Age of History II

Age of History II

50 ratings
⚔️ Age of History 2 Hakkında Bütün Tüyolar ⚔️
By Jebox
Bu rehber, Age of History 2'ye başladığınızda ihtiyacınız olabilecek bütün tüyoları içermektedir. Rehberin amacı; Yeni başlayanların oyuna daha kolay alışması/öğrenmesi ve hâlihazırda oynayan kişilerin de oyundaki bazı tüyoları öğrenip daha kolay bir şekilde oynayabilmeleridir. AoH2 yolculuğunuzda bu rehber, size yol gösterecek ve bazı hususları sizin deneyimlemenize gerek kalmadan öğrenenmenizi sağlayacak. Herkese keyifli oyunlar dilerim! 🏰🛡️⚔️
   
Award
Favorite
Favorited
Unfavorite
Age of History 2 Tüyoları ve Tavsiyeleri:
Tüyolar ve Tavsiyeler:
  • Ülkeler arası Diplomasi çok önemli, mutlaka en az 1 ya da 2 dost ülkeniz olsun. Tek başınıza bütün dünyayı fethetmek gerçekten zor.
  • Ordu yönetiminiz çok iyi olmalı. Nereye ne kadar asker koyacağınızı iyi belirlemeniz lazım oyun boyunca.
  • Nerede saldırıya geçeceğinizi ve nerede duracağınızı iyi bilmeniz gerek. Sürekli taarruz, sürekli zâiyat demek.
  • Fethettiğiniz ülkelerde, topraklar sizin olduktan sonra Asimilasyon yapmak çok önemli.
  • Özellikle anavatanınız dışındaki topraklarda Devrim Riski'ni iyi gözetin. Her an her yerde yükselebilir. Özellikle düşman ülkeleriniz, ülkenizde devrim çıkması için âsilere para gönderirler.
  • Şehirlerin Mutluluk Oranları, Devrim Riski'nin en büyük belirtgeci. Şehrin Mutluluk Oranı %50'nin altında kaldıkça o şehrin Devrim Riski artmaya başlar.
  • Sürekli aynı şehirde Asker Yetiştirmek, şehrin Mutluluk Oranı'nı ve Nüfus'unu düşürür. Bu durumu absorbe etmek için şehirde Festival düzenlenebilir.
  • Özellikle oyunun geç safhalarında (late game) her tur kayıt (save) almanızı tavsiye ederim. Bazen geri dönüşü çetin olabilen hamleler gelebiliyor karşıdan.
  • Özellikle oyunun geç safhalarında (late game) bâzı küçük ülkeleri direkt Ultimatom göndererek 1 asker bile harcamadan ele geçirebilirsiniz. İlk maddede dediğim gibi, diplomasi çok önemli, iyi kullanın!
  • Savaş durumunda değilken biriken altınlar, anavatanınızdaki Nüfus'u en fazla olan şehirlere Ekonomi Yatırımı ve Gelişme Yatırımı yaparak harcanmalıdır. Böylelikle, savaş durumundayken ihtiyacınız olacak altınların tohumlarını da ekmiş olursunuz.
  • Stratejik konumu çok önemli olan şehirlere (Örneğin Türkiye'de Artvin), Kale ve Gözetleme Kulesi mutlaka yapılmalıdır. Uzun süre savunma yapmanız gerekecek yerlerde çok işinize yarayacaktır.
  • Asker Yetiştirme işlemlerinde kâr etmek için; Her cephenize güvenli ve nüfusu yüksek bir şehir belirleyip, oraya Cephânelik ve İkmâl Kampı inşâ edebilirsiniz. Böylece o cephe için gerekli bütün askerleri o şehirde yetiştirip, Asker Yetiştirme Mâliyetleri'nden ve Ordu Bakım Mâliyetleri'nden oldukça kâr edebilirsiniz. (Not: Sürekli aynı şehirde asker yetiştirecekseniz o şehrin nüfusunu ve mutluluk oranını mutlaka yüksek tutmalısınız.)
  • Oyunun erken safhalarında (early game) ekonominizin hızlı büyümesi için ve Hareket Puanı sayınızın fazlalaşması için, Nüfus'u fazla olan şehirlere Çiftlik, Atölye ve Araştırma Laboratuvarı inşâ etmelisiniz.
  • Eğer bir devlet ile ittifak kurmakta zorlanıyorsanız, o devletin Hükûmet Sistemi'nin aynısına geçerseniz, aranızdaki diplomasi olumlu yönde gelişmeye başlar ve ittifak kurmanız kolaylaşır. Ancak her Hükûmet Sistemi'nin bâzı dezavantajları olduğunu da hatırlayın.
  • Oyunun belki de en spesifik ve farklı özelliği ise, fazlasıyla özelleştirmeleri olması. Örneğin istediğiniz Devlet Başkanı'nın özniteliklerini ve verdiği bonusları değiştirebilir, istediğiniz şehire istediğiniz ismi verebilirsiniz.
  • Girdiğiniz savaşları mümkün olduğunca hızlı bitirmeye çalışın. Çünkü savaşta bulunduğunuz süre boyunca ülkenizin Savaş Yorgunluğu artmaya başlar, bu da ülkenin Mutluluk Oranı'nın, Devrim Riski'nin ve Ordu Bakım Mâliyetleri'nin artmasına sebep olur.
  • Hangi ülkeye savaş açacak olursanız olun, önce Ultimatom göndererek eyâletlerini talep etmeyi deneyin, eğer reddederse zaten savaş açma seçeneği çıkacak, eğer kabul ederse 1 asker bile harcamadan düşman topraklarını almış olursunuz.
  • İlişkilerinizi geliştirmek istediğiniz bir ülke varsa Armağan Gönder seçeneğinden (göndereceğiniz ülkenin büyüklüğüne bağlı olarak) bir miktar altın hediye etmeniz, onların sizin ülkenizle olan ilişkilerini geliştirmek için Diplomat göndermesini sağlayacaktır. Eğer Armağan Gönder seçeneğiyle altın yollamanıza rağmen Diplomat yollamadılar ise, muhtemelen ya gönderdiğiniz altını yeterli görmemişlerdir, ya da zaten önceden görevlendirdikleri bir Diplomat olduğu için tekrar görevlendirmemiş olabilirler, dikkat.
  • Vasal Ülke Oluşturmak: Eğer büyük bir ülkeyle savaşa girecekseniz ve o ülkeyle olan sınırınızın çok büyük olduğunu düşünüyorsanız, sınırınızın bir kısmındaki eyâletlerle bir Vasal Ülke Oluşturmak çok akıllıca olacaktır. Çünkü oluşturacağınız bu kukla devlet, tarafsız olarak başlayacağı için bir süre boyunca hiçbir ülke ile savaşa giremeyecektir. Böylece büyük ülkeyle savaşa girmeniz durumunda, savaşmanız gereken cephenin uzunluğunu da azaltmış olursunuz. Bu şekilde, çok daha rahatça başa çıkabilirsiniz büyük ülkelerle. (Örneğin aşağıdaki görselde Rusya Çarlığı'na karşı oluşturduğum Vasal Ülke, adetâ bir tampon göreviyle, çok geniş olan cepheyi daraltmamı sağladı)

Not: Bu rehber, benim de kendimi geliştirmemle birlikte sürekli gelişmeye ve güncellenmeye devam edecektir. Yenilenen tüyolar ve tavsiyelerden haberdâr olmak için favorilerinize eklemeyi hatırlayabilirsiniz. Takipte kalın 🔥 ⚔️
29 Comments
Jebox  [author] Aug 6, 2022 @ 5:45am 
@Humanoid Rica ederim, faydası olduysa ne mutlu
Kage Jul 29, 2022 @ 9:11am 
Çok yardımcı oldu bu rehber ellerine sağlık.
Jebox  [author] Jun 23, 2022 @ 2:01am 
@Paxarow Geldi şu an :)
dürümcü baba Jun 20, 2022 @ 4:16am 
yalan beyler güçlü bir ülke ile ticaret yapıyorsunuz 1 altın karşılığında adam savaşınıza geliyor
Jebox  [author] Sep 28, 2021 @ 1:04pm 
@𝓒𝓪𝓹𝓽𝓪𝓲𝓷
Kabul ettim (Y)
Jebox  [author] Sep 28, 2021 @ 12:32pm 
@𝓒𝓪𝓹𝓽𝓪𝓲𝓷
O da mantıklı evet. Devamm 💪
Jebox  [author] Sep 28, 2021 @ 12:13pm 
@𝓒𝓪𝓹𝓽𝓪𝓲𝓷
Taktiğini anlıyorum :D Zaten benim de sıkça uyguladığım ve önerdiğim bir taktik o :D Baktın vasal itaat etmiyor, yok et, tekrar kur. Ve en önemlisi de vasalınla aranı iyi tut (Y)
Jebox  [author] Sep 28, 2021 @ 12:03pm 
@𝓒𝓪𝓹𝓽𝓪𝓲𝓷
O zaman o vasalı tekrar ülkene katıp, başka bir bölgede yeni bir vasal oluşturmayı deneyebilirsin.
Jebox  [author] Sep 28, 2021 @ 11:35am 
@𝓒𝓪𝓹𝓽𝓪𝓲𝓷
Vasal ülkenle ilişkilerini iyileştirmen gerekiyor olabilir, bunun için vasal ülkene Hediye Gönder butonundan altın gönderebilirsin.
76561198442465212 Aug 25, 2021 @ 4:17am 
oha