42 people found this review helpful
1 person found this review funny
Recommended
0.0 hrs last two weeks / 147.8 hrs on record (138.3 hrs at review time)
Posted: Jan 3, 2023 @ 10:11am
Updated: Jan 3, 2023 @ 10:11am

Ne Bu Sekiro™: Shadows Die Twice - GOTY Edition?
Sekiro bölüm tasarımı olarak Dark Souls ile aynı mantıkta fakat oynanış anlamında farklı bir yol izleyen Miyazaki abimizin ilk Game Awardsda Game of the Year ödülünü aldığı oyun. Kendisi Elden Ring ile ikincisinede sahiptir.

Bu Oyun Dark Souls mu?
Dark Soulsda sınıf, build gibi bir çok çeşitlilik vardır ama sekiro da yok. Sekiroda bir karakterimiz var. Bence bir karakterimizin olması hikaye açısından çok iyi olmuş. Soulsda karakterimizin tam bir kişiliği olmadığı için tam anlamıyla özdeşleşemiyorduk karakter ile Sekiro ise bize bunu sağlamış.

Dark Souls bölüm tasarımlarını sonuna kadar görüyoruz. İşe yarayan açmamız gereken kısayollar, zehir havuzları gibi Souls mantığını çok fazla göreceksiniz ama değişiklik kısmı ise oynanışta. Oynanış çok basit anlatmak gerekiyorsa kılıçla saldır ve parry dışında bir şeye gerek yok. Oyunda prosthetic tools ve skiller olsada şahsen prosthetic tools çok kullanmadan oyunu oynamayı tercih ediyorum. Skiller eğlenceli fakat ben ilk ilerleyişimde çok kullandığım için bosslara kadar bitiyordu ve bossları kılıç parry ile geçmek zorunda kalıyordum. Oyunu ikinci ve diğer oynayışlarımda sadece kılıç ve parry ile oynamaya başladım bence oyunu güzel yapan kısmı bu. Aslında çok basit ve inanılmaz zevk veren bir oynanışı var. Eğer aksiyon seviyorsanız kesinlikle hiçbir şey kullanmadan sadece kılıç ve parry ile ilerlemenizi öneriyorum. Bu bağımlılık yapıyor ve bundan sonra oynadığım her oyunda parry yaparak oynamaya başladım.

Sekiro Dark Soulstan Basit!
Ben Dark Souls evrenine Dark Souls 2 ile girdim. Sekiroyu Elden Ring oynadıktan sonra oynadım. Kendimde ve diğer tüm yeni başlayanlarda fark ettim ki oyunun başlarında roll yapmayın. Roll Soulsdaki kadar efektif değil ve işe yaramıyor. Çok nadir bazı bosslarda kullandım. Tüm yapmanız gereken düşmanın "posture"ı kırmak. Bi 5 10 saat oynadıktan sonra yani ne zaman parry yapacağınızı ve saldıracağınızı anladığınızda oyun çok basit bir hale gelecek. Çünkü Soulsdaki gibi build kasayım şu leveli hangi stata vereyim gibi bir derdiniz yok tek gereken şey katananız.

Oyunda Ölmenin Sonuçları Var!
Bir önceki başlıkta oyun basit dedikten sonra ölmenin sonucu var komik gelebilir ama şöyle açıklayayım. Oyunda öldüğünüzde tekrar canlanabiliyorsunuz ve bunu her yaptığınızda oyun evrenindeki bazı NPCler hastalık bulaşıyor. İlk gördüğümde çok korkmuştum fakat korkmayın çözümü çok basit sadece konuştuğunuz NPC veya questi olan NPC hasta ise onu iyileştirin ve devam eden. Zaten fazla NPC ile işiniz olmuyor çok fazla yan görev yok bu yüzden ölmekten korkmayın.

Atmosfer
Souls oyunlarının en iyi yaptığı şeylerden biri kesinlikle atmosferi yansıtmak. Sekiro Japonyayı ve savaş atmosferini çok iyi yansıtmış benim gördüğüm en güzel gözüken oyunlardan birisi ve sadece 10 küsür GB gibi bir boyutu var.

Sekiro Kalp Kırıklıkları
Sekiro en beğendiğim Souls oyunu olsada hiçbir hikaye için ek paket gelmemesi beni üzdü. Çok fazla teori vardı hepsini cevapsız bıraktı. :(

Tüm Başarımları Almak
Oyunun tüm başarımlarını almak için birden fazla kez bitirmek lazım. İki başarım için bunu yapmak zorundasınız biri tüm silah geliştirmelerini yap diğeri tüm bossları kes. Oyunu tam olarak bitirmek 40 saat civarı sürüyor.
Souls oyunlarını sevmeseniz bile kesinlikle oynamanızı öneriyorum.
Oyun Metal Gear Rising Revenge aşırı benzemiyor mu hem hikaye olarak hemde oynanış olarak oynarken inanılmaz derecede MGR Revenge benzettim bunuda belirtmek istedim :)

Never Hesitate
Was this review helpful? Yes No Funny Award
3 Comments
Muscle4 Sep 27, 2023 @ 2:15pm 
Ben gamepad ile oynadım. Klavye ile oynayan arkaşım var bir sıkıntısını duymadım. Ama bu oyun gamepad ile daha iyi oynandığını düşünüyorum. Bu oyunla bence türe başlanır seri ile alakası yok ve parry mantığını anlarsanız gayet basit bir oyun.
oyuncuamca2 Sep 27, 2023 @ 6:45am 
Sorum olacak souls oyun türüne yeni başlamayı düşünüyorum bu oyunla başlasam olur mu? Bide klavye ve mouse ile oynanıyor mu?
khaleesi Jan 3, 2023 @ 1:00pm 
güzel