4 people found this review helpful
Recommended
0.0 hrs last two weeks / 94.0 hrs on record (40.6 hrs at review time)
Posted: Jun 25, 2018 @ 5:57am
Updated: Sep 2, 2019 @ 10:12am

Oynanışınta kombo çeşitliliği az da olsa silah değiştirme ile fazla hissettirmiyor ve hızlılığı çok iyi, ara ara beat-em up şekline giriyor.

Seslendirmesinde Japonca seslendirme daha iyi. Anime izliyorsanız özellikle tanıdık sesler duyacaksınızdır; ana karakterlerden 2B'yi Aot'tan Mikasa'yı seslendiren abla, 9S'i de Tokyo Ghoul'un Kanekisi seslendirmiş.

Çoğu kişi oyunu birkaç kez oynamak zorunda olmaktan şikayetçi sanırım, 2. bölüm hakikaten biraz gereksiz gibi ilk oynayışınızla arasında çok az fark var ama katlanılamaz olduğunu düşünmüyorum; hatta benzetme yapacak olursak Fight Club, the Fountain vs. gibi karmaşık filmleri 2. kez izlemek gibi daha önce farketmediğiniz pek çok ayrıntıyı fark ediyorsunuz. 3. bölüm zaten asıl olayların olduğu, en duygusal yer.

En felsefi oyunlardan biri hatta bazı filozoflar oyunun içinde karakter olarak var (Jean Paul, Pascal, Simone de Beauvoir vs.).

Müzikler MUHTEŞEM. Çoğu müziğini telefonuma indirdim ve dinliyorum. Çoğu şarkının da 3 versiyonu var: İngilizce, Japonca ve Chaos Language versiyonu, hepsi de güzel.

Oyunu bitirince oluşan his ise kelimelerle ifade edilebilecek gibi değil, çok özel bir oyun. Özellikle ending E... öyle bir hissi daha önce hiçbir şeyde yaşamamıştım. İyi ki video oyunları oynuyorum da bunu yaşayabildim dedim kendi kendime.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
1 Comments
Nekra Jul 17, 2019 @ 5:52am 
Ayrıca iki tane de not eklemek gerek:
1-Oyunu düzgün oynayabilmek için ortalama üstü pir PCniz olması gerek
2-Grafikler fena olmasa da çok daha iyi hale getirebiliyorsunuz fakat unoffical bir pack/mod yüklemeniz lazım. Şuraya linkini bırakayım nasıl kurulacağının videosu da var linkte:
https://www.nexusmods.com/nierautomata/mods/5