38 people found this review helpful
2 people found this review funny
Recommended
0.0 hrs last two weeks / 158.5 hrs on record (125.7 hrs at review time)
Posted: May 1, 2017 @ 4:42am
Updated: Aug 20, 2017 @ 9:47am

Early Access Review
Úvod
Paladins je FPS multiplayerová hra, která se nachází v Early Accessu (pro zatím), momentální stádium hry je beta. Některými je tento počin nazývaný jako "Overwatch pro chudé". Tato hra vytvořena studiem Hi-rez si nejspíše vzala menší inspiraci ze zmíněného Overwatche a však nedopadlo to vůbec špatně a je z toho dobře hratelná hra s poměrně příjemnou komunitou.

Popis hry

Ve hře se nachází tři hlavní měny - Crystals, gold a essence.

Crystals - "Krystaly" - jedná se o měnu za kterou si můžete kupovat "speciální" kosmetické prvky na své postavy nebo truhly ze kterých vám mohou padnout kosmetické prvky, unikátní předměty, kartičky na zlepšení statů postav, zlato či essence. Tuto měnu můžete získat z některých questů nebo také navštěvováním hry (6. a 7. den).
Gold - "Zlato" - měna za kterou si můžete zpřístupnit hrdiny, koupit některé kosmetické prvky na své postavy nebo se dá využít na zakoupení truhel. Zlato se dá získat za plnění week questů, hraní, navštěvováním hry (prvních 5 dnů) a také může padnout z truhly.
Essence - "Esence" - tato měna byla přidána nedávno, jedná se o měnu za kterou si můžete koupit speciální "schopnosti" u různých postav.

Postavy se zde rozdělují do 4 skupin.

Front Line - Skupina, která "tankuje" střely nepřátel, obsazuje body, tlačí vozík.
Damage - Skupina, která rozdává velký damage, zaměřuje se na zabíjení a co největší poškozování nepřátelského týmu.
Support - Skupina, která healuje a je především potřebná pro front line.
Flank - Skupina jejímž úkolem je jít do zad nepřítele a způsobit co největší škody
V současné chvíli se ve hře vyskytuje 25 postav.

V této hře se zatím nachází 8 módů: Objective, Payload, Survival, PVE, Training, Competetive, Custom, Test Maps. Většina těchto módů se hraje 5v5. Zde popíšu prvních 5 herních módů se kterými se setkáte:

Objective - V tomto herním módu se hraje na zabrání bodu a odtlačení vozíku na bod nepřátelský. Jde zde o taktiku a také o týmovou práci, přičemž výběr postav hraje důležitou roli. Po zabrání bodu se přičte týmu jeden bod, po odtlačení se přičte bod další. Pokud při odtlačení tým neuspěje, zůstává mu bod za zabrání. Takto se hraje dokud jeden z týmů nemá pět bodů. Hraje se na průměrných mapách.
Payload - V tomto herním módu se tlačí vozík k nepřátelskému bodu, přičemž jeden tým pouze brání a druhý útočí, následně se vystřídají. Na tento herní mód je potřeba min. 10 minut. Obránci musí bránit co nejdéle aby měli co nejvíce času na pozdější útok. Pokud jeden tým dotlačí vozík do bodu, musí druhý tým dotlačit vozík v kratším časovém intervalu aby vyhrál. Hraje se na velkých mapách.
Survival - Tento mód byl taktéž přidán poměrně nedávno, jedná se o mód který se dá přirovnat k Last Team Standing. Hraje se na pět bodů přičemž, v každém kole má každý hráč pouze jeden život, respawnuje se až v dalším kole. Tým vyhrává poté co vyhladí nepřátelský tým 5x. Hraje se na malých mapách, kde se hratelná plocha po chvíli zmenšuje aby kola netrvali dlouho.
PVE - Jedná se o mód který byl přídán se Survivalem. Zde se hraje proti počítači, ale pozor má to háček... Postavy jsou uzamčeny podle jednotlivých akcí, všichni můžou hrát pouze za postavy předurčené k eventu proti počítači, který má přednastavený postavy. Je to spíše takový challenge mód pro hráče kteří už tuto hru ovládají a umí jí. Jedná se o survival mód proti počítači a jediné změny jsou v obtížnosti, Survival sám o sobě není tolik těžký proti online hráčům, ale proti počítači se to posouvá na jiný level, při kterém budete litovat, že jste tento mód zapnuli. Zde jde hlavně o taktiku a sehranost týmu.
Training - Herní mód ve kterém si můžete proti počítači vyzkoušet jednotlivé postavy, jejich schopnosti a předměty co se na ně dají koupit. Nezískávají se za něj odměny. Doporučuji pro nováčky, kteří si chtějí vyzkoušet která z postav jim nejvíce sedne.


Mé hodnocení:
Pokud hledáte hru, která se podobá hře Overwatch nebo pouze nemáte co hrát mohu tento kousek doporučit! Jedná se o dost dobře udělanou hru, má sice pár svých chybiček, ale jelikož se jedná o beta verzi dají se tyto chybičky přehlédnout. Také fakt, že je hra zcela zadarmo a není potřeba uskutečňovat mikrotransakce je opravdu potěšující. Mikrotransakce se zde nachází, ale jedná se pouze o podporu studia a jste za ní dost odměněn. Jak bylo řečeno mikrotransakce zde nejsou potřeba, vše se dá odemknout pomocí hraní, není zde žádný Pay2Win obsah, který by zvýhodnil hráče co si zaplatil. Mě osobně se hra líbí a hodlám pokračovat ve hraní.


Klady
+ Rychlost soubojů
+ Rychlost jednotlivých her
+ Grafika (dá se rozjet i na slabých sestavách a nevypadá tak špatně)
+ Herní módy, rozmanitý výběr postav, možnost taktizovat
+ Velikost (5,7GB)
+ Komunita, prakticky bez hackerů
+ Časté updaty s novým obsahem
Zápory
- Občasné bugy
- Špatně označené příchozí zprávy v chatu
- Občasné pády serverů a náhodné odhlašování od účtu

Finále
Tato hra stojí za vyzkoušení, své fanoušky si rozhodně najde. Patche jsou časté, vývojáři se o svou hru starají a zajímá je názor komunity.

- Hra byla hodnocena v Beta verzi dne 1.5.2017, od té doby se mohla změnit, prosím o respektování tohoto faktu.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
1 Comments
Kočičák😾 May 1, 2017 @ 1:56pm 
@Wrench ajo pardon :D Díky za upozornění