No one has rated this review as helpful yet
Recommended
49.0 hrs last two weeks / 613.8 hrs on record (459.6 hrs at review time)
Posted: Nov 6, 2019 @ 11:47am

Tom Clancy's Rainbow Six Siege är ett taktiskt skjutarspel som är utvecklat av Ubisoft Montreal och publicerad av Ubisoft. Spelet släpptes den 1 december 2015, för Microsoft Windows, Playstation 4 och Xbox One. Spelet lägger stor vikt vid att man ska kunna förstöra miljön man befinner sig i samt samarbete mellan spelare. Spelare tar kontroll över en attackerare eller en försvarare i olika spellägen, till exempel rädda gisslan och desarmera bomben. Titeln har ingen kampanj men har en rad korta uppdrag som kan spelas solo. Dessa uppdrag har en lös berättelse, men fokus på rekryter som går igenom träning för att förbereda dem för framtida möten med "de vita maskerna" vilket är en terroristgrupp som hotar världens säkerhet.

Detta är det elfte spelet i Tom Clancy's Rainbow Six-serien och efterträdaren till Tom Clancy's Rainbow 6: Patriots, ett taktiskt skjutarspel som hade större fokus på berättelsen. Patriots var dock en skandal och man tvingades avbryta utvecklingen av spelet på grund av sina tekniska brister, och spelutvecklarna valde då att starta om franchisen. Spelutvecklarna hos Ubisoft Montreal utvärderade då kärnan i Rainbow Six-franchisen och ville då att spelarna skulle få utmana de främsta terroristorganisationerna runt om i världen. För att skapa autentiska situationer så konsulterade teamet med faktiska anti-terrorist enheter och tittade på verkliga platser som sedan fick sin väg in i spelet. Miljöförstöringen är möjlig tack vare en AnvilNext 2.0 spelmotor och man använder även Ubisoft RealBlast-teknologin för detta.

Spelutvecklarna gick ut med att det skulle komma en efterföljare till Tom Clancy's Rainbow 6: Patriots på Electronic Entertainment Expo 2014, där spelet fick fyra nomineringar från Game Critics Awards för Best of Show. Spelet fick generellt ett positivt mottagande från kritikerna, och särskilt beröm riktades till spelets multiplayer som fokuserade på taktik. Spelet kritiserades dock för sitt progessionssystem och dess brist på innehåll. Den inledande försäljningen var svag, men antalet spelare fördubblades då Ubisoft senare släppte ut flera uppdateringar med gratis nedladdningsbart innehåll, som då var utvecklat tillsammans med Blue Byte. Företaget samarbetade också med ESL för att göra Siege till ett E-sport-turneringsspel. Två år efter spelets första lansering hade spelet 25 miljoner registrerade spelare.
Was this review helpful? Yes No Funny Award