27 people found this review helpful
14 people found this review funny
15
16
15
15
15
15
16
15
15
15
15
16
15
15
15
15
15
15
15
15
15
15
15
302
Recommended
0.0 hrs last two weeks / 846.9 hrs on record (34.4 hrs at review time)
Posted: Oct 27, 2022 @ 11:46pm
Updated: Nov 21, 2023 @ 11:56am

Oyuncular tarafından oldukça sevilerek oynanan, Activision stüdyolarının en gözde oyun serisi Call Of Duty'nin şimdilik son oyunu olan Call Of Duty: Modern Warfare II ile birlikteyiz. Hikâyemiz, ilk oyunun Rusya-Urzikstan arasında geçen olayların ardından bu kez Al Mazrah ismindeki hayali şehir ile başlıyor. Ghost'un gözünden deneyim ettiğimiz başlangıç sahneleri, Laswell'ın operatörlük yapması ve Rus ortaklarıyla masaya oturan İran Generali Ghorbrani'nin ölümüyle devam ediyor. Oldukça Linear bir senaryo yapısına sahip olduğundan ilk görev sonrasında olan olaylardan, satın alacak arkadaşlar için oyunun tadının kaçmaması adına bahsetmeyeceğim fakat oldukça etkileyici ve deyim yerindeyse gaza getiren sahnelere sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Ayrıca neredeyse her bölümde, eski oyunlarda olmayan sahneler ve oynanış dinamikleri bulunuyor. Infinity Ward'ın böylesine cesur adımlar atması ve boş aksiyondan uzaklaşıp altını dolduracak güzel, ağır ve doygun sahneler sunması beni fazlasıyla cezbetti. Unutmadan belirteyim neredeyse her Call Of Duty oyununda olduğu gibi bunda da ortalama 6-7 saat bandında süren bir hikâye bulunuyor. Bu yıl itibariyle çıkan oyunlar arasında senaryo süresi en az oyunlardan birisi fakat fazlasıyla yeterli olduğunu belirtmem gerek zira daha uzun bir senaryoya sahip olsa eminim tadı kaçacak bir hâl alırdı.

Bunların dışında belki de oyun içerisinde beni en çok etkileyen grafiklerden bahsetmek istiyorum. Tek kelimeyle muhteşem, hatta şaheser niteliğinde görsel yapıya sahip diyebilirim. Özellikle ara sahnelerde sanki oyun değil, bir film izliyorcasına grafik kalitesi görüyoruz. Oyun içerisinde de bu kalite devam ettiğinden oyun boyunca muhteşem grafikler hiç kesilmeden bizlere eşlik ediyor ve oyunun atmosferine girmemizi daha da kolaylaştırıyor. Tabii atmosferi bu kadar güzel yapan noktalardan birisi daha olan yapımın ses ve efektlerinden bahsetmemek olmaz. Silah seslerinden tutun diyalog sesleri, patlama seslerinden aralarda kullanılan müziklere kadar her şey öylesine kaliteli ve gerçek hissettiriyor ki oynarken kendinizi kaptırmamanız imkansıza yakın diyebilirim. Sanırsam oyunun Campaign moduna hizmet eden neredeyse her şeyi anlattım. Son olarak bahsetmek istediğim şey oyunun fiyat etiketi zira geneli itibariyle hiçbir incelememde yer vermediğim gibi bunda da yer vermek istemiyordum fakat gördüğüm kadarıyla alan ve alacak arkadaşlar tarafından oldukça tepki gösterilmiş. Evet, bir oyunun 1000₺ üzerinde bir fiyat etiketine sahip olması ilk bakışta saçma görülebiliyor ancak oyunların 60$ fiyat etiketiyle çıkış yaptığını ve mevcut durumda ekonomimizin kötü olduğunu, ayrıca dolar kurunun 18₺'nin üzerinde olduğunu hatırlatmak isterim. Bölgesel fiyatlandırma her zaman savunduğum bir sistemdir fakat bir yapımcı yaptığı işin karşılığını almak isterse buna laf söylemek absürt kaçar diye düşünüyorum. Velhasıl bahsetmek istediğim şeyler bunlardı, incelemeyi daha da uzatıp sıkmak istemediğimden yavaş yavaş sonlara doğru geliyorum. Eğer Call Of Duty oyunlarını seviyorsanız ve Reboot serinin ikinci yapımını merak ediyorsanız (bütçeniz varsa) kütüphanenize eklemenizi ve denemenizi kesinlikle ama kesinlikle tavsiye ederim, iyi oyunlar.

29.10.2022 tarihli güncelleme notu: Yapımcı ve yayıncı stüdyo Activision, oyunun çıkışının ardından yayınlamış olduğu Endowment Protector Paketi ile birlikte silah skinlerinden tutun amblemlere kadar birçok öğe oyunumuza ekleniyor. Bir bağış esasında satışa sunulduğundan paketten elde edilen gelirler Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki gazilere bağışlanacaktır. Eğer paket içeriği ilginizi çekiyorsa bir göz atmanızı öneririm.

Daha fazla inceleme için;
https://store.steampowered.com/curator/28040015


https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2879899255
Was this review helpful? Yes No Funny Award
1 Comments
Weird?! Nov 27, 2022 @ 2:56am 
It was useful
Eager to see more comments