1 person found this review helpful
Recommended
0.0 hrs last two weeks / 8.3 hrs on record (0.9 hrs at review time)
Posted: Nov 14, 2023 @ 1:51pm
Updated: Nov 15, 2023 @ 10:22am

"I learnt the hard way, to not be afraid of death, Senua. Because a life withouth loss is one without love."

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=3083492648

Oyunla ilgili ilk incelememi yazdığımda oyunu tamamen bitirmemiştim ve başlardaki sığılıktan sıkılıp oyunu bırakmayı düşündüğümden negatif bir inceleme yazmıştım ancak oyunu bitirdikten sonra düşüncelerim değişti.


Evvela oyunun hikayesinin "experimental" olduğunu düşünüyorum, daha önce hiç işlenmemiş bir kurgusu var. Viking dünyasında geçen şizofreni hastası bir kızın aşık olduğu çocuk Dillion'u Helheim'den kurtarıp huzurlu bir ölüme kavuşması için verdiği içsel mücadeleleri ve psikolojik sorunlarını konu alıyor.

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=3084279947

*Oyunun grafikleri ve atmosferinin İskandinav atmosferini başarılı ve kaliteli bir şekilde yansıttığını düşünüyorum.

*Oynanış konusunda oyunun büyük eksiklikleri olduğunu ve oynanış dinamiklerinin God of War'dan fazlasıyla esinlendiğini düşünüyorum. Oyunu ilk oynadığım zaman yaptığım incelememdeki şu kısmı olduğu gibi bırakıyorum çünkü oyun orta-sonlarına doğru bu çizgiyi az da olsa kırsa da genele baktığımızda bu sığlığı korumaya devam ediyor:

"Bir alana gir, birkaç canavarla savaş, garip gurup yerlere bak ve bulmacayı çözüp 10 dakika geçir, birkaç canavarla daha savaş, garip sesler duy ve geril ve söz konusu alanı bitirene kadar devam et ve sonraki alanda bunları tekrarla."

*Müzikler açısından oyun çok zengin olmasa da yer yer müzik kalitesinin God Of War'a yaklaştığını söyleyebilirim.

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=3084102397

Hülasa, hikayesi oynadıkça açılan ve yerine oturan bir yapısı var. Kendine has temasıyla başta oynanıştan kaynaklı sıksa da sabredince oyunun vasat bir iş olmadığını anlıyorsunuz. Bu devirde 7.75 TL verip bu kalitede oynayabileceğiniz çok oyun olmadığını düşünüyorum. Puanlamamı yaparken kesinlikle oyunu fiyatına göre de değerlendirdiğimi söylemek istiyorum. Eğer bu oyun ileri zamanlarda 200 TL gibi bir fiyatlandırmaya sahip olursa para verilip de alınacak bir oyun olduğunu düşünmüyorum keza oyun size sadece 6-7 saatlik bir deneyim sunuyor ve bahsettiğim üzere oynanışı kesinlikle çok zevkli değil.

Oyuna 10 üzerinden 8 veriyorum.
Was this review helpful? Yes No Funny Award