Armello

Armello

Not enough ratings
Armello - Türkçe Rehber
By Grousome Kray
Oyuna Başlangıç İçin Hazırladığım Basit Bir Rehber Oyuna Yeni Başlayanlar İçin Çok Yardımı Dokunur
   
Award
Favorite
Favorited
Unfavorite
Başlangıç Rehberi - Basit Bilgiler
Merhaba

Armello günümüz zamanında tale kafasında olan bir board game. Arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz, zaman geçirebileceğiniz bir şans oyunu. Çeşitli karakter sınıflarıyla oyun zevkinizi düşürmeden sürekli oyun heyecanına kapılabilirsiniz.



Oyun fiyatı bakımından uygun özellikle indirimde yakalarsanız ve bir arkadaş grubunuz varsa kaçırmayın derim. Tek olsanız bile oyunun içindeki multiplayer sisteminden farklı oyuncularla oynayabilirsiniz.

Oyundaki Marketing sisteminden bahsedeyim, her gün chest claimleyebilirsiniz ücretsiz bir şekilde 1 adet onun dışında günde 3 chest multiplayer oyunlardan düşüyor kazanmak zorunda değilsiniz oynadığınız takdirde chest geliyor. Bu chestlerden çeşitli itemler düşüyor bu itemleri ister biriktirip kendi içinde birleştirip daha iyi bir item haline getirirsiniz ister satarsınız pazarda. İtem dediğim ise oyundaki zarlar. Açıkçası ben oyunun parasını çıkardım chestlerden.

Oyunun zorluğu hakkında birkaç bişey diyecek olursak oyun turn-based bir oyun bildiğimiz (monopoly, jenga vs.) gibi oyunlarla aynı kafada işleyiş her tur 3 kademe yürüme hakkınız var ve bu hakkınız oyun içindeki kartlarla arttırıp kısaltabiliyorsunuz.

Oyun içindeki kartlardan bahsedeyim 3 farklı kart sınıfımız var Silah, Büyü, Tuzak kartları bu kartlar her karakter sınıfına göre farklı işleyişlere sahip ve oyun içinde random seçiyorsunuz.



Karakter sınıflarından bahsetmek gerekirse 5 farklı karakter sınıfı var Ayı, Tavşan, Kurt, Bandits ve Fare bu 5 farklı klanın kendine has özellikleri vardır. Tavşan klanı barışçıldır savaştan kaçınıp oyundaki prestijinizi arttırarak kazanmaya çalışmalısınız. Ayı klanı büyü üzerinden güçlenen bir klandır oyundaki ruh taşlarını toplayıp oyunu domine etmelisiniz. Fare klanı kendini kara büyüye adayıp kralla kafa kafaya savaşta kara büyü sayesinde kralı öldürüp başa geçmeye çalışmalıdır.
Banditler ise hırsızlık üzerine işlenmiş bir klandır. Kurt klanı ise diğer oyuncularla sürekli savaş halinde olup oyundaki savaş gücüyle oyunu kazanmaya yönelmelidir. Diğer oyuncuların oyunlarını zorlaştırıp kral muhafızlarıyla savaşmaları gerekmektedir. Oyunda herhangi bir şekilde ölürseniz başlangıç noktasında tekrar başlarsınız.



Oyuna girerken sahip olduğunuz yüzüklerden ve kolyelerden birer tane seçmeniz gerekiyor. Bu itemler size oyun içinde farklı özellikler veriyor mesela bir kolye oyuna girerken sizi +2 prestijle başlatıyor oyuna. Bu yüzük ve kolyeleri oyun oynayıp kazanabiliyorsunuz mesela tavşan klanıyla 5 oyun kazanınca amulet açılıyor tavşan klanına özel.



Oyundaki temel özelliklerden bahsedeiyim ;

Fight: Oyunda tuzakları kırmada, savaşlarda kaç zar atacağınızı gösteren özelliğinizdir.
Body: Canınızı belirtir.
Wits: Kaç kart tutabileceğinizi gösterir. Mesela witsiniz 5 elinizde 3 kart var 2 kart seçip 5 e tamamlıyorsunuz.
Spirit: Oyundaki büyüsel gücünüzü belirtir. Ve her gece kaç magic alacağınızı.
Gold: Paranızı belirtir.
Magic: Oyundaki Mananız.
Prestij: Görevlerden aldığınız killlerden ve kestiğiniz banelerden kazandığızı özellik.
Rot: Kara büyünüzü belirtir. Rot kazanmak hem iyi hemde kötü bişeydir. Her sabah -1 can götürür ve eğer rotunuz az ise banelerle savaşınızda bane den az rotunuz varsa savaşta çok zorlanabilirsiniz.

Oyundaki bölgeler;

Settlement: Oyundaki köyler. Ele geçirdiğiniz zaman her sabah size +1 gold verir. Eğer yanmış bir köyü ele geçirirseniz +1 prestij kazanırsınız.
Dungeon: Girdiğiniz zaman çeşitli özellikler arasından rastgele bir + veya - kazanırsınız. Mesela +2 gold gelebilir. +5 magic gelebilir. Tabi sadece iyi şeyler gelmiyor bane gelip size saldırıabilir.
Mountain: Oyundaki dağlar. Girmek istediğiniz zaman 2 action point harcarsınız girdiğiniz zaman da extra 1 shield kazanırsınız.
Swamp: Bataklık. Girdiğiniz zaman -1 can alır.
Forest: Orman. Geceleri girdiğiniz zaman görünmez olursunuz.
Castle: Kralın bulunduğu kale. Görevlerinizi bitirmeden girdiğiniz zaman başınıza ödül koyulup tuzakla karşılaşırsınız eğer yapamazsanız kaleden kovulursunuz.
Stone Cirlce: Girdiğiniz zaman +1 can kazanırsınız. Her gece random bir stone de spirit stone çıkar.



Oyundaki Creaturelerden bahsedelim yani varlıklar;

Bane: Oyundaki rot yaratıklarıdır. 5 rot 4 can ile başlarlar ve kralın rotu arttıkça banelerde güçlenir ve artarlar.
Kral Muhafızları: Kralın muhafızları. Saldırdığınız zaman aranırsınız ve kafanıza ödül koyulur herhangi biri tarafından öldürüldüğünüz zaman öldüren kişi kafanızdaki bounty level kadar gold ve 3 prestij kazanır ve kafanızdaki ödül kalkar.

Kraldan bahsedelim kral 9 canla oyuna başlar oyunun tam ortasında krallığında sabit durur. Her gece +1 rot kazanır. Sabahları ise -1 can gider. Eğer kral kendi kendine ölürse 9 gün sonra oyundaki en çok prestije sahip olan kişi oyunu kazanır. Kralın krallıkta 4 farklı yer vardır her karakterin girebileceği şekilde eğer 4 görev yapmadan girerseniz krallığa zor bir tuzakla karşılaşırsınız yapamazsanız kovulursunuz ve hasar yersiniz eğer yaparsanız içeriye girerseniz aranırsınız ve prestij kaybedersiniz. Eğer kralla savaşınızda kralı öldürür ve ölmezseniz savaşta oyunu kazanırsınız. Eğer kralı öldüremeyip ölürseniz tekrar canlanır oyuna devam edersiniz. Eğer kralı öldürüp kendiniz de ölürseniz oyundaki en çok prestije sahip olan kişi kazanır oyunu. Şayet krala saldırdığınızda prestijiniz 0 a iner yani savaşta ölürseniz kazanmanız imkansız.



Oyundaki görev sisteminden bahsedeyim oyunda toplam 5 görev yapıyorsunuz istediğiniz ödülü seçebilirsiniz görevden gelen her görev +1 prestij verir ve ekstra ödüller verir % şans oranları ile mesela size +2 magic verecek bir staff alıyorsunuz ama %40 şansınız var görev size +1 fight +1 prestij veriyor şansınızı deneyip itemi kaçırırsanız o staff yerine kazanmadığınız zaman size gelen zararı göğüslemiş olursunuz ama görev ödüllerini her şekilde alırsınız +1 fight +1 prestij bunu sabit olarak düşünmeyin bazı görevler +1 spirit verir bazıları +1 wits eğer rotunuz 5 ten fazla ise +2 rot veren görevler çıkar. Eğer bütün görevleri tamamlayıp son göreve ulaşırsanız son görev krallığa girme görevidir krallıkta size gösterilen bölgeye girdiğiniz zaman tuzak size işlemiyor ve içerde olmuş oluyorsunuz.

Spirit stone'lardan bahsetmek gerekirse bu taşlar oyunda herkesin alabileceği bir creature. Eğer 4 adet stone alırsanız baneler ile savaşmadan tek atabilirsiniz ayrıca kralın kalesine girdiğiniz zaman kralla da savaşmadan öldürebilirsiniz. Bu taşlar oyuncadki stone circle noktalarında geceleri random bir şekilde ortaya çıkar.

Oyundaki item sisteminen bahsedeyim 3 adet slotunuz var. Size seçtiğiniz kartlardan gelen itemleri takabiliyorsunuz gold karşılığında bazı itemler size rot kazandırır. Follower sisteminden bahsedeyim 3 slot da follower yeriniz var fakat followerlar size kartlardan gelmez görevlerden ve dungeonlardan gelir. Pasif özellikleri vardır.
Oyundaki level sistemi de yıldız kazandıkça leveliniz artar yıldızlarda oyun kazandığınız zaman gelir.



Sürükleyici ve eğlenceli bu oyunda yaptığınız hamlelerin sonu yok her türlü stratejiyi ve kurnazlığı yapabilir diğer oyuncularla ittifak kurup oyun seyrini değiştirebilirsiniz.

Okuduğunuz için teşekkür ederim, İyi Oyunlar Dilerim :)
11 Comments
Sharingan Dec 11, 2020 @ 9:15pm 
oynayanlar eklesin
Tommy Angelo Dec 9, 2019 @ 10:44am 
Merhaba size arkadaş isteyi attim Planet Zoo için Oyuna Sahip Mısınız
Sirwista Sep 18, 2019 @ 1:36am 
Güzel Rehber.
Sugogy Feb 26, 2019 @ 6:10pm 
map gözükmüyor böyle bir olay yaşayan varsa yazarsa harika olur
Altar Jan 26, 2019 @ 6:16am 
Gerçekten çok yararlı bir rehber olmuş teşekkürler
beraber oynamak isteyenler eklesin
Mephistopheles Dec 24, 2018 @ 1:42am 
oynayanlar eklesin
Norjéon Jul 8, 2018 @ 10:54am 
Hoş
Muffin Jul 8, 2018 @ 10:54am 
guzel yorum olmus ellerine saglik <3:steamhappy:
Lenfosit Jul 3, 2018 @ 7:44am 
Çok güzel ve yardımı dokunan bir çalışma olmuş, teşekkürler
FrozenFox Jul 2, 2018 @ 4:43pm 
Oyuna başlayacak olan veya yardıma ihtiyacı olan oyunculara iyi bir alternatif olmuş.Teşekkürler .)