99 people found this review helpful
1 person found this review funny
Recommended
0.0 hrs last two weeks / 76.3 hrs on record (57.7 hrs at review time)
Posted: Nov 25, 2018 @ 8:05am
Updated: Jul 14, 2019 @ 9:22am

Assassin's Creed® Odyssey - ще дальше відійшла від канонічного для Assassin's Creed жанру Stealth-Action, це вже повноцінна Action-RPG, яка взяла за основу свою попередницю Origins, але вийшла набагато кращою!
Красивий і величезний ігровий світ Стародавньої Греції просто манить тебе розпочати свою подорож. Цьому допоможуть два різних режими: герой - швидший метод проходження гри, де показуються всі маркери на карті і основні цілі; дослідник - швидший метод проходження гри, де вам самим потрібно шукати інформацію про ваші цілі та їх місцезнаходження. Та, незалежно від вибору режиму, дуже цікаво відкривати нові провінції, міста, острови, древні гробниці.
Сюжет в Odyssey напрочуд цікавий, він не квапливо розвивається і дозволяє вам розвиватися разом з ним, але при цьому витримується інтрига, а інтерес змушує вас все більше грати. Важливою складовою сюжету, як на мене, є варіативність діалогів та вибору, що дозволяє гравцеві вирішувати на власний розсуд, як він чинитиме в різних ситуаціях, що кому скаже і побачити, як це вплине на ігровий світ.
Графіка в грі на належному рівні, красиві кат-сцени і хороші анімації (хоч і не ідеальні), а проблемним є лише поганий рендеринг. Щодо оптимізації, то для приємної гри потрібно мати доволі потужний ПК, інакше прийдеться жертвувати якістю графіки. Для прикладу: в мене на і7-7700к + GTX1060 (6гб) + 16гб ОП - гра видає, в середньому, 50фпс на високих налаштуваннях і 45 фпс на ультрах...
Геймплей, по суті, такий, як і в Origins, але значно покращений і розвинутий в напрямку RPG. Прокачуємося, відкриваємо вміння, які поділяються на три гілки, але при цьому їх можна спокійно комбінувати. Сила-силенна різних видів зброї і спорядження дозволяють кастомізувати вашого персонажа так, як вам тільки заманеться =) Щоправда, найкращі (з естетичної точки зору) предмети доступні лише для придбання за реальні кошти =(
Морський бій в Odyssey став набагато цікавіший, оскільки велика частина карти є морем, відповідно є де розвернутися. Розвиваючи свій корабель за допомогою ресурсів (котрих прийдеться погріндити багато) і залучаючи нових сильних персонажів до вашої команди, ви зможете підкорити собі всі навколишні води.
Також своєрідною особливістю Odyssey є - Пелопоннеська війна. Кожен регіон керується афінянами або спартанцями, в обох сторін є власні військові табори та фортеці. Кожна зі сторін прагне перемоги, а наш протагоніст може вільно вибирати кого він підтримає і приєднається до небачених раніше баталій. Мимоволі така ситуація нагадала мені Skyrim =)
Ще одним нововведенням в Odyssey є система розшуку і найманці, котрі швиденько вас найдуть і покажуть де раки зимують, якщо ви порушили місцеві закони =) Чим більше правопорушень ви скоїли, тим більша нагорода за вашу голову і тим більше найманців захочуть вас провчити.
Знову, я радий бачити, що в грі є Steam-досягнення (не складні) і колекційні картки (5/10).
Підсумовуючи скажу, що Assassin's Creed® Odyssey безсумнівно варта уваги, а купляти її зі знижкою чи без, це вирішувати вашому гаманцю.
Оцінюю на 9,5 з 10!

Якщо тобі сподобалася рецензія - підписуйся на Куратора
Was this review helpful? Yes No Funny Award
10 Comments
Рад знакомству! Aug 23, 2021 @ 8:14pm 
В Ориджине из-за своих особенностей к счастью это было не так заметно. Возможно Ориджин в указанных мною проблемах всё же будет получше, потому что северная часть Египта выглядит не хуже греческой природы в Одиссеи, если говорить про равные настройки графики. Да и в мелочах предыдущая часть осталась впереди, кому интересно может найти на реддите список мелочей, которые пошли под нож.
Рад знакомству! Aug 23, 2021 @ 8:12pm 
Не могу назвать графику в игре "на должном уровне", тем более для проекта такого уровня. Упомянутый рендеринг не просто плох, он ужасен. В Одиссею можно начинать садиться играть если только выкручиваешь рендеринг от 150%, и то игра всё ещё умудряется оставаться быть мыльноватой, а проблему с дальностью прорисовки в 150 метров это тоже никак не решает.
Jarlaxe Jul 24, 2020 @ 3:35pm 
Так за юплей-пойнти можна купити різні скіни для персонажа, зброї, коня та корабля, зокрема, і ті що йдуть в Ultimate Edition =)
dr.Yur✙ok Jul 24, 2020 @ 10:20am 
За ігрові бонуси?
Jarlaxe Jul 24, 2020 @ 10:19am 
@Yurok
Підкажу - багато не втратиш, лише три набори скінів для персонажа, коня, зброї та корабля, котрі можна потім докупити в самому Юплеї за бонуси =)
dr.Yur✙ok Jul 24, 2020 @ 8:30am 
Підскажіть, я щось втрачу якщо куплю версію гри Gold Edition а не Ultimate Edition?
bubapii Feb 3, 2020 @ 2:50pm 
Варіативність тільки портить концепцію канонічного Asassins Creed,в якому ти ДИВИШСЯ на світ очами предка,а не вибираєш стать і варіанти відповіді діалогу.
Гра в принципі непогана,але це вже не Asassins Creed.
Jarlaxe Dec 29, 2019 @ 11:21am 
Хто зна, хоч це вже далеко не той Ассасін, з якого все починалося, але все ж таки компанія, напевно, не захоче змінювати відому назву))
Mailz Dec 29, 2019 @ 11:06am 
когда они их уже ассасинами перестанут называть ?!
destruction Nov 25, 2018 @ 1:18pm 
Хороший відгук, потрібно буде купити.:ontoagoodthing: