Arma 3
50 ratings
Arma 3 Genel Tanıtım//Modlar// Oyun İçi Ek Modlar//Araçlar,silahlar kullanımı//Türkçe
By Fanex
Rehberi yazma amacım oyunu yeni alan arkadaşlarımızın oyunu anlamamasından kaynaklı olarak oyunu tanıtma amaçlı bir rehberdir.
   
Award
Favorite
Favorited
Unfavorite
Oyun'un Genel özelliği
Öncelikle Arma 3 savaş strateji simulasyon oyunudur,bundan dolayı oyunda gerçekçilik hat safadadır örnek vermek gerekilirse oyunun en basit örneği nişan alma mantığıdır mesafeye göre mermi gidiş zamanı sapması vs. .Arma 3 de çeşitli birçok mod bulunmaktadır kısaca modları tanıtayım rpg,co-op
Wasteland gibi modlar bulunmaktadır bunlar genel modlardır hepsini ayrı ayrı açıklayacağım araç çeşitliliği çok fazla sınıf olarak arabalar, gemiler ,tanklar ,uçaklar vede helikopterler olarak ayrılmaktadır.Silah bakımından ise Tabanca,Hafif makinalı,Ağır makinalı,Tüfekler,Keskin nişancı tüfekleri,bombalar-mayınlar,Roket atarlar vede yere kurulabilir ağır silahlar.
!!!Önemli bir not!!!
Oyunda dlc niz yoksa dlcli eşyaları kullanabiliyorsunuz fakat önünüze reklam çıkıyor arasıra ama ekranı kaplayacak reklamlar dlcniz yoksa bu eşyaları kullanmanızı tavsiye etmem.
Şimdi geçelim detaylı anlatımımıza.


Modlar RPG,Wasteland,Co-op
RPG//ALTİS LİFE
RPG dediğimiz olay yani roleplay altis haritasında geçen çeşitli meslekerle uğraşabileceğiniz rol yaparak oynadığınız bir moddur.Polis olabilir suçluları yakalayabilirsiniz veya bir suçlu olup polisten kaçabilirsiniz onların dışında bir sivil olup ticaret yapabilirsiniz.










Waste Land
Waste land binevi hayatta kalma gibi birşey başlangıçta size belirli bir miktar para verir her öldüüğünüzde spawn olunca o para yine gelir ve ardından silahlarınızı ekipmanlarınızı satın alıp rakiplerinize saldırmaya hazır hale gelirsiniz belirli bölgeleri ele geçirip o bölgeyi düşmanlardan savunabilirsiniz.Onun dışında görevler var para kazanmak için yapılmış botlardan oluşan konvoylara saldırabilirisniz tabi bir tek konvoy değil, jet, üs mekanları gibi görevlerde oluyor.









Co-op
Arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz zevkli bir moddur herşey bedava olan haritaları svden svye değişen botlara karşı görev alıp bölgeyi Terroristlerden arındırmaya yani binevi operasyon yaptığınız moddur.
Araçlar//Silahlar//Silah özelleştirme//ekipman kullanımı
Araçlar
En başta değindiğim gibi araçlar 6 7 sınıfa ayrılıyor
  • Arabalar
  • Zırhlı araçlar,Tanklar
  • Tekneler
  • Uçaklar ve Helikopterler,İHALAR(DRONLAR)
Kara araçlarının kullanımı kolay teknelerde kolay fakat hava araçları birazdaha zor Araçlara fazla deyinmeyeceğim sadece bukadar.












Silah Sınıfları
  • Tabancalar
  • Hafif makinalılar
  • Tüfekler
  • Ağır makinalılar
  • Keskin nişancı tüfekleri
  • Roket Atarlar
Öncelikle hemen her silaha özelleştirme yapabiliyoruz özelleştirmeden kaydım dürbün,susturucu,bidop,fener-lazer,kamufulaj gibi özelleştirmeler yapabiliyoruz.
Burda sadece Keskin nişancı tüfeklerini anlatacağım nasıl kullanıldığı hakkında,
Öncelikle dürbünü ayakta açtığınızda sallanır denge yoktur eğilip veya yere uzanıp nişan almak daha mantıklıdır + silahınızda bidop varsa [C] tuşuna basarak bidopları açarsınız denge 0 olur ve dürbünde oynama olmaz.Mesafeyi ölçmek için yanınızda ya özel dürbün olacak yada menzil bulucu olucak mesafeyi ölçmek için termal dürbününüz varsa [T] tuşuna basarak ölçebilirsiniz mesafeyi ölçtükten sonra page up veya page down tuşlarından silahın menzilini ayarlayıp nişan almanız yeterlidir atıyorum adam 740 m de sen 700 ayarlarsan nişanınıda ona göre ayarlayacaksın ve sıkıp adamı indireceksin.











Ekipmanlar
  • El dürbünleri
  • İlk yardım çantası ve kiti
  • Araç yardım kiti
  • Gece görüş ve termal gözlükler
El dürbüleri uzaktaki kişiyi görmek ve mesafeyi ölçmek için kullanılır.Tuşu
İlk yardım çantası ve kiti arkadaşını ve kendini iyileştirmek için kullanılır.
Araç yardım kiti aracı tamir etmeye yarar.
Gece görüş ve termal gözlükler gece kullanılır kişileri net görebilmek için termal gözlük ve kameralarda sıcaklık olan kişiler beyaz olarak parlar, ikiside[N] tuşu ile kullanılır.
Oyun İçi Ek Modlar
Genelde Co-op mod da oynayan oyuncular Mod kullanır bu modlar nedir nasıl kurulur ?
Örnek olarak en kolay ve en bilindik mod TaskForce radyodur bu mod ne işe yarar bu mod Ts 3 ile birlikte kullanılan bir moddur ts 3 üzerinde örneğim 30 kişi var herkes ayrı kafadan konuşuyor ses kalabalığı olmazmı olur onun için Taskforce radyo var yani örneğim karargahtan 10 km uzaksınız
sizi sadece size yakın olan kişiler radyo üzerinden duyabilir olayı bu nasıl kurulur derseniz oyunu steam üzerinden atölyede modu bulup + butonuna basın indirdikten sonra;
C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Arma 3\!Workshop\@task_force_radio\teamspeak
bu dosyaya girip .plugin yazan dosyayı kurup modu kullanabilirsiniz.(Oyun içinde arsenaldan telsiz almanız gerekir Oyun içi ctrl+p den açılır)
Gelelim diğer modlara örneğim oyunu daha çok gerçekçi olmasını isteyen oyuncular vardır bunlar için ace 3 aceX in modları var bu modlar ne işe yarar örneğin Keskin nişancı olmak isteyen arkadaşlar için Rüzgar yönü,hızı,atmosferdeki nem,sıcaklık ve hedefe olan uzaklığınız,silahın mermisinin cinsi,bunları hesaplayıp çarğıp böldükten sonra :D nefes tutup dürbündeki çıt ları ayarlayarak hedefe ateş etmeniz yeterlidir amma velakin rüzgar yönünü unutmayın :).Gerekli İtemler(Vector21,kestrel 4500,AtragMX,Dagr)Yabancılardan bir video linki bırakayım https://www.youtube.com/watch?v=XeG0Mhbg4TE .
Yine ace modunun ilk yardımla alakalı şeyleri var örneğin sol kol sağ kol gövde kafa sağ bacak sol bacak tan yaralanıyorsunuz tedavi etmek içinde o bölgeye morfin,bandaj vs şeyler basıyorsunuz.Tabi bu basit bir anlatım.Modlar oyunu daha iyi hale daha gerçekçi hale getirmek için kullanılır bazı modlar oyunda olmayan gerçekde olan silah ve araçları eklemeye yarar örneğin en basit nerdeyse herkesin bildiği TMT modunun içinde yer alan Türk silahlar g3 jng 90 gibi Kobra helikopterleri vs vs .
28 Comments
⚡ÆLP⚡ Jul 9, 2023 @ 2:52am 
yeni başladım oynamak isteyenler ekleyebilirler
Smiling Neji May 31, 2021 @ 11:51pm 
57.Alay
Fanex  [author] Dec 20, 2020 @ 1:34am 
@Bayram Mert Salman 18 TL 20TL
Naber Dec 20, 2020 @ 1:14am 
agalar kış indiriminde kaç lira olur
Fanex  [author] Sep 4, 2020 @ 9:15am 
@mr.cruel 57.Alay derken ne kastettin diyorum ?
Mr.Cruel Sep 4, 2020 @ 6:39am 
yes King @Efanex
Fanex  [author] Aug 31, 2020 @ 4:04am 
@Mr.Cruel ?
Mr.Cruel Aug 30, 2020 @ 3:31pm 
57.Alay
bali07891 Jul 3, 2020 @ 10:45am 
yararlı bir rehber olmuş teşekkürler
mexicola Jul 2, 2020 @ 7:52am 
niye aldım ben bu oyunu ya çıldırcam