Products
Products
in account

Recent reviews by Acix

Showing 1-8 of 8 entries
No one has rated this review as helpful yet
51.5 hrs on record (31.8 hrs at review time)
Honestly great game, love the Arrowhead Studios, but what Sony has done to them with the PSN account enforcement is just beyond silly. The game was working just fine without the need to link accounts. It's ridiculous and just feels incredibly dirty. I don't want to see this practice standardised across video games.

Edit. They have backtracked on the account linking. Ergo, I can wholeheartedly recommend the game now.
Posted May 5, 2024. Last edited May 6, 2024.
4 people found this review helpful
111.5 hrs on record (104.5 hrs at review time)
Early Access Review
The game is simply great. Might be confusing if you haven't played Lobotomy Corp, but it's still an amazing experience.
Posted April 17, 2021.
1 person found this review funny
10.2 hrs on record (2.0 hrs at review time)
One of the best Visual Novels I've ever played.
Don't read reviews, just play the game like any other dating sim.
Preferably at evening. It will have much greater impact then.
I think I will go read some poems right now...
Posted October 15, 2017.
0.3 hrs on record
Played for 10 mins.
Nearly cried at the end - It's sad.
And it doesn't cost you anything.
Just try it.
Sacrifice that 15 minutes of your life to learn something.
Posted December 2, 2015.
1 person found this review helpful
614.9 hrs on record (195.6 hrs at review time)
CS:GO Review
Counter-Strike: Global Offensive. Gra z serii legendarnych pre-kursorów obecnych CoD'ów, MoH'ów itd. Pradawny ojciec FPS'ów powraca w nowym wcieleniu. (czytaj nowej oprawie graficznej, niewielkiej zmianie map, itd.)
Po zagraniu w nowego CS'a od razu dotarło dla mnie dlaczego jest to nowa gwiazda E-Sportu. Wymaga umiejętności. Nie tylko w strzelaniu. Aby być prosem w Global Offensive potrzebujesz orlego wzroku, słuchu nietoperza, cierpliwości i zimnej krwi. Potem dochodzi praktyka.
CS nie wybacza błędów. Nie jest to CoD w którym możesz być rambo, biegać cały czas z karabinem i zabijać z noża. Każdy spudłowany strzał może sądzić o twoim życiu, każdy HS jest na wagę złota. Kiedy jest sie noobem, uważa się że wszyscy wokół oprócz ciebie mają cheaty i po prostu łapiesz rage'a. To nie jest łatwa gra.
I to jest w niej piękne! Satysfakcja z wygranego meczu, albo z udanego clutchingu jest po prostu ogromna. Tutaj, każdy frag to 1/5 drużyny przeciwnej, czujesz że jesteś przydatny dla drużyny. Osoby, które w CS'a nie grały nie zrozumieją tego. To jest poprostu gra którą trzeba ograć i przetrzymać fazę kiedy jest się Newbim.
Naprawdę polecam ludziom, którzy mają dość FPS'ów w których 75% drużyny to biegający snajperzy, a pozostałe 25% to biegające z nożami cioty zabijające cię na hita. Meh, mam dość Cod'ów.
Posted October 4, 2014.
2 people found this review helpful
14.0 hrs on record (5.2 hrs at review time)
Przywykłem że seria gier Total War będzie się cały czas opierała na tym samym motywie co mogliśmy spotkać w poprzednikach Medieval, Rome itd.
Czy się pomyliłem? Nie. I szkoda. Empire: Total War nadal jest taką samą strategią jaką widzieliśmy w poprzednich Total War'ach. Jest bardzo fajną grą strategiczną, realistyczną, z całkiem ładną oprawą graficzną, ale jedyna różnica od poprzednich części to zmiana czasu w jakim się odbywa. No i jednostki. Ale tu też według mnie mogło być lepiej. Nie są zbytnio różnorodne. Mogę dostać hejta od innych, ale naprawdę dla mnie ta różnorodność jest niewystarczająca. Na plusa tutaj zasługuję tylko obecność polskiej Husarii. Husarii, która godnie wisi u mnie na awatarze. Zawsze podziwiałem potęgę naszej polskiej ciężkiej kawalerii. Do kupienia jej potrzebowałem jakiegoś sygnału i takim sygnałem do kupna właśnie tej, a nie innej strategii było dowiedzenie się przeze mnie o Husarii w Empire: Total War.
Muszę wspomnieć o bitwach morskich. Te dla mnie zasługują jednak na plusa. Są całkiem fajne, ale jednak więcej wiary pokładam w muszkiet, szable, konie, pistolety, niżeby w armaty.
Podsumowując strategia fajna, godna miana Total War, ale to nadal cały czas ten sam Total War, bez żadnych większych zmian.
Posted February 3, 2014. Last edited February 3, 2014.
38 people found this review helpful
77.3 hrs on record (50.6 hrs at review time)
WarZ, a raczej Infestation: Survivor Stories to... zbugowany badziew, który przeznaczony jest dla kompów z NASA, niewarty swojej ceny. Jednakże...
Jednakże może naprawią to w nadchodzących Update'ach? Obecnie każdy update kończy się naprawą 10 bugów i tworzeniem 9 kolejnych. Na obecną chwilę jej rywal DayZ bije WarZ na łeb. Bugi są wszechobecne, zombie strasznie przewidywalne (Ale co by było jakby nie były! brr) Mimo wszystko, grając w Infestation odnosiłem... Miłe uczucia. Nie jestem graczem który będzie wytykał bugi w grze i komu owe przeszkadzają. Niektóre jednak bugi są śmieszne. Jak gra się samemu, to bardziej irytują, ale kiedy zbloczyłem mojego kolegę w barykadzie śmiałem się i śmiałem, płacząc kiedy... Snajper go zestrzelił XD.
Co do śmierci to jest bardzo denerwująca. Tracisz wszystkie przedmioty, nieważne jak bardzo byłeś uzbrojony przez to że jeden typ zauważył cie pierwszy.
WarZ ma strasznie dużo minusów, cholernie dużo bugów, ale jak jesteś naprawdę dużą ekipą, masz z kim grać, to gra ta staje się całkiem przyjemna i można odnieść fun grając. Jeżeli natomiast nie jesteś w stanie przymknąć oka na wszechogarniające bugi, to nie kupuj tej gry, albowiem bardziej się zdenerwujesz, stracisz nerwy i prędzej wyjebiesz kompa przez okno niż odniesiesz radość z gry.
Posted February 3, 2014.
2 people found this review helpful
38.2 hrs on record (19.0 hrs at review time)
Gra jest zdecydowanie warta ceny... w przecenie. Co nie znaczy że jej nie polecam.
Pierwsze spotkanie z Magicką mocno wbiło mnie w krzesło. Przyglądałem się jej od dłuższego czasu, a kiedy CD-Action dodało ją do swojego numeru - biegłem do sklepu. Byłem na nią tak napalony, że ze startu maniaczyłem kilka godzin. Gra ma swój wyjątkowy humor, do dziś pamiętam nie jedną kwestię z Magicki. Uznanie wywołał u mnie system zaklęć, polegający na 8 żywiołach. Magicka na wiele pozwala graczowi jeżeli chodzi o kwestię właśnie owych zaklęć. Pomysłowi gracze ze startu zyskują przewagę.
Wiecie co? Nie polecam przechodzić jej samemu. Jeżeli nie macie ze sobą przyjaciół, którzy odbyliby z wami tą przygodę, to radzę się naprawdę zastanowić. Aby uwolnić pełny klimat tej gry i czerpać z niej jak najwięcej radości potrzeba conajmniej 2 osób. (Im więcej tym lepiej!)
Jedyne czego nie trawię w owej grze to tony mikropłatności. Może nie jest to gra pay2win, ale zdecydowanie bardziej toleruje graczy z większym portfelem. Wszystkie DLC'ki są płatne, a tylko chyba 3 z nich wnoszą dodatkowe chaptery.
Właśnie, chaptery. Minusem tej gry jest również jej długość. Za krótka. Dla gracza szybkomyślącego i kreatywnego również poziom trudności ma wiele do życzenia. Jednakże czy w taką grę gramy aby przechodzić ją na serio, aby pocić się nad nią tydzień? Jeżeli tak, to nie polecam zakupu tej gry. Przeznaczono ją dla osób, które wiedzą jak się dobrze bawić w grze i mają z kim ją przejść ;]
Posted February 3, 2014.
Showing 1-8 of 8 entries