte yandan, Nilfgaardian İmparatorluğu genel olarak birçok insan dışı ırk için çoğu Kuzey Bölgesi'nden daha güvenli bir ev olarak kabul edilir. Orman Elfleri gibi gruplar dışında, İmparatorluk'ta yaşayan insan olmayanlar imparatorluk sistemini sert ama adil görüyorlar.

Askeri Ordu ve İstihbarat

Bütün Kuzey Krallıkları
Kuzey Kentleri veya Kuzey Krallıkları, bazen sadece Dört Krallık olarak anılır, Amell dağlarının kuzeyindeki bir grup insan devleti olarak geçer. Nilfgaardlılar (hem İmparatorluğun çekirdeğinden hem de fethedilen eyaletlerden gelenler) sakinlerine Nordling adını veriyor.

İnsanların yanı sıra bir dizi cüceler, elfler, ve gnomlar Kuzey Krallıklarında ikinci sınıf vatandaş olarak yaşıyor.

Kuzey Krallıkları istila edildi ve Nilfgaard İmparatorluğu tarafından kısmen fethedildi.
Üçüncü Kuzey Savaşı sırasında, büyük krallıkların tüm taçlı başkanlarından yalnızca Redania Kralı V. Radovid kaldı. Bu yüzden, bu savaş sırasında Kuzey Krallıkları Radovid Krallıkları olarak biliniyordu.

KUZEY KRALLIKLARININ TARİHİ

Erken Tarih

İlk İniş'in ve insanların Kıtaya gelişinin ardından, Kuzey Krallıkları, daha sonra Nordling olarak bilinen halkın doğuya doğru genişlemesinden önce, Yaşlı Irkların yaşadığı kolonileşmemiş arazilerin geniş alanları ve vranlar ve werebbubbs gibi diğer ırklardı.

Yaklaşık beş yüz yıl önce, Elfler insan yayılmasıyla doğuya itildikten sonra, krallıklar boyunca en az yirmi dört şehir, Novigrad ve Vizima gibi elf yerleşim yerlerinde Nordlingler (Kuzeyliler) tarafından inşa edildi.

Birinci Kuzey Savaşı

1263 yılında Birinci Kuzey Savaşı, Menno Coehoorn liderliğindeki Nilfgaard ordusunun İmparator Emhyr var Emreis'in emriyle Amell Dağlarını geçmesiyle Kuzey Krallıklarına girdiğinde patlak verdi.

Nilfgaard hızla Marnadal'ın kontrolünü ele geçirdi, ardından Cintra'yı katletti ve Calanthe'nin intiharına neden oldu. Sonra kuzeye, Sodden'e yürüdüler.

Kuzey ordusuyla hızlı bir savaşta Yukarı Sodden'in kontrolünü ele geçirdi. Oradan Nilfgaardlılar Yaruga'yı aştı ve Aşağı Sodden'e geçtiler ve büyük bir savaşta mağlup oldular, bu da 30.000'den fazla ölüm ve Nilfgaard güçlerinin dağları geride bırakmasıyla sonuçlandı.

Kuzey Krallıklarındaki Tüm Yerleşim Yerleri



Kuzey Krallıkları Dünya Haritasının 3 Adet Tasviri

1. HARİTA



2. HARİTA



3. HARİTA

Temeria 1.Bölüm
Temerya Krallığı, Pontar Nehri’nin güneyinde, Yaruga Nehri’nin kuzeyinde bulunur. Redanya, Kaedwen, Aedirn, Cidaris, Brugge ve Aşağı Sodden ile komşudur. Efsanevi bölgelerinden biri de büyülü Thanedd Adası’dır. Krallığın batı kıyısında bulunan bu adada, kadın sihirbaz yetiştirmek için bir okul bulunur. Temerya Krallığı, Kaedwen Krallığı’ndan sonra Kuzey’deki en geniş devlettir ve Nilfgaard ile yapılan savaşta kilit rol oynamıştır. Başkenti Vizima’dır. Brugge, Aşağı Sodden ve bir Cüce devleti olan Mahakam, Temerya’ya bağlı devletlerdir. Temerya halkı genel olarak saygılı ve dindardır, ancak Kadim Irklar’ı (Elf, Cüce, Gnom vb.) pek sevmezler. Ayrıca Temerya sakinleri, yabancılara karşı da pek iyi gözle bakmazlar. Bu bölge, birçok büyücünün ve ünlü gezginin anayurdudur.



Temerya, Kuzey’deki en zengin devletlerden biridir. Ekonominin bu iyi durumu; çeşitli malların üretimi, ticareti ve Mahakam Dağları’ndan elde edilen zengin maden kaynaklarından kaynaklanmaktadır. Temerya oreni, Dünya’da en çok kullanılan para birimlerinden biridir. Temerya’da birçok tarım, hayvancılık ve endüstri bölgesi bulunmaktadır. Krallıkta en yaygın olan inanç Tanrıça Melitele İnancı’dır, ancak Aziz Lebioda ve Kreve’ye de ibadet edenler bulunmaktadır. Temerya bir çok stratejik bölgelerede ev sahipliği yapmaktadır. Bunlardan biri , krallığın batı kıyılarında yer alan çirkin ve dışlanmış kızlardan seçilen, sihir ustaları için bir okula sahip olan Ellander büyücü okulu ve büyülü Thanedd Adası'dır . Temerya, Kuzey Krallıklarının en güçlüsüdür ve Nilfgaard'a karşı savaşta kilit bir rol oynamıştır . Temeria, Kral Foltest tarafından yönetilmektedir ve başkenti Vizima'dır .Krallıktaki en popüler ve en yaygın din, tanrıça Melitele'ye ibadettir, ancak Peygamber Lebioda ve Kreve'nin kültlerinin de takipçileri vardır. Temerya halkı dindar olmasına rağmen hoşgörü politikasını benimser diğer dinlere ve onun öğretilerini takip edenlere saygı duyarlar. Durumun böyle olmasının en büyük nedeni Flotsam ticaret merkezinin Temerya sınırları içersinde bulunması ve bu vesileyle pek çok insanın birbiriyle kaynaşmasına sebep olmuştur.

Ulusal Arması ve Bayrağı

Önemli Kişiler



Diğer Önemli Kişiler



Bölgeler, Vassal Eyaletler ve İller



Diğer Yerleşim Yerleri



Temerya Haneleri

1) Dezmodian Hanesi


Dezmodian Hanesi, beyaz zambaklarla temsil edilen bir Temerya Hanesi’dir. Efsanevi Kral Dezmod tarafından kurulmuştur. En büyük ve en eski kraliyet hanelerinden birisidir. Temerya’da Kral Dezmod’un 8.yüzyılın ilk yıllarındaki yükselişi ile Temerya’nın kraliyet haneesi olarak hüküm sürmeye başlamıştır. Dezmod’un erkek çocukları ve torunları yoluyla devam etmiştir.


2) Maribor Hanesi


Maribor Hanesi, ayrıca La Louve Hanesi olarak da bilinir, Dezmodian Hanesi’nin bir koludur. Vizima’nın güneyinde bulunan ve aynı zamanda Temerya’nın en büyük ikinci şehri olan Maribor Şehri’nin yönetimi bu hanenin elindedir. En son, Kral Foltest zamanında Maribor Hanesi’nin başında Dük/Prens Jurkast bulunmaktadır.
Geçmişte, Hançerler Savaşı’nda Ellander Hanesi’ni mağlup ettikten sonra Maribor Hanesi, Vizima tahtına geçmiştir.

3) Ellander Hanesi


Ellander Hanesi, Vizima’nın doğusunda bulunan Ellander Şehri’ni yönetir. Temerya Krallığı’na bağlı hanelerden biridir. (Kitap serisinde hanenin başında Dük/Prens I.Hereward bulunurken, The Witcher 3 oyunu sırasında II.Hereward hanenin başında bulunmaktadır.) Ellander Şehri’nde bir Tanrıça Melitele Tapınağı bulunmaktadır. Hatta bir süre Ciri, bu tapınakta eğitim almıştır. Geçmişte yaşanan Hançerler Savaşı’nda, Ellander Hanesi, Maribor Hanesi’ne yenilmiştir.

4) La Valette Hanesi


La Valette Hanesi, uzun zamandır Temerya Krallığı’na bağlı asil hanelerden biridir. La Valette Hanesi, Temerya Krallığı’nın kuzeyindeki Pontar Nehri sınırında bulunan La Valette Şehri’ni yönetmektedir. Kral Foltest zamanında ise hanenin başında bulunan Barones Mary Louise La Valette’nin kocası yaşlı La Valette baronu ölmüştür, Barones Mary’nin bu yaşlı barondan Aryan La Valette isminde bir oğlu vardır. Ancak kocası ölünce Barones Mary, Kral Foltest’in metresi olmuştur ve Kral Foltest’ten olma iki piç çocuk (erkek olan Boussy ve kız olan Anais) doğurmuştur. Başlangıçta Barones Mary Louise La Valette, bu çocukların babasının Kral Foltest olduğu gerçeğini gizlemiştir, fakat daha sonra çocukları üzerinde tahtta hak iddia edince Kral Foltest bunu reddetmiştir.

Bunun üzerine oğlu Aryan La Valette’nin de desteğini alan Mary Louise La Valette, isyan bayrağını çekerek La Valette Hanesi’nin Temerya’dan bağımsız olduğunu ilan etmiştir. Ardından Kral Foltest ordusunu toplamış ve La Valette Kalesi’ni kuşatmıştır, bir ay süren kuşatmanın ardından Kral Foltest kaleyi ele geçirerek isyanı bastırmıştır ancak kaleyi ele geçirmesinin hemen ardından bir suikastçı tarafından öldürülmüştür.

Temerya Soy Ağacı



Medell:
Medell, Rivialı Hugo ve Bienvenu La Louve’nin oğlu ve Temerya kralıydı. Soddenli Sancia’nın kocası, Beyaz Adda’nın (striga) dedesi, Foltest ve Adda’nın babasıydı. Hagge yakınlarındaki, Aedirn Kralı Virfuril’e (Demavend’in babası) karşı olan yenilgisi dışında, hükümdarlığı sıradandı.

Foltest

Kral Medell ve Kraliçe Soddenli Sancia’nın oğludur. Annesi Sancia’nın Sodden ile olan kraliyet bağını kullanarak Aşağı Sodden’i, Temerya vasalı hâline getirdi. Kendi kızkardeşi Temeryalı Adda’ya aşık oldu ve onunla evlendi, Temeryalı Adda’dan bir kız çocuğu doğdu, onun da adını “Adda” (namıdiğer Beyaz Adda) koydu. Karısı Temeryalı Adda öldü ve daha sonra kızı Beyaz Adda lanetlenerek bir strigaya dönüştü. Foltest, Rivyalı Geralt aracılığı ile bu laneti kaldırdı. Daha sonra Foltest, La Valette Hanesi’nden dul Barones Maria Louisa’yı metresi hâline getirerek ilişkiler yaşadı ve ondan Anais ile Boussy adında iki gayrimeşru çocuğu oldu. Daha sonra Barones Maria, bu çocuklar üzerine tahtta hak iddia ederek baş kaldırdığında, Foltest La Valette’yi kuşatmaya aldı ve kaleyi ele geçirerek isyanı bastırdı, ancak kendisi bir suikastçı tarafından öldürüldü. Foltest’in Kraliyet Konseyi; Bronibor, rahip Willemer, Ellanderli Hereward, büyücü olarak da Triss Merigold, Keira Metz ve Cidarisli Fercart’tan oluşuyordu.
Temeria 2. Bölüm
TEMERYA ORDUSU

Beyaz Gül Yoldaşlığı



Foltest’in hizmetinde bulunan ilk özel kuvvetler Beyaz Gül Şövalyeleri’dir. Amaçları halkı korumak ve Kreve İnancı’nı yaymaktı. İkinci Kuzey Savaşı’ndan sonra düzenleri bozuldu ve yeni bir lidere ihtiyaç duyuyorlardı -Jacques de Aldersberg-. Bu sebeple çoğu, Yanan Gül Yoldaşlığı’na katılmak için Beyaz Gül Yoldaşlığı’ndan ayrıldı ve böylece Kreve Ata İnancı’ndan dönerek Ebedi Ateş İnancı’nın askeri kolu haline geldiler.

Yanan Gül Yoldaşlığı



Mavi Şeritliler



Mavi Şeritliler, Temerya ordusundaki elit bir özel kuvvetler birimidir. Liderleri eski bir köylüden, Kral Foltest’in en güvenilir askeri liderlerinden biri haline gelen Vernon Roche’tur. İkinci komutan Ves, çok iyi eğitilmiş bir okcu ve arbaletçidir. Birimleri, korkusuz yiğitlerden, sorgulama uzmanlarından, sessiz keşif erlerinden oluşuyor, hepsi de liderlerine son derece sadıklar. Şimdiye kadar Mavi Şeritliler sadece bir başarısızlık yaşadı, Iorveth’i yakalayamadılar.

Vizima Şehir Muhafızları



Vizima, Temerya’nın başkenti ve Kuzey’in, kendi sadık ve tecrübeli asker birimlerine sahip olan Novigrad’dan sonraki en büyük şehri. Vizima Şehir Muhafızlarının lideri gizli bir kurtadam olan Vincent Meis’tir.

Mahakam Gönüllü Ordusu



Mahakam Gönüllü Ordusu bir cüce piyade birliğiydi. Mahakam bölgesinin, Nilfgaard İmparatorluğu’na karşı yapılan savaştaki katkısı oldular. Orduya katılanlar, geri dönmeyi beklemedi. Onlara savaşı kazanabilecekleri değil, intihar görevleri verildi. Askerler arbaletler, rohatynalar (bir çeşit mızrak), cüce çivili sopaları ve baltalarla silahlanmışlardı. Birim, Brenna, Mayena ve Maribor Savaşları’na katıldı ve Novigrad’da geçit töreni yaptılar.

Angren Özgür Birliği



Angren Özgür Birliği, eski Sodden Krallığı’nın bir vilayeti Angren’deki askeri birliklerin kalıntıları olan vatanseverlerden ve haydutlardan oluşan birimdir. Nilfgaard’la yapılan savaşlarda, Abergard’ın liderliğinde Kuzey Krallıkları’nın birliklerine yardım ettiler ve onları desteklediler -tabii ki para karşılığında-

Bahtı Sikik Piyadeler



Herhangi bir savaş, binicilik veya okçuluk deneyimi olmadan askere çağrılanlardan ve gönüllülerden oluşan bir piyade grubudur. Birlik, Nilfgaard’la yapılan savaş sırasında Vizima’da oluşturuldu.

Brenna Savaşı’nda Komutan Bronibor’un komutasında yer aldı. Savaşın başlarında yedekte tutuldular, daha sonra Nilfgaardlı Nauzicaa ve 7.Daerlan tugaylarının karşı saldırılarını durdurmak için görevlendirildiler. Tecrübesiz mızraklı askerlerden oluşan PFI, ağır düşman süvarilerine karşı savaştı. Nilfgaardlılar’a karşı şaşırtıcı bir yiğitlik gösterdiler ve yerlerini korumayı başardılar.

ANA ŞEHİRLER VE KALELER

Vizima;
Temerya’nın başkenti olan Vizima, krallığın en büyük şehri ve Kuzeyin Novigrad’dan sonraki en büyük ikinci şehridir. Göl kıyısında yer alır ve önemli ticaret yollarının kesiştiği noktada bulunan uğrak yerlerden biridir. Şehir, gelişmiş bir ulaşım ağı sayesinde ticaretten önemli kârlar elde eder. Kral Foltest’in emrindeki bu şehir Belediye Başkanı Velerad tarafından yönetilir. Şehir üç bölgeye ayrılır. Tapınak mahallesi yoksulların bulunduğu bölgedir. Aziz Lebioda Hastanesi mevki ve Yanan Gül Yoldaşlığı’nın Manastırı buradadır. Ticaret Mahallesi varlıklılara ve önemli simalara ev sahipliği yaparken, Belediye binası ve Pazar yerini de içinde barındırır. Eski Vizima olarak geçen virane bölge ise son dönemlerde insan olmayanların mekanı haline gelmiştir.


● Anchor Şehri

● Dorian

● Burdorff

● Caelf

● Dorndal


(Geniş Kapsamlı Temerya Haritası ve bölgelerin yerleri)

Carreras: Mahakam’ın eteklerindeki bir şehir ve hisardır. Ismena Nehri, Carreras’ın hemen kuzeyinde akar. Şehir, Vizima, Maribor ve Ellander’e yaklaşık olarak eşit uzaklıktadır.

Gors Velen: Temerya’da, Kuzey Denizi’nin kuzey kıyılarındaki bir liman kentidir. Cidaris’in hemen doğusunda, Oxenfurt’un güneyinde ve Dorian’ın kuzeybatısında yer alır. Brokilon ormanı kentin hemen güneyindedir. Şehir, güçlü kokularının çevredeki kedileri kendine çeken, Circle Caddesi’ndeki balık pazarıyla da ünlüdür.

Hirundum: Gors Velen’in yaklaşık 15 mil batısında,Temerya’da bulunan büyük bir çiftliktir. Pek çok meyve bahçesi, bahçe ve balık havuzlarına sahiptir ve çevredeki tüm şehirler için yiyecekler sağlar.

Maribor: Vizima’nın yaklaşık 200 mil güneyinde ve Zavada’nın da yaklaşık 42 mil batısında yer alan Temerya’daki ikinci en büyük şehirdir ve Maribor Düklüğü’nün başkentidir. Vizima gibi, Maribor şehri de elf kalıntılarının üstüne inşa edildi; Daha sonra şehrin bir kısmı, büyücü Alzur’un yarattığı “Viy” adlı korkunç bir canavar tarafından yerlebir edildi. Brenna Savaşı’nın gerçekleştiği ünlü alan, Maribor’un hemen kuzeyinde yer alır.

Mayena: Maribor’un güneyindeki bir hisardır. Visenna’nın -Rivialı Geralt’ın annesinin- ait olduğu druid çemberi burada bulunur. Ayrıca, Kuzey’in zafer kazandığı Mayena Muharebesi’nin gerçekleştiği yerdir.

Razwan: Temerya’daki bir hisardır, Mayena’ya çok yakındır.


Temerya'nın Akıbeti:
Foltest'in Engerek okulu Witcher'ı Letho Of Gulet tarafından suikast sonucu öldürülmesiyle merkezi otoritesi zayıflayan Temerya beyliklere bölündü ve Nilfgaard'ın başlatmış olduğu III.Kuzey savaşı sonrasında ağır bir yenilgi alarak işgal edilmiştir. Nilfgaard orduları akın akın Kuzey’e geçerek Temerya, Lirya&Rivya, Aedirn, Verden, Kerack, Cidaris, Sodden, Brugge, Mahakam, Dol Blathanna ve Kaedwen’in bir kısmını ele geçirdiler. The Witcher 3’ün başlangıcında ise Nilfgaard İmparatoru Emhyr var Emreis, Vizima’daki sarayında bulunmaktadır..

<< Witcher 2'nin sonu Witcher 3'ün başlangıcındaki III.Kuzey savaşı sonrası Pontar nehrinin güneyindeki krallıkları işgal eden Nilfgaard ve tek karşı koyabilen Redenya'nın ve diğer kuzey krallıklarının haritadaki durumu. Witcher 3'te yaptığınız seçimlere ve belirleyeceğiniz kararlara göre Nilfgaard, Temerya ve diğer Kuzey Krallıklarının kaderi hakkında önemli değişiklikler olacaktır. Bu seçimlerden ve olası değişikliklerden bahsedecek olursak:

The Witcher 3’ün sonunda seçimlerinize göre Temerya’nın da kaderi belirlenmektedir. Eğer Vernon Roche ile işbirliği yaparsanız, yani önce Dijkstra’ya yardım edip Radovid’i öldürürseniz ve sonra da Vernon Roche ile beraber Dijkstra’yı öldürürseniz, Nilfgaard İmparatorluğu, Redanya’nın elinde bulunan yerleri ele geçirecek ve Üçüncü Kuzey Savaşı böyle sonuçlanacaktır, bunun sonucunda da Temerya, Nilfgaard’a bağlı bir özerk bölge olacaktır.

Diğer bir seçenek ise, eğer Vernon Roche ve Dijkstra’ya yardım etmeyip Radovid’i öldürmezseniz, Redanya, Nilfgaard’ı püskürtecek ve Yaruga Nehri’ne kadar olan yerleri toprağına katacaktır, böylece Temerya da, Redanya Krallığı’nın bir toprağı olacaktır, insan olmayan ve büyücü katliamının ardından Üçüncü Kuzey Savaşı son bulacak, bu topraklar Kral Radovid tarafından yönetilecektir

Ve geriye kalan diğer seçenekte ise, eğer Vernon Roche ve Dijkstra’ya yardım edip Radovid’i öldürürseniz, daha sonra da Dijkstra ile beraber Vernon Roche’u öldürürseniz, Redanya Krallığı’nın başına Dijkstra geçecek, Nilfgaard’dan Yaruga Nehri’ne kadar olan yerleri alacak ve kuzey halkını çalıştırarak devletini geliştirmeye çabalayacaktır.
Redania
Roeden'in adını taşıyan Redania, ticaret ve tarımdan kazanç sağlayan zengin bir krallık ve Dört Krallık'tan biridir. Redania'nın başkenti Tretogor'dur.

Diğer önemli şehirler, Kuzey Krallıkları'ndaki en büyük üniversite ve özgür Novigrad şehri olan Oxenfurt'tur. Krallığın komşuları Kovir, Caingorn, Blaviken, Hengfors, Rinbe, Roggeben, Ghelibol, Kaedwen, Aedirn, ve Temeria'dır



Ulusal Arması ve Bayrağı



Redenia Genel Bakış

Krallık, Novigrad ile ticaretten ve tahıl ihracatından muazzam kar elde ediyor. Monarşinin tüm Kıtanın ve hatta dünyanın diğer bölgelerinin tahıl ambarı olduğu söylenebilir. Bu nedenle, Redania'nın hakim olduğu arazi devasa, dalgalı tahıl alanlarıdır.

Şu anda, devlet ekonomisi ciddi şekilde tehdit altında, Nilfgaard ve diğerlerinden ülkeye ucuz mal akışı nedeniyle yerel zanaatkarlar için ciddi bir rekabet oluşturuyor. Ayrıca çok az sayıda imalathane var.

Redania, Kuzey'deki en büyük rakibi olan Temeria ile çağlar boyunca gümrük savaşı yaptı. Ülke, dünyanın en iyi istihbarat ağına sahiptir. Redania hükümeti de büyücülerden büyük ölçüde etkilenmiştir.

Bu ülkenin sosyal yapısı oldukça özeldir - soyluların kültü Redania'da güçlüdür. Bu sosyal tabaka burada, yakınlardaki herhangi bir alandan daha fazla ayrıcalığa sahip. Seçkinler arasında zenginlikte büyük farklılıklar vardır, ama Redania hukuku mülke önem vermiyor aksine doğumu önemsiyor, iyi doğmuş bir dilenciyi en zengin patronla yasal olarak eşit yapıyor.

Yüksek doğumlular ve büyük zenginlikler, ikincisini öncelikle tahıl ticaretinden ve soylu at yetiştiriciliğinden almaktadır.

Redanyalılar diğer tüm ulusları geride bırakarak mükemmel Redanian atlarına sahip olmuştur.
Redanian süvarileri bu nedenle dünyadaki türünün en iyileri arasındadır ve ülkenin asaletinin saflarını doldurmasıyla birlikte Redanian silahlı kuvvetlerinin kalbidir.

Asaletin ayrıcalıklı konumunun bir sonucu olarak, köylülüğe burada herhangi bir komşu devletten daha kötü davranılıyor ve yalnızca kralın demir yumruğu onları isyan etmekten alıkoyuyor.

Redenia Tarihi

Redania, tarihçi Arnelius Grock tarafından yapılan bir sınıflandırmaya göre, İlk İniş öncesinde ilk olarak Dauk ve Wozgor halkı tarafından, özellikle Gelibol bölgesi ve Nimnar vadisine yerleşti.

1263'te, Birinci Kuzey Savaşı sırasında, Redanian Ordusu, Aedirn, Temeria ve Kaedwen kuvvetleri ile birlikte, Sodden Tepesi Savaşı sırasında Aşağı Sodden'de işgalci Nilfgaard Ordusu ile karşı karşıya kaldı. Kuzey orduları, Redania Kralı Vizimir II'nin birleşik liderliği altındaydı ve Nilfgaard istilasını önlemede başarılı oldular.

Redania Kralı Vizimir II, İkinci Nilfgaard Savaşı sırasında öldürüldü. Fetret döneminde,
ülke, Redanian İstihbarat Başkanı Sigismund Dijkstra ve Sihirbazlar Locası başkanı Philippa Eilhart'ın başkanlık ettiği bir Regency Konseyi tarafından yönetiliyordu. Daha sonra uygun yaşa ulaştı, ülke The Stern olarak bilinen Radovid V'in eline geçti.

Önemli Kişiler



Diğer Önemli Kişiler



Önemli Yerler



Witcher 1'de Redenia

Redania, kuzeyde Temeria ile sınır komşusudur. Kral V. Radovid tarafından yönetilir, ayrıca öldürülen Kral Vizimir'in oğlu Radovid the Stern olarak da bilinir. Kral, babası öldürüldüğünde on üç yaşındaydı, bu yüzden Kraliyet Konseyi, prens reşit olana kadar iktidara geldi.

Taç giyme töreninden sonra, Radovid, daha önce kendisine veya annesi Hedvig'e kötü muamele etmiş olanlarla acımasızca muamele ettiği için ün kazandı. Redania'nın en önemli şehirleri Tretogor'un başkenti, geniş bir özerkliğe sahip Özgür Novigrad Şehri ve ünlü üniversitesi ile Oxenfurt'tur.

Witcher 2'de Redenia

Kuzeydeki Braa Nehri ile güneydeki Pontar arasında yer alan Redania, Kuzey'in en önemli krallıklarından biridir. Arması kırmızı zemin üzerine taçlandırılmış gümüş kartaldır. Kartal, pençelerinde altın bir asa tutuyor ve altın haç taşıyan küçük siyah bir kalkan gururla çıkıntılı göğsünü süslüyor.

Son huzursuzluğa rağmen, ülke, Kral Vizimir'in ölümünün ardından gelen krizden zarar görmeden ve sağlam bir şekilde kurtuldu. Kral Radovid'in iktidar merkezi Tretogor ülkenin başkentidir, ancak Özgür Novigrad Şehri en büyük nüfus merkezidir. Aslında, Novigrad dünyanın başkentine benzer bir şey - bir ticaret ve kültür merkezi ve bunların beşiği.

Aydınlanmış bir adamın arka sokaklardan uzakta yaptığı sürece nefes alabildiği yer. Bu yazarın mezun olduğu okulun evi olan eski, küflü ve bilgin Oxenfurt, krallığın kayda değer şehirlerinden bir diğeridir. Nilfgaard ile son savaşta Redania, işgalcileri püskürtmek için Temeria, Aedirn, Kaedwen ve diğer kuzey krallıklarına katıldı ve Redanian Kraliyet Kolordusu, Brenna Muharebesi sırasında önemli bir rol oynadı.

Witcher 3'de Redenia

The Witcher 3'te Redania, Kaedwen ve Caingorn'un çoğunu zaten fetheden Temeria'yı ele geçirmeye hazır olan Kral Radovid V tarafından yönetiliyor.

Redania şu anda Nilfgaard İmparatorluğu'na karşı silahlı çatışma içindedir ve Geralt'ın tercihlerine bağlı olarak, Üçüncü Nilfgaard Savaşı, ya Nilfgaard kalırken Redania'nın tüm kuzey krallıklarını kazanması ve fethetmesiyle ya da Nilfgaard'ın Redania'yı ve diğer tüm kuzey krallıklarını kazanması ve fethetmesiyle sona erebilir.
Skellige 1. Bölüm
Yaygın olarak Skellige Adaları olarak anılan Skellige, bir takım adadır ve Kuzey Krallıklarından biridir. Altı adadan oluşan grup, Büyük Deniz'de, Cintra açıklarında ve Cidaris ile Verden'in güneybatısında yer almaktadır. Efsanevi, rakipsiz korsan gemileri ve birçok denizde yelken açan hızlı uzun gemileriyle ünlüdür.

Halkı, geleneksel tartışmalar sırasında yedi büyük klanın jarlları tarafından seçilen Skellige Adaları Kralı altında birleşmiştir. Ancak pratikte krallar aynı klandan veya en azından akrabadır.

Kuzeyin çoğu ile ilişkileri her zaman gergin olsa da, en azından söylemek gerekirse, Cintra'nın uzun süredir müttefikiydiler.

Kraliçe Calanthe ve Skellige'li Eist Tuirseach arasındaki evlilik nedeniyle. Kral Eist'in Marnadal Savaşı'ndaki ölümünden sonra, Adalılar intikam eylemi olarak Nilfgaard İmparatorluğu'ndaki baskınlarını yoğunlaştırdı.

Witcher 3 Oyununda Skellige Haritasının Görünümü



SKELLİGE TARİHİ

İnsanlık Öncesi Çağlar

Bir insanın ilk ortaya çıkışından önce, adalar, görünüşe göre, onu devlerle ve buz devleriyle paylaşan Aen Seidhe elflerinin yaşadığı yer olarak hakimiyet altındaydı.

Krallığın Oluşumu

Adalara yerleşmeye gelen insanlar, önce kendi adalarının egemen hükümdarları olarak klan reisleri ile kendilerini bağımsız klanlara ayırmışlardı.

Böylece, Skellige'nin küçük jarldomları, küçük boyutlu, yıllar boyunca Kıta'nın yükselen güçleri tarafından defalarca istila edilmişti.

Bu tür işgalcilerin en tehditkarları, kralları tam bir ayaklanma girişiminde bulunan Cidaris'ti, ancak hiç kimse onları fethedemedi. Aksine, daha uzaktaki küçük adacıklardan gelen daha büyük krallıklar ve medeniyetsiz barbarlar tehdidi Skelliger'lerin birleşmesine neden oldu. Skellige daha sonra seçmeli bir monarşi oldu ve böylece Jarl'lar arasından seçilen bir kral tarafından yönetilme kararı aldılar.

Ulusal Arması ve Bayrağı

Skellige'nin en çok tanınan amblemi, mor veya kan kırmızısı üzerine yerleştirilmiş gümüş bir drakkar idi. Eski çağlardan beri hükümdarın ordularına liderlik eden Jarls of Skellige Isles, Mavi Balta amblemini kullanıyor.

Önemli Skellige'liler



Önemli Yerler



KÜLTÜRLERİ

Klanlar

Bir klan, Adalılar arasında üyelerine paylaşılan bir kimlik ve soy duygusu veren bir akrabalık grubudur. Skellige, her biri takımadaların daha büyük adalarından birinde oturan yedi klana bölünmüştür. Her klanın temelinde sözde bağlar tarafından yönetilen akrabalar vardır.

Her Skellige klanının, kendisini aile bağları ve asırlık geleneklerle bağlı ayrı bir grup olarak tanımlayan kendine özgü bir amblemi ve karakteristik renkleri vardır.
Bu renkler aynı zamanda savaşçıların savaş alanlarında birbirlerini kolayca tanımalarını sağlayan ayırt edici bir işaret görevi görür. Giysilerde, yelkenlerde, kalkanlarda ve tartanlarda görülürler.


Klan Brokvar
Klan Brokvar, kuzeydoğu Spikeroog'daki Svorlag'dan Skellige'nin en etkili yedi klanından biridir.

Efsaneye göre atası, babası Hemdall ve tanrıça Freya ona anlayış gösterene kadar çok acı çekmek zorunda kalan Sove'dur. Klanın adı, nesillerdir ailede bulunan atalara ait çelik kılıç Brokvar'dan gelmektedir.

Onlar, Clan an Craite ve Clan Tuirseach'ın üyeleri tarafından korkak olarak kabul edilirler çünkü onların jarllarından biri düşmanın daha büyük sayılar gösterdiğini görünce savaştan çekildi.
Buna rağmen klan, adaların hiçbirinde eşi benzeri olmadığı söylenen okçularıyla ünlüdür.


Klan an Craite
Klan an Craite, Skellige'deki ikinci en güçlü klan ve uzun süredir tahtın sahipleri olan Clan Tuirseach'ın en önemli müttefikidir.

Onun jarlları Kaer Trolde kalesinden Ard Skellig'in kuzey yarısına hakimdir. Efsaneye göre kale tek başına Grymmdjarr tarafından büyük bir kayadan oyulmuştu.

Hemdall ve Heulyn'in oğlu, daha sonra klanı kuran gücüyle ünlüdür.
Kırmızı ve siyah renkleri, kalkanlarında, ekose kumaşlarında ve yelkenlerinde taşıdıkları üç siyah uzun gemi ile ya denizdeki hünerlerini ya da güçlü filolarını simgeliyor.


Klan Dimun










Dimun Klanı, Skellige adalarını kontrol eden en etkili yedi klandan biridir. Toprakları, Harviken'den yönetilen Faroe'dur.

Klanın üyeleri, takımadaların diğer üyelerinden daha kötü olduğu için hile, hırsız ve yağmacı olarak ün kazandlar. Adalılar Broddr'yi kahraman bir erdem örneği olduğu için klanın atası olarak görüyor.


Klan Drummond
Clan Drummond, Skellige adalarını kontrol eden en etkili yedi klandan biridir. Bölgeleri orijinal olarak Undvik idi, ancak daha sonra adayı terk ettiler ve Holmstein ve Kaer Muire'de merkezlenen Ard Skellig'in güney yarısına yerleştiler.

Ailenin kurucusunun babası Hemdall'ın iradesiyle yöneten Modolf olduğu söyleniyor.

Bu klandan gelen Kontların Hindarsfjall'da Heymaey'lerin mallarını yağma geleneği vardır, ancak onlar için en büyük ve tek gerçek rakip Clan an Craite'dir. Kurulduğu yer Kaer Muire'nin kalesidir, sermayenin rolü ise Holmstein'ın elindedir.


Klan Heymaey







Bölgelerinde bulunan kutsal mezar nedeniyle bir Hindar olarak da bilinen Clan Heymaey, Skellige Adaları'nı kontrol eden en etkili yedi klandan biridir. Freya ve Hemdall'ın, Hemdall'ın oğullarından kahraman ata Otkell'e verdiği efsanelere göre onların toprakları Hindarsfjall'dir.

Bu klanın diğerlerinden farkı, bu tanrıça için en büyük kilise olan Freya Tapınağı ve Hindar'ın kutsal mezarı her ikisinin de burada yer almasından kaynaklanan dindarlıklarıdır. Bu klanın Adalarda belirli bir rakibi yok, sadece Clan Drummond ile bazı "klasik" anlaşmazlıkları var.


Klan Tordarroch
Clan Tordarroch, Skellige Adaları'nı kontrol eden en etkili yedi klandan biridir. Clan Tordarroch, Undvik'e özgüdür.
Usta demirciler ve mükemmel balıkçılar ile ünlüdürler.

Bir zamanlar tüm adalardaki en iyi alet ve silahların yapıldığı ünlü bir demirhane onlara aitti. Sonunda Buz Devi nedeniyle adadan sürüldü.
Oyundan kesilen içeriğe göre çoğu, yapışık gemiler üzerine kurulan Yüzer Pazar'a yerleşti.

Ancak bazıları hayatta kaldı, Ard Skellig'de saklandı ve daha sonra, Hjalmar bir Craite ve ekibi devi öldürdükten sonra geri döndü ve eski evlerini onardı.


Klan Tuirseach




Clan Tuirseach, Skellige'yi kontrol eden en etkili yedi klandan biridir. An Skellig'i yönetir ve güney kısmı alçak ve düzken, gizli kuzey tarafı diktir ve fiyortlarla puanlanır.

Amblemleri mavi veya turkuaz kalkan üzerinde beyaz bir ayının başıdır. Bu Skellige tarihinde önemli bir yeri olan Tyr efsanesine bağlıdır.
Hemdall ve Heulyn'in oğlu, güçlü Yngvar'ı gelişmiş bir kılıçla yenen ve bir klan kuran zekasıyla ünlüdür.

Adalara en az iki kral verdiler ve evlilik yoluyla Kuzgun Hanesi'ne bağlı oldukları için Skellige Jarl'ı veya Cintra Kralı gibi pozisyonlarda bulundular. Ayrıca başka bir güçlü aile ile bağları var; Ard Skellig'li bir Craite klanı.
Skellige 2. Bölüm
Skellige İnsanları

Bu soğuk ve rüzgarlı adaların sakinleri, özellikle Kıta'daki diğer Kuzeyliler tarafından sadece Adalılar olarak adlandırılır. Sert ve dürüst insanlar olarak bilinirken, aynı zamanda düşmanlarına saldırırken korkutucudurlar.

Derin denizcilik geleneğine sahip bir millettir ve her ne kadar limanları Cidaris'dekilerle bir yılda tamamlanan birlik sayısı bakımından karşılaştırılamazken, Adalı drakkarları bu insanların sahip olduğu öfke ve bilgi nedeniyle kuzey ve güney sularında korkulmaktadır.

Adalılar gururla "kanlarında deniz suyu olduğunu" söylerler.

Adadaki insanlar, çoğu Kıta güçlerinin gördüğü gibi sadece geri kalmış korsanlar ve yağmacılar değildir. Bunların çoğu balıkçılar, kuyumcular, tüccarlar, simyacılar veya diğer ortak mesleklerdir ve klasik bir büyücünün en az iki örneği kaydedilmiştir bunlar; Marquard ve Astrid Lyttneyd Ásgeirrfinnbjornsdottir

Kuzey'in aksine, Adalılar ağırlıklı olarak özgürdür ve üst ve alt sınıflar arasındaki boşluk daha hafif olduğundan, onlara liderlik eden jarl ve kralların haklarına neredeyse eşit haklara sahiptir.

Ortak dilde sorunsuz konuşabilmelerine rağmen, kendi dilleri olan, Hen Llinge'ye dayanan Skellige jargonuna sahiptirler.

Adalardan gelen Skald'ların çoğu tulum kullanıyor. Yerliler ayıları evcilleştiriyor ve onları savaşta kullanıyorlardı. Skellige Adaları'nda kadınlar ve erkekler yasal olarak eşit düzeyde duruyor ve her ikisi de savaş sanatları ve denizcilik eğitimi alıyor. Ancak uygulamada, bazı ayrımcı inançlar hala devam etmektedir; bir kadının bir yönetici pozisyona ulaşması çok daha zordur. Fakat yukarıda resimde görmüş olduğunuz Cerys an Craite bir istisnadır ve Skellige'nin kral tacını takan ilk kadın unvanına da sahiptir.

Dinleri ve İnançları

Deniz Tanrıları ve tanrıça Freya, Skellige'deki başlıca ibadet nesneleridir. Kuşkusuz, ikincisi Adalılar tarafından diğer tüm tanrıların üzerinde saygı görüyor ve dini sistemlerinde merkezi bir figür olarak yer alıyor.. Freya doğurganlığın koruyucusu olduğu için, ona dillerinde "anne" anlamına gelen büyük modronun saygıdeğer unvanını veriyorlar.

Ayrıca kutsal hayvanlarının sembolize ettiği gibi kahinlerin, durugörlerin, telepatların koruyucusu olarak da öne çıkıyor.

Skellige halkı Freya'yı şöyle tanımlıyor; Görünmezken gören, her şeyi duyan ve her şeyi gökten ve sihirli mücevherinden izleyen şahin.

Bunların dışında Adalılar efsanevi kahraman Hemdall'a saygı duyarlar. Metresi Heulyn ve çocukları, en güçlü klanların kurucuları ve takımadaların ilk sözde hükümdarları: Grymmdjarr, Modolf, Broddr, Otkell, Sove ve Tyr olarak geçer. Ayrıca bilge adamlar olarak görülen ve diplomat, kraliyet danışmanı, savaşçı ve sihirbaz olarak hareket eden yerel druidlere de güveniyor ve inanıyorlar.

Ayrıca iki unutulmuş tanrı vardır: Svalblod ve Melusine. Svalblod, Skellige'den atılan bir tarikat tarafından ibadet edildi, çünkü şiddete dayalı bir kültür ülkesinde bile, bu tapanlar o kadar sert ritüelleri uyguladılar ki, birçoklarının zihnini etkilediler. Çok uzaklaştığında, Jarls buna bir son verdi ve 1272'de sadece Fornhala'daki henge ayakta kaldı.

Melusine bir sirendi ama o kadar güçlü, büyük ve diğerlerinden farklıydı ki bazı Adalılar ona yarı ilahi bir varlık olarak tapıyorlardı. Spikeroog'un güney uçurumlarında bir mağarada kış uykusuna yattı ve zaman zaman avlanmak için ayrıldı.

Yerliler ondan, ona tapacak kadar korktular ve hatta mağarasına devasa bir tapınak inşa ettiler, onu Derinliklerdeki çılgın ve tehlikeli Leydi Melusine olarak hatırladılar.

Bazı Önemsiz Bilgiler
  • Skellig (e), "Rock" veya "Cliff" e tercüme edilebilen İrlandalı (Gaeilge) "Sceilg" kelimesinden türemiştir. İrlanda'nın bir parçası olan Atlantik Okyanusu'nda Skellig adında Adaları da vardır.
  • The Tower of the Swallow kitabında, Skellige sakinleri ve inancı büyük ölçüde gerçek dünya "Vikingler" ve İskandinav mitolojisi ile eski İrlanda ve İskoç Kültürleri arasındaki bir karışımı andırıyor. Bu şekilde Skellige halkı, neredeyse kesinlikle İskandinav olarak bilinen gerçek tarihi insanlara benziyor.

    Gaels ve Norsemen'in melez bir kültürü olan Gaels. The Witcher 3: Wild Hunt'ta da benzer bir benzerlik görülebilir.
  • Galce ve denizcilik temasına uygun olarak, The Witcher 3: Wild Hunt'taki Skellige'de çalan fon müziği, İskoç Galcesi sözlerine sahiptir, yani halk şarkısı "Fear a 'Bhàta" nın ("The Boatman "). "'S tric mi sealltainn on chnoc as àirde" ("Genellikle en yüksek tepeden izlerim").
  • The Witcher 3: Wild Hunt'ta kıyafetleri, Kuzey Avrupa'da giyilen erken bir ortaçağ elbisesine göre modellenmiştir.
Lyria 1. Bölüm
Lyria, Meve'nin Reginald of Rivia ile evlenmesinden önce bağımsız bir krallık olan kuzeyde küçük bir krallıktı. Prensesleri Rivia'nın kralıyla evlendikten sonra, iki krallık Lyria ve Rivia'yı oluşturarak bir araya geldi.

Bununla birlikte, bu birlik sonunda dağıldı ve ikisinin ayrı krallıklara geri dönmesine yol açtı, böylece,
yüzyıllar sonra, Rivia artık yoktu ve tam yeri unutulmuştu. Yine de Lyria'nın o noktada hala buralarda olup olmadığı belli değil.

Ulusal Arması ve Bayrağı



Şehrin Tam Görünümlü Haritası



ŞEHRİN ÖNEMLİ YERLERİ

City of Lyria

Lyria, Lyria ve Rivia krallığının adını aldığı iki şehirden biridir. Monarşinin başkentidir.



Dravograd

Dravograd, Lyria krallığında bir şehirdir. İkinci Kuzey Savaşı sırasında Dravograd şehri, Vreemde liderliğindeki Nilfgaard güçleri tarafından kuşatıldı; Neyse ki sakinleri için, Lyria ve Rivia Kraliçesi Meve işgalcileri yendi ve hayatlarını kurtardı.



Hawkesburn

İkinci Kuzey Savaşı'nın başlangıcında, vergi tahsildarları, savaş borçlarının ödenmesine yardımcı olmak için buraya yerleştirildi.

1267'de Spalla'nın Başıboşları olarak bilinen bir haydut çetesi köye saldırdı ve koleksiyonerlerin ofisindeki tüm altınları çaldı. Bir süre sonra Lyria ve Rivia kraliçesi Meve, haydutları takip ederek onları yakaladı ve köye geri döndü.

Yerlilerden biri olan Helmer ile konuştu ve haydutların sakinlere karşı yeterince nazik olduğunu keşfetti ve Lord Clayton'un evine gittiklerini keşfetti. Meve daha sonra yerlileri kırbaçlama, adamları ordusunda hizmete sokma ya da hepsini serbest bırakma seçeneğine sahipti. Fakat bunların hiç birini gerçekliştirmedi.



Turnifen

1267'de Nilfgaardlı birlikleri Dravograd'a giderken buradan geçtiler ve Kraliçe Meve'nin sorguya çekildiği köylüler tarafından iddia ediliyor.

Meve, Nilfgaardlı birliklerinin köyde ilerlediğini gördü. Onlarla savaşmayı seçerse, Turnifen Savaşı gerçekleşecekti ve Nilfgaardlıların yenilgisi üzerine Turnifen özgür kalacaktı.



Cridam

Cridam, Dravograd'ın güneyinde bulunan doğu Lyria'da bir köydür. Köy, orada yaşayan Beyaz Cornelius adlı bir büyücü ile ünlüdür. Kasaba büyükleriyle bir çatışmanın ardından aceleyle kaçmak zorunda kaldı. Ancak kaçmadan önce tüm servetini yakındaki bir yarıkta sakladı. Diğer sakinlerin hazineyi kendileri için arayacağının farkında olarak, onu korumak için bir muhafız yerine bir D'ao koydu.

1267'de, Kraliçe Meve köyü ziyaret etti ve yakındaki garnizonun komutanının orada asker toplamaya çalıştığını gördü, çünkü çoğu garnizonu terk etti. Meve'nin konuşma yapma, kasabalıları ordusuna bastırma ya da askerlerin maaşını artırma seçeneği vardı.



Rastburg Kalesi

Rastburg Kalesi, Lyria krallığının kuzeyinde yer almaktadır. 1267'de Kraliçe Meve, Nilfgaard'lı ajanları ve askerleri oraya gitmiş, Lyrian kılığına girerek kaleye alınmak istedikleri için Rastburg Kalesi'ni ziyaret etmişlerdir.

Casus olduğunu keşfetmekten öfkelenen Meve, Nilfgaardlılarla savaştı ve savaş bittikten sonra içerideki adamlar Meve'ye saygılarını sundular.

Savaştan sonra, Rastburg bir vampirden kurtulmak için bir cadı tutmak istemiştir.
Lyria 2. Bölüm
Wetterton
Wetterton, Lyria'da batısında bir mezarlık bulunan bir kasabadır. 1267'de, 2. Kuzey Savaşı'ndan kısa bir süre önce, Lyria ve Rivia Kraliçesi Meve, kasabanın sakinleri elfleri ve cüceleri toparladıktan sonra, kasabadan altın çaldıklarını düşünerek onları katletmeye başladı ve burada ırkçı bir insanlık dışı katliamla uğraştı.



Lord Clayton's Estate
Lord Clayton'un ikametgahı, Lyria'lı bir asil olan Clayton'ın ailesinin eviydi. 1267'de, Spalla'nın Başıboşları olarak bilinen haydut grubu Hawkesburn'ü ziyaret ettikten sonra Lord Clayton'un evine saldırdı. Tüm altınlarını çaldılar, öldürdüler ve sonra mülkü ateşe verdiler.

Daha sonra Kraliçe Meve, Strays'in yüze yüze kuyruğuna kadar geldi ve harabelerde ek hazine arayan büyük bir grupla karşılaştı.

Köpeğin Dükü, Strays lideri olarak bilinen Gascon Brossard tarafından yönetiliyor. Kraliçe, Gascon ile konuştu ve ne yaptığını öğrendikten sonra, Clayton'un öldürülmesinin intikamı olarak Strays ile savaştı.

Onları yendikten sonra Meve, Gascon'u rehin aldı ve evi terk etti.



Greenbow
Greenbow, Lyria'da küçük bir köydür. Kraliçe Meve, 1267'de Lord Clayton'un malikanesine giderken yakınlardaki Greenbow köyünde durdu. Askerlerinin handa dinlenebilmesi için köyde kalma seçeneğine de sahipti.



Lyrian Plains
Lyrian Ovaları kuzey Lyria'da geniş bir bölgedir. 1267'de Kraliçe Meve ve ordusu, Spalla'nın Başıboşlarını tutuklamak için Hawkesburn'e yürürken Lyrian Ovaları'nda kamp kurdu.



Sloback Rut
Sloback Rut, Turnifen'in kuzeydoğusundaki bir bölgedir. 1267'de Kraliçe Meve, Dravograd'a giderken Sloback Rut'tan geçti. İçinden geçerken, Nilfgaardlı askerlerle çevrili mağaranın içinden çıkan ordunun dışarı çıkıp askerlere saldırdığını gördü. Onlara yardım etmeyi seçti ve Nilfgaardlıları mağlup etti çünkü orada bir kaya trolü vardı ve kaya trolleri sadece kendi bölgelerini korurdu. Böylece kaya trolü sayesinde Nilfgaardlı askerleri büyük bir yenilgiye uğrattı.



Halmdike
Halmdike, Lyria'nın merkezinde bir tarla ve meyve bahçesidir. 1267'de Kraliçe Meve bu bölgeyi ziyaret etti ve iki soyluyu yani; Cartwright ve Mansfield'i bu bölge için kavga ederken gördü ve onları ayırdı sonuç olarak bölgenin yarısın birine diğer yarısını da ötekine verdi.



Elsterberg
1267'de Kraliçe Meve bu köyü gezdi ve isyan çıktığını gördü. Nilfgaardlı güçler köylerini yağmaladığı için köylüler öfkeliydi. Sonuç olarak, öfkelerini Elsterberg'de yaşayan masum bir elfin
Nilfgaardlı bir casus olduğuna inandıkları için onu alıp köyün merkezine sürükleyip tehdit ettiler.

Meve elfi kurtarırsa: Meve köylülerin kanıtını istedi ve ellerinde hiçbir kanıt olmadığını görünce, Meve elfin tüm suçlamalardan muaf olmasına izin verdi.

Meve müdahale etmezse: İnsanlar, daha az kanlı olduğuna ve Nilfgaardlılara karşı casus olduğuna inanan elfi öldürdü ve köyü yerle bir etmeye geldi.



Miller's Bend
Miller's Bend, Lyria'da Hawkesburn yolunda küçük bir köydür. 1267'de, Spalla'nın Başıboşları adlı bir haydut grubu, Hawkesburn'e giderken Miller's Bend'den geçerek evleri yağmaladılar ve burada yaşayan bir kadın olan Milka'yı bir ateşin üzerine çarmıha gerer gibi gererek, bulunduğu yerden vazgeçene kadar sorguladılar ve işkence ettiler.



Abbot's Farm
Abbot's Farm, güneydoğu Lyria'da, Abbot's Ravine'nin hemen güneyinde bir çiftliktir. 1267'de Kraliçe Meve, Denesle şövalyesi Eyck ile bir mantikor öldürmek için vadiye giderken bu köyden geçti.



Abbot's Ravine
Abbot's Ravine, güneydoğu Lyria'da bir dağ geçididir. 1267'de Kraliçe Meve, Eyck of Denesle'nin yardımıyla bölgeyi terörize ettikten sonra orada bir mantikorla savaştı.



Lokeren
Lokeren, Lyria'da ormana yakın bir yerleşim yeridir. 1267'de, Kraliçe Meve'nin emriyle, Caldwell ve izcileri, ormandaki haydut grubunun kampını bulana kadar, Lokeren yakınlarındaki ormanda Spalla'nın Başıboşlarını aramaya başladılar. Haydutlara saldırmak için itfaiye kampına yaklaştıklarında, Strays'lerin çoktan gittiğini ve Hawkesburn'e doğru ilerlediğini öğrendiler.


Yavina
Yavina, Lyria'da bir yerde yükselen ve değerli bir ulaşım yolu olan bir nehirdir. Muhtemelen Dol Angra'dan geçer ve Dyfne ile tanışır, daha sonra Pontar'a katılır.


Scala
Scala, Dol Angra'dan Yaruga nehrinin hemen kuzeyinde, Lyria ve Rivia krallığında bir kaledir.


Spalla
Spalla, Dol Angra'dan Yaruga nehrinin hemen kuzeyinde, Lyria ve Rivia krallığında bir kaledir.
Rivia


Rivia, Mahakam dağlarının eteğinde, Dol Angra vadisinde küçük bir krallıktı. Tarih boyunca komşu krallığı Lyria ile savaş halinde olmuştur ve aralarında buzlar tarih boyunca erimemeye devam etmiştir.

Rivia'nın Temsili Bir Haritası



Ulusal Arması ve Bayrağı



Tarihi

Soy bağına bağlı monarşiyle yönetilen küçük bir krallık olan Rivya, Mahakam dağlarının eteğindeki Dol Angra vadisinde kurulmuştur. Para birimi Gulden'dir. Dini inançları sırasıyla ;

Morigan: Kuzgunlar Leydisi olarak da anılan ve Kadim Dil'de Mori Rígain olarak bilinen , Elf kökenli bir Nordling tanrıçasıdır . Büyü , savaş ve hayaletlerin koruyucusu olarak kabul edilir .

Melitele: Kuzey Krallık'ta tapılan bir ana tanrıçadır .Kuzey'de en yaygın ve en çok takipçisi olan dindir. Melitele ibadeti, en eski ve en yaygın dinlerden biridir. Ticaretle ve insanların kaynaşmasıyla ibadet daha ileri ülkelere yayıldı ve daha fazla takipçi kazandı. Melitele, takipçileri tarafından doğurganlığın ve doğumun koruyucusu olarak görülüyor; Bir ibadet ritüeli olarak Meliteli'ye sadakatini kanıtlamak için rahibeler sessizlik yemini edip ömürlerlinin sonuna dek konuşmazlar..Melitele, ebediyen geçici doğanın koruyucusu olarak üç şekilde sunulur: güzel genç Bakire, olgun, hamile Anne ve dişsiz, buruşuk Crone. Melitele ikinci yönüyle doğurganlık tanrıçası, hamile veya doğum sırasındaki kadınların koruyucusudur; yaşları, ikametgâhları veya sosyal konumları ne olursa olsun tüm kadınlar ona saygı duyar. Melitele, Nordling ülkelerinin çoğunda, öncelikle çiftçiler, keresteciler veya ormancılar gibi doğa ile yakından bağlantılı insanlar tarafından ibadet edilir.

Bu bilgilere ek olarak Rivia, tarihi boyunca komşusu Lyria krallığı ile sürekli savaşmıştır. Rivia sakinlerinin atalarının çoğu buraya iki dalga halinde yerleşmişlerdi: İlki 9. yüzyıldaki Altı Yıl Savaşından sonra ikinci dalga 11. yüzyıldaki savaş mültecilerinden ve Temerya ve Cintra'lı yöneticilerinin muhaliflerinden meydana gelmiştir. 12. yüzyıla kadar Rivya, bölgedeki iki büyük güçten biri oldu. 1133'te, bölgede ikinci güç ve Rivya için tehdit haline gelen Liyra hükümdarı Liyra kralı Berrik , evlilik soyu yoluyla Rivia'nın tahtına yükseldi bu ülkeler arasındaki husumete son verip, radikal bir karar vererek her iki krallığı birleştirmiştir. Bu dönemden sonra Rivya ve Liyra olarak anılıp bayraklar birleştirildi ama bu barış dönemi uzun sürmedi. Berrik'in ölümünden sonra Liyra ve Rivya soyluları birbirleri arasında hak iddia edince yine bir iç savaş patlak vermiştir.

Tam o dönemde Temerya, Falka'nın isyanıyla uğraşırken , Berrik'in Rivyalı varisi, olan Angren karışıklıklardan yararlanarak tahtın başına geçip Liyra'nın ve Rivya'nın kralı olmuştur. Bu isyanlar sırasında toprakları sol kıyı Riverdell ile krallığını genişletti. Bu genişleme diğer kuzey krallıkları arasında geniş yankı bulmıştur. Çatışmaların dışında Temeryalılarla evlilikler de düzenlenmiştir: Rivyalı prens Hugo , Temeria Kraliçesi Bienvenu ile evlendi ve Temeryalı soylu Delen ailesi, Rivya hanedanının ana koluna evlenerek atalarının kılıcını ve diğer önemli eşyalarını Rivya ve Liyra topraklarına kattı.

13. yüzyılın ilk yarısında Kral Reginald RIVIA ait Lyrian prenses evli Meve iki krallığı bir kez daha katılmadan. 1258'de Rivia, Brossard ailesinin önderliğinde bir isyanla karşılaştı ; kralın güçleri neredeyse tüm Brossard'ları yok etti ama kısa bir süre sonra öldü. 1259'da taht, Kuzey Savaşları'na kadar ve daha uzun süre krallıkları yönetmeye devam eden karısına devredildi . 1268'de, Kuzey Savaşı'ndan sonra başkent Rivia , insan olmayanlara karşı rezil bir katliam yeriydi. Witcher kitaplarının bittiği Witcher oyunun başlangıcı olan Rivya katliamından kısaca bahsedecek olursak..

Rivya Katliamı

Witcher 2 oyununda Roach tarafından 25 Eylül 1268 yıında gerçekleştiği ifade edilmiştir. O zaman ki Rivya'nın toplam nüfusunun 1234 kişi olduğu bunların 253'ü insan olmayanların oluşturduğu tahmin edilmektedir. savaş yüzünden meydana gelen açlık, kıtlık, işsizlik bölge halkını kışkırtmış ve bu olayların sonucu günah keçişi olarak geçimini demircilikten sağlayan cüceler ve insan olmayan elfleri sorumlu tutmaktaydılar bu gerilim 25 Eylül 1268 yılında insanların insan olmayanları öldürmeye başlamasıyla patlak verdi.

İnsanlar bütün birikmiş nefretlerini adeta insan olmayan elf ve cücelerden çıkarıyorlardı. Öfkeli halk kasabada gördükleri tüm insan olmayanları tabiri caizse katlediyordu.Rivya tam bir katliam yerine dönmüştü. Tam bu sırada şans eseri Ciri'yi ararken yolu Rivya'ya düşen Geralt ve arkadaşları; Zoltan, Dandelion, Yarpen'de bu vahşeye şahit oluyorlardı. Bu katliama daha fazla sessiz ve tarafsız kalmak istemeyen Rivyalı Geralt handan çıkıp öfkeli kalabalığın üstüne yürüdü.Kısa süreli bir arbededen sonra geri çekilmeye niyeti olmayan insanlar Geralt'ın çelik kılıcıyla karşılaştı, önüne geleni doğramaya başlayan Geralt'a arkadan hakkında , meyhaneye 3 kron borcu olduğundan başka bir bilgi olmayan Rob adında bir köylü tırpanı saplayarak onu ağır şekilde yaralamıştır.

Tam bu olaylar olmuşken Yennefer ve Triss olayın daha da çok kızıştığı anda olay yerine varmıştır. Yennefer Geralt'ı ağır yaralı halde görünce hemen müdahale etmeye çalışmış bütün büyü gücünü Geralt'ı iyileştirmek için harcayan Yennefer'de ağır yaralanarak Geralt'ın yanına yığılmıştır.

Tam bu sırada Triss Merigold kasırga büyüsü yaparak bir anda kasırgaların oluşmasına neden olarak öfkeli kalabalığın panik içinde kaçışmasına neden olmuştur. Tam da bu sırada Kül renkli saçlı bir kız Yennefer ile Geralt'ın bedenlerini taşıyıp bir kayığa bindirerek Avalach adasına göndermiştir. Triss'in yaptığı hava büyüsüyle olaylar durulmuş isyan sona ermiştir. Geralt ve 83 insan olmayan ölmüştür. (Bu olaydan sonra herkes Geralt'ı öldü bilmektedir.)


Rivya Katliamından Bazı Fotoğraflar









Rivya Katliamının Videosu

Lyria and Rivia
Lyria ve Rivia, öncelikle Lyria ve Rivia'dan oluşan Dol Angra'daki krallıklar konfederasyonuna atıfta bulunurken kullanılan bir isimdir. İlk kez Kral Berrik tarafından birleştiler ve birkaç kez daha çöktü ve yeniden örgütlendiler, bu da "Lyria ve Rivia'nın ya birbirleriyle savaş halindeydiler ya da kişisel birliktelikle birleştiler" demesine yol açtı.

Lyria ve Rivia'nın Büyük Bir Haritası



Ulusal Arması ve Bayrağı

Krallığın en son arması Rivian pastilleri, Lyrian kartalı ve Cintran aslanlarından oluşuyordu. Önceki birliğin arması ise sağda Lyrian kartalı ve solda bir Rivian pastilinden oluşuyordu.

Aşağıda görmüş olduğunuz arma ve bayrak Lyria ve Rivia'nın birleşiminden sonra kullanılan Arma ve Bayraklardır.


TARİHİ

Erken Tarih

Bölgenin antik çağlardan beri nüfusa sahip olduğu söylense de, köy sakinlerinin çoğunluğu buraya iki dalga halinde yerleşti: Birincisi 9. Yüzyılda Altı Yıl Savaşından sonra ve 11. Yüzyılda, her ikisi de esas olarak savaş mültecileri ve Temerian ve Cintran hükümdarlarının muhalifleri olarak yerleştirler.

Birkaç beylik ve lordluktan,Lyria ve Rivia öne çıktı. 1133 yılında Lyria'lı Berrik Rivia tahtına çıktı ve her iki krallığın konfederasyonunu ilan etti. Yaklaşık bir veya iki nesil sonra, Kral Egon'un kızı Impecca, Yaruga'nın ağzında krallıkla kalıcı bir ittifak kurarak Cintra Prensi Ceran ile evlendi.
Berrik'in Rivia tahtındaki torunlarından biri, bölgelerini Angren ve Riverdell'e kadar genişletti.

13. Yüzyıl

13. yüzyılın ilk yarısında krallıklar, Lyria Prensesi Meve'nin Rivia kralı Reginald ile evlenmesiyle bir kez daha birleşti. Meve, kraliçe olurken, farklılıklarına rağmen her iki ülkenin de eşit temsile sahip olmasını sağlamaya özen gösterdi.

Kocasının ölümünden sonra ülkeyi yönetmeye devam etti ve Kuzey Krallıkları'nın en önemli siyasi figürlerinden biri oldu, Dört Krallığın liderleriyle gizli toplantılara katılabilecek kadar önemli bir yere sahip biri haline geldi.

Temmuz 1267'de İkinci Nilfgaard Savaşı sırasında, Lyria ve Rivia, herhangi bir resmi savaş ilanı olmaksızın Nilfgaard tarafından işgal edildi ve fethedildi. [Lyrian golpesinden sonra Meve kaçtı ve Aedirn ve Angren'de savaşa devam etti. Krallık nihayet Brenna Savaşı sırasında veya kısa bir süre önce özgürlüğüne tekrar kavuştu.

Coğrafya ve İklim

Bölge Yaruga nehrine bitişiktir ve Dol Angra vadisi tarafından geçilir. Rivia, Mahakam'ı batıya sınırlar ve başkenti, sıradağların en doğudaki masifi Craag Ros tepelerine dokunur. Lyria, pitoresk dağlarıyla da ünlüdür: birçok büyücü güzelliği için oraya yerleşmeyi seçmiştir. Dağlar arasındaki vadiler bereketlidir ve meyve ve sebze yetiştirilmesine izin verir.

Lyrian kışları ılıktır. Donlar nadirdir ve kar - her ne olursa olsun - düştüğü anda erir.

Toplum ve Kültür

Liryalılar ve Rivyalılar tarihin büyük bir bölümünü paylaşırken, ayrı milletler olarak kalırlar. Hükümdarlara, her iki krallıktan lordlardan oluşan Akranlar Konseyi yardımcı olur.

Ulusal farklılıkların yanı sıra, insanlar ve asimile edilmiş insan olmayanlar arasında da çatışmalar vardır; Nitelikli cüce demircilerin Rivyalı işçilere sunduğu rekabet nedeniyle ırksal gerilimler artmaktadır.

Rivyalılar, ortak dili kendilerine özgü belirli bir aksanla konuşurlar. Temeria veya Aedirn gibi diğer Kuzey Alemlerinde önyargıyla yaklaşılacak kadar farklıdırlar.

Hırsız olarak kabul edildikleri ve aşağılayıcı bir şekilde "Rivs" olarak anıldığı. Liryalılar, daha zengin, komşu krallıkların vatandaşları tarafından iyi mevsimlik işçiler olarak kabul edilir.

Ekonomi

Lyria öncelikle tarımsaldır. Lezzetli meyve, sebze, et ve şarap üretir. Pitoresk dağları, turistik açıdan iyi bir yer olmasının yanı sıra, birçok Nordling büyücüsünün yazlık villalarına ev sahipliği yapmaktadır.

Rivia oldukça endüstriyel. İnce atölyeleri ve demircileri, silahları ve eşyaları kalite ve işçilikle övüyor.
Ancak ülkenin gelirinin çoğu gettolarda yaşayan asimile edilmiş cücelerden geliyor.

Askeri Ordu ve İstihbarat

Rivyalılar ve Liryalılar, Kıtanın en iyi yaylı tüfekçilerinden biri olarak kabul edilir.

2. Kuzey Nilfgaard savaşının başlamasından önce, Lyria ve Aedirn'in yaklaşık 35.000 askerden oluşan birleşik bir ordusu vardı. Nilfgaard'ın işgaliyle savaş başladığında, sadece 13.000 kadar para toplayabildiler.

İşgalin ilk günlerinde, bu güçlerin beşte biri kale ve kalelerde öldürüldü. Kalan birliğin bir kısmı hafif süvarilere ve Scoia'tael'e karşı savaştı ve savunmak için geri çekildiler. 1.200 şövalyeyi içeren yaklaşık 6.000 askerden oluşan geri kalan ordu, Aldersberg'deki ilk savaşta yok edildi.

Savaştan sonra Lyria ve Rivia silahlı kuvvetlerinin durumu, Nilfgaard ile son savaşta bir eğlence gücü olarak savaşan yaklaşık 8.000 piyade olarak belirlenebilir.

Önemli Kişiler



Önemli Yerleşim Yerleri

Kovir and Poviss
Kovir ve Poviss Krallığı (kısaca Kovir ve Poviss veya sadece Kovir olarak da bilinir), Praxeda Körfezi'nde bulunan Kuzey Krallıklarından biridir. Aynı zamanda ticaretten elde edilen büyük karlarla bilinen dünyadaki en büyük maden kaynakları ihracatçısıdır.

Thyssen Hanesi'nden Kral Tankred Thyssen tarafından yönetilir ve İkinci Nilfgaard Savaşı sırasında iki tarafa da madeni para veya adam ödünç vermekten kaçınarak tarafsızlığını sürdürmüştür.

Çok dağlık olduğu için bölge maden bakımından zengindir. Kovir ve Poviss, cam, tuz, demir cevheri, gümüş, nikel, kurşun, kalay, çinko, bakır, krom, titanyum, tungste ve platin ihraç ediyor.

Krallık, dünyadaki ferroaurum, kryobelitium ve dimerityum kaynaklarının dörtte üçünü ve dünya altınının% 80'ini oluşturmaktadır.

Ulusak Arması ve Bayrağı

Alemin Redania ve Kaedwen tarafından resmen tanındığı sırada kullanılan Kovir ve Poviss Krallığı'nın bilinen ilk arması ve bayrağı, kraliyet çiftinin iktidardaki hanedanlardan geldiği için Redanian Kartalı ve Kaedwenian Unicorn'un diğerlerinden oluşuyordu.

Taht Thyssen Hanesi'ne devredildikten sonra, Redanian ve Kaedwenian sembolleri kaldırıldı ve şu anda kullanılan silahlar Kral Baldwin Thyssen döneminde yaratıldı.

Başlangıçta, Krallığın bayrağı kırmızı ve sarı renkteydi ve Redanian Kartalları ve Kaedwenian Tekboynuzlarından oluşuyordu.

Görünüşe göre renk düzeni hanedanlığın değişmesinden sonra korunmuştu, ancak hanedan hayvanların yerini silahlı kol olan Thyssen Hanesi arması aldı.


Tarihi

Tarihçi Arnelius Grock tarafından yapılan bir sınıflandırmaya göre, Dauk ve Wozgorlar Kıtada yaşayan ilk insanlardı ve Kovir ve Poviss bölgelerine, özellikle Narok, Velhad ve Talgar düklüklerine yerleştiler.

Kovir ve Poviss şu anda Kuzey'in en zengin diyarlarıdır, ancak bu her zaman böyle değildir.
Bir zamanlar yerlilerin yoksulluğu sırasında "antika" kelimesi ortak dilde, kelimenin tam anlamıyla herkesin ağzındaydı.

Son zamanlarda, Kavgacı Heribert'in günleri gibi, özellikle fakir bir kişinin "Poviss'ten gelen bir fareden daha fakir" olduğundan söz edildi, kemik suyu "Koviri zevki" ve dilencilerden "praksedes" olarak bahsedildi.

Birkaç nesil önce Kovir ve Poviss resmen hala Redania'nın bir parçasıydı. Büyük Radovid olarak bilinen Kral I. Radovid, Koviri kontunun hakimiyet ve unvanını nefret ettiği kardeşi Troyden'e devretti.

Uzak kuzey toprağının bu kayalık parçasını teslim etmek (burada, yılın iki mevsimi vardı - Ağustos ve kış) doğal olarak acımasız bir şaka, aşırı hırslı Troyden'in suratına bir tokat anlamına geliyordu.
Yine de çok geçmeden, Büyük Radovid'in büyük bir hata yaptığını kanıtladı. Çok geçmeden Kovir'in çıplak kayalarının muazzam değerli metaller ve kaya tuzu birikintileri şeklinde paha biçilmez bir hazine sakladığı keşfedildi. Bu keşif, sonuçta, üretken endüstride muazzam bir büyümeye yol açtı. Değirmenler, demirhaneler, ve atölyeler doyurucu bir yağmurun ardından mantar gibi filizlendi.

Radovid III, ünlü atasının hatasını düzeltmeye ve krallığının kuzey sınırlarını geri almaya karar verdi. Redania'nın birleşik ordularının ve Benda tarafından yönetilen o zamanki müttefiki Kaedwen'in Gedovius'un önderliğindeki bu daha da cüretkar vasalı hızla hizaya getireceğine ikna olmuştu. Ancak tarih farklı bir hal aldı ve Kovir yankılanan, ezici bir zafer kazandı. Radovid III, Troyden'in haleflerinin büyük bir titizlikle tuttuğu bir söz olan Kovir'e bağımsızlığını verirken bağımsızlığını veren Lan Exeter İlk Antlaşması'nı imzalamak zorunda kaldı.

13. yüzyılın sonraki yıllarına kadar Kovir, açgözlü olduğu kadar bilge bir kral olan Esterad Thyssen tarafından yönetiliyordu. Zamansız ölümü bile topraklarının aşırı serbest piyasa politikası altında gelişmesini ve çiçek açmasını engellemedi.

Lan Exeter Üniversitesi'nin uzun zaman önce Kuzey'deki yüksek öğrenimin önde gelen merkezi olarak ünlü Oxenfurt Akademisini geçtiğine inanıyor. Ve böylece, birkaç kuşak boyunca, Koviriler ve Povisiler yoksullardan prenslere, dilencilerden bankacılara dönüşmüştür.

Önemli Kişiler



Bölgeler, Vassal Eyaletleri ve İller



Creyden

Creyden, Kovir ve Poviss'e bağlı küçük bir kuzey prensliği ve Hengfors Ligi'nin üyesidir.



Kovir

Kovir, Dragon Dağları ile sınırlanan kuzeydeki dağlık bölgedir. Bir zamanlar Redania'nın bir yöresiydi, ancak şu anda Poviss ve diğer yakın alanlarla birlikte Kovir ve Poviss Krallığı'nın bir parçasını oluşturuyor. Bölge, cam endüstrisi ile ünlüdür.



Povis

Poviss, sahilin çoğu da dahil olmak üzere Kovir ve Poviss krallığının en batı bölgesidir. Halkı genel olarak kanun kaçağı olarak nitelendirilen, aynı zamanda riskten kaçan tüccarlar, jeologlar, madenciler, ve kendi icatlarına göre bir makine yapma olasılığına inanan bilim adamlarını ve teknisyenleri küçümsemişlerdi. Bölge aynı zamanda tuz fabrikalarıyla da ünlüdür.



Narok

Narok, Kovir ve Poviss'in bir prensliğidir ve kuzeyde, Dragon Dağları'nın eteklerinde yer alır. Toina nehri, bölgedeki büyük nehir vadisinden akar. Bölge Kovir'in naipleri tarafından yönetiliyor, ancak kendi prensesi var.



Talgar

Eskiden bir krallık olan ve şimdi Kovir ve Poviss'in bir ucubesi olan Talgar, Dragon Dağları'nın eteğinde yatıyor. Godamba Thaess'en, çağdaş Kralı tarafından şövalye ilan edildiğinden beri Thyssen Hanesi'nin birkaç üyesinin vatanı olmuştur.



Velhad

Velhad, Uzak Kuzey'de bir düklüktür. Kuzey Velhad'ın topraklarının Kara Güneş'in laneti altında doğan Fialka tarafından terörize edildiği biliniyor.

Önemsiz Notlar

The Witcher 2: Assassins of Kings için yapılan haritada, Kovir ve Poviss sınırlar açısından oldukça yanlış tasvir ediliyor. Garip bir şekilde, ikisi ayrı varlıklar olarak tasvir ediliyor, Talgar ve Velhad da kendi başlarına krallıklar olarak tasvir ediliyor.
Zerrikania
Zerrikania, hem Kuzey Krallıkların hem de Nilfgaard İmparatorluğu'nun doğusunda yer alan geniş bir krallıktır.

Batılılardan dağ sıraları, çöller ve çorak arazilerle izole edilmiş olan bölge, genellikle savaşçı kadınların, ejderha kültlerinin ve egzotik hayvanları olduğu bir bölge olarak bilinir.


Ulusal Arması ve Bayrağı


TARİHİ

Erken Tarih

Modern Zerrikanian krallığının kökleri, bozkırlarla ve sert çorak platolarla çevrili büyük verimli bir kanyonda bulunur. Bu yemyeşil bölgenin insanları, uçurumu ziyaret eden ejderhaları korumak ve onlarla ilgilenmek üzere seçilmiş halkı olarak devasa bir altın ejderha olan Zerrikanterment tarafından belirlendiklerine inanıyorlardı.

Kanyon nüfusu, kültürün mitolojik doğum yeri olarak algılanırken, Zerrikan ulusunun büyük bir kısmı çok sayıda bozkır klanı tarafından oluşturulmuştur. Anaerkillerin önderliğinde, bu savaşçı amazonlar etrafındaki alanlara hükmetmiş ve sonunda uçurumun içindeki anaerkil sistemi dayatmışlar ve bir monarşi kurmuşlardır.

Ejderhaların geleneksel koruması, bu görkemli canavarlara ev sahipliği yapan anıtsal tapınakların diyarın dört bir yanına dikilmesiyle ibadete dönüştü.

Dış Dünya ile İletişim

Ülkeyi ziyaret eden ejderhaların sayısının sürekli olarak azalması, kuzey Zerrikanian şehirlerinden bir rahibe olan Saulrenith'in, kalan ejderhaları aramak ve inançlarını yaymak için Kuzey Krallıkları'na bir sefer önermesine yol açtı.

Altı rahibe ve altı savaşçı, yeşil bir ejderhayı arayan cüce bir grup tarafından katledilene kadar Kıtada dört yıl boyunca dolaştı. Görevin başarısızlığı Kraliçe Merineaevelth'i kutsal yaratıkları bulmak ve korumakla görevli bir savaşçı olan Faithel'i bulmaya itti.

"Özgür Savaşçı" terimi yurtdışındaki herhangi bir Zerrikanyalı savaşçı kadına atıfta bulunmak için kullanılmaya başlandı.

Faithel'in başarısız seferi ve kuruluşu, bir zamanlar izolasyonist bir ülke olan dış dünyaya olan ilgiyi artırdı. Kutsal savaşçıları beraberinde tüccarlar, simyacılar ve mucitler izledi.

Nordling ve Nilfgaard topraklarında önceden bilinmeyen malların tanıtılması. 13. yüzyılın ikinci yarısına gelindiğinde, ticaret yolları oluşturuldu ve batılı gezginler, birçok belirsiz veya abartılı masallarla geri dönerek Zerrikanian topraklarında dolaşmaya başladı.

Muhalifler ve Paralı Askerler

13. yüzyılın ikinci yarısında, egemen Zerrikania Kraliçesi, krallığının dışında bile kötü şöhretli bir büyücüydü. Kendi yönetimi için tehlikeli olan muhalifleri kovalamak için yabancı paralı askerlere güvenmek zorunda kaldı. Bunlardan biri, Borch Three Jackdaws adında birisiydi ve aslında bu kişi gizli bir altın ejderhaydı.

Zerrikania Kuzey Savaşlarına katılmadı, bu nedenle Sigismund Dijkstra, Isengrim Faoiltiarna ve Boreas Mun dahil olmak üzere mültecilerin uğrak yeri haline getirildi.

Klan Tuirseach savaşçıları ve Julia Abatemarco liderliğindeki ünlü Kovirian Özgür Şirketi'de dahil çatışmaya katıldı. Yabancıların yerel tehlikelere hazırlıksız, hastalıklardan ve yırtıcı hayvanlardan muzdarip olması nedeniyle paralı askerlerin desteklediği taraf ağır kayıplar aldı.

Yerli rakipleri, orman manzarasına aşinalıklarından yararlandı ve paralı askerler düşmanın yerini bile bulamadan, başarılı bir şekilde çatışmayı kazandılar. Sekiz aylık savaşın ardından yabancılar geri çekilmek zorunda kaldı. Evlerine dönen Kuzeyliler gönüllü olarak Zerrikanyalı sürgünlere eşlik etti.

Coğrafya ve İklim

Zerrikania, kuzeyde Fiery Dağları ile güneyde Büyük Korath Çölü arasında yer almaktadır. Elskerdeg Geçidi'nden ve meşhur Wastelands üzerinden şehire ulaşılabilir.

Dağlardan inen kişi, önce kalın, ilkel ormana girer, ancak sonunda onu geçip kuru bozkırlara ulaşırdı.

Kıtanın iç kesimlerinin çölleri ve çorak platoları. Böyle bir plato, 3 km derinliğe kadar devasa bir kanyon tarafından "parçalanır". Kanyon, gölgenin soğutma etkisi ve çoğu zaman şelale şeklindeki birçok tatlı su kaynağı nedeniyle benzersiz bir mikro iklime ev sahipliği yapan devasa bir vahadır.
Tüm bunlar yağmur ormanlarının büyümesini mümkün kılar ve birçok egzotik canlıya ve insan yerleşimlerine habitat sağlar. Geçidin bir ucundan diğer ucuna kadar olan mesafe 5 gündür.

Toplum ve Kültür

İnsanları

Kadınlar liderliğindeki bozkır klanlarında gruplandırılmışlardır. Bu klanlardan kötü şöhretli özgür savaşçılar da geliyor - kılıç ve okçuluk kullanımında mükemmel olan dövmeli kadınlar. Dandelion bir keresinde okçularının nişancılıkta o kadar yetenekli olduğunu söylemişti ki, göğsü atış kollarının yakınında kestiler, böylece nişan almalarına engel olmayacaktı.

Milva, "İpi göğsünüze değil, kulağınıza doğru çekiyorsunuz" diye göğüsleri onu rahatsız etmediği için bunun bir efsane olduğuna hemen emin oldu. Sadece kılıç ve yay kullanma konusunda yetenekli değiller, aynı zamanda bunları üretmekte de başarılılar.

Zerrikanyalı özgür savaşçıların vücutlarına ya da en azından bir kısmına dövme yapması da yaygın bir uygulamadır.

Toprak yaşamında aktif rol alan, yönetici, rahibe ve öğretmen olan kadınlardır. Adamları tarlaları işliyor, madenlerde hammadde çıkarıyor, meyve bahçeleri ve bahçelerle uğraşıyor ve yavrular yetiştiriyor.

Zerrikania halkına bazen "Özgür Savaşçılar" denir. Özgür Savaşçılar denmesinin sebebi aşağıda görmüş olduğunuz Zerrikania Kadın Savaşçılarına dayanır.



Dinleri

Zerrikanlıların ejderhalara taptıkları ve söz konusu yaratıkların görüntülerinden önce fedakarlık yaptıkları bilinmektedir. Din, bir altın ejderha Zerrikanterment efsanesi ve etrafındaki ormanları yakıp onları çöllere ve çorak arazilere dönüştürerek Zerrikania çevresinde nasıl koruyucu bir bariyer oluşturduğu üzerine kurulmuştur.

Ejderhaların önünde başka bir tanrı olmadığına, dünyanın yaratıcıları ve yöneticileri olduklarına inanıyorlar. Rahibeler ibadetten sorumludur. Tüm dini bilgileri keşfederler, yazmada akıcıdırlar ve cennet armağanı kullanırlar, yani kediler dışında büyülü enerjiyi emdiği bilinen tek yaratık olan ejderhalardan elde edilen sihri kullanıyorlar.

Önemli İnsanlar

Aedirn
Adını Aedireen'den alan Aedirn, batıda Temeria ile devasa Mahakam Dağları ile doğuda Mavi ve Ateşli Dağlar arasında yer alan Dört Krallık'tan biridir. Krallık, ilgili partinin siyasi ikna gücüne bağlı olarak Lormark veya Yukarı Aedirn denen topraklar konusunda Kaedwen ile çekişiyor.

Bu topraklar, Kaedwen'in onlara da hak iddia etmesiyle asırlardır tartışılıyor.
Kıtanın batı sınırını oluşturan dağlara bitişik olan Aedirn, insanların kolonileştirdiği en son bölgelerden biriydi. Ne yazık ki, diğer ırklara, özellikle de kalıntıları yakındaki Dol Blathanna da dahil olmak üzere yoğun ormanlık alanlarda ve dağ vadilerinde hala yaşayan elflere karşı nefret hala var. Bunun aksine cücelerin durumu oldukça iyidir; Birçoğu ana vatanları Mahakam Dağları'nın yakınında, Yukarı Aedirn'de düz bir omurgada yaşıyor.

Aedirn, sırtlar ve tepelerle dolu bir tarım ülkesidir. Değişmeyen, karasal iklim, özellikle doğuda, krallık için gerçek bir tahıl ambarı oluşturan Çiçek Vadisi (veya Elder Speech'de Dol Blathanna) olarak adlandırılan bölgede arazinin iyi verim vermesini sağlar.

Aynı zamanda gelişmiş bir endüstriye sahiptir. Yukarı Aedirn'de ve Mahakam sınırında, Aedirn'in madenleri başta kömür olmak üzere büyük miktarlarda mineral ve daha az değerli metallerden yararlanmaktadır. Aşağı Aedirn'de, Gulet ve Eysenlaan'da ergitme ve demirhaneler bulunmaktadır. Vengerberg (krallığın başkenti) ve Aldersberg esas olarak boyalar ve yün ve tekstil ürünleri ile tanınırlar. Vengerberg ayrıca malt değirmenleri ve damıtma tesislerine sahiptir ve aynı zamanda değerli halılarıyla ünlüdür.



Ulusal Arması ve Bayrağı




Aedirn'de ki Önemli Kişiler

Hükümdarlar



Diğerleri



Önemli Yerleşim Yerleri



Ekonomi

Aedirn, Kuzey Krallıklarının en zengin alanlarından biridir. İyi gelişmiş bir ekonomiye sahiptir, ana varlığı devlet kaynakları sağlayan dağlar arasında yer almaktadır. Gulet ve Eysenlaan'da devasa çelik fabrikaları ve dövme fabrikaları var. Vengerberg ve Aldersberg'de ağırlıklı olarak yün ve dokuma üretiyorlar ve başkentte malt fabrikaları ve damıtma tesisleri de var. Aedirn aynı zamanda büyük bir balkabağı üreticisidir.


Aedrin Askeri Ordu ve İstihbarat


Aedirn ile birlikte Lyria, 3.000 süvari dahil olmak üzere yaklaşık 13.000 asker gönderdi. İşgalin ilk günlerinde bu güçlerin 1/5'i kale ve kalelerde kesildi. Kalan birliklerin bir kısmı hafif süvarilere ve Scoia'tael'e karşı kanadı savunmak için geri çekilmişti. Kalan ordunun yaklaşık 6.000 adamı kaldı. Aldersberg'de 1.200 asker ve şövalye dövüldü. Lyria ve Rivia silahlı kuvvetlerinin şu anki durumu, Nilfgaard ile son savaşta bir eğlence gücü olarak savaşan yaklaşık 8.000 piyade olarak belirlenebilir. Kral Demavend III, taktik deha olarak da biliniyordu.
Cintra

Cintra (Kadim Dilde: Xin'trea) Sodden, Riverdell ve büyük Yaruga nehrinin güneyinde yer alan Kuzey Krallıklarından biridir.

Cintra, Kraliçe Calanthe zamanında çok güçlü bir krallıktı, ancak Birinci Nilfgaard Savaşı sırasında Nilfgaard tarafından fethedildi. İkinci Nilfgaard Savaşı'ndan sonra, krallık sözde bağımsız bir devletti,
ama aslında Nilfgaard İmparatoru Emhyr var Emreis tarafından yönetildi çünkü sahte Ciri olarak da bilinen İmparatoriçe Cirilla ile evlendi.

Cintra'nın komşuları; Sodden, Brugge ve Nilfgaard eyaleti Nazair'dir.

Emhyr var Emreis, sahte Ciri'yi kraliçesi ilan ettiğinde, Brugge prensesi, Sodden düşesi, Skellige'nin varisi, ve Attre ve Abb Yarra hükümdarı idi.

Cintra Tarihi

Bir zamanlar Xin'trea'nın elf şehri olarak bilinen Cintra, yaklaşık beş yüz yıl önce insanların doğudaki genişlemesinden ve şehrin elfler tarafından terk edilmesinden sonra harabelerinin üzerine inşa edildi.

1263'te Nilfgaard İmparatorluğu'nun Amell Dağları'na yayılmaya devam etmesinden sonra, İmparator Emhyr var Emreis, Cintra krallığından başlayarak Kuzey'in tam ölçekli bir istilasına başladı. Nilfgaard Ordusu, Marnadal Merdivenleri'ni geçti ve daha sonra Marnadal Savaşı olarak bilinen Cintra Ordusu'nu dağ geçidinin ağzında ezdi. Kuzeye devam ettiler ve krallığın müstahkem başkentini katlettiler. Kraliçe Calanthe yakalanmak yerine intihar ederek neredeyse tüm kraliyet ailesini öldürdü.

Ulusal Arması ve Bayrağı



Önemli Kişileri



Bölgeler, Vassal Eyaletleri ve İller

Attre
᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼᲼
Attre, başkent Cintra'nın güneyinde, Kuzey Cintra Krallığı'na bağlı bir düklük ve vasal devlettir. Cintra, Nilfgaard tarafından fethedildikten sonra bile Attre, Cintra'nın vasalı olarak kaldı.

Attre'nin iki ayırt edici arması, başlangıçta Sapkowski'nin ortağı ve Çek tercümanı Stanislav Komárek ve birkaç homebrew Kıta ambleminin habercisi ve yaratıcısı Mboro tarafından yaratıldı. Mboro'nun Nilfgaardian varyantı, CD Projekt'in The Witcher franchise'ında resmiyet kazandı.

Yukarıda görünen amblemler, Attre'nin Nilfgaardizasyonundan sonra kabul edildi. Aşağıdakiler Dükalık tarihinin farklı dönemlerinde kullanılmıştır.

Attre'nin Erken Tarihi

Attre, 9. yüzyılın ilk yarısı kadar erken bir tarihte beylik olarak var oldu. Altı Yıl Savaşları sırasında, 836'da barış sağlandıktan sonra çağdaş hükümdarı ya da varisi Prens Venger'i krallığını terk etmeye zorlayan Temeria Kralı Abdank'ın yanında yer aldı.

Brugge

Brugge, Eski Yol üzerinde küçük bir krallıktı, fakat şimdi vasal bir devleti. Komşularından Yaruga nehri, onun kolu Şerit ve Trava nehri ile ayrılır. Brugge doğuda Sodden, güneyde Cintra, batıda Verden ve kuzeyde Brokilon ile çevrilidir.

Brugge, Cintra devralmadan önce aslında bağımsız bir krallıktı ve bu onu vasal bir devlet yapıyor. Kraliçe Calanthe'nin ölümünden sonra, Brugge, Temeria'ya bağlı bir devlet haline geldi ve daha sonra Temerya kralına bağlı olan Kral Venzlav tarafından yönetildi.

İkinci Kuzey Savaşı sırasında, Brugge, Nilfgaard istilasında en çok zarar gören krallıklardan biriydi.

Brugge'nin önemli yerleri arasında sırasıyla; Brugge, Dillingen, Kernow, Old Road, Owl Hills, Turlough Hills kentleri yer alır.

Verden

Verden, Kuzey sınırlarında Kerack ve Brokilon ve nehrin diğer tarafında Cintra ile Yaruga nehrinin tam ağzında yer alan kuzeydeki küçük krallıklardan biridir.

1263 yılına kadar Cintra'nın vasal bir eyaletiydi. Kuzey Savaşı'nın başında Nilfgaard İmparatorluğu'na teslim oldu. Sonra, bağımsızlığını kazanacak ve küçük bir krallık olacaktı.

Birkaç yüzyıl sonra, kolonizasyon ve korsanlık çağında Verden, Doğu Kıyısı'nda birkaç kale kurdu.

Not: Krallığın evli erkekler geleneğine rağmen, önceki kral yaşayan bir kraliçeye rağmen ölürse otomatik olarak tahtı miras alır, Cintra, güney krallıklarının geri kalanı gibi, elflerin yaptığı gibi erkekleri ve kızları yetiştirir: hepsi nasıl yapılacağını öğretti Cinsiyete bakılmaksızın çocukluktan itibaren savaşın, ata binin ve avlanmaya yollanır.
Kaedwen
Kaedwen (Kadim Dilde Caedwen'den Beyaz Orman olarak çevrilmiştir) Kuzey Krallıklarının en büyüğüdür (ve Nilfgaard'ın yanında Kıta'daki en büyük ikinci ülkedir).

Başlıca şehirleri, başkenti Ard Carraigh ve büyücülük okuluyla ünlü Ban Ard şehridir. Soğuk ve acımasız iklimi ile tanınan, sınırları içindeki birçok ormanla birlikte tanınır.

Kral Henselt, sık sık, komşu Aedirn ile, çoğunlukla bir zamanlar Kaedweni'ye ait olan Pontar Vadisi'nin mülkiyeti konusunda tartışırdı. Kaedwen ayrıca Redania ve Caingorn krallıklarıyla da sınırları paylaşıyor; ve Ateşli Dağların bazı kısımları, Kestrel Dağları ve Mavi Dağlar krallığın içinden geçiyor.

Witcher'ların kalesi Kaer Morhen, Mavi Dağların zirvelerinin ortasında yer alır ve daha güneyde, yüzyıllardır insanlarla savaşan elfler tarafından sığınmak isteyen Elfler tarafından kurulan bir yerleşim bölgesi olan Özgür Elflerin ülkesi yer alır.

Bu bölgelerde hava, Talgar, Caingorn ve Kaedwen gibi kuzey bölgelerinin daha soğuk iklimi nedeniyle artık belirli türden ürünleri yetiştiremeyeceği kadar değişti. Özellikle, Kaedwen'in artık üzüm yetiştirme kapasitesi yok ve bu nedenle artık bir şarap endüstrisi de yok.



Ulusal Arması ve Bayrağı



Önemli Kişiler



Diğer Önemli Kişiler




ÖNEMLİ YERLER

Şehirler ve Kaleler

● Ard Carraigh

● Ban Ard

● Ban Gleán

● Daevon

● Leyda

● Lod

● Kaer Morhen

● Vattweir


Önemli Bölgeler ve Önemli Noktalar

● Barefield

● Buina

● Caingorn

● Gwenllech

● Hertch

● Kaer Morhen Valley

● Lixela

● Lormark

● Malleore

● Kaedwen Trail

● Out-of-the-way Kingdom

● Pontar

● Vattweir

● Vspaden veya Vespaden


Witcher 1'de Kaedwen

Prologue, Kaedwen'in kuzey krallığında yer alan Kaer Morhen'in arazisinde yer almaktadır.
Ek olarak, Geralt'ın oyun boyunca kullanabileceği bira türlerinden biri de Kaedwen Birasıdır.

Birkaç Önemli Not

Originally posted by author:
Başkenti Ard Carraigh'de bulunan Kuzey Krallıkların en büyüğü olan Kaedwen, soğuk ve affetmeyen bir iklime sahiptir. Hükümdarı Henselt, sık sık komşu Aedirn'in hükümdarı ile tartışır. Kaedwen ayrıca Redania ve Caingorn krallıklarıyla ve Yspaden ve Creyden düklükleriyle de sınırları paylaşıyor.

Ateşli Dağların bölümleri; Kestrel Dağları ve Mavi Dağlar krallığın içinden geçiyor. Büyücünün Kaer Morhen kalesi, ikinci aralığın zirvelerinin ortasında yer almaktadır. Daha güneyde, yüzyıllardır insanlarla savaşan elflerin sığınması için kurulan bir yerleşim bölgesi olan Özgür Elflerin ülkesi var.
Kaedwen'in ana şehirleri başkenti ve büyücülük okuluyla ünlü Ban Ard şehridir.

Yukarıdaki dergi kaydı, CD Projekt RED'in oyun için daha doğru bir harita oluşturmasına rağmen, Kaedwen'in Andrzej Sapkowski Bölgesi'nden hayran yapımı bir haritaya dayanan bir hata olan "Vspaden" Dükalığı ile sınır komşusu olduğunu belirtir.

Fan yapımı harita "The Lesser Evil" deki Yspaden'e (yanlış yazılmış) atıfta bulunan dükalığı içerir. Harita oluşturulduktan sonra yayınlanan Andrzej Sapkowski'nin kendi notlarına göre Yspaden, Redania'da bir şehirdir.

Witcher 2'de Kaedwen

Kaedwen'in krallığı oyunda kendi başına yer almasa da, kralı Henselt ve 5.200 kişilik bir Kaedweni görev gücü var. Pontar Vadisi'ni ilk başta müzakere edilen şartlarla ele geçirmeye çalışırlar, ancak Prens Stennis ve Sabrina Glevissig'in Kan Laneti'nin direnişiyle karşılaşırlar. Henselt, askeri harekat yoluyla buna göğüs germek zorunda kalır ancak bu onu, Saskia ve Vergen milislerinin şiddetli direnişiyle karşı karşıya getirir. Kral Henselt'in savaşının sonucu ve kaderi Geralt'ın eylemlerinden etkilenebilir. Geralt, Kaedwen'in hem Flotsam hem de Vergen'i ele geçirmesine izin verirse Kaedwen, Vadinin her iki stratejik temelini de kontrol edebilir.

Birkaç Önemli Not

Originally posted by author:
Blue, Kestrel ve Fiery dağlarının müthiş sıradağları, arması altın bir tarlada büyüyen siyah tek boynuzlu at olan Kaedwen'in yoğun ormanlık, soğuk ve sert bölgesinin doğu ve batı sınırlarını tanımlar. Diyarın Ard Carraigh'deki başkenti Kral Henselt'in iktidar merkeziydi.
vahşi bir mizacı olduğu ve insan olmayanlara karşı radikal politikalar izlediği bilinen bir adam. İkincisi, Scoia'dael birimlerinin ormanlık arazide ve sakinlerinde sürekli olarak büyük yaralanmalara neden olduğu ve birçok acımasız gerilla saldırısı başlattığı gerçeğine bağlanabilir.

Yerel insan halkı, ülkenin şehirlerinde yaşayan asimile elfler ve cüceler üzerinde işlenen katliamlarla karşılık verdi. Ve böylece öfke patlamaları oldu haliyle kan beraberinde yine kan getirdi.. Barış çağrısı yapanlar vatana ihanetle suçlandı ve çoğu zaman akrabalarının elinde öldü.

Dahası, Kaedwen bir çağa karışmıştı, komşu Aedirn ile Lormark topraklarında yaşanan eski kavga ve bu çatışma iki ülke arasındaki ilişkilere gölge düşürdü. Açıkça göreceğiniz gibi, yankıları bu hikayede de yankılandı.

Witcher 3'de Kaedwen

Vizima'daki İmparatorluk Büyükelçisi var Attre ile yaptığı görüşmede Geralt, Nilfgaard'ın ordusunun 1271/2 kışında yerleşirken, Redania'nın kuvvetlerinin Kestrel Dağları'nı geçip Kaedwen'i fethettiği bilgisi verilir.

Henselt, Assassins of Kings olaylarından sağ kurtulursa, ön saflarda öldürülüyor.

Redania, Kaedwen'in ordusunu adeta emerek içine çekiyor ve böylece Nilfgaard'ı kuzeyi işgalleri sırasında çok daha büyük, birleşik bir cephe ile karşı karşıya getiriyor.
Ofir
Ofir veya Ofier, Nilfgaard İmparatorluğu'nun güneyindeki Zangvebar yakınlarında Kuzeyliler tarafından "denizlerin ötesinde" olarak bilinen bölgede bir kara kütlesidir.

1270'lerden önce mallikler tarafından birleştirilen çeşitli düşmüş imparatorluklar, krallıklar ve kabilelerden oluşuyordu.

Novigrad veya Cidaris gibi merkezlerdeki ticareti Ofir ile kıyaslamamak lazım, çünkü Ofir'in Kuzey Krallıkları ile nadiren teması olur ve orada büyük ölçüde bilinmemektedir.

Resmi dilleri ''Ofier Dili'' olarak geçer ve kullandıkları para birimi de aynı şekilde buna benzer bir isimle Ofiri veya Ofieri olarak adlandırılır.


Ulusal Arması

Açık mavi ve sarı renklerin içinde belirgin bir şekilde gözüken bir at kafası ve bunun yanında da 3 adet kalp sembolünü görebilirsiniz. Bu Ofir'lilerin atlara olan ilgisini, saygısını ve sevgisini gösteriyor.

Bu kıta da atlara duyulan saygı ve sevgiyi özetlemek gerekirse ilk örnek olarak sizlere Hindistanı verebilirim. Tabii ki Hindistana Atlara değil İneklere saygı duyuluyor ve ineklere tapılıyor. Ofir'in Hindistan'dan tek farkı sadece atlara tapmıyor olmaları. Fakat tapar vaziyette bu canlıları seviyorlar çünkü bütün geçim kaynaklarını onlar üzerinden kazanıyorlar.


TARİHLERİ

Menşe Efsaneleri

Ofir, gelişmiş alanların yanı sıra, hala masallarda geçmiş dönemleri anlatan ilkel kabileleri de içerir. Böyle bir efsane, gökyüzünün ve bozkırların aşık olduğu ve ilk kısrağı doğurduğu bir zamanı anlatır.

İnsanların ne kadar zayıf tehlikelere kapıldıklarını gören bu kısrak, oradaki insanlara bakmaya başlıyor ve onları eyer atacak kadar güç sahibi yapana kadar kendi sütüyle besliyor.

Bu yüzden Ofir atlara çok değer veriyor ve onlara "tüm hayvanlar arasında en asil" diyor.


Parçalanmış Diyar





Ofir'in zengin tarihi boyunca, birçok imparatorluk yükselip düştü, yerine zengin krallıklar geçti. Bir noktada, kötü şöhretli Yustianna liderliğindeki Skellige korsanlarından oluşan bir ekip, ganimetle eve dönmeden önce hem Zangvebar'a hem de Ofir'e defalarca baskın düzenledi.

Sonunda, 1270'lerden önce, Ofir krallıkları malliklerin yönetimi altında aşağı yukarı birleşti.

Sağda görmüş olduğunuz resimde; Ofir'li Ölümsüzler Nilfgaard'a karşı mücadele ediyor.

Nibras'ın Saltanatı

1272'de Malliq Nibras, sadık tüccarı Dulla kh'Amanni'ye fantastik bir teçhizat için diyagramlar verdi. Muhtemelen diplomatik ilişkiler kurmak için onları yerel yönetici Kral Radovid V'e hediye etmesi gerekiyordu. Dulla'nın görevinin gizli bir amacı vardı: Seyahatleri sırasında ortadan kaybolan temsilci Malliq'in oğlu Prens Sirvat'ı bulması gerekiyordu.

Dulla ikinci kez başarısız olurken - Sirvat, cadı Geralt tarafından öldürülmüş olarak bulundu - diplomatik misyon daha başarılı oldu ve böylece savaşın son aşamalarında, seçkin Ofiri paralı askerleri, Nilfgaard'a karşı savaşta Kuzey Krallıkları'nı desteklediler.

Coğrafyası

Ofir, Nilfgaard'ın güneyinde ve Kıtanın güney ucunda, denizlerin ötesinde olarak bilinen bölgede yer almaktadır, ancak Markus Hohlenberg dahil olmak üzere bazı Nordling bilim adamları Nilfgaard ve Uzak Güney'in çöllerden oluşan bir kıstak nedeniyle bir kara parçası olduğuna inanmaktadır ve buranın sakinleri, dağları yasaklayan geniş bozkır diyarı olarak tanımlıyor.

Ayrıca Ofir; el değmemiş vahşi doğalar ve kristal berraklığında göller, çizgili atlar, develer, filler, kaplanlar ve kobralarla doludur.

Sağdaki resimde görmüş olduğunuz; Kraliyet Sarayı kompleksi ve arka planda tipik bir Ofiri şehri olan çevresi.

İklimi

Ofir'de hava çok daha sıcak ve güneşli, siyah çizgili efsanevi beyaz atlar gibi çok farklı bir fauna yaratıyor. Gökyüzünün farklı bir gölgesi var, görünüşe göre Kuzeye göre daha az renkli.

Ekonomisi

Mesafeye rağmen Ofir, deniz ticaret yolu üzerinden Kuzey Krallıklarla ticaret yapmaktadır. Ürünlerinin inceliği (ör. Süslü silahlar, ipek giysiler, değerli mücevherler, vazolar, baharatlar ve halılar) onları değerli ve aranan mallar haline getiriyor.

Ofiriler, kaplanlar, filler, kartallar gibi kendi ülkelerine özgü çeşitli hayvanları evcilleştirerek kendi hayvanlarını altın, elmas gibi mücevherat ve takılarla süslediler.

Ayrıca, Nilfgaard'a karşı onlarla savaşabilmeleri için savaş fillerini Kuzey Krallıklara gönderdiler.

Demografik Bilgiler

İmparatorluk, birbirlerine ve yabancılara karşı son derece hoşgörülü olan insan yelpazesine sahiptir.

Çoğu, Dulla'nın memleketi gibi büyük şehirlerde yaşıyo. Bu şehir büyücüler, sağlık görevlileri, matematikçiler ve filozoflardan oluşan bir yerleşim bölgesidir.

Ofir'liler genellikle başlarını türban ve şaperonlarla örtmeyi sever. Yüksek rütbeli askerler sivri uçlu altın miğferler takarlar.


Önemli Kişiler



Kültürleri

Ofiris, tüm değerler arasında en yüksek itibara sahip olan onurdur. Şeref üzerine yemin etmek ciddi bir sözdür ve başarısız olmamak için büyük çaba sarf etmek gerekir.

Kişi şerefli bir niyetle desteklenen riskli bir görevi üstlenirse onuru da yükselebilir.

Çoğu Ofirli, üzerlerinde iyi şanslar yazması amaçlanan bilezikler takar. Kralın tipik harem kıyafetleri giyen birkaç cariye tuttuğu biliniyor, ancak şu anki kral sadece en sevdiği cariye ile vakit geçiriyor.

Dinleri ve İnançları

Ofir toprakları, bölgeye bağlı olarak farklı tanrı ve inançlara sahiptir. Tanrılar için önemli konuların açık havada tanrılarla tartışılması gerektiğine inanıyorlar. Kuzey Diyarlarının aksine, inanç bilimle çelişmez ve birçok din adamı, insanlar tarafından bilgelik için değer verilen büyük bilginlerdir.

Ofiri bölgesinde, sadece Tanrı denen Tanrıya odaklanan tek tanrılı bir kült popülerdir. Ruhban sınıfı Runewrights, Tanrı'nın insanların yalnızca kusurlu runeler, glifler ve diğer işaretler olarak yorumlayabildiği semboller aracılığıyla konuştuğuna inanıyor.

Tüm sihrin bu varlıktan geldiği söylenir. Kült panteist olduğu için, takipçileri Tanrı'yı ​​hem yaratan hem de dünyanın kendisini genişletmeyi asla bırakmayan olarak görür. Bazı sadık kişiler "Evren" terimini tercih ederek daha derine inerler.

Önemsiz Birkaç Bilgi


● İncil'de Ophir, Kral Süleyman'ın her üç yılda bir altın kargosu aldığı ülkedir. Araştırmacılar burayı ya bugünkü Yemen, Doğu Afrika'daki Afar bölgesi, Rajasthan Hindistan ya da efsanevi toprak olarak tanımlıyor.

● Warriors of God'da anlatıcı, modern Etiyopya'da Nubia ve Kush'un güneyinde yer alan Afar Bölgesi'nde olduğuna inanıyor. Ancak gerçek dünyada, isimlerdeki benzerlik dışında, Orta Çağ Afar halkını eski Ophir ile ilişkilendiren önemli bir kanıt yoktur. Diğer yandan, bölge gerçekten de yakın zamanda keşfedilen bazı altın yataklarına sahip.

● CD Projekt, bu yüzden Ofir'in oyun içi tasvirini birkaç farklı Orta Doğu kültürüne dayandırdı.

● Ofir üzerindeki önemli etkiler; Osmanlı, Farsça ve Arapçadır. Dahası, runewright'ın mesleğinin tanımı, Yahudi Kabala mistisizmi kadar İslami Sufizm'e de benzerlik göstermektedir: kelime düzenleme ve harflerin gücü, tek tanrıcılık ve dünya yaratımının yazılı kaydı. Selam ve kutsamaları da buna uyuyor.

Ofirliler ve Türkler Arasındaki Benzerlikler

Ofirlier, "ırksal kökler" açısından Türkler / Turanidler örnek alınarak modellenmiştir, çünkü Türkler veya atları bu kadar yüksek tutan Orta Asya bozkırları dışında başka bir ırk yoktur.
İlk Türklerin atlarla birlikte yaratıldıklarına dair inançlarda vardır. Bugün bile Türkmenistan'da bir At Bakanlığı var.
Maecht
Maecht, kıtanın güney kesiminde kuzeyde Metinna, doğuda Geso ve güneyde Ebbing ile sınırlanmış bir krallıktı. Ancak, 1250'lerde Nilfgaard'a düştü ve Gaspçı'nın hükümdarlığı sırasında Metinna eyaletinin bir parçası oldu. Maecht, vatandaşların krallarını seçtikleri yerde bir özerklik iddiası sürdürüyor, seçimler aslında imparatorun kararına bağlı olsa bile.

Ulusal Arması ve Bayrağı


Tarihleri

Kral Akerspaark, tetikçiler tarafından bıçaklandıktan sonra, akut zatürree nedeniyle öldüğü 1258 yılına kadar boyun eğdirildikden sonra hüküm sürmeye devam etti. Bir seçim yapıldı ve bu seçim Hoët tarafından kazanıldı, ancak Codringher, Nilfgaard tahtını sadece bir yıl önce geri alan İmparator Emhyr'ın karar verici bir oy kullanmasını önerdi.

İstikrarsızlığı sezmek, Maechtian asilleri, Duke Rudiger gibi, Thurn'de isyan kuvvetleri oluşturdu, ancak kısa süre sonra Gemmeryalı Emzikler tarafından cezalandırıcı bir seferde indirildi. 1267'de Maecht, İmparatorluğa sıkı sıkıya bağlıydı ve paralı askerleri İkinci Kuzey Savaşı'na katıldı.

Önemli İnsanlar



Önemli Yerler

● Dudno

● Maecht

● Thurn

● Rocayne
Metinna

Metinna, Amell'in güneyindeki krallıklardan biridir ve şu anda Nilfgaard İmparatorluğu'na bağlı ve Metinna Eyaletinin bir parçasıdır.

Mag Deira ovalarının büyük bir bölümünde yer alan bölge, çağlar boyunca yetenekli süvarilerin ve ünlü at yetiştiricilerinin vatanı olmuştur. Aynı zamanda kuzey ve güney arasında önemli bir ticaret merkezidir.

Ulusal Arması ve Bayrağı


TARİHİ

Eski Tarihi

Bu toprakların asıl sakinleri, ana vatanları günümüz Metinna, Nazair ve Mag Turga'dan oluşan sofistike ırkın üyeleri olan werebbubbs idi. Göç Çağı boyunca, kendi medeniyetlerini kurmaya başlayan elfler tarafından kovuldular.

Yaşlı Halk, öncelikle, Yüz Göl Ülkesi veya Centloch'da yaşadı.

Bu güne kadar saraylarının kalıntıları geçmişin elf hayaletleri tarafından musallat ediliyor. En tanınmış yapılardan biri muhtemelen Tarn Mira'nın kuzey kıyısındaki Tor Zireael'in efsanevi bazalt kulesiydi ama 13. yüzyılda ondan geriye kalan sadece sadece birkaç taştan ibaretti.

İnsanlarının Tarihi

İnsanlar tarihin bir noktasında bu topraklara yerleşti. En az iki büyük ticaret metropolü Metinna ve Neunreuth kuruldu. Sonunda çevrelerinde, adını ilk şehirden alan bir krallık ortaya çıktı. En ünlü Metinnese hükümdarlarından biri Kraliçe Zivelina idi.

Tacı cüce Rumplestelt'in yardımıyla elde eden ancak Sürpriz Yasası'nı reddedince tacı kaybeden kişi olarak kaldı.

Mag Deira ovaları, Velda deltasından gelen göçebe atlı Markee halkının evi oldu. Burada geniş çiftlikler kurdular ve sığır ve ünlü Metinnese midillilerini yetiştirmeye başladılar.

Nilfgaard Savaşları

12. yüzyılın sonlarında Metinna, Nilfgaardlılarla bir savaşa karışmıştı, ancak ne kendisi ne de komşu ülkeleri Kuzey Savaşları sırasında 13. yüzyılda Gaspçı'nın yönetiminde ki topraklara kadar gelebildiler.

Yerel hanedanın göreceli özerklikle yönetmesine izin verildi ve kendisi, subay kolordu ile Eyalet krallığının adını aldı.

Sodden Tepesi Muharebesi'nde Nilfgaardlıların yenilgisinden bir süre sonra, Metinnese sözde Metinna isyanı sırasında ayaklandı. Ancak ayaklanma, aynı yıl Emhyr var Emreis'in Sodden'da başarısız olanların yerini alması için tasarlanan ordunun küçük komutanları tarafından bastırıldı.

Kiralanmış Metinnese piyadeleri, Nilfgaard Ordusu'nda Aldersberg ve Sack of Vengerberg'deki, Birinci Muharebede görev yaptı.

Coğrafya ve İklim

Batıda Ebbing (ve muhtemelen Büyük Deniz), doğuda Geso, kuzeyde Nazair vilayeti ve güneyde Metinna vilayetini oluşturduğu Maecht ile sınırlanmıştır. Üçte biri Mag Deira ovalarından oluşan bölge, kuzeye Yelena, güneyde ise Sylte nehri ile sınırlanmıştır.

Toplum ve Kültür

Gaspçı tarafından fethedilen uluslar arasında Metinnese bazen en benzer Aşağı Albans olarak tanımlanır. Onlar yetenekli tüccarlar ve sert süvarilerdir; Markee etkisinden dolayı Metinnese'nin eyerin üstünde doğduğu söylenir. Ovaların nüfusu şehir sakinlerinden daha vahşi kabul edilir;
Mag Deira'dan güreşçiler Metinna'nın oldukça sağlıksız arenalarında sık sık görülür.

Ekonomi

Metinna'nın gelirinin büyük bir kısmı metropollerin etrafında yoğunlaşan ticaretten geliyor.

İç kısımda, Mag Deira ovalarında, sığır yetiştiren geniş çiftlikler ve Metinnese midillileri var. Mettinese midillisi beyaz, son derece dayanıklı, sağlam ayaklı ve zekidir - tabii ki bir at için.

Orijinal stoğun Markee tarafından Velda deltasından buraya getirildiğine inanılıyor. Metinna kralı tarafından Nilfgaard'a ödenen haraç genellikle at ve atlılardan oluşur.

Metinna, Metinna Rosé olarak bilinen şarabı ile ünlüdür. Bilenler tarafından genellikle harika olarak nitelendirilen, zengin kokulu bir sofra şarabıdır.

Markee gibi, Velda deltasındaki şarap imalathanelerinde ortaya çıktı, ancak Metinna'ya getirildi ve Metinnese'lerin öylesine gurur duyduğu ulusal bir içki haline geldi ki, bir Toussaintois ile bir maça, hatta bir düelloya bile katılabilirsiniz.

Bunlara ek olarak Metinna, ''esboda" kılıçları üretir, Kıta da yapılan en hafif ve en keskin süvari bıçakları arasında kabul edilir

Önemli İnsanlar



Önemli Yerler

● Forgeham

● Metinna

● Neunreuth

● Mil Trachta

● Tor Zireael

● Yelena

● Sylte

Önemsiz Bilgiler

● The Witcher ve The Witcher 3: Wild Hunt'ta Mettina Rose olarak bilinen bir şarap var.

● Shani'nin en sevdiği şaraptır.

● Dünya haritasında yazım hatası nedeniyle bölge bazen CD Projekt'in The Witcher serisinde Metinna değil "Mettina" olarak anılıyor.
Brokilon
Brokilon (Kadim Dil'de Brokiloén) ayrıca insanlar arasında Ölüm Ormanı olarak da bilinir, Kıta'daki eski bir orman krallığıdır ve Kuzey Krallıkları'ndaki insan olmayan tek eyalet Nordlingler tarafından asla fethedilmedi veya boyun eğdirilmedi. Dryads ve hamadryadlar tarafından yönetilen, dış dünyada zulüm gören birçok diğer ırk ve türe ev sahipliği yapıyor.

Brokilon Ormanlarının Harita Üzerinde Görünüşü



TARİHİ

Erken Tarih

Cüce anlatımlarına göre, kuru ağaç "her zaman" dünyada mevcuttu, hatta bazıları burada ilk ağaç kadar erken geldiklerini iddia etti, bu nedenle Brokilon'un kendisinin de eşit derecede yaşlı olduğu varsayılabilir.

Aen Seidhe Kıtaya ulaştığında, orman perisi bazı elf geleneklerini dil olarak benimsedi ve onlarla iç içe geçti.

En az bir Elf kasabası; "Craag An" orman sınırları içinde inşa edildi, ancak bilinmeyen bir süre sonra terk edildi ve harap oldu çünkü ormanın sakinleri, doğal çevreyi kendi iradeleriyle değiştirmeye pek toleranslı değillerdi.

İnsanlarla Olan Savaşları

Ancak orman için en büyük tehdit henüz gelmemişti. İlk İniş'ten hemen sonra, insanlar nimfleri; canavarlar, yeni topraklar elde etmek için kovulması veya yok edilmesi gereken şeytanlar olarak algıladılar.

Leimoniadlar ve yulaflar neredeyse yok olmaya yüz tutmuştu, her kesilen ağaçla birlikte hamadriadların sayısı azaldı.

Diğer ormanlar teslim olup, sonunda çocuklarının potansiyel babaları olan insanlarla bağlantılı ve iç içe bir barış sürerken, Brokilon asla boyun eğmedi. Sürmekte olan büyük çatışma 11. yüzyılda başladı ve bu süre zarfında Brokilon, Burnt Stump, Eight-Mile ve Owl Hills'i kaybetti.
Dryads insan sınırlarını asla tanımadı ve Sodden'e kadar insanlara saldırmaya devam etti.

13. Yüzyıl

Brokilon ve komşu Kuzey krallıkları birbirlerine düşman kaldılar, ancak Brüjlü Venzlav gibi en az birkaç insan hükümdar tarafından barış yapma girişiminde bulunulduğunu düşündü. Müzakereler genellikle ormanın yarısından vazgeçmek gibi insan tarafının koşullarının çoğunu kabul edilemez olarak gören Kraliçe Eithné tarafından reddedildi.

Kuzey Savaşları sırasında Brokilon, Scoia'tael gerillasını destekleyerek onlara geri çekilmek, iyileşmek ve rehber bulmak için güvenli bir yer sağladı. Savaşın ilk aşamalarında, ormancılıkta bir "rehber" kılığına girerek Milva tarafından ormana çekilen, Verden ve Kerack'tan şüphelenmeyen kafa derisi avcılarına pusu kurdular.

14. Yüzyıl

14. yüzyılın ikinci yarısında, insanlar tarafından Kuzey'de kalan birkaç ilkel ormandan biri olarak algılanan Brokilon hala varlığını sürdürüyordu.

Coğrafyası

13. yüzyılın ikinci yarısında Brokilon, Verden, Kerack, Brugge, ve Temeria'yı sınırladı.

Kuzeyde Tukaj Tepeleri, kuzeybatıda Dol Adalatte ve doğuda Şerit Nehri olarak sıralandılar.

Bir asırdan daha önce orman daha doğuya uzanıyordu ve Burnt Stump, Sekizini de kapsıyordu.
Mil ve Baykuş Tepeleri. Brokilonian Dryad'ların 13. yüzyılın sınırlarını tanımadığını ve Sodden'e kadar insanlara saldırdığını belirtmek gerekir.

Toplumun Yapısı

Brokilon Dryads, Duén Canell'de ikamet eden Kraliçe Eithné tarafından yüzyıllar boyunca yarı monarşik bir toplumda örgütlenmiştir. Ormanı Sinéad ve Milva gibi haberciler ve operatörler aracılığıyla yönetti.

Dryad olmayan Brokilon ırkları yalnız yaşama veya küçük topluluklar oluşturma eğilimindedir.

Demokrasi

Brokilon'da, bazıları orman sınırının dışında kalmış neredeyse nesli tükenmiş sayısız zeki ırk yaşıyor. Dryads ve hamadryad'ların yanı sıra cüce cinler, diskler ve rusalkalar gibi diğer nimflerle karşılaşılabilir.

Dryad toplumu, bu diğer ırkların üyelerini içermez, ancak kuraklıklar çiftleşmek için ara sıra onlarla buluşur.

Kültürleri

Orman perileri ruhsal olarak doğaya bağlıdır. Avlanmaya karşı itirazları yok gibi görünüyor, ancak ağaçları ve diğer bitkileri çok önemsiyorlar. Ormana ateş yakılması veya balta ile ağaç kesilmesi kesinlikle yasaktır.

Binalar inşa etmek için odun kesmek yerine, hamadryad büyüsü, kuru otların canlı ağaçları ve çalıları istedikleri şekilde şekillendirmelerine olanak tanır. Bu şekilde, yerde veya ağaç tepelerinde kulübeleri veya hatta büyük evleri olabilir.

Askeri Orduları

Dryad'ler, şaşırtıcı okçuluk becerileriyle bilinir ve bir insanı, orada olduğunu bilmeden 200 fitlik bir mesafeden kolayca öldürebilir. Sınırlarını işaretlemek için bu yeteneği yoğun bir şekilde kullanırlar: Bir kişinin ayağına veya yakındaki bir ağaca bir ok düşerse, bu, izinsiz giren kişinin bir sonraki atışta canlı olarak seyahat etmesine izin vermemek anlamına gelir.

Uyarıya aldırmazlarsa onları anında öldürürler. Gövdelerin çürümesini ve havaya kötü koku doldurmasını önlemek için, her nehirde bir Dryad grubu kendi sınırlarını belirler ve öldürdükleri canlıların cesetlerini sınırlarını çizdikleri nehirlere atarlar.

Yayların yanı sıra, ormanları korumak için de çeşitli tuzaklar kullanırlar.
En keskin göz için bile neredeyse görünmez olduklarından, yerli bir rehber olmadan ormanda güvenli bir seyahat neredeyse imkansızdır. Ayrıca kafa karıştırıcı büyülü bir sis oluşturabilir veya insanları canavar yuvalarına çekebilirler.

Yakın dövüşte, kuru kafalar, tahta mızrak veya cirit ve bıçak kullanırlar.

Kuzey Savaşı'nın ilk aşamalarında Eithné ve Milva, Brokilon'un Verden ve Kerack'ten gelen rakiplerinin saflarını inceltmek için yeni, daha proaktif bir strateji geliştirdiler. Bir rehber gibi davranan Milva, kuşkusuz kafa derisi avcılarını kuru okçuların tuzağına düşürürdü. Böyle dört "keşif" düzenlendi, ve sonuncusu yaklaşık 100 kişinin ölümüne neden oldu.

Önemli İnsanlar



Önemli Yerler

Caingorn
Caingorn, Hengfors Birliği'nin bir parçasıdır ve hükümdar üyesidir ve Kestrel Dağları'nın batısında yer alır. Braa ve Malleore ile doğal bir sınır oluşturur.

Amblem olarak kırmızı bir alanda gümüş bir grifon vardır. Krallık, Hengfors Ligi'ni oluşturan Creyden ve Malleore ile ittifak kurmuştur.

Caingorn yasaları kadınların miras bırakmasına izin veriyor. İster erkek ister kadın olsun en büyük çocuklar, aristokratik unvanları ve mülkleri miras alırlar.

Bazı soylu doğmuş küçük oğullar, komşu toprakların kanunlarına saplanır ve bu prensibi yıkmaya çalışır, ancak kanun kanundur ve olayların gerçek durumunu belirler.

Ulusal Arması ve Bayrağı



Tarihi

Caingorn, tarihçi Arnelius Grock tarafından yapılan bir sınıflandırmaya göre, İlk İniş'ten önce ilk olarak Dauk ve Wozgor halkı tarafından yerleşim yeri olarak kullanılmaya başladı.

Krallık, Kovir'deki Doğu Yürüyüşünün bir parçasıydı, ancak şimdi Lig'i oluşturan Creyden ve Malleore ile ittifak halinde.

Lan Exeter İlk Antlaşması'ndan sonra Kaedwen'in Benda'sının kullanmasına izin verildi.

Caingorn şu anda Kral Niedamir tarafından yönetiliyor.

Önemli Kişiler

● Benda

● Audoen

● Niedamir


Diğer Önemli Kişiler

● Boholt

● Deidre Ademeyn

● Gar

● Gyllenstiern

● Kennet

● Merwin Ademeyn


Caingorn Hakkında Bir Not
Caingorn, The Witcher 2: Assassins of Kings'te Kaedwen'in koruyucusu ve Malleore'den ayrı bir krallık olarak dünya haritasında yanlış bir şekilde tasvir edilmiştir. Ancak Henselt'in saldırısı göz önüne alındığında, Caingorn ve Malleore'un haraç ödemeye zorlandıkları tahmin edilebilir.
Cidaris
Cidaris, Kıtanın batı kıyısında küçük bir krallıktır ve Kral Ethain tarafından yönetilmektedir. Güneydeki Adalatte nehri Cidaris, Bremervoord ve Kerack arasında doğal bir sınır oluşturur. Krallığın doğusunda Temeria, batısında Bremervoord yer alır.

Bu canlı ülke, konumunu ve refahını deniz ticaretinden, gemi inşa endüstrisinden, asma tarlalar ve okyanusunun nimetlerinden faydalanarak sürdürür.

Ulusal Arması ve Bayrağı



Önemli İnsanlar

● Liam

● Mathen

● Ethain

● Adda of Cidaris

● Fiametta


Diğer Önemli Kişiler

● Hans

● Letande Avet

● Valdo Marx

● Yves


Önemli Konumlar

● Bremervoord

● Budibog's castellany

● Limestone hills


Önemli Yerleşim Yerleri

● Cidaris

● Ravelin and Elven Fortress

● Rissberg and Cremora

● Roggeveen

● Vartburg

● Vole

Dol Blathanna


(Kadim Dil'den) Çiçekler Vadisi olarak çevrilen Dol Blathanna eskiden bir krallıktı ve şimdi Aedirn de bir ada olarak kaldı. Kuzeyde Kaedwen ve doğuda Mavi Dağlar ile sınırlanmıştır. Yüz yıl kadar önce insanlar gelip toprak üzerinde hak iddia edene ve elfler dağlara kaçana kadar, çağlar boyunca elflere aitti.

Ulusal Arması ve Bayrağı


Tarih

Bölge, başlangıçta elflerin elindeyken, daha sonra 1160'larda insanların eline geçti ve 1267 yazında, Vengerberg, Aedirn'den bir vali tarafından yönetildi. Ancak, Nilfgaard İmparatoru Emhyr var Emreis, Birinci Kuzey Savaşı sırasında olduğu gibi aşağılayıcı bir yenilgiyi önlemek için Kuzeyli büyücüleri ortadan kaldırmak isteyen, Francesca Findabair'in yardımına başvurdu ve ona Dol Blathanna'yı verip kraliçesi yapma sözü verdi. Thanedd darbesinden sonra, her tarafta ağır kayıplar varken, Francesca başarılıydı ve sözüne sadık kalarak imparator, elflere kendi krallıklarını vererek kraliçesini yaptı.

Ancak bu kısa sürdü. 1268 Mart'ındaki Brenna Savaşı'nın ardından Nilfgaard bir kez daha yıkıcı bir yenilgiye uğradı ve Nisan ayı başlarında barış koşullarını ortadan kaldırmak için toplantılar yapıldı. Bu arada, Aedirn'in kralı Demavend III, yeni toprakları bir krallıktan ziyade bir düklük olarak kabul etti ve kendisine haraç ödenmesini ve Dol Blathanna'nın insanlara ve elflere eşit haklar vermesini istedi. Tüm bunları yukarıda diğer Büyücüler Locası üyeleriyle birlikte duyan Francesca, haraç ödemek, Dol Blathanna'yı bir mülk haline getirmek ve statüsünü düşesin statüsüne indirmek dışında Demavend'in tüm şartlarını kabul etti.

Önemli İnsanlar

●᲼Dhun

●᲼Netty

●᲼Lille

●᲼Torque

●᲼Dana Méadbh


Önemli Yerler

●᲼Yukarı Posada

●᲼Aşağı Posada


Witcher 1'de Dol Blathanna

Bölüm III'de Dandelion, Geralt'a şu anki lavtasını nasıl elde ettiğini hatırlatarak "Dünyanın Sınırı" adlı kısa hikayesine atıfta bulunuyor. Bölüm IV'te Toruviel benzer bir referansta bulunur. Elfler için sözlük girişi, Dana Méadbh'den bahsettiği kadarıyla Dol Blathanna'ya da atıfta bulunuyor.

Witcher 2'de Dol Blathanna

Dol Blathanna, The Witcher 2: Assassins of Kings'te adı geçen bir konumdur. Iorveth, bir elf eyaleti haline gelmesinden bu yana son 5 yılda 2000 elflere ev sahipliği yapmasına rağmen, halkının orada geleceği olmadığını iddia ediyor.

Şimdiye kadar sadece bir düzineden fazla elf çocuğu doğdu çünkü sakinlerinin çoğu yaşlı ve kısırdır ve Francesca Findabair, diğer Kuzey hükümdarlarının elindeki infazlarına Scoia'tael'i feda etmesini emreden Nilfgaard imparatorunun kurallarına uymak zorunda kalır. Iorveth'in Aedirn Bakiresi Saskia'ya verdiği desteğin ana nedeni budur.

Pontar Vadisi'nin, elflerin gelişip zulüm görmemesi için ilk uygun yer olabileceğine inanıyor.
The Valley of the Flowers adlı satın alınabilen bir kitap, Geralt'ın günlüğünde bu sözlük girişini sağlar.

Yeterince garip, oyun sürekli olarak Dol Blathanna'ya Aedirn'deki özerk bir düklükten çok bağımsız bir krallık olarak atıfta bulunur.

Önemsiz Bilgiler

Elf dilinde Dol Blathanna, Çiçekler Vadisi anlamına gelir. Bu ülkeyi kendi gözleriyle gören, bu şiirsel ismin uygunluğunu kabul eder. Bir zamanlar Aedirn Krallığı'nın en güneydoğusundaki vilayeti, Nilfgaard'a karşı son savaşın ardından Özgür Elflerin yegane ve egemen krallığı haline geldi.

İmparator Emhyr var Emreis, elflere savaş zamanı hizmeti karşılığında bu toprakları verdiğinde. Dol Blathanna, Enid an Gleanna, Vadinin Papatyası olarak da bilinen elf büyücüsü Francesca Findabair tarafından yönetilmektedir.

Komşu alemlerin yanında bir diken olarak kalır, kraliçesi, Scoia'tael'in yürüttüğü gerilla savaşından resmen uzaklaşmak zorunda kalmış olsa da.
Saskia Özgür Devleti
Saskia'nın Özgür Devleti, Saskia tarafından oluşturulan Yukarı Aedirn'de bir eyaletti. Doğuda Mavi Dağlar ile sınırlanmıştır, Güney ve Batıda Dyfne nehri ve kuzeyde Pontar vardır. Teorik olarak ön yargısız bir ülke. Bu ülkede Saskia'ya göre tüm uluslar ve ırklara karşı hoşgörü ile yaklaşılır. Örneğin; elflere, insanlara, büyücülere ve hatta trollere bile ön yargısız bir bakış açısı vardır.

Ancak, Sahireler Locasının Özgür Devlet Saskia için farklı planları vardı ve ülkeyi ele geçirip kendi amaçları için kullanmayı planlıyorlardı. Bu ulusun liderleri Philippa Eilhart ve Sheala de Tancarville olacaktı.

Tarihi

Loc Muinne'de ki zirvede yaşanan olayların ardından Nilfgaard, Vergen'i mağlup eder, meydan okuyan şehirleri yerle bir edilir ve Saskia, Geralt'ın yardımıyla Barclay Els'in ölümünden sonra şehirden kaçar. Nilfgaardlılarla savaşı kaybettikten sonra, bölge Aedirn eyaletiyle birleştirilir.

Ulusal Arması

Bu arma, The Witcher Savaş Arenasında ki Saskia'nın kalkanında tasvir edilen amblemi temsil ediyor.


Ulusal Bayrağı

Devletin veya Saskia'nın takipçilerinin bu resmi olmayan bayrağı veya sancağı, yukarıdaki armaya dayanılarak ve Saskia'nın baş harflerini dört alfabede temsil eden dört harf ekleyerek oluşturuldu: Modern Alfabe, eski Cüce Rünleri, Kadim Rünler ve İlk Rünler.




Önemli Yerleri

● Vergen

● Berg Aen Dal

● Kalkar

● Tiel


Oyundaki Vergen Konseyine Dahil Görüntüler



Hengfors League
Eskiden Kovir'in Doğu Yürüyüşü olan Hengfors Ligi, küçük kuzey krallıklarından biridir.

Ligin başkenti, aynı zamanda Caingorn'un da başkenti Hengfors'tur. Bölge, Braa'da Dragon ve Kestrel sıradağları arasında yer almaktadır.

Kovir ve Poviss gibi, Lig de İkinci Nilfgaard Savaşı sırasında tarafsızlığını sürdürdü.

Ulusal Arması ve Bayrağı

Lig, Caingorn'un amblemini kralları Niedamir'in bu krallıktan geldiği için kabul etti. Daha sonra Villentretenmerth adında altın bir ejderhayı avlamaya çalışırken kahramanlığını göstermek için gümüş griffini altın bir ejderhaya çevirmeye çalıştı, ancak diğerleri tarafından alay edildi ve bu yüzden orijinal amblemine geri döndü.


Tarihi

Hengfors Birliği, tarihçi Arnelius Grock tarafından yapılan bir sınıflandırmaya göre, İlk İniş'ten önce ilk olarak Dauk ve Wozgor halkı, özellikle Caingorn, Malleore, Creyden ve Woefield toprakları tarafından kuruldu.

Kral Baldwini, Thyssen'in devrildiği sırada Poviss'in ayrılması sırasında, Kovir, Doğu Mart'ın kontrolünü kaybetti ve toprak, daha sonra Caingorn'lu Niedamir tarafından yeniden birleştirilen küçük krallıklara ve düklüklere bölündü.

Önemli Yerleşim Yerleri



Şehrin Önemli Kentleri

Talgar
Eskiden bir krallık olan ve şimdi Kovir ve Poviss'in bir ucubesi olan Talgar, Dragon Dağları'nın eteğinde yatıyor. Godamba Thaess'in, çağdaş Kralı tarafından şövalye ilan edildiğinden beri Thyssen Hanesi'nin birkaç üyesinin vatanı olmuştur.

Meclis şubelerinin güçlü yerel konumu nedeniyle Talgar, genç eski prens Esterad Thyssen'e bir sığınak haline geldi ve Poviss'in ayrılması olaylarından ve ardından çöküşe neden olan sonraki olaylardan sonra hala ona sadık çok sayıda sürgün oldu.

Bu süre zarfında ülke, Kara Güneş'in Laneti'ne yakalandığı şüphesiyle hapsedildiği bir büyücü kulesinden kaçtıktan sonra iktidara gelen Leydi Bernika tarafından yönetildi. Saltanatı oldukça katıydı söylentilere göre Talgar coğrafyasının en çok görülen kısmı darağacıydı.

Uzak gelecekte hava, Talgar, Caingorn ve Kaedwen gibi kuzey bölgelerinin daha soğuk iklim nedeniyle belirli türden ürünleri yetiştiremeyeceği kadar değişti.

Tarihi

Talgar, tarihçi Arnelius Grock tarafından yapılan bir sınıflandırmaya göre, İlk İniş'ten önce Dauk ve Wozgor halkı tarafından ilk yerleşim yeri olarak kullanıldı.

Ulusal Arması ve Bayrağı



Önemli Kişiler

● Bernika

● Esterad Thyssen

● Godamba Thaess'en

● Zuleyka

Birkaç Önemsiz Not

● The Witcher 2: Assassins of Kings'te Talgar winter adında bir canavar tuzağı var.

● Şakacı bir şekilde, kışın, eylül ayından mayıs ayına kadar sürdüğü, diğer mevsimlerin ilkbahar ve sonbaharı kapsadığı ve o yazın, ertesi çarşamba sabahı biten ağustos ayının ardından ilk salı günü başladığı söyleniyor.
Verden
Verden, kuzey sınırlarında Kerack ve Brokilon, güneyde ise nehrin diğer tarafında Cintra ile Yaruga nehrinin ağzında yer alan kuzeydeki küçük krallıklardan biridir.

1263 yılına kadar Cintra'nın vasal bir eyaletiydi. Kuzey Savaşı'nın başında Nilfgaard İmparatorluğu'na teslim oldu. Sonrasında kendi bağımsızlığını kazanacak ve küçük bir krallık olacaktı.

Birkaç yüzyıl sonra, kolonizasyon ve korsanlık çağında Verden, Doğu Kıyısı'nda birkaç kale kurmuştur.

Ulusal Arması ve Bayrağı


Önemli Kişiler



Önemli Yerleri

● Nastrog

● Rozrog

● Bodrog

● Hamm

● Orth

● Schwemmland


Bazı Önemsiz Bilgiler

● Verden hem Norveççe hem de Danca'da "Dünya" anlamına gelir.

● Almanya'nın Aşağı Saksonya şehrinde Verden adında bir şehir vardır.


NOT
Krallığın evli erkekler geleneğine rağmen, önceki kral yaşayan bir kraliçeye rağmen ölürse otomatik olarak tahtı miras alır. Cintra, güney krallıklarının geri kalanı gibi, elflerin yaptığı gibi erkekleri ve kızları yetiştirir: Hepsine bu işin nasıl yapılacağını öğretir ve cinsiyete bakılmaksızın çocukluktan itibaren savaşmaya, ata binmeye ve avlanmaya yollanır.
Sodden

Sodden, Cintra, Brugge ve Riverdell arasındaki Yaruga nehri çevresinde bulunan eski bir krallıktı. Sodden Tepesi Savaşı'ndan sonra, Sodden, Yaruga'nın doğal bir sınır oluşturmasıyla Yukarı Sodden ve Aşağı Sodden olarak ikiye ayrıldı. Cintra Barışı ile iki yarım Sodden'de yeniden birleştirildi ve Temeria'nın vasal eyaleti haline geldi.

Ulusal Arması ve Bayrağı

Sodden'in arması aslında romanlarda anlatılmamış. Bu özel arma, yerleşik hanedanlık armaları ve Witcher uzmanımız Mboro tarafından tasarlanmış ve Ciri'nin soy ağacı resminin bir parçası olarak The Witcher 3: Wild Hunt'ta kullanılıncaya kadar resmi olmadığı kabul edilmiş.



Tarihi

1263'te Nilfgaard İmparatorluğu kuzeye tam kapsamlı bir istila başlattı ve Cintra krallığını katlettikten sonra ordusunu Sodden'e taşıdı. Sodden'in ilk savaşı, kuzey ordusunun hızla yenilmesiyle sonuçlandı ve Nilfgaardlılar daha sonra Yukarı Sodden olarak bilinen bölgeyi fethetti.

Yaruga'yı geçmeden ve Sodden Muharebesi'nde yenildikleri Sodden'in en kuzey bölgelerine saldırmadan önce. Yenilgi Nilfgaardian Ordusunun Yaruga boyunca geri çekilmesine neden oldu ve diğer kuzey orduları tarafından çok iyi savunulduğu için daha fazla savaş sigortası yapılmadı.

Yamurlak
Yamurlak, Arcsea ve Buina ve Braa nehirleri ile sınırlanmış bir krallıktı ve tarihi boyunca çeşitli yetki alanlarına girmiştir. İlişkisi bilinmese de artık Redania'nın bir parçası.

Bir zamanlar öfkesi ve zulmüyle tanınan laik bir kral olan Abrad tarafından yönetiliyordu. Abrad'ın ölümünden sonra Jamurlak, Radovid IV döneminde Redania tarafından ilhak edildi.

Önemli Yerleri

●᲼Jamurlak


Ulusal Arması ve Bayrağı

Kullandığımız Kaynaklar
Google Search[www.google.com.tr]

Google Görseller[www.google.com]

Google Akademik[scholar.google.com]

Wikipedia[www.wikipedia.org]

Witcher Wiki Fandom[witcher.fandom.com]

Thronebreaker: The Witcher Tales[thewitcher.com]

Witcher Evreni Ciltli[www.kitapyurdu.com]

Son Dilek 1. Kitap[www.kitapyurdu.com]

Kader Kılıcı 2. Kitap[www.kitapyurdu.com]

Elflerin Kanı 3. Kitap[www.kitapyurdu.com]

Nefret Çağı 4. Kitap[www.kitapyurdu.com]

Ateşle İmtihan 5. Kitap[www.kitapyurdu.com]

Kırlangıç Kulesi 6. Kitap[www.kitapyurdu.com]

Gölün Hanımı 7. Kitap[www.kitapyurdu.com]
Sunuş
Evet arkadaşlar böylece bu rehberimizin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Ortaya çok fazla araştırma ve bilgi birikimden oluşan bir rehber çıkarmaya çalıştık ve yaptığımızı da düşünüyorum. Bu yüzden eğer ki yazılarımızda yazım ve imla hataları görürseniz affola. Bazı sitelerde yazılan yazılara İngilizce seviyemiz yetmediği için bizde çevirebildiğimiz kadar çevirdik ve ortaya çok az da olsa anlamsız bazı cümleler çıkmış olabilir fakat 2-3 kere üzerinden geçip okursanız ne demek istediğini anlıyorsunuz. Sizlerden tek istediğimiz şey rehberi beğenmeniz ve sadece rehberi favorilerinize almanız bu kadar emeğin karşılığında bunları bize çok görmezsiniz umarım.

34 Comments
xayka Jul 3, 2023 @ 9:35am 
sıkılmadan hepsini okudum. benim bile bilmediğim şeyler varmış.. neyse ki şimdi öğrenmiş oldum. anlatış ve sunu bakımından çok güzel bir rehber tebrik ederim!
xMarvicS Dec 19, 2022 @ 11:14am 
Redania'nın ulusal arması ve bayrağını yazmayı unutmuşsun hocam
Routinues  [author] May 25, 2022 @ 5:07pm 
@Mücahit Öncelikle güzel yorumun için teşekkür ederim.:p_heart: Aslında aklımda çok fazla rehber fikri var fakat çoğu yapılmış rehberler. Kopya gibi olmasını istemediğim için yapmıyorum. Özgün bir fikir arıyorum. Genel de rehber yaptığım zaman en ince detayına kadar yapmak isterim tarzım bu.
Mücahit May 25, 2022 @ 5:01pm 
Bu şekilde Witcher evreninin bilinmeyenleri üzerine hazırlanmış rehberleri, yazıları okumayı seviyorum. Eğer elinde daha fazla konu ya da malzeme varsa yaptığın ve yapacağın rehberleri okumak isterim. Eline sağlık:FC5_Boomer:
[SUSPENDED] Robin Aug 25, 2021 @ 12:09pm 
anladığım tek bişi var radovid şerefsizdir
Routinues  [author] May 25, 2021 @ 1:43pm 
Teşekkürler... Diğer rehberlerimize de göz atabilirsin. :Mirro_love:
Kral Gamer YT May 25, 2021 @ 1:11pm 
bişi dicem hayatımda gördüğüm en uzun rehber ellerine sağlık kral
Jonas Kahnwald May 22, 2021 @ 4:54am 
muhteşem bir rehber fav ekleyip baştan sona okuyacağım teşekkürler
Routinues  [author] Jan 30, 2021 @ 9:27am 
Hepinize teker teker güzel yorumları için teşekkür ederim arkadaşlar.
Vxroden Jan 30, 2021 @ 8:17am 
Eline emeğine sağlık muazzam olmuş