Products

Recent reviews by Fejblad

Showing 1-4 of 4 entries
4 people found this review helpful
1 person found this review funny
15.6 hrs on record (5.4 hrs at review time)
Evet oyun güzel, ama bir miktar bunaltıcı havası yok değil. Şimdi diyeceksiniz ki "e amk zombi oyunu ne olsun güllük gülistanlık, tatlı tatlı müziklerle, iç açıcı bir atmosferle etrafta dolaşacak halin yok ya!!!!". Aradığım ve istediğim iç açıcı bir atmosfer değil zaten. Bunaltmanın da bir adabı var be kardeşim. İnsanın kalbini daraltmaya gerek yok. Biraz strese, tribe girelim kafi. Fazlası kalbe zarar. Oynayası gelmiyor insanın, sıkıyor 5 10 saatte. Ergenseniz ve daralmaya müsait bir ruh halindeyseniz önermiyorum. Zira ben ergenim ve daraldım. Onun dışında mekanik ve hikayesel olarak kusursuza yakın bir oyun. Tabii co-op dışında...
Posted September 11, 2018.
10 people found this review helpful
40 people found this review funny
0.9 hrs on record
Beyin gerektiriyor, bende yok.
Posted March 20, 2018.
387 people found this review helpful
12 people found this review funny
201.2 hrs on record (97.4 hrs at review time)
Early Access Review
Bu oyun,insanı kendi iç dünyasına mahkum eden, bağımlılık yapan bir oyun. Oyunu bitirseniz de, bir süre sonra yeniden girip sırf nostalji olsun diye bir saat boyunca amaçsız dolaşmak, sadece o atmosferi yeniden tatmak istediğiniz bir oyun. Oyunun hikayesini özetlemek gerekirse;
Siz sıradan bir hayata sahip, bir erkek çocuğundan başka bir aile ferdine sahip olmayan bir gezginsiniz. Uçakla bir yere yolculuk ederken uçağınız bilinmeyen (oyunun sonunda öğreneceğiniz) bir sebeple ıssız bir adaya düşüyor. Uçak düştükten sonra uyandığınızda ise, insana benzeyen ama çok daha ilkel ve korkunç görünümlü bir canlı, çocuğunuzu alıp götürüyor. Ve sizin de hayatta kalmak ve elinizdeki malzemeleri geliştirmek dışında bir amacınız oluyor. Kayıp çocuğunuz Timmy' yi bulmak ve onun neden kaçırıldığını öğrenmek...
Oyunun hikayesi cidden kusursuz derecede mükemmel. Sizi oyunun içine sarıp sarmalıyor ve düşüncelere hapsediyor. En azından ben oyunu bitirene kadar içimde çok büyük soru işaretleri vardı. Oyunu özel yapan kısmı da bu. Oyunu oynadıkça ve etrafta hikayeyle alakalı eşyalar buldukça, o gizem çözme isteği, o sanki oyunun içinde bir oyun daha saklı olduğu düşüncesi sizi gittikçe oyuna daha sıkı bağlıyor. Ben tek başıma oyun oynayan bir insan değilim. Neredeyse her zaman arkadaşlarımla oynarım. Bu oyunda da bu şekilde, ama eminim ki bu oyunda herkes çok oyunculu çok çok çok daha zevk alıyordur. O görev dağılımı, birlikte yerlilere (o ilkel korkunç yaratıklar) karşı yaptığınız savaşlar, beraber dolaşarak birbirinizin arkasını kolladığınızda gelen o huzur hissi, oyunun en güzel yönlerinden biri. Gelelim oynanışa... Diyeceğim ama bu kısımda çok aman aman zor bir şey yok. Envanter mantığı ve crafting mekanikleri oldukça basit;
Elinizde B tuşuna basınca gelen bir kitap var. Bu kitapla ev, tekne, depo gibi malzemeleri yapabiliyorsunuz. Tek yapmanız gereken yapmak istediğiniz şeyin üstüne tıklayıp yapmak istediğiniz yere koymak (böylece beyaz bir taslak oluşuyor), ve yapmak için gerekli malzemeleri bulup taslağa yerleştirmek. Bir de alet edevat yapma kısmı var. Bu B tuşu ile gelen kitap dediğim şey aslında bizim hayatta kalma rehberimiz... Bu rehberde I tuşu ile açılan envanterimizin üzerinde yapabileceğimiz bazı alet edevatları gösteriyor. Çoğunu ise deneyerek (yani I ile açılan envanterimizin orta kısmındaki craft yerine farklı farklı şeyleri yerleştirerek bir şey meydana gelip gelmediğini kontrol ederek) buluyoruz.
Sadede gelirsek, bu oyunun benim için yeri apayrı. Hepinize tavsiye ediyorum. 3 4 (maksimum 8) kişi toplayıp arkadaşlarınızla doyasıya eğlenip çok güzel bir Forest serüveni geçirebilirsiniz. Saygılar Sevgiler.
Posted June 2, 2017. Last edited March 27, 2021.
11 people found this review helpful
1 person found this review funny
60.3 hrs on record (42.0 hrs at review time)
Bu oyunu ilk aldığımda match bulma mantığının searchfind sisteminden ibaret olduğunu sanıyordum. Arkadaşlarımı bir odaya çekip, oyunu searchleyip otomatik bulacağını ve gireceğimizi sanıyordum. Ama öyle değilmiş. game room bulması yıllar alan, ve room bulsanda karşındaki herifin oyun tecrübesinin senden kat ve kat yüksek olduğu bir oyunda, oyuna girene kadar bütün zamanınız ölüyor. Biliyorum oyun eski ama bu tür bir güncelleme getirmek, yada en azından oyuna herhangi bir güncelleme getirmek bu kadar zor olmamalı. Oyunu güncel tutmaya çalışırlarsa player sayısının artacağını düşünüyorum.
Posted May 19, 2017.
Showing 1-4 of 4 entries