1 person found this review helpful
1 person found this review funny
Recommended
1.8 hrs last two weeks / 473.7 hrs on record (12.5 hrs at review time)
Posted: Jul 25, 2016 @ 12:36am
Updated: May 11, 2022 @ 8:40am

Çevrimiçi oyunlar arasında eşine zor rastlayabileceğimiz bir oyun olan, futbol, basketbol ve daha pek çok sporu arabalar ile buluşturan eşiz bir yapımla beraberiz. Öncelikle oyunun yapısını bir cümlede özetlemişim gibi gözükse de bunu biraz daha açmak istiyorum. Yapım, aslında safkan bir oyun değil zira geliştirici firma Psyonix'in 2008 yapımı oyunu olan Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars'ın bi' nevi devamı niteliğini taşıyor. Her ne kadar benzer hatta aynı oyun gibi gözükse de kritik farklar taşımasının yanında oyun bu hâliyle daha zevkli ve daha keyifli bir hâle gelmiş. Tabii bu keyif oyunun oynanış kolaylığından değil yanlış anlaşılmasın zira oyuna alışmak fazlasıyla uğraştırıcı. Oynanış mekaniklerine alışmanız saatler sürebiliyor ve oyun içerisinde gerçekleştirebileceğiniz neredeyse sayısız hareket kombinasyonları bulunuyor. Bunun dışında grafikler ve efektler gerçekten şaheser niteliğinde diyebilirim. Oyun dünyasında adını sıkça duyduğumuz ve eşsiz başarılara imza atmış Unreal Engine motorunun gücünü bu oyunda da açıkça görebiliyoruz. Velhasıl, arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz özünde fazlasıyla eğlenceli ve sürükleyici fakat bir yandan da rekabet duygusunu körükleyen takım odaklı oyunlar arıyorsanız denemenizi önereceğim az sayıda oyundan birisidir Rocket League. Eğer arabalı futbol konsepti sizler için ilgi çekici bir deneyim gibi geliyorsa kütüphanenize eklemenizi kesinlikle tavsiye ederim.

24.07.2020 tarihli güncelleme notu: Yapımcı firma olan Psyonix oyunu yakın zamanda ücretsiz hâle getireceğini belirtti. İleri zamanlarda tekrardan bir değişiklik olması durumunda güncelleme notunu buradan paylaşacağım.

25.09.2020 tarihli güncelleme notu: Yapımcı firma olan Psyonix'in başka bir firma olan Epic Games'in kanatları altına girmesinin ardından işlerin değişeceği belliydi. Artık bu güzel oyunun Steam üzerinden satışı kesildi. Eğer satın almadıysanız oynayabileceğiniz tek yer Epic Games Store olmuş durumda. Sağlıcakla kalın.

Daha fazla inceleme için;
https://store.steampowered.com/curator/28040015


https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2233469620
Was this review helpful? Yes No Funny Award
1 Comments
Mery Jul 25, 2016 @ 8:05am 
Bide iyi takım arkadaşı olsa