17 people found this review helpful
2
Recommended
0.0 hrs last two weeks / 154.8 hrs on record (135.7 hrs at review time)
Posted: Jul 12, 2020 @ 12:13am
Updated: Jul 21, 2020 @ 7:26am

Embrace the Darkness
Особисто для мене, третя частина серії Dark Souls, являється улюбленою. Грати в неї набагато зручніше і цікавіше, бо її зробили трохи швидшою, а в графічному плані вона стала ще красивішою та і звучить гра просто шикарно. Та найголовніше те, що до розробки повернувся батько серії - Хідетака Міядзакі, це мене дуже порадувало і запевнило, що третя гра буде приголомшливою. А тепер більш детально.

Вже з головного меню, мені стало зрозуміло, що Dark Souls III буде відмінною. Бо у меню грала просто надзвичайна композиція, вона була сумною, меланхолічною і водночас, в ній звучали нотки надії, і ця пісня налаштувала мене на незабутню подорож у край, що зветься Лотрік. А яка ж шикарна в грі музика, під час битв з босами! Вона грамотно доповнює образ противника, розкриває його сутність та починає грати гучніше і швидше в другій фазі битви, про це розповім пізніше. Так, музичний супровід в Dark Souls III, набагато різноманітніший та якісніший, на відміну від попередньої частини, і по духу, ближче до першої гри, що мені дуже подобається :)

Стосовно графіки, то вона в третій частині – прекрасна! Всі ці готичні замки з їх неповторною і трошки химерною архітектурою та вичурним декором, дерев’яні халупи простих селян і вишуканий собор місцевої церкви, та навіть, те кляте вічно отруююче болото, виглядає прекрасно і атмосферно, а локація Ірітілл Холодної долини, яка заповнена снігом і місячним сяйвом, то просто насолода для очей :) Щити, зброя і обладунки теж виглядають красиво і ефектно, особливо класно виглядає ефект тління на обладунках персонажа. А противники і боси захоплюють своїм дизайном, особливо боси, вони вийшли шикарними.
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1323610809
Dark Souls III трохи змінилася, порівняно з попередницями. З гри прибрали покращення броні, тепер можна прокачувати лише зброю та щити. Також з'явилася полоска мани, вона розрахована на використання заклинань та спеціальних бойових прийомів, котрі присутні вперше в серії. Ці прийомі, індивідуальні для кожного виду зброї та щитів. Вони додають змогу отримати новий досвід в бою, і збільшити тактичну різноманітність, наприклад можна пробити блок противника, або не очікувано скоротити дистанцію використавши стрибок з ударом, або декілька кругових атак. Всі ці нові атаки класно анімовані і виглядають приголомшливо!

Доречі, всі рази я проходив гру на клавіатурі з мишкою. Багато хто каже, що краще грати на ґеймпаді, і тільки крайній раз я пройшов Dark Souls III, саме на контролері і це було досить зручно, хоча деяких босів я все ж проходив на клавіатурі.

Особисто мені третя частина Dark Souls, не здалася надто складною, мабуть через те, що я багато разів перепроходив попередні частини і вже звик до складності. Певні труднощі в мене викликали, тільки три боси у грі, це Принц Лотрік і його брат Лоріан (Lothric, Younger Prince, Lorian, Elder Prince), Безіменний король (The Nameless King), якого я так і не зміг перемогти в першому проходженні, і фінальний бос - Душа Попелу (Soul of Cinder). А всі інші були не дуже складними, але битви з ними були різними і цікавими, кожна по своєму. Це не означає, що вони здалися без бою, просто я витрачав на перемогу над ними менше спроб.
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1539066709
Цікавий випадок у мене стався, в битві з Олдріком Пожирачем Богів (Aldrich, Devourer of Gods). У цього боса є така атака, коли він вистрілює зі свого луку багато стріл і потрібно від них тікати поки вони не перестануть летіти, так от, він уже застосував свій прийом і в цей момент я його добив, але його стріли не припинили свою підступну дію і відняли останні краплі здоров'я у мого персонажа, в цей момент запустилася кат сцена, в якій мене перенесли далі по сюжету, і вже там мій герой помер, шкода що я не записував цю битву, це був дуже веселий момент і я навіть не засмутився, що довелося бігти до місця гибелі персонажа.

Ще одним нововведенням, стали фази в бою з босами. Що це значить? Тепер, коли шкала здоров’я боса зменшується до певного рівня, він починає застосовувати нові атаки, стає більш агресивним і стрімким, а його удари наносять більше пошкодження персонажу. Перехід на нову фазу, обозначається прискорення і збільшенням гучності музики, що викликає прилив адреналіну, бо розумієш, що зараз стане гаряче. Особисто я радий такій переміні, бо тепер, бої з босами стали більш цікавими, видовищними і складними, а що ще потрібно прихильнику серії Dark Souls :)

Трохи про сюжет. Нам випадає роль Непалаючого, такий собі аналог Неживого з попередніх частин серії, і ми повинні повернути Лордів попелу (це ті, хто вже колись продовжував Епоху Вогню) на їхні трони, щоб увібрати силу їх душ і визначити роль Вогню у всесвіті Dark Souls. Також, присутні і додаткові завдання, які пов'язані з усіма персонажами яких ми зустрінемо впродовж проходження гри і їх, традиційно для серії, складно виконати без підглядування в інтернет. А деякі, можна і взагалі пропустити. То ж підказки вам у підмогу, бо додаткові завданні, вийшли досить цікавими, та навіть драматичними і я рекомендую з ними ознайомитися.
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1535926198
Для мене Dark Souls III – це найкраща гра 2016 року. Бо в ній є все для захопливого проведення часу, це і якісний, в міру складний ігровий процес, цікавий сюжет і лор, красиві локації і просто неперевершена музика. Я дуже люблю третю частину і всю серію Souls, ця серія ігор захопила мене з першого трейлеру в далекому 2011 році і не відпускає понині. Впевнений, що ще не один раз перепроходитиму ці ігри, і буду отримувати величезне задоволення. За словами Міядзакі Dark Souls III стала заключною грою в серії, та я сподіваюсь, що колись, він все таки повернеться до цього похмурого, цікавого і захопливого всесвіту, що зветься - Dark Souls.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
8 Comments
Rodan Jul 15, 2020 @ 10:27am 
skaarj217, будь ласка :winter2019happyyul:
skaarj217 Jul 15, 2020 @ 9:38am 
Rodan, дякую за пораду щодо Lords Of The Fallen :lunar2020thinkingtiger:
Rodan Jul 15, 2020 @ 7:50am 
mariyab, радий, що мій опис музики надихнув її послухати)
Згоден, що краще вдале закінчення, чим безліч продовжень без душі.
Раджу спробувати Lords Of The Fallen, вона здалася мені більш дружелюбною до гравця, або ж одразу Dark Souls III, вона найзручніше грається, як на мене.
Сестра Хаос Jul 15, 2020 @ 7:25am 
Музика так описана, що я побігла шукати х))
Й справді - шикарні переходи, голоси... аж до холоду по шкірі! Зберегла в блог, буду надихатися)
В мене теж в якійсь грі був подібний випадок х)) Бос таки мене вбив, але до того встиг померти. Врятувала катсцена.
Завжди сумно, коли улюблена книга, гра, фільм закінчуються. Але часом краще вчасно поставлена крапка.
Якби я була впевнена у своїх силах, я би спробувала)
Rodan Jul 12, 2020 @ 9:49pm 
skaarj217, було б добре, якби рімейк Demon's Souls вийшов на ПК.
skaarj217 Jul 12, 2020 @ 1:25pm 
Ще буде рімейк Demon's Souls.
Rodan Jul 12, 2020 @ 4:41am 
Згоден, я так само вважаю боївку в Dark Souls III, найкращою в жанрі. Чекаю на Elden Ring з нетерпінням і сподіваюсь, в Міядзакі вийде цікавий відкритий світ)
Дякую за вказівку на помилку.
Vlados Jul 12, 2020 @ 4:25am 
Так, дійсно, спеціальні бойові прийоми - це крута фішка третьої частини, яка доповнює і без того найкращу у своєму жанрі бойовку гри. Я дуже чекаю наступний проект Міядзакі і його команди, який носить назву Elden Ring. Кажуть, що в ньому буде відкритий світ. І да, хороший огляд) :estusfull:
P. S. Помилка в слові "ґеймраді".