Anna's Quest

Anna's Quest

Not enough ratings
Návod + achievementy CZ
By Vestris Valeska
Návod na hru Anna's Quest s achievementy.
   
Award
Favorite
Favorited
Unfavorite
I: A Little Experiment
Po hlavním intru se objevíte v pokoji s kamerou. Klikem na kameru promluvte s věznitelkou - udělejte co po Vás chce. Sedněte si do křesla a pak seberte lžíci z polévky a použijte na ni telekinezi. Ohnutou lžíci ukažte čarodějnici na kameru a promluvte s medvídkem. Pomocí mezerníku pak prozkoumejte všechny aktivní místa a to pravým (prozkoumat) i levým (sebrat) myšítkem. Ze stolu seberte nůžky, barvu a voskovku, ze země míč.

Převrhněte misku ze stolu pomocí telekineze a splníte achievement Fussy eater

Použijte voskovky a barvu a pomalujte panenku. Tím splníte achievement Makeover

Ustřihněte jednorožci roh nůžkami. Pomocí rohu jednorožce otevřete ovládací panel stroje a zmáčkněte červené tlačítko. Vypadnutou část "helmy" seberte pomocí balónu rozstřihnutého nůžkami. Anna si vytvořenou helmu nasadí na hlavu a následuje rozhovor mezi čarodějnicí a Annou. Zničte kameru pomocí telekineze a projděte dveřmi, které si také otevřete telekinezí. Utíkejte rovnou dolů k hlavním dveřím, které musíte zablokovat telekinezí, aby nemohla čarodějnice dovnitř.

Opuštěním "kuchyňky" získáte Escape artist (nelze minout)
II: The Great Escape

Zpátky v pokoji
Promluvte s Benem, seberte polštář z postele.

Pod polštářem se ukrývá bonbón (1 z 12), potřebný pro splnění achievementu Posterboy!

V kuchyňce se všimněte myši, která drží klíč, také vezměte klobouk. V přízemí prozkoumejte obraz a zjistíte, že za obrazem něco je, ale musíte mít klíč. Pod kobercem v odtoku najdete plíseň.
Plíseň obarvěte žlutou barvičku a oblafněte myš v poschodí tím, že budete hnus vydávat za sýr. Klíč, který jste získali použijte na zámek obrazu. V šuplíčcích pod obrazem vezměte těžítko, lanko a klíč ve tvaru srdce. Klíčem ve tvaru srdce otevřete truhličku v pokoji nahoře. Získáte minirekordér. Jednorožci uberte trochu výplně z hlavy a vyplňte s ní polštář. Nůžkami ustřihněte záclonu a obalte pelíšek. Pelíšek věnujte ospalé kočce. Teď jí seberte diamant z obojku. Pro zprovoznění mikrofonu v rekordéru musíte použít telekinezi na reproduktor v pokoji nad dveřmi a zkombinovat reproduktor s minirekordérem z inventáře.

Prozkoumejte minirekordér potom, co byl opraven, Anna si do něj zazpívá a vy získáte achievement Singstar!

Běžte na chodbu v přízemí a nahrajte si hlas Winfrídy přes dveře. Pomocí nahrávky hlasu a diamantu otevřete sejf. Získáte knihu kouzel, obrázek rodiny, amulet a plán domu. Na dně sejfu najde Anna knoflík, kterým otevře sklep domu.


Sklepení:
Popovídejte si s kouzelným zrcadlem a prozkoumejte všechny předměty v okolí. Ze stolku vpravo seberte korkovou zátku. Na stolku vedle svíčky najdete zlatý prstýnek. Po přečtení knih v knihovně získá Anna knihu "Party tricks book".

Pokud Anna přečte všechny knihy v knihovně, achievement Book Worm

Vpravo ve skleničce s rukou můžete vzít bonbon (2 z 12) pro splnění achievementu Posterboy!

Po přečtení pergamenu ve sklepení, se může Anna zeptat čarodějnice kdo je Hans, tak získáte achievement Little Genius


Hledání ingrediencí pro ochranné kouzlo
Nabitý amulet, vraní pírko, vlasy a požehnání mrtvých. Běžte zpět do "svého" pokoje a přečtěte si znovu mapu domu. Zjistíte, že někde nad pokojíčkem by měl být vstup na půdu. Na mokré místo ve stopu použijte telekinezi a vyšplhejte se nahoru pomocí improvizovaného provazu. Pomocí knihy párty triků se naučte z kouzelnického klobouku vytahovat svázané kapesníčky. Tím získáte barevný provaz z kapesníků, který zkombinujete s těžítkem. Seberte čočku z kamery, která se zasekla v křesle a vlezte na půdu.
Na půdě seberte zrcátko, jakmile se dráček zastaví, můžete ho vzít sebou. Pomocí telekineze prorazte díru do střechy. Vylezte komínem a nastražte vráně zrcátko tak, aby se do něj dívala a nabijte amulet pomocí čočky z kamery a měsíce.

Na konci střechy můžete sebrat bonbon (3 z 12) pro splnění achievementu Posterboy!

Prolezte dírou a vytrhněte vráně pírko z ocasu.
Běžte do kuchyňky a prozkoumejte pravým myšítkem jak dřez tak i odtok. Zjistíte že trocha vlasů zůstala v odtoku. Běžte tedy o patro níž a odejměte část trubky z potrubí a uctěpe ji korkovou zátkou. Teď pusťte o patro výš vodu a pak z umyvadla vyberte vlasy. No fuj.
K dokončení ochranné formule Vám chybí jen požehnání od mrtvých. Promluvte s Joringelem a ukažte mu prstýnek (prstýnek mu můžete ukázat pokud jste s ním už alespoň jednou mluvili). Bohužel Joringel zdrhne dřív, než stihne Anně pomoci.
Prozkoumejte tedy odtok pod sklepením, který otevřete pomocí telekineze. Pokuste se rozevřít ruku kostlivce po jednotlivých prstech. Palec, ukazováček, pak malíček. Kapesníček jste sice uvolnili, ale pořád se zdá být moc daleko, proto spojte lanko se lžící a přibližte si ho. Kapesníček uložte na postel, na které se zkuste vyspat. Tím přivoláte ducha, kterému kapesníček patřil (bude fungovat jen pokud Anna přečetla knihu "Communicate with other side").

Ve chvíli, kdy Anna sní o dědečkovi, můžete z kelímku s pastelkami sebrat bonbon (4 z 12), pro splnění achievementu Posterboy! (pokud bonbon nesebere teď, je možnost ho naposled získat na konci 3. kapitoly, při vzpomínání na dědečka.)

Po probuzení promluvte s duchem Jorinde. Pak běžte ke kotli s lektvarem.

Jorinde se shledá s Joringelem a tak získáte požehnání mrtvých a achievement My lost nightingale (nelze minout)

Do kotle hoďte ingredience: vlasy, pírko a zapalte pod kotlem pomocí dráčka, kterému dáte sníst voskovku (chudák dráček). Vložte do kotle zářící amulet. Ochrana hotova, teď běžte do pokojíčku za Benem a utečte spolu. Čarodějnice se pokusí vám útěk překazit, ale stačí na ni použít telekinezi.

Útěkem z domu čarodějnice otevřete achievement Trough the woods (nelze minout)
III: The Trials of Wunderhorn
Městečko Wünderhorn:
Pomocí telekineze pohněte s větvemi a odlomte tu, která Vám zavazí.
Ve městě prozkoumejte okolí a promluvte s muzikanty u kašny. Zjistíte, že je loupežníci vyhnali z domova. V senu vedle vetešnictví najdete jehlu.

Prozkoumejte kupku sena ještě jednou a uvidíte padat Rufuse ze hry Deponia.
Získáváte achievement Far away from home

Běžte rovnou do hospody, kde vyzpovídáte místní. Hospodský nasměruje Annu do uličky vedle kostela, kde potká čarodějku, se kterou vymění Winfridinu kouzelnickou knihu za dobrou radu. Anna se ocitá v obchodě s čarodějnickými potřebami. Místní kouzelnice slibuje pomoc, pokud Anna získá speciální předměty. Orb s velkou mocí, který střeží vodní jeziňky. Začarovaná růže z ledové hory a nakonec Winfrídinu knihu kouzel .... a sakra....

Seberte ORB vodním jeziňkám:
V hospodě vždy dobře poradí. Tam zjistíte, že jezero je v lese, ale do toho se nedostanete jinak, než s průvodcem Gilem, který nasává u baru. Gil do lesa nepůjde, dokud pivo teče proudem. Proto vyměňte telekinezí hadičky nad barmanem a venku u studny vypusťte vodu.
V lese narazíte na kováře, sedícího na pařezu, promluvte s ním o příšeře terorizující okolí a z kamene za ním pomocí nůžek ustřihněte plazící se stonek rostliny. Běžte cestou s označením lebky. V domě bydlí TI lupiči, kteří vystěhovali muzikanty. Lupiči se bojí duchů, což se později může Anně hodit. Na cestě vpravo k jezeru potkáte ducha Hanse, který Vám poradí, že jeziňky mají rády hru na strunový nástroj. Vraťte se do města, do vetešnictví.

Vetešnictví je plné propriet z dalších her od Deadly Entertainment, pokud je všechny prozkoumáte, získáte Cameodalic

Zazvoňte 6x na zvonek u prodavače pro získání Ring-a-ding-ding

Sebráním bonbonu (5 z 12) z vláčku získáte achievement Posterboy!

Vyměňte s obchodníkem diamant za svítilnu. Svítilna potřebuje opravit, proto se zeptejte v kovárně. Dcera kováře (pouze pokud jste s kovářem už mluvili) má moc práce a pomůže Anně až se vrátí její otec domů.

Ze střechy kovárny seberte bonbon (6 z 12) pro splnění achievementu Posterboy!

Promluvte s Raynardem, který má být dle popisu, onou hrozivou příšerou, která terorizuje městečko. Reynard pomůže Anně vyvést kováře z lesa a tak může Ashley opravit svítilnu.

Přivedením kováře do kovárny získáte achievement Back to the Anvil (nelze minout)

Pro další postup je třeba zahrát jeziňkám na housle, proto získejte zpět dům muzikantů.
Spojte jehlu a stonek rostliny a sešijte s ní prostěradlo. Nůžkami vystřihněte oči a do masky vložte svítilnu. Strašidlo umístěte před dům lupičů a nechte jej levitovat pomocí telekineze. Lupiči jsou vyhnáni, běžte se svým počinem pochlubit muzikantům.

Jakmile za Vámi muzikanti zabouchnou dveře, získáváte Roostwig has entered the building (nelze minout)

Pro získání achievementu Kill it! KILL IT! zafidlejte jeziňkám na Roostwigovi housle.

Jeziňky vaše fidlání rozlobilo, zkuste jim zahrát kouzelnými houslemi z vetešnictví. Ve vetešnictví použijte telekinezi na opičku vpravo nahoře a rychle vyměňte Roostwigovi housle za kouzelné housle. Zahrajte kouzelnymi houslemi jeziňkám a získáte jantarový orb.

Za hru na kouzelné housle získáváte achievement So soothing (nelze minout)

Začarovaná RŮŽE z Ledové hory:
V kostele prozkoumejte obrazy a obzvlášť se vyptejte na "ten obraz s mužem" a na "draky". Theoder řekne, že někde na oknech jsou prý vodítka. Pravým i levým myšítkem proklepněte okna a odejděte do uličky za kostelem. Pomocí telekineze sundejte ze šňůry prostěradlo. Pak ohněte pouliční lampu. Sežeňte světlo - běžte do hospody a dejte dráčka na rozpálené uhlí. Dráček Vám lampu zapálí. Symboly na okně se prosvítí na klávesy varhan, ale na to, aby jste na ně dokázali hrát musíte znát "noty". Hádanku rozluštíte jedině pokud jste přečetli znaky na pařezu, na kterém seděl kovář. Zahrajte na varhany (bude fungovat jen jestli Anna opravdu viděla noty na pařezu)




Zahráním správné písně na varhany získáte achievement Mystery solved (nelze minout)

Na vrchu kostela rozhoupejte zvon a dračici uklidněte tak, že jí Anna předá dračí mládě. V ledové hoře bydlí paranoidní Rinkrank, se kterým musíte promluvit.

Otevřete okno a mluvte s Rinkrankem, když je Anna schovaná za kamenem. Získáte achievment Guilty conscience

Když normální domluva s Rinkrankem nepomáhá, musí Anna přistoupit na krajní řešení. Běžte za kámen a otevřete okno pomocí telekineze. Jakmile vystrčí Rinkrank hlavu, znovu použijte telekinezi na okno a skřípněte mu vousy! Rinkrank Anně hodí růži a už ji nechce nikdy vidět.

Získáváte další achievement s názvem NOW GO AWAY! (nelze minout)

III: The Trials of Wunderhorn *

Winfridina kouzelnická KNIHA:
V hospodě promluvte nejprve s hostinským a pak s Gottfriedem. Zjistíte, že jeho syna unesla ježibaba (pokud Gottfrieda nepotkáte, běžte k mlýnu a zaklepejte na dveře). Běžte znovu k mlýnu a zaklepejte. Jakmile se Anna ocitne ve sklepení, promluvte s Hanselem a začněte šmejdit.

Telekinezí rozbijte mechanismus na stropu a pak si přitáhněte kladivo. Kladivem udeřte do trámu až spadnou klíče z věšáku. Znovu použijte telekinezi na mechanismus, klíče propadnou do sklepení a Anna i Hansel budou volní. Pro útěk otevřete telekinezí dvířka nalevo.
Anna musí nastražit past, aby získala knihu. Provázek z inventáře uvažte k mechanismu. Vejděte do domu hlavními dveřmi, sedněte na židli. Nakonec zatáhněte za provázek.

Pokud se Anna pokusí 2x sebrat knihu před tím, než zlomí ochranu, získáte achievement Pain in the hands

Promluvte s ježibabou a použitím správných vět za sebou, ji donutíte skoro prozradit celé zaklínadlo. Zbytek se dozvíte v Kouzelnickém obchodě ve městě.

♦ I'm on your side ...
♦ You're right... no one...
♦ I've dabbled in protection ....
♦ Do you remember...

Po získání knihy kouzel se otevře achievement Kekekeke... (nelze minout)

Při snění o dědečkovi má Anna poslední možnost sebrat bonbon (4 z 12) z kelímku s pastelkami pro achievement Posterboy!

Dokončením třetí kapitoly získáte achievement Sorry Grandpa (nelze minout)
IV: A Damsel's Wager with the Devil
Útěk z cely
Promluvte se strážným a pak s Reynardem. Z matrace seberte pružinu a upravte jí telekinezí, získáte lockpick, se kterým si odemčete. Po cestě seberte rozbitý mixér, chilli a meloun. Promluvte se strážným a přesuňte se doleva. Poproste úředníka o propuštění, pak prozkoumejte okolí a přesuňte se zpět a chodbou doprava k popravišti. Promluvte si s Wilfredem. Vlevo seberte kapesník, plechovku.

Ve slupce od banánu můžete sebrat bonbon (7 z 12) a budete zase blíž ke splnění achievementu Posterboy!

Běžte do prostředního průchodu k zámeckým branám. Promluvte s Trolem. Ten Vás nepustí dál, dokud mu nedonesete něco na pití co je šťavnaté, husté a sladké.

Nápoj pro trola:
Jděte nalevo od popraviště ke klecím s medvídky. Malý medvídek drží láhev medu, která by se Anně hodila do nápoje pro velkého Trola. Musíte vyrovnat medvídky tak, aby malý méďa natáhl ruce k oběma rodičům a Anna mohla vzít med.

ŘEŠENÍ: - malý méďa 2x ↓, medvědice 1x ↓, taťka medvěd 1x ↓

Potom co Anna vezme med, získáte achievement Honey, honey, honey... (nelze minout)

Běžte zpět do místnosti s nemocným trolem, a dejte mu kapesník. Nečekaně Vám ho vrátí, což je nechutné a bude hůř. Získali jste posmrkaný kapesník. Zeptejte se ho co to dělá a Anna tak zjistí na co je brousek. Do plechovky napusťte vodu. Vraťte se na popraviště a pokuste se popravit meloun gilotinou. Bohužel to nepůjde dříve, než se gilotina naostří.

Jděte do skladiště napravo od popraviště a promluvte s malým trolem. V místnosti můžte sebrat brousek na nože a louč, ale musíte se nejdříve zbavit malého trola. Dejte koze chilli a ta ho odkopne a tadáá - trolík je pryč. Seberte brousek a běžte nabrousit gilotinu.

V toaletním papíru na polici máte bonbon (8 z 12) pro plnění achievementu Posterboy!

Použijte meloun na gilotinu a získáte půl melounu.

Bahahahaha... dejte koze meloun a kapesník (ke splnění mi stačil meloun a chilli, ale to jsem ještě neměla kapesník ani med).

Smíchejte mixér, med a použitý kapesník (fuj hnus bleeé). Položte mixér pod mučící nástroj a vložte půlmeloun do mučidel. Získáte kompletní nápoj pro trola dle jeho přání. Teď ale musíte přidat ještě uspávací květinu o které mluvil zahradník Wilfred.

Pokud jste použili i gilotinu i mučící nástroj, získali jste Mischief maker (někdy je potřeba použít vícekrát)


Záchrana Wilfreda:
Aby mohla Anna uspat trola, potřebuje aby jí Wilfred ukázal uspávací květinu. Musíte tedy k popravišti a tam použít sílu na katovu sekyru. Kat přijde o sekeru, ale vymyslí nový způsob jak Wilfreda popravit. Promluvte s katem o inspekci a pak s úředníkem u vchodu.
Právě se Anna stala úředníkem vykonávajícím inspekci popravčí místnosti. Běžte zpět do popravčí místnosti a použijte louč na zapálené louče v okolí - Anna získá zapálenou louč. Promluvte znovu s katem a ten Vás pošle pod propadlo. Hořící louč z inventáře vložte do úchytů ve zdi a promluvte s vězněm. Dejte vězni plechovku s vodou. Znovu promluvte s katem, že je vše prohlédnuto a poprava může začít.

V této chvíli jste získali achievement Game Over! (nelze minout)

Poslední ingredience:
Vše proběhlo podle plánu, takže Wilfreda požádejte o nákres uspávací květiny a pak lišáka Reynarda ve vaší cele, aby ji přinesl. Jakmile květinu získáte, vložíte ji do mixéru a navštivte velkého trola - získáváte kompletní nápoj pro trolla.

Potom co troll vypije nápoj, získáte A very special drink (nelze minout)

Setkání s Ďáblem:
Vyslechněte hádanku od Ďábla ve znění: You have to solve two riddles; "If 'better the devil you know,' they say, then tell me, Anna... what do you know of the Devil?" and "If I were to make a meal of my finest, then what would my meal be?

Vyberte schránku. Anna najde dopis s výpovědí pro vězně, který hlídal Anninu celu. Pak běžte do popravčí cely a ukažte Wilfredovi mu výpověď. Wilfred má pero a pomůže výpověď přepsat. Vězni práce zůstane a Anna se zbaví nemocného hlídače v celách, stačí dopis předat úředníkovi u vchodu.
Běžte k celám a projděte dveřmi, kde před chvílí stál nemocný troll. Popovídejte si s kouzelníkem a vezměte maso. Znovu zaklepejte Ďáblu na bránu a řekněte mu: There's one thing I've learnt about you .... Anna sama předá Ďáblu maso, které našla v cele kouzelníka a potom co za ní Ďábel zabouchne dveře, musí se Anna (podle rady kouzelníka) podívat klíčovou dírkou přes dveře (klik na dveře pravým myšítkem).

Pokud Anna postupovala správně, získáte achievement Show me your true self (nelze minout).

Pro odpověď na druhou hádanku musíte o hádance promluvit se spícím Trolem, Wilfredem a získat dokument z přihrádky "RIDDLES" nad úředníkem. Pak teprve může Anna znovu zaklepat na dveře a dát Ďáblu odpověď na druhou hádanku.
This meal riddle:
- odpověď od Trolla "A dead dogfish..."
- nápověda z úředníkovi kartotéky "The rib of a whale..."
- a nakonec Wilfredova odpověď "An old horse's hoof..."

Propouštěcí papíry:
Vraťte se k úředníkovi a použijte telekinezi na nádobku s inkoustem. Úředník hodí potřísněný propouštěcí list po medvědech v klecích. Musíte medvědí klece naštelovat tak, aby úředník trefil všechny tři klece a nakonec chytil propouštěcí papíry nejmenší míša. Vydejte se ke klecím s medvědy. A vyrovnejte klece tak, aby mamča byla úplně nahoře, malý míša úplně dole a taťka medvěd uprostřed:
ŘEŠENÍ: reset button, malý méďa 2x ↓, medvědice 2x ↓, medvědice 2x ↑, taťka medvěd1x ↑

Vraťte se k úředníkovi a znovu mu pošpiňte papír inkoustem. Pokud papírovou kuličkou trefí všechny tři klece, vydejte se k medvědům a vyměňte s malým míšou med za propouštěcí papír, které ukážete Ďáblovi.

Dokončením čtvrté kapitoly získáváte achievement Close the deal (nelze minout)
V: The Judgement of Queen Voigt
Návštěva hradu
Použijte telekinezi na ohnutý vrch plotu a seberte hrot. Projděte kolem stráže doleva, použijte hrot na balíky sena.

Strhnutím několika plakátů nalevo od hradní stráže získáte achievement No posters allowed

Jakmile nahlédnete do královské zahrady, uvidíte krále počítat jablka. Nejprve zkuste jablko, sebrat rukou, pak telekinezí.

Pokud se pokusíte sebrat jablko ze stromu dříve rukou než telekinezí, získáte Clever reference #451 (ref. na hru Edna & Harvey)

Vraťte se ke strážím a použijte sílu na strážcovo kopí a projděte k hradu, kde Annu zastaví sluha. Je jedno co mu řeknete, tak nebo tak si musíte sehnat hezké oblečení na svatební hostinu.


Šaty na královskou svatbu:
Nejprve běžte do sklepa a poznejte Cindy. Cindy je takový mix mezi popelkou a Johankou. Ztrácí skleněné střevíčky a tajně sní o práci v královské armádě. Nemůže se ale jít přihlásit, dokud nebude mít došity všechny šaty na svatbu. Ještě od Cindy zjistíte, že po vyslovení zaklínadla dostala střevíce a šaty od stromové víly. Z šitíčka si vemte klubko vlny.

V modrých šatech můžete sebrat bonbon (9 z 12) a budete zase blíž ke splnění achievementu Posterboy!

Vydejte se ke stromu v zahradě a vyslovte zaklínadlo. Od stromové víly získáte krásné šaty s broží, bohužel nejsou v Annině velikosti. Běžte zpět do hradu a vejděte do pokoje princezny.
Prošmátrejte ho tam, kde to jde. Najdete kupon pro zvýšení rychlosti šití o 100%. Ke kuponu musíte přiložit minci a poslat ji holubí poštou.

V boxu se štětci u zrcadla můžete sebrat bonbon (10 z 12) a budete zase blíž ke splnění achievementu Posterboy!

Následujte Annu do kuchyně, kde pomocí ostrého nože odříznete brož z velkých šatů a použijete ji jako minci, přiložením ke kuponu. Vše obvažte klubkem vlny a můžete posílat.

Pokud jste již prozkoumali všechny místnosti z chodby, potkáte v hale novou postavu - veselého šaška - Ernestine. Promluvte s ní a získáte nafukovací balónky. Pro splnění achievementu What a mess promluvte s Ernestine a pošlete ji do kuchyně, ve chvíli, když začne žonglovat s míčky, použijte na ně telekinezi. Ernestine míčky poztrácí a vezme si místo nich rajčata. Jakmile začne žonglovat s rajčaty znovu použijte sílu. To samé udělejte ve sklepě, v princeznině pokoji, holubníku a v hale.

What a mess - Nechte Ernestine zaneřádit rajčaty sklep, kuchyni, halu, holubník a princeznin pokoj. Lze splnit jen před tím, než vyřešíte hádanku s holubem!


Přesuňte se do holubníku a vyřešte puzzle. Holub, který v holubníku zůstal není na správném místě, proto ho tam musí Anna došťouchat (doslova). Vylekejte holuba balónky od Ernestine. Holub se vždy posune na opačnou stranu. Když dáte balónek napravo od holuba, poletí nalevo, .... ale nesmíte ho zahnat do kouta, jinak od znova (zazvonit na zvoneček vlevo), proto pracujte s otevíráním dvířek jednotlivých fochlíků.

NÁPOVĚDA:
- nejprve zažeňte holuba doprava, dolů, doleva, nahoru, doleva a konečně dolů

ŘEŠENÍ:
doprava, dolů, doleva, nahoru, doleva a konečně dolů









You've got mail! - Pokud vyřešíte hádanku s holubem, získáte achievement You've got mail! (nelze minout)

Nakonec dejte na poštovního holuba dopis a Anna získá kouzelný náprstek, běžte do sklepa a darujte náprstek Cindy. Cindy díky němu dokončí všechny šaty a jako dárek nechá Anně šaty na svatbu.


Boty na svatbu:
Pokud jste se rozhodli nesplnit achievement what a mess: Řekněte Ernestine, že by měla jít rozveselit žonglováním šéfkuchařku. Na balónky použijte telekinezi a jakmile vymění Ernestine míčky za rajčata, pošlete ji rozveselovat princeznu. V princeznině pokoji znovu použijte telekinezi. Princezna uteče a Anna může prozkoumat pokoj a sebrat skleněný střevíček. Druhý střevíček má protivný princ před hradbami. Musíte prince zahanbit, a získat od něj střevíček. Běžte tedy za ním a poproste ho o ukázku šermířského umění. Princ při určitých větách udělá určité pohyby. Musíte prince donutit useknout hlavu. Chudák labuť, ještě že byla robotická - seberte druhý skleněný střevíček.

NÁPOVĚDA: Pokaždé, když mu řeknete "Then they attack..." princ skloní svůj kord k zemi. Pokud řeknete "Oh, but he strikes..." vymění pravou nohu za levou. Když použijete větu "But you've won..." udělá krok zpět a švihne kortem prudce za sebe

ŘEŠENÍ: 2x Oh, but he strikes..., 1x Then they attack ... 1x But you've won ...

GG - Princ usekne hlavu své robotické labuti a vy získáváte achiement GG (nelze minout)


V: The Judgement of Queen Voigt *
Květiny na svatbu
Zůstaňte před dveřmi do hradu a použijte žebřík z holubníku na vysoké okno nalevo. Pokud se Vám to nedaří, pokuste se nejprve navštívit skladiště (dveře vedle princeznina pokoje). Anna se pokusí mluvit s Benem, ale čarodějčina sova na vás stále upozorňuje - musíte ji vyměnit.
Navštivte kuchařku a povězte jí o obrovské labuti, která je v zahradě i když víte, že už jednou byla kuchařka pokárána za uvaření královských labutí. Mezitím, co se mechanická labuť vaří, obejděte ji a vezměte jí slavíka z klece. Slavíčka nabarvěte načerno pomocí uhlí ve sklepě. Znovu vylezte po žebříku a vyměňte slavíčka za otravnou sovu. Dokud se sovy nezbavíte, nemůžete se k oknu přiblížit, vraťte se tedy ke kuchařce a dejte sovu do klece.
Čarodějka vyťukala kód, ale Anna ho neviděla. Musí nějak vymyslet, jak by se mohla dívat a nebýt přitom viděna. Seberte plátno u okna a vyřežte do něj dírky místo očí pomocí nože v kuchyni. Znovu se schovejte za plátno a vyčkejte.
Otevřete klec a použijte telekinezi na řetězy. Pravým myšítkem na tabuli se naučíte část zaklínadla a ze zrcadla vezměte kousek fotky a přiložte ji k fotce v inventáři - tak získáte druhou část zaklínadla.
Běžte za Reynardem a poproste ho o laskavost, protože nikdo není tak rychlý jako Reynard. Jakmile přiletí Red Dragon, nechte se odnést k ledové hoře. Rinkrank bude mít velkou radost :)
Uvnitř chalupy zkombinujte obě části zaklínadla a použijte ho na střepy. Spojte střepy pomocí telekineze, ale jeden chybí. Jeden, který je v šuplíku ve skladišti, který musíte taky uklidnit telekinezí. Spojte střepy a po rozhovoru poproste o modré květiny a vraťte se zpět do zámku.

Jakmile osvobodíte Jannike z ledového vězení získáte achievement Shattered (nelze minout)

Potom co dokončíte pátou kapitolu, získáte achievement Memories (nelze minout)


VI: Two Sisters in a faraway School
Pokud ještě nemáte splněn achievement Ooh, it's shiny!, doporučuji ještě před tím, než cokoli uděláte sejvnout si hru do nové pozice.

Tento achievement můžete splnit kdykoli během hry. Jedná se o náhodný achievement. Vždy když seberete jakýkoli item, který se vloží do inventáře, máte malou šanci, že se u itemu objeví zářivý okraj.
Pokud tedy achievement nemáte, sejvněte si hru a seberte křídu, rozfoukávač a uhlí - pokud se achievement nepodařil, načtěte hru a zkoušejte znovu.

Ooh, it's shiny! Náhodný achievement, záleží na štěstí, jestli ho získáte.


Ven ze třídy
Aby si Winfída dostala ze třídy, musí být vyzkoušena učitelkou - její matkou o smyslu osudu. Otevřete svou lavici a přečtěte si pojetí sudby a osudu z učebnice, přejděte ke zkoušce.

V tašce ve třídě můžete sebrat bonbon (11 z 12) a budete zase blíž ke splnění achievementu Posterboy!


Hledání Hanse a jeho skrýše
Promluvte se spolužáky na hřišti a zjistěte, že Hans má tajnou skrýš střeženou kódem. Winnie si je jistá, že kód bude někde poblíž. Vraťte se zpět do třídy a prohledejte ji. Ve Winfrídině a Hansově lavice najdete nápovědu.

NÁPOVĚDA:
levá, pravá, pravá, uprostřed, levá, pravá, levá

ŘEŠENÍ:
na lesní cestě se dotkněte kamenů v určitém pořadí.


Hans Vás požádá aby jste mu přinesli svíčku, knot na svíčku, bílou barvu, fialovou barvu a modrou barvu a knihu kouzel.

Na poličce v Hansově tajné skrýši vezměte poslední bonbon (12 z 12) a máte splněn achievement Posterboy!



Svíčky
Vraťte se na hřiště a zeptejte se Jannike, jak vyrobit svíčku. Budete potřebovat včelí vosk a knot. Běžtedo třídy a seberte vedle krbu rozfoukávač ohně. Zpátky v Hansově tajné laboratoři naberte do rozfoukávače suchý led a použijte ho na včelí úl (přes okýnko).

Zničením včelího úlu pomocí suchého ledu získáte achievement Beekeeper (Nelze minout)

Seberte včelí úl a dejte ho Hansovi, který si vezme včelí vosk a vrátí vám zbytek úlu. Potřebujete kousek provázku, který použijete jako knot. Vraťte se na hřiště a vyměňte s Wilhelmem "helmu" z včelího vosku za jojo. Předejte jojo Hansovi.


Bílá, modrá a fialová barva
Pro bílou barvu poslouží křída ze školní tabule. Jako fialová hruzny z Joringeleho svačinového boxu a jako modrá, květina z Jacobovy košile. Seberte křídu ve třídě a předejte je Hansovi. Pak běžte za Jacobem. Zeptejte se ho na modrou květinu a přečtěte si učebnici biologie z Hansova úkrytu před tím, než s ním promluvíte znovu. Pak prošmejděte jeho školní lavici a seberte ubrousek se vzkazem, který ukážete Jacobovi. Získáte od něj modré květiny, pokud mu pomůžete vyjádřit svou lásku Jannike. Předejte květiny Hansovi ve stromovém úkrytu. Popovídejte si s Joringelem a zjistíte, že je tajně zamilovaný, ale nedokáže to dotyčné říct. Proto mu dejte zbytek modrých květin, které promluví za něj a on Vám daruje fialové hrozny ze svačinového boxu. Předejte ingredience Hansovi.


Kouzelnická kniha
Aby Winnie získala kouzelnickou knihu, musí někdo zabavit její matku. Proto seberte z krbu uhlí a dejte ho sníst malému dráčkovi ve stromové skrýši. Pak vezměte dráčka sebou do třídy a nechte ho rozdmýchat oheň v krbu. Kvůli velkému horku jste dokázali donutit matku otevřít okno. Promluvte s Hansem a slibte mu pomoc při testu. Vedle okna seberte klíč od kůlny a omluvte se Hansovi, bez suchého ledu Hans zkoušku prostě neudělá.
Otevřete klíčem kůlnu na hřišti a seberte rukavice, které použijete na sebrání trochy suchého ledu. S trochou suchého ledu v rukavicích teď můžete konečně pomoct Hansovi při zkoušce. Vhoďte led do konvice s horkým čajem a tak se Hansovi podaří získat Kouzelnickou knihu. Promluvte s Jorinde.

Dokončením hry a šesté kapitoly, získáváte achievement Turn the last page (Nelze minout)

Hru bych shrnula jako pěknou ukázku toho, že jeden negativní člověk může zničit život všem okolo, ale nakonec někomu dojde trpělivost a stejně ho shodí ze skály.


9 Comments
狂鼠 Apr 5, 2020 @ 6:35am 
a nice guide
Vestris Valeska  [author] Mar 9, 2020 @ 9:35am 
@Vigesis souhlasím
✨Thína✨ Mar 5, 2020 @ 4:36am 
Děkuji, moc mi to pomohlo :lunar2019wavingpig:
Vigesis Jul 21, 2019 @ 5:37am 
škoda
Vestris Valeska  [author] Jul 20, 2019 @ 9:41am 
@Vigesis nemyslím si :(
Vigesis Jul 14, 2019 @ 3:41am 
Dotaz, existují někde ke stažení české titulky ?
Gredyx. Dec 8, 2018 @ 2:26pm 
:-)
Vestris Valeska  [author] Dec 8, 2018 @ 1:01pm 
:) Rádo se stalo
Gredyx. Dec 1, 2018 @ 10:50am 
Děkuju moc :-)