No one has rated this review as helpful yet
Recommended
0.0 hrs last two weeks / 289.9 hrs on record (165.7 hrs at review time)
Posted: Apr 2, 2023 @ 5:51am

Έχοντας παίξει πολλές ώρες Subnautica, The Forest και Green Hell, μπορώ να πω ότι ξέρω τι θέλω από ένα παιχνίδι επιβίωσης. Το Grounded είναι ένα πάρα πολύ καλά δομημένο παιχνίδι στα πρότυπα αυτού του είδους. Από γραφικά δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, γιατί έτσι κι αλλιώς παίζω στο Low και πάλι κολλάει με το PC που έχω, οπότε δεν μπορώ να δω τι έχει να προσφέρει σε αυτό τον τομέα στο 100%, αφού ποτέ δεν το έχω δει με γραφικά στο High.

Όσον αφορά το παιχνίδι, ξεκινάτε με ένα από τα τέσσερα παιδάκια που σας έχει να διαλέξετε, και μόλις έχετε βγει από ένα κουτί που ήσασταν κλεισμένοι και συνειδητοποιείτε ότι έχετε το μέγεθος μυρμηγκιού και επίσης πάσχετε και από απώλεια μνήμης. Οπότε ξεκινάτε μη έχοντας οποιοδήποτε στοιχείο του τι γίνεται. Σιγά σιγά καταλαβαίνετε ότι είστε στην αυλή του σπιτιού ενός επιστήμονα που έκανε πειράματα με συσκευές σμίκρυνσης. Σιγά σιγά όσο προχωράτε το παιχνίδι, αρχίζετε να αποκτάτε την μνήμη σας και να καταλαβαίνετε τι παίζει.

Στο μεταξύ, ως παιχνίδι επιβίωσης, έχει και χτίσιμο βάσης. Και αυτό είναι πραγματικά το μόνο αρνητικό που βρήκα στο παιχνίδι. Οι επιλογές σας για το που θα χτίσετε, είναι πραγματικά ανύπαρκτες. Το έδαφος, λόγο του ότι είστε τόσο μικροί, είναι εντελώς ανώμαλο, με κανένα σημείο αρκετά μεγάλο και επίπεδο, ώστε να πείτε ότι εδώ θα χτίσω τη βάση μου. Επίσης ο χαρακτήρας, ενώ έχει φτυάρι, το χρησιμοποιεί μόνο για να ξεθάβει αντικείμενα, ενώ θα μπορούσαν εφόσον το έχουν στο παιχνίδι, να βάλουν να μπορείς να κάνεις το έδαφος επίπεδο σε όποιο σημείο θέλεις για να χτίσεις μια αξιόλογη βάση. Μπορείς να κόψεις το γκαζόν που έχει σε μια περιοχή για να την καθαρίσεις με το τσεκούρι, αλλά δεν μπορείς να ισοπεδώσεις μια περιοχή με το φτυάρι σου. Αν δείτε και βίντεο στο YouTube με προτεινόμενα σημεία για βάση, θα δείτε ότι σας δείχνουν μόνο κάτι σημεία πάνω σε επίπεδες πέτρες που έχει στον κήπο, ή πάνω σε ένα τραπέζι. κανένα όμως από αυτά τα σημεία δεν είναι αρκετά μεγάλο για να φτιάξετε κάτι μεγαλύτερο από μια απλή καλύβα. Εγώ έχω συνηθίσει και μου αρέσει στα παιχνίδια επιβίωσης να φτιάχνω μεγάλες βάσεις και να τις διακοσμώ και όπως θέλω. Εδώ είναι αδύνατο να γίνει. Έχετε και την επιλογή να φτιάξετε βάση που επιπλέει στο νερό σε μια λιμνούλα που έχει στην αυλή και εκεί σας δίνει πραγματικά τεράστιο επίπεδο μέρος να χτίσετε, αλλά έχει ένα bug που τα πράγματά σας αιωρούνται και μένουν κολλημένα στον αέρα, ή βυθίζονται στα θεμέλια της βάσης. Μόνο και μόνο για το base building λοιπόν, που αν ήταν τέλειο, θα έπαιρνε το δεκάρι, γιατί σε όλα τα άλλα είναι άψογο, παίρνει ένα 6. Απλά γιατί το base building είναι ο κορμός ενός παιχνιδιού επιβίωσης.
Was this review helpful? Yes No Funny Award