Counter-Strike 2

Counter-Strike 2

40 avaliações
CS:GO Anlık Drop Sorunu Çözümü ve FPS Arttırma (CS:GO Rehber 2019)
Por expeditious e 1 colaborador(es)
CS:GO için en gelişmiş rehber sizlerle, oyun içi ve oyun dışı bios'a varana kadar bilgisayarımızı CS:GO için ayarlıyoruz. Anlık droplarımıza da çözüm üretiyoruz. Aynı zamanda FPS artışını da sağlıyoruz. Yazıyı buradan da okuyabilirsiniz:
   
Premiar
Adic. a Favoritos
Nos Favoritos
Desfavoritar
Başlarken
Daha önce yine CS:GO ile ilgili ayarlardan bahsetmiştik bu konuda. Tabi oyun güncellendikçe ve yeni şeyler öğrendikçe deneme-yanılma yöntemleri ile kendi yeni yaptığım ayarları sizlerle paylaşmak istiyorum. Öncelikle ayarlar noktasında yaşanan şöyle birşey mevcut:

O da şöyle ki, her ayar her bilgisayarda verimli sonuç almayabiliyor o yüzden bilgisayar özelliklerimden bahsetmek istiyorum.

Ayrıca bu yazımın tamamını buradan da okuyabilirsiniz:
Kendi Bilgisayar Özelliklerim
INTEL Core i7-6700 Skylake 3.40GHz
MSI GTX 970 Gaming 4G
MSI H170 Gaming M3
CORSAIR Force LE 2.5 240GB
CORSAIR Vengeance DDR4-2400Mhz 16GB
ZALMAN Z11 Neo
COOLER MASTER Hyper 212 Evo
CORSAIR VS650 650W 80+
WD Caviar Blue 1TB 7200rpm 64MBBENQ XL2411 24" 1920x1080, 1ms, 144Hz
Oyun İçi Ayarlarım ve Başlatma Seçeneklerim
Oyun içi Grafik Ayarlarım ve Ses Ayarlarım Bu şekilde

Başlatma Seçeneklerim ise şu şekilde: -noforcemaccel -noforcemparms -threads 8 -freq 144 -novid -tickrate 128 -d3d9ex +mat_queue_mode 2 -processheap -high +snd_use_hrtf 0 +exec autoexec

Launch Options'lara üstteki yazılanları eklemek için;
Steam Kütüphane'sinden CS:GO'ya sağ tıklayıp özellikler dedikten sonra gelen sayfada "Başlatma Seçeneklerini Ayarla" düğmesine tıklayıp bunları ekliyoruz.
Nvidia Ayarlarım
Sıra geldi ekran kartı NVIDIA ayarlarıma:

[/previewimg][/previewimg]

Bu üstte gördüğünüz Masaüstü Boyutunu ve Konumunu Ayarlar bölümündeki çözünürlük oyunda hangi çözünürlükte oynuyorsanız onu ayarlamalısınız. Ben 1280x960 oynadığım için bu şekilde seçtim. Black Bar oynadığım için de En Boy Oranı seçili bende. Misal streched (yani tam ekran geniş) oynayanlar tam ekranı seçmeli.
Görüntü Ayarlarını Ayarlama
Bir diğer tavsiye de oyuna gireceğiniz zaman, oyundaki çözünürlüğünüz ne ise, masaüstüne sağ tıklayıp "Görüntü Ayarları" bölümünden oyundaki çözünürlüğünüzle aynı çözünürlüğü ayarlayıp:


Görüntü bağdaştırıcı ayarlarından "Monitör" sekmesinden masaüstü Hertz ayarınızı 60 yapmak olacaktır. Yani masaüstünüz oyun ile aynı çözünürlükte olacak, Hz de 60 olacak. Fakat launch ayarlarına 144hz ayarladığımız için oyunumuz 144hz de çalışmış olacak. Masaüstü de pc'mizi oyun açıkken yormamış olacak.
Windows 10 Ayarları
Windows 10'da çok fazla FPS'i etkileyen etken var, mesela Windows Logosuna sağ tıka Ayarlardan Sistem menüsü içinde bu iki yeri bu şekilde ayarlamanız faydanıza olacaktır:


Yine Ayarlar'dan Oyun sekmesinde şu şekilde:


Yine Ayarlar'dan "Arka Plan Uygulamaları" diye arama yapıp aşağıdaki gibi bunu kapatmanız faydanıza olacaktır.


Kullanmadığınız uygulama, oyun ne varsa bilgisayarınızdan kaldırmanız faydanıza olacaktır yine. Bu bölümde NVidia Kurulumunuz için tavsiyem: Nvidia Grafik Sürücüsü ve PhsyX Sistem Yazılımı olarak 2'sinin kurulu kalmasıdır, diğer Nvidia kurulumlarını silmenizi tavsiye ederim.

Gördüğünüz gibi bende 2si kurulu ve 391.01 sürümünü kullanmaktayım Nvidia'nın da. Güncel sürüm kullanmıyorum, stabil bir sürüm olan 391.01 tavsiyemdir. Link için tıkla[www.nvidia.com]:


Windows Update'leri de kapatmanız faydanıza olacaktır diye düşünüyorum ve şunu da eklemek istiyorum. Güncel Windows sürümü 1803 bildiğiniz gibi fakat tam bir felaketi getirdi 1803. 1709 veya 1703 kullanmanız daha faydalı olacaktır oyunlarda. Update ayarlarına girip "Gelişmiş Seçenekler"den "Güncelleştirmeleri Duraklat" ın altındaki düğmeyi açık konumuna getirmeniz update'leri kapatacaktır.

CFG
Son olarak da ben Coldzera cfg'sini kullanıyorum: bunları da sizlerle paylaşayım. Bunları Bilgisayardaki şu dizine eklemelisiniz:

"C:\Program Files (x86)\Steam\userdata\bu bölüm kullanıcıdan kullanıcıya değişir\730\local\cfg"

expeditious CFG için tıkla[dosya.co]: Bunları dizine ekliyoruz, oyuna ilk girdiğinizce sırasıyla:

exec config.cfg, exec coldzera.cfg, exec autoexec.cfg şeklinde yazarsanız kullanıma açılacaktır. Autoexec kısmı tamamen sizlerin bind vs ayarlarıdır kişiselleştirilmiş ayarlarınızı içini açarak düzenlemenizi öneririm.
Steam Ayarları
Steam Ayarlarından "oyun içi steam arayüzü"nü kapatmanız da oyun performansınıza katkı sağlayacaktır.


Aynı zamanda oyun oynarken gelecek bildiriler de performansı kötü etkilemekte, arkadaşlar sekmesindeki ayarlar simgesinden bildirimlerden ben bu şekilde kullanmaktayım.

Discord'umuzu Ayarlıyoruz
Windows ve BIOS'a geçmeden önce artık çoğu kullanıcı Discord kullanıyor bunun da oyuna etkisi bulunmakta. Onun için de discord'u açıp "Ayarlar"dan "Görünüm" sekmesinde "Donanım İvmesi"ni kapatmalısınız. Ekran görüntüsü şu şekilde:

MSI Afterburner Ayarı
Kasamın kablolaması inventus[inventus.com.tr]'tan alındığı için gerçekten mükemmel bu yüzden de çok iyi bir hava sirkülasyonu var. Aynı zamanda çok sayıda fan da mevcut bu yüzden gerçekten işlemcim olsun ekran kartım olsun ısınmıyor. Buna güvenerek MSI Afterburner[www.msi.com] programından ufak da olsa bi ekran kartımı OverClock'ladım sizlere bunu da göstermek istiyorum.


Gördüğünüz gibi PowerLimit'i %110'a çektim. Core Clock değerim +125, Memory Clock değerim +300 olarak ayarladım. Bunları deneme-yanılma yöntemiyle yaptım, eğer bunları yaptığınızda oyunda yırtılma oluyor veya hata alırsanız azaltmanız gerekmekte. Dilerseniz ayarları yaptıktan sonra stres test yapabilirsiniz kombustor ile.
İşlemci Çekirdekleri Unparked
CPU ile ilgili bir diğer ayar da, park olayı. Misal 8 çekirdek (sanal ve gerçek olmak üzere) olan işlemcim, bazı çekirdekleri park halinde yani çalışmıyor olabiliyor. Bunları "unparked" etmek gerekiyor. Bunun için de "Bitsum Park Control Pro[www.turkhackteam.org]" adlı programı kullanıyorum. Onun ayarları da şu şekilde:


Resimde görüldüğü gibi ayarları yapıp bunu her zaman MSI Afterburner ile açık tutuyorum.
ESEA Client Ayarı
CS:GO Rehberi demişken, CS:GO oyuncuları normal mm maçları hariç Faceit ve ESEA gibi platformlardan da maç yapmakta. Faceit için olmasa da ESEA için sizlere bir ayardan daha söz etmek istiyorum. Ben ESEA maçı atarken PC'min kastığından çok şikayet ediyor, Faceit de çok rahat sprey atarken ESEA'da atamadığımı söylüyordum. Bunun çözümü ile ilgili tavsiyem: ESEA Client'i açıyoruz, ve görev yöneticisinden "ayrıntılar" sekmesi üzerinden ESEA'nın 3 çalışan programına sağ tıklayıp "benzeşmeyi ayarla"yı seçiyoruz ve yalnızca 1 işlemciyi tickleyip tamam diyoruz. (3 çalışan eseaclient.exe için de aynı işlemciyi seçiyorum ben)

BIOS Ayarları
Şimdi buraya kadar herşey herkesin yapacağı ve problem teşkil etmeyeceği şekilde arkadaşlar. Fakat oyun için bazı BIOS ayarları da mevcut. Bu da şundan dolayı: kendi yaşadığım bazı problemlerden ötürü bu ayarları yapma gereği hissettim ve de işe yaradığını gördüm. Önce yaşadığım problemi anlatmak istiyorum: Sanırım GTX970 kullanmamdan ötürü fps drop problemim var. Şöyle ki, ilk defa duyduğum bazı sesler, adamı aniden görme, bomba patlama vs. seslerini gördüğüm anda anlık takılma yaşatıyor oyun bana. Bu da geç ateş etme veya spray atarken yaşadığım drop yüzünden sprayim çok dağılıyor ve vuramıyordum. Yaşadığım sıkıntı ekran kartımdan kaynaklı da olsa, işlemcide yaptığım değişiklikler bu yaşadığım problemi %100 olmasa da büyük ölçüde düzeltti. Artık işlemci ve ekran kartı arasındaki ilişkiden ötürü mü desem ne desem işte anlatamadığım sebeplerden oluyordu. Çok çok işe yarayan bios ayarlarımdan söz etmek istiyorum:

MSI Marka anakart kullanıyorum, "Overclock" menüsünden "CPU Features" bölümünden:

Intel C-States
C1E Support
EIST
Intel Turbo Boost

Bunları "disable" olarak değiştirmelisiniz. Intel Turbo Boost bildiğiniz gibi kendi işlemcim i7 6700'den örnek verirsem 3.4ghz olan işlemcim gerektiğinde 4ghz olarak çalıştırarak performans artışı sağlamaya yarıyor. Fakat bu ayar ne hikmetse CS:GO'ya yaramıyor. Bunu da şu sebepten olduğunu düşünmekteyim. Oyun oynarken çok fazla çatışma yok, işlemciye yük olmadığından 3.4ghz çalışan işlemcim önüne bir anda bir şey çıktığında daha yüksek işlem gücü istiyor ve anlık 4ghz boostlanıyor, işte tam o esnada yaşanan bi gecikmeden ötürü sanırım anlık drop yaşatıyor. Biz ise bu Turbo Boost'u kapatarak işlemciyi sadece 3.4ghz'de çalıştırıyoruz ve oyun ne hikmetse daha stabil çalışıyor.

Diğer 3 ayar ise OverClock yapanlar bilir, işlemci boştayken düşük çalışma frekansında çalışan işlemciyi, her zaman yüksek frekans çalışsın diye ayarlıyor sanırım. Ama ben kapatmama rağmen baktığımda işlemcim sürekli yük altında değil bu yönden yormadığı kanaatindeyim.

Aslında Turbo Boost açıkken; Hyper Threading diye bi özellik var, BIOS'tan onu kapatınca dropların tamamen ortadan kalktığını gördüm. Oyun gerçekten akıcı ve stabil gibi oldu fakat FPS değerlerim 80-150 arasında gezmeye başladı. E haliyle 144hz monitörüm olduğu için 144'ün altını görmemesi gerektiği için öyle kullanamadım ve bu yüzden Turbo Boost kapalı, Hyper Threading açık oynuyorum.

Bios'tan ayarlarımı şu şekilde gösterebilirim:


Kendi deneme yanılma yöntemlerimle "Intel C-States, C1E Support, EIST" ayarlarının bir şey değiştirmediğini yalnızca Intel Turbo Boost'u kapadığımda da yeterli olduğunu gördüğüm için resimlerde tekrar default ayara getirdiğimi gözlemlemişsinizdir.
MSI_Util_v2
Bir de böyle bir programdan söz etmek istiyorum. Buradan indirebilirsiniz: tıkla[dosya.co].

Bu programı yönetici olarak çalıştırıp; ekran kartınızın olduğu sekmedeki kutucuğu işaretliyoruz. Resimde görüldüğü gibi, sonra apply diyip kapatıyoruz. PC resliyoruz.


Originalmente postado por author:
Çok önemli uyarı!
Bazen bunu seçtiğinizde ve bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda ekran gelmiyor olabilir. Bunun için: öncelikle bilgisayarınızın ekran kartına takılı olan monitör kablonuzu çıkartıp, anakarttaki girişe takmanızı ve böylelikle ekranın gelmesini sağlayabilirsiniz. Daha sonra ayarı MSI_util_v2 üzerinden eski haline getirip (yani ticki kaldırıp) tekrar PC resleyip, kabloyu da tekrar ekran kartına takabilirsiniz kasa arkasından
HPET Kapatma
Son olarak da HPET (Yüksek Duyarlıklı Olay Süre Ölçeri) ayarını kapatmaya geldi. (BİOS'tan kapattık). Önce "Aygıt Yöneticisi"nden "Sistem Aygıtları" kısmından "Yüksek Duyarlıklı Olay Süre Ölçeri" üzerine sağ tıklayıp "Devre Dışı Bırak" seçeneğine tıklıyoruz. Resmi şu şekilde:


Daha sonra Windows tuşuna basıp "cmd" yazıyoruz, gelen "Komut İstemi"ne sağ tıklatıp "Yönetici Olarak Çalıştır" dedikten sonra "bcdedit /deletevalue useplatformclock" yazıyoruz.
Ses sürücüleri
Yine aygıt yöneticisi üzerinden kullanımda olan ses sürücüsü hariç ne kadar ses sürücüsü var ise onları da "devre dışı bırak" diyerek kapatıyoruz.


Bakın üstteki gibi sadece kullanımda olan "Realtek High Definition Audio" çalışıyor diğerleri "Devre Dışı" bende.

Hatta aygıt yöneticisinde ben ses sürücülerini direkt kaldırdım. Anakart üzerinden kullanıyorum herhangi harici bir ses sürücüsü kullanmadığım için yalnızca altta bulunanları tutup diğerlerini sildim. Sizler Ses Kartı kullanıyorsanız harici onu silmeyin ama bunlar kalmalı kesinlikle. Resmi şu şekilde:

Final
Dediğim gibi, tüm bu ayarları yapınca ben çok büyük bir fark hissettim ve oyunumu daha rahat oynayabiliyorum. FPS'lerimde düzelme, oyun içi takılmalarımda ise büyük oranda eksilme gördüm. Bu sebeple sizlere büyük bir CS:GO Rehber hazırladım. Umarım faydalı olmuşumdur, droplardan kurtulmuş, fps'lerde artış gören arkadaşlar yorumlarda yazarlarsa, faydalı olduğum için mutlu olurum.

Bağış yaparak destek olmak isterseniz:

https://www.bynogame.com/destekle/expeditious

https://steamcommunity.com/tradeoffer/new/?partner=76353316&token=Bk-L1nT2
13 comentários
mom says i'm special ! 26 dez. 2024 às 13:27 
CFG tips form cheater AHAHAHAHAHAHAHAHA ? turk are really s h * t
dugerlatif 7 abr. 2021 às 14:30 
Arda şunu dene Bütün ayarları low a almanızı çözünürlüğü 4:3 genis ekran 1024x768de oynamanızı tavsiye ederim.Ek olarak başlangıç seçeneklerine +cl_forcepreload 1 -nod3d9ex -nojoy +mat_queue_mode 2 -threads 8 komutunu eklemenizi öneririm.
Psyko 26 dez. 2020 às 13:47 
eline sağlık kardeş.
Hidrobr 18 nov. 2020 às 6:54 
Güzel olmuş kardeşim sende benim son rehberime mesaj atıp like atarsan sevinirim :)
THEBATUROGLU 27 out. 2020 às 12:20 
+rep yazana +rep yazarım mmm
☜☪☞KEKO PEEK 60 HZ☜☪ 13 abr. 2020 às 13:19 
eline sağlık +REP
ölüm orucu 4 ago. 2019 às 5:03 
Oyunda 300 400 fps alıyorum belki gecikme sorunum geçer diye geldim(pingden değil). Oyunda çok ani bi şekilde 0 fps olup 15 saniye falan bekletiyor dakikada bir oluyor fps sabitledim yine de çözülmedi. Ne yapabilirim?
doom. 24 mai. 2019 às 13:23 
eline sağlık ama ben hala 113 ten 20 ye kadar droplar almaya devam ediyorum
Harun2057 11 mai. 2019 às 12:55 
Eline koluna sağlık mükemmel bir rehber olmuş.
breakddown 7 mai. 2019 às 7:09 
Eline sağlık sayende fps'im eski halini aldı. +REP :)