5 people found this review helpful
1 person found this review funny
Recommended
0.0 hrs last two weeks / 118.4 hrs on record
Posted: Jun 28, 2019 @ 8:56am
Updated: Jan 3 @ 2:23am

Давно в мене крутилися думки стосовно Assassin’s Creed: Origins, але після проходження я був такий виснажений грою, що написати рецензію, вже просто не міг. А от нещодавно, захотілось мені ще трохи пограти, а саме позмагатися на гладіаторській арені і от зігравши, я згадав всі ті емоції і думки, вирішив поділитися ними. Почну по порядку.

Музика
Гра вже в меню зустріла мене, прекрасною головною мелодією цієї частини серії. Вона надовго засіла мені в голову і виявилася досить приємною. Що до решти музики, можу лише сказати, що вона там є, але окрім головної теми гри, мені не сильно запам’яталася.

Графіка
Це те, за що Origins можна сміливо похвалити. Гра виглядає просто шикарно! Я і не думав, що пустелю можна зробити такою красивою, але в грі присутні не лише пустелі, а ще й досить великі міста, такі як Олександрія, Мемфіс та ще декілька поменше. Також місце знайшлось і болотяній місцевості, скелястому каньйону, а також досить обширним водним просторам. Варто подивитися кілька скріншотів, щоб і самому переконатися, настільки, візуально все виглядає прекрасно. Проста подорож по відкритому світу, перетворюється на задоволення для очей)))
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1572945704
Бойова система
І з цим, на мою думку, в Assassin’s Creed: Origins не все так добре. Розробники вирішили замінити контратакувальну бойову систему на таку, як в Dark Souls, тільки без використання шкали витривалості. В одному з оглядів на гру, я почув думку, що бойова система схожа на ту, що є в Dark Souls, тільки з іншим розташуванням атак та додаткових функцій на ґеймпаді… Особисто мені, вона схожа на боївку в The Witcher 3, тільки в Origins вона не така зручна. Зараз розповім чому. Справа в тому, що у Відьмаку, коли атакуєш противника, на досить близькій дистанції, головний герой трохи притягується до ворога і удар потрапляє в ціль, а головний герой в Assassin’s Creed, на такій самій дистанції, буде просто стояти на місці і махати, як ідіот, своєю зброєю перед супротивником. Це дико бісило мене, тим більше, що я грав в Асассина після проходження Відьмака. Звісно, можна звикнути до такого, але бісити це не перестає. За що можна похвалити бойову систему, так це за різноманіття зброї, тут є і меч і спис і булава і дворучна сокира, а також декілька видів луків. Цей аспект порадував, бо надав змогу підібрати те, що до вподоби і це добре.

Прокачка
Тут все досить просто і звично. Набираємо рівень, отримуємо очко прокачки і вибираємо яке вміння хочемо відкрити, бойове, для стрільби, для стелсу чи для мисливства (добування шкур, приручання звірів і тд). Також, тепер потрібно прокачувати і екіпіровку: наручі, сагайдак для стріл, сумку для інструментів, таких як отравлені дротики, нагрудну пластину і символ всієї серії – прихований клинок. Все це робиться за матеріали (дерево, шкури, мідь і тд), які потрібно здобувати полюючи на різних предстаників фауни, а також грабуючи кораблі з вантажем або колісниці. І ось ця прокачка, вже трохи втомлює, бо матеріалів потрібно дуже багато, а якщо не прокачувати все це, то грати стане складніше. Вороги теж мають свої рівні і якщо головний герой сильно нижче їх за рівнем, то перемогти таких противників, майже неможливо. А ще, якщо не прокачаний прихований клинок, то вбити когось по стелсу не вийде, бо не вистачить очок пошкодження. Але якщо проходити всі додаткові завдання, вчасно прокачуватися то з ворогами не буде проблем. Шкода, що більшість завдань не дуже цікаві, та про це пізніше.
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1574725848
Відкритий світ
Перше, що я подумав відкривши карту – все це потрібно буде відкривати…? Вона реально величезна! На карті була купа знаків питання, знову таки привіт Відьмак 3, і мій внутрішній перфекціоніст сказав:
- ти будеш довго це все проходити)))
І справді я витратив багато часу, щоб зачистити всю карту, але за рахунок прекрасної графіки це було робити досить приємно.

Сюжет і додаткові завдання
Як на мене, то сюжет вийшов досить дивним. Я думав, судячи з назви Assassin’s Creed: Origins, що мені покажуть зародження ордену Асасинів, але саме ця частина сюжету мені не дуже сподобалась. Не буду спойлерити, але все було якось дивно, вибачте за тавтологію. А перша половина розповіді, де головний герой на ім’я Баєк мстить за смерть сина, смерть якого теж була дивною, в принципі вийшла нормальна і навіть місцями інтригуюча. Там ще є лінія в нашому часі, але то взагалі не цікава частина гри, принаймні мені вона такою здалася.

Додаткові завдання теж виявилися не надто цікавими. Вони просто не запам’ятовуються, більшість з них це піди та вбий бандитів або агресивних травин. Особисто мені сподобалися завдання де були присутні діти, бо так як головний герой втратив сина, то до всіх дітей він ставиться з великою теплотою, це навіть відчувається в озвучці. Та й діти завжди підкинуть якесь цікаве завдання, наприклад стрибнути для них в сіно з даху високого будинку. Ще пам’ятаю завдання де потрібно було забрати з маленького острову п’яного чоловіка і відвезти до дружини, закінчення завдання дізнаєтесь самі, а хто вже грав, то думаю посміхнувся. Але більшість додаткових завдань просто не запам’ятовуються.

DLC
Для гри випустили два великих доповнення, але там в принципі все теж саме, що і основній грі. Але якщо вам було мало, то можна зіграти, хоча б заради нових локацій, вони дійсно вийшли класними, особливо в DLC «Прокляття фараонів».
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1615105113
Підсумок
Який я зробив для себе підсумок? Assassin’s Creed: Origins – погана гра? Та ні, в ній є купа мінусів але так само є і плюси, як і в будь-якій грі. Мені було приємно і захопливо в неї грати, можливо через мій перфекціонізм і любов до такого жанру ігор, а також серії Assassin’s Creed загалом, не знаю. Я не шкодую, що витратив на її проходження стільки часу і мені тепер цікаво, що вони там поміняли в Assassin's Creed: Odyssey. Чув таку думку, що там додаткові завдання зробили цікавішими, ну що ж зіграю і переконаюсь на власні очі.

PS:
Також мене підкупило зіграти в Assassin’s Creed: Origins через порівняння її з The Witcher 3, але якщо їх реально зрівнювати, то Відьмак 3 по всім параметрам переважає Assassin’s Creed: Origins. Хіба що в плані графіки вони можуть потягатися.
Was this review helpful? Yes No Funny Award